Blog / Noutati

Cele mai bune piețe de Crăciun din Europa: Ghid actualizat 2022

Cele mai bune piețe de Crăciun din Europa: Ghid actualizat 2022

Dacă plănuiți o călătorie în Europa în timpul Adventului și în timpul sărbătorilor din acest an, aveți noroc, pentru că veți avea ocazia să experimentați unele dintre cele mai festive și mai atmosferice piețe de Crăciun de pe continent. De la destinațiile tradiționale de Crăciun la cele mai relaxate și mai nedescoperite, lista noastră actualizată a celor mai bune piețe de Crăciun de vizitat în 2022 le are pe toate.

Piețele de mai jos se desfășoară, în general, de la sfârșitul lunii noiembrie până la sfârșitul lunii decembrie, deși unele se desfășoară până la începutul lunii ianuarie sau nu încep până la începutul lunii decembrie, așa că verificați site-urile legate pentru a vedea cele mai recente date.

Cele mai bune piețe de Crăciun de vizitat în Europa 2022

Austria Piețe de Crăciun

De Crăciun, se pare că toate drumurile duc la Austria. Țara este renumită pentru piețele sale romantice de Crăciun, iar oameni din întreaga lume se adună în orașele austriece pentru a gusta din bucuria lor festivă unică. Orașele austriece fac totul pentru Crăciun, cu lumini orbitoare, pomi de Crăciun uriași și tarabe care vând tot ce aveți nevoie pentru a vă alimenta spiritul de Crăciun la fața locului și pentru a lua și acasă.

Piețe de Crăciun în Salzburg

Una dintre cele mai căutate destinații de Crăciun din Europa, Salzburg este renumit pentru piețele sale de Crăciun ca în povești de basm. Printre acestea, principala Piața de Crăciun din Salzburg se remarcă nu numai prin amplasarea sa în superba Piață a Catedralei, ci și prin gama de lucruri uimitoare pe care le puteți face acolo, de la cumpărarea de obiecte de artizanat local, la savurarea de mâncăruri tradiționale și la spectacolele unora dintre cele mai îndrăgite coruri și grupuri de copii din Salzburg. În acest an, Piața de Crăciun din Salzburg va fi deschisă în perioada 17 noiembrie 2022 – 01 ianuarie 2023.

The Piața de Crăciun din Piața Mirabell rivalizează cu principala piață din Salzburg pentru fast și circumstanțe. Veți găsi bunătăți gustoase de sărbători și vin fiert, împreună cu o mulțime de ornamente realizate manual, toate la doar câteva minute de mers pe jos de gară. Piața de Crăciun din fața Palatului Mirabell va fi deschisă între 17 noiembrie și 24 decembrie 2022.

Nu în ultimul rând, dar nu în ultimul rând, la Piața de Advent a Cetății Hohensalzburg este cu siguranță una dintre cele mai atmosferice din oraș, deoarece veți avea tot Salzburgul întins în fața dumneavoastră. Urcați cu funicularul pitoresc pentru a vă bucura de standurile pline de obiecte de artă și artizanat, precum și de delicatese locale. Există și activități pentru copii și un bogat program de concerte. Piața Adventului din curtea fortăreței Hohensalzburg se va desfășura în perioada 25 noiembrie – 18 decembrie 2022.

Pentru mai multe informații despre piețele de Crăciun din Salzburg, faceți clic aici.

Această imagine prezintă o vedere panoramică a pieței de Crăciun din Salzburg la amurg. Înconjurată de clădiri frumoase, piața este plină de tarabe și lumini festive. În mijlocul pieței se află un pom de Crăciun și mulți oameni.
Magia orașului Salzburg de Crăciun

Piețe de Crăciun în Viena

Viena este un loc frumos pentru a vă bucura de Crăciun. Numeroasele piețe ale orașului sunt toate pline de atmosferă și înconjurate de o arhitectură magistrală.

Una dintre cele mai mari piețe din oraș și cea pe care o veți vedea adesea fotografiată în majoritatea pozelor de pe Instagram cu piețele de Crăciun din Viena, piața Piața de Crăciun Visul Vienez promite o experiență festivă unică. Primăria Vienei, frumos iluminată, constituie un fundal dramatic într-un loc în care veți găsi ceva pentru toată lumea, de la patinaj pe gheață la vin cald. Piața de Crăciun Viennese Dream Christmas Market se va desfășura în perioada 19 noiembrie – 26 decembrie 2022.

Chiar în fața uneia dintre cele mai frumoase clădiri clasice ale Vienei, piața de Satul de Crăciun din Piața Maria Theresien este combinația perfectă de frumusețe arhitecturală și distracție de sărbători. Există un întreg program de spectacole live de care vă puteți bucura și o mulțime de căsuțe calde în care vă puteți opri pentru o gustare. Satul de Crăciun din Piața Maria Theresien va fi deschis în perioada 16 noiembrie – 26 decembrie 2022.

Peste 40 de tarabe festive vă așteaptă la Satul de Crăciun al Palatului Belvedere. Palatul Belvedere este unul dintre cele mai frumoase din Viena, o adevărată capodoperă barocă, așa că este greu să nu te simți bine aici, mai ales când pe jos este un praf de zăpadă. Christmas Village Belvedere Palace va avea loc în perioada 18 noiembrie – 26 decembrie 2022.

Pentru mai multe informații despre piețele de Crăciun din Viena, faceți clic aici.

Aceasta este o vedere panoramică a Primăriei și a pieței de Crăciun care se întinde în fața ei. Primăria este iluminată în mod festiv
Piața de Crăciun Viennese Dream este într-adevăr de vis

Germania Piețe de Crăciun

Germania a inventat practic piețele de Crăciun, atât de mult încât în multe țări își numesc piețele de Crăciun în stil german. De ce să nu mergem la sursă și să bem adânc?

Piețe de Crăciun în München

München găzduiește numeroase piețe de Crăciun în locuri unice și pline de atmosferă în tot orașul.

Piața de Crăciun din München în Piața Marienplatz este una dintre cele mai vechi piețe de Crăciun din München. Situată convenabil în afara stației de metrou Marienplatz, această piață tradițională este foarte ușor de ajuns de aproape oriunde din oraș. Așteptați-vă la o atmosferă de iarnă minunată, cu mâncare și băuturi gustoase, muzică live și distracție pentru întreaga familie. Piața de Crăciun din München din Piața Marienplatz se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 24 decembrie 2022.

The Piața de Crăciun de la Sendlinger Tor este o piață minunată, amplasată în jurul unei frumoase porți de cărămidă. Această piață de Crăciun mică, dar absolut fermecătoare, găzduiește vânzători care vând bunuri din întreaga lume și multe tarabe cu mâncare și băuturi. Piața de Crăciun de la Sendlinger Tor va fi deschisă în perioada 21 noiembrie – 23 decembrie 2022.

Pentru o abordare excentrică a piețelor de Crăciun, la Spectacolul de Advent și piața medievală de Crăciun din München nu trebuie ratate. Într-un cadru care vă va duce înapoi în Evul Mediu, unde comercianții poartă ținutele lor istorice și se coc delicatese tradiționale, această piață tematică de Crăciun promite o experiență de neuitat. Piața Medievală de Crăciun se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 23 decembrie 2022.

Pentru mai multe informații despre piețele de Crăciun din München, faceți clic aici.

Această imagine prezintă un carusel din lemn la o piață de Crăciun din München.
Munchen în căutarea festivă

Piețe de Crăciun în Berlin

Capitala Germaniei nu are aceeași reputație pentru piețele masive de Crăciun cu care se pot lăuda orașele din Bavaria și Saxonia, dar există o mulțime de veselie festivă care poate fi avută în Berlin.

Nu se poate fi mai central decât Alexanderplatz. Descrisă ca fiind ceva între o piață, un bâlci și o petrecere, piața Piața de Crăciun din Alexanderplatz vă garantează că vă veți simți bine acolo. Piața de Crăciun de pe Alexanderplatz se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 26 decembrie 2022.

O piață chiar în fața sediului puterii din Berlin, la Piața de Crăciun de la Primăria Berlinului este o bucată de istorie a Berlinului, cu străduțe înguste de tarabe, artiști de stradă și organe de tocat. Copiii mici și mari vor fi încântați să găsească un carusel de altădată și un patinoar circular. Piața de Crăciun de la Primăria Berlinului va fi deschisă între 21 noiembrie și 30 decembrie 2022.

Dacă sunteți în căutarea celui mai atmosferic decor pe care vi l-ați putea dori vreodată, mergeți la Piața de Crăciun de la Palatul Charlottenburg. Veniți flămânzi, deoarece veți fi tentați de turtă dulce și pâine proaspăt coaptă dintr-un cuptor cu lemne. Aici accentul este pus pe Crăciunul tradițional, fie că este vorba de mâncare sau de atracțiile nostalgice de bâlci care se găsesc lângă Orangerie. Târgul de Crăciun de la Palatul Charlottenburg se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 26 decembrie 2022.

Pentru mai multe informații despre piețele de Crăciun din Berlin, faceți clic aici.

Striezelmarkt în Dresda

Dresda este renumită pentru piețele de Crăciun, și pe bună dreptate. Are aproape o duzină de astfel de piețe în diverse piețe din oraș, iar cea cunoscută sub numele de Striezelmarkt ar putea fi cel mai vechi târg de Crăciun din Germania, deoarece a început în secolul al XV-lea. Având în vedere rolul Germaniei în dezvoltarea mitologiei Crăciunului, este ceva cu adevărat special. Piața Striezelmarkt se va desfășura între 23 noiembrie și 24 decembrie 2022.

Pentru mai multe informații despre Striezelmarkt din Dresda, faceți clic aici.

Această imagine prezintă un panou de lemn iluminat pe care scrie Dresdner Striezelmarkt, una dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Europa.
O lume a Crăciunului în Dresda

Piața de Crăciun din Frankfurt

Datând din anul 1393, piața Piața de Crăciun din Frankfurt este una dintre cele mai mari și mai strălucitoare piețe de Crăciun din Germania. Cu bradul său uriaș, decorațiunile festive elaborate și tarabele colorate, piața de Crăciun din Frankfurt este una dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Europa. Piața de Crăciun din Frankfurt va fi deschisă în perioada 21 noiembrie – 22 decembrie 2022.

Pentru mai multe informații despre Piața de Crăciun din Frankfurt, faceți clic aici.

Această imagine prezintă un carusel luminat sub zăpadă la piața de Crăciun din Frankfurt.
Pășind în interiorul celei mai frumoase povești de Crăciun din Frankfurt

Franța Piețe de Crăciun

Nu este un secret că Franța este una dintre cele mai frumoase țări din Europa. De Crăciun, această țară încântătoare, cu orașe superbe și peisaje de vis, devine și mai frumoasă, dacă acest lucru este posibil.

Piața de Crăciun din Strasbourg

Strasbourg este numită Capitala Crăciunului și pe bună dreptate. Începând cu anul 1570, în Piața de Crăciun din Strasbourg a transformat orașul într-o lume magică care fascinează adulții și copiii deopotrivă în fiecare decembrie. Luminile și decorațiunile de Crăciun din Strasbourg sunt de neegalat, în timp ce aerul este parfumat cu arome dulci de scorțișoară și mirodenii. Niciun loc nu se simte mai festiv decât Strasbourg în timpul sărbătorilor. Piața de Crăciun din Strasbourg se va desfășura între 25 noiembrie și 24 decembrie 2022.

Pentru mai multe informații despre Piața de Crăciun din Strasbourg, faceți clic aici.

Acesta este un prim-plan al unei străzi din Strasbourg cu un semn luminos pe care scrie Strasbourg Capitale de Noel.
Bine ați venit în Capitala de Crăciun!

Piețe de Crăciun în Paris

Orașul Luminii strălucește pe tot parcursul anului, dar și mai mult de Crăciun. Împrăștiate prin oraș, veți găsi mai multe piețe de Crăciun în Paris, cu Magia Crăciunului în Grădina Tuileries fiind una dintre cele mai bune dintre ele. Completată cu o roată mare, un patinoar și nenumărate standuri cu mâncare și băuturi, piața de Crăciun din Grădina Tuileries nu duce lipsă de veselie festivă. Aceasta se va desfășura între 19 noiembrie 2022 și 08 ianuarie 2023.

O altă piață de Crăciun care nu trebuie ratată în Paris este cea de la Piața de Crăciun de la Hotel de Ville care apare în fiecare an în decembrie în fața Primăriei. În afară de decorațiunile impresionante, Piața de Crăciun de la Hotel de Ville este renumită și pentru spectacolul uimitor de lumini pe care îl organizează după apusul soarelui. Piața de Crăciun de la Hotel de Ville va fi deschisă în perioada 9 decembrie 2022 – 01 ianuarie 2023.

Pentru mai multe informații despre piețele de Crăciun din Paris, faceți clic aici.

Acesta este un prim-plan al ornamentelor de Crăciun.
Decorații de bucurie în Paris

Republica Cehă Piețe de Crăciun

Situată în inima Europei Centrale, Republica Cehă este o țară cu o populație de Republica Cehă este o țară plină de magie, mai ales de Crăciun.

Piețe de Crăciun în Praga

Puține orașe se pot lăuda cu atmosfera de basm de care abundă capitala cehă. Unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, Praga este o priveliște de admirat în perioada Crăciunului. Cea mai mare dintre toate Piețele de Crăciun din Praga este Piața de Crăciun din Piața Orașului Vechi. Cu standuri de mâncare și lumini strălucitoare de Crăciun într-un cadru de o frumusețe de nebănuit, pur și simplu nu poți scăpa de veselia festivă de acolo. Piața de Crăciun din Piața Orașului Vechi se va desfășura în perioada 26 noiembrie 2022 – 06 ianuarie 2023.

Mai mică, dar la fel de festivă, piața Piața de Crăciun din Piața Wenceslas are loc în zona pietonală a superbei piețe. Piața de Crăciun din Piața Wenceslas va fi prezentă între 26 noiembrie 2022 și 06 ianuarie 2023.

Pentru mai multe informații despre piețele de Crăciun din Praga, faceți clic aici.

Aceasta este o vedere aeriană a pieței de Crăciun din Piața Orașului Vechi din Praga, plină de oameni într-o seară înzăpezită.
Este acest oraș adevărat?

Ungaria Piețe de Crăciun

Toată lumea știe Budapesta, dar în afară de capitala sa pitorească, Ungaria este una dintre cele mai nedescoperite țări din Europa. Ca atare, merită atenția dumneavoastră în acest Crăciun.

Cea mai măreață dintre toate Piețe de Crăciun în Budapesta, la Piața de Crăciun din Piața Vörösmarty găzduiește peste 100 de tarabe care vând de la ornamente de Crăciun realizate manual până la delicioase bunătăți locale. De asemenea, au loc spectacole live și concerte de muzică. Târgul de Crăciun din Piața Vörösmarty se va desfășura în perioada 4 noiembrie – 31 decembrie 2022.

Pentru mai multe informații despre piețele de Crăciun din Budapesta, faceți clic aici.

Această imagine prezintă un bărbat care servește vin fiert la o piață de Crăciun din Budapesta.
Vinul fiert este un produs de bază în piețele de Crăciun din Budapesta

Piețele de Crăciun din țările baltice

Dacă visați la un Crăciun alb din nordul Europei, dar fără mulțimile de turiști, atunci ar trebui să începeți să vă gândiți la o excursie festivă în țările baltice.

Tallinn, capitala bijou a Estonia, se simte ca un basm care prinde viață în timpul Crăciunului. Amplasat într-o locație minunată în Piața Primăriei din oraș, hotelul Piața de Crăciun din Tallinn oferă o experiență specială pe care să o prețuiți toată viața. Tallinn Christmas Market va avea loc între 25 noiembrie 2022 și 8 ianuarie 2023.

Pentru mai multe informații despre Tallinn Christmas Market, faceți clic aici.

Această imagine prezintă piața de Crăciun din Tallinn. Există lumini de Crăciun și oamenii se opresc la tarabele care vând suveniruri.
Tallinn arată frumos de Crăciun

În timp ce există mai multe piețe mici de Crăciun împrăștiate prin capitala Letonia, la Piața de Crăciun din Piața orașului în Riga este cel care nu trebuie ratat. Desfășurată în Doma Laukums, piața principală istorică a orașului, Piața de Crăciun din Piața Orașului din Riga este una dintre cele mai puțin cunoscute piețe de Crăciun din Europa. Aceasta va fi deschisă între 27 noiembrie 2022 și 02 ianuarie 2023.

Pentru mai multe informații despre piața principală de Crăciun din Riga, faceți clic aici.

Această imagine prezintă fațada a două clădiri frumoase din Riga. Există, de asemenea, un pom de Crăciun și oameni care se plimbă.
Riga de Crăciun arată ca o pictură devenită realitate

Acasă la unul dintre cei mai frumoși pomi de Crăciun din lume, Riga este Satul de Crăciun din Piața Catedralei în Vilnius vă așteaptă să vă transpună într-o lume a magiei Crăciunului. La principala piață de Crăciun din Vilnius puteți găsi suveniruri artizanale pe care să le cumpărați și bunătăți locale apetisante pe care să le gustați. Satul de Crăciun din Piața Catedralei din capitala Lituania are loc între 27 noiembrie 2022 și 09 ianuarie 2023.

Pentru mai multe informații despre piețele de Crăciun din Vilnius, faceți clic aici.

Aceasta este o vedere panoramică a orașului Vilnius cu impresionantul său brad de Crăciun.
Vilnius festiv și impresionant

Croația Piețe de Crăciun

Dacă sunteți în căutarea unei destinații ceva mai călduroase pentru acest Crăciun, Croația nu duce lipsă de piețe de Crăciun luminoase pe care să le vizitați și să vă simțiți în sărbătoare.

Advent în Zagreb este probabil cel mai faimos dintre toate Piețe de Crăciun în Croația. Această piață de Crăciun premiată are loc în piața principală a orașului și este renumită pentru tarabele sale variate, decorațiunile luminoase și evenimentele muzicale. Advent în Zagreb va circula între 26 noiembrie 2022 și 07 ianuarie 2023.

Pentru mai multe informații despre Advent în Zagreb, faceți clic aici.

Această imagine prezintă decorațiuni de Crăciun în Zagreb.
Zagreb luminat pentru sărbătorile de Crăciun

Consultați câteva idei de excursii la piețele de Crăciun

Plănuiți o vacanță de Crăciun în Europa? Noi vă putem ajuta să o faceți. Luați legătura cu noi pentru a afla mai multe!

Stephan Delbos

Stephan Delbos este un scriitor și editor publicat la nivel internațional. Născut în SUA, a trăit, a lucrat și a călătorit în Europa timp de un deceniu. Este pasionat de stridii și de martini arid.

Articol Preluat din sursa Externa

Traveleurope Blog | Sfaturi de călătorie, sfaturi și informații utile10 lucruri romantice de făcut în Paris – Traveleurope Blog
Top 7 Destinații de navigație pentru a explora în Thailanda cu un iaht

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

one × 5 =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up