Blog / Noutati

Ce să vezi și cum să o faci – Gate 1 Travel Blog

Ce să vezi și cum să o faci – Gate 1 Travel Blog

Europa are orașele sale de strălucire și farmec care atrag de obicei mulțimi de turiști. De la Parisul elegant la Roma istorică și până la satele de la malul mării, unele locații sunt mai notorii decât altele. Europa Centrală primește rareori aceeași atenție, însă magnetismul său inerent și cultura sa subtilă devin evidente pentru toți cei care doresc să descopere tradiții și stiluri de viață care sapă mai adânc decât au crezut la început.

A călători prin Europa înseamnă să renunți la noțiunile preconcepute și să lași țările să vorbească. Turiști de toate felurile au venit în aceste țări în căutarea a ceva mai mult, fie că merg cu rucsacul în spate prin diverse orașe, fie că stau în hoteluri de 5 stele sau se cazează în pensiuni pline de tineri străini dornici de cunoaștere. Fiecare formă de călătorie are propriile avantaje și caracteristici unice, dar o opțiune favorabilă pentru a experimenta Europa Centrală este un croazieră pe Dunăre.

Cum să faci o călătorie prin Europa Centrală

Îmbarcarea pe o croazieră fluvială prin Europa Centrală vă va călători prin unele dintre cele mai caracteristice orașe europene, oferindu-vă în același timp o bază de pornire care nu se zgârcește la nicio distracție. Călătorilor li se oferă cazare și facilități personalizate în timp ce navighează pe un traseu care îi duce la un amestec de capitale și orașe mici caracteristice care alcătuiesc farmecul Europei centrale. Acest tip de experiență de călătorie nu numai că îi cufundă pe turiști în patrimoniul bogat pe care îl oferă aceste țări, dar îi pune și în mâinile unor directori de croazieră bine informați, gazde de activități și ghizi locali care intenționează să le facă călătoria și mai autentică.

În timp ce urcă la bordul unei croaziere fluviale prin Europa Centrală cu Gate 1 Travel, călătorii vor fi, de asemenea, sărbătoriți cu un pahar de vin sau bere care însoțește fiecare cină, un mic dejun tip bufet în fiecare dimineață, un centru de fitness, un lounge șic și rețete de inspirație locală care se adaugă la experiența europeană. Obțineți un amestec de cazări personalizate și excursii în larg prin aceste destinații alese cu grijă.

Ce să vezi în Europa Centrală

Începeți călătoriile în Budapesta

În ceea ce privește excursiile terestre, Budapesta este unul dintre cele mai fermecătoare orașe în care se pot afla turiștii. De la arhitectura medievală la un centru spa imaculat în centrul orașului și până la inundații de verdeață, Budapesta are un amestec de istorie și modernism care reflectă bine oamenii săi. În timpul hoinărelii dumneavoastră, puteți experimenta atât un Palat Regal, cât și o aură de centru al orașului în decursul unei singure zile. Poate că veți face ca localnicii și veți lua parte la facilitățile oferite la Băile Gellért, un ilustru centru spa și de înot din inima orașului, un loc care a fost inițial adus la construcție în urmă cu peste un secol. Răsfoiți diversele magazine de proprietate locală și cafenelele elegante care străjuiesc străzile pietruite înainte de a vă întoarce pe vapor pentru restul serii.

O bijuterie ascunsă între Ungaria și Austria

Adesea aruncată în umbra orașelor mai larg recunoscute din Europa Centrală este țara diversă a Slovaciei, o țară fără ieșire la mare care se învecinează cu vârfurile Ungariei și Austriei. Mică, dar puternică, această țară este plină de cultură, mai ales când vine vorba de capitala sa, Bratislava. Acest oraș exclusiv pietonal este făcut să se simtă mult mai istoric fără congestia traficului, dar are o mulțime de caracteristici contemporane pline de viață, în special în ceea ce privește viața sa de noapte.

Pe parcursul zilei, vizitatorii se pot apropia de locurile de încoronare a regilor maghiari și pot explora repere precum Castelul Bratislava. Faceți-vă drum pe străzile orașului și implicați-vă în atmosfera de restaurant înainte de a mânca o masă locală pe vasul dumneavoastră.

Aventurați-vă prin Viena

Pe măsură ce croaziera dvs. fluvială avansează, veți fi adus în orașul romantic Viena, o destinație care a continuat să îi inspire pe mulți și să producă unele dintre cele mai notabile figuri ale istoriei, cum ar fi Beethoven. Deși este una dintre cele mai obișnuite escale din Europa Centrală, acest port de escală pitoresc are multe de oferit vizitatorilor săi, în special în ceea ce privește muzica. În timp ce vă plimbați prin oraș, așteptați-vă să fiți impresionați de arhitectura barocă și de frumoasele parcuri publice.

Datorită rădăcinilor profunde ale orașului în muzica clasică și a compozitorilor pe care i-a produs, călătorii sunt încurajați să se îmbrace în cele mai bune ținute și să asiste la un concert care celebrează capodoperele clasice ale lui Mozart și Strauss, două dintre figurile proeminente ale orașului. Dacă un concert nu este în cărți pentru dumneavoastră, este recomandat să treceți cel puțin pe la Opera din Viena pentru a gusta din cultura sa muzicală.

Mai multe despre Mozart

Pentru pasionații de muzică clasică care doresc să aprofundeze istoria bogată a compoziției timpurii, aceștia pot alege să călătorească mai departe la Salzburg, locul de naștere al lui Mozart și locul de desfășurare a celebrului musical Sunetul muzicii. Plimbați-vă prin siturile istorice și locațiile de filmare din regiune, obținând o introspecție mai profundă a fundalului acestor capodopere muzicale. De la palate la cimitire și catedrale, Salzburg nu se zgârcește la conservarea istorică. Poate că veți alege chiar să vizitați casa lui Mozart, care a fost transformată acum într-un muzeu care găzduiește chiar instrumentele cu care a exersat în anii copilăriei sale. A păși în inima istoriei europene și a încheia fiecare zi cu mese de inspirație locală este un mod favorabil de a experimenta Europa Centrală. Vă puteți aștepta ca fiecare zi să îi întâmpine cu o nouă felie de cultură amestecată cu arhitectură barocă și situri istorice semnificative care promit să umple chiar și cel mai dens album de amintiri.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src=”https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&appId=249643311490&version=v2.3″; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Articol Preluat din sursa Externa

30 de cărți clasice de călătorie pe care să le citești în 2023
15 Cele mai bune lucruri de făcut în Kreuzberg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

4 × 4 =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up