Blog / Noutati

Cele mai importante obiective turistice in Braila

Cele mai importante obiective turistice in Braila

Cauti cele mai importante obiective turistice in Braila? Mai jos vei gasi cele mai importante obiective turistice in Braila!

Daca esti in trecere prin orasul Braila si vrei sa descoperi frumusetile orasului atunci nu ezita sa faci un tur al orasului. Orasul Braila a fost locuit din cele mai vechi timpuri, gasindu-se in el asezari din neolitic , multe obiecte ale getilor si dacilor. A tinut de tara Romaneasca intre anii 1400.

Vezi cele mai avantajoase oferte de cazare in Braila:

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Braila! Vezi detalii…

Obiective turistice in Braila:

1. Muzeul de istorie Carol 1

Este unul dintre cele mai mari muzee din tara noastra si are multe lucruri frumoase si interesante inauntru. Are coiful unui cavaler get, vase din cultura Gumelnita, un frumos covor cu Mihai Viteazu, arme si obiecte turcesti, oua de caramida si mai multe sculpturi, peintre care una este a Ceciliei Cutescu Storck.

Inauntrul muzeului se afla macheta vasului de razboi turcesc ,,Hevzi Rahman” care a fost scufundat in Dunare langa Braila. Exista mai multe arme si obiecte gasite la bordul acestuia. Vasul a fost scufundat de un alt vas romanesc ,,Randunica” in anii 1800 in timpul unui razboi Ruso-turc, ei au folosit torpilele in premiera pentru Romania.

Se mai gaseste si o colectie de mobilier orietntal si picturi ale lui Nicolae Grigorescu, Theodor pallady, Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza, Camil Ressu, Francisc Sirato, Iosif Iser, Nicolae Darascu, Petre Iorgulescu Yor si o serie de mai multi artisti nascuti in Braila: Gheorghe Naum, Ion Theodorescu-Sion, Octav Angheluta, Paula Ribariu, Nica Petre si Max Hermann-Maxy.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului Muzeul de istorie Carol 1 le gasesti AICI!

2. Cetatea Brailei – obiective turistice in Braila

Ruinele vechi ale cetatii Braila au un documentar din 1368 care si-a lasat amprenta peste oras. Cetatea a fost construita datorita accesului la dunare prin portul careia se importau marfuri diverse. Centru istoric al municipiului Braila are si in prezent urmele acestei cetati si tunelurile subterane care erau folosite de turci. Braila patreaza si astazi urmele celui mai mare sistem defensiv construit de-a lungul Dunarii.

Hrubele au fost construite d eturcii care au stapanit peste braila vreme de aproape 300 de ani si erau folosite drept cai subterane, care erau ferite de ochii lumii pentru transportul armamentului, al bogatiilor si al alimentelor direct catre Dunare. Legendele locului spun ca turcii puteau sa strabata hrubele calare, asa d emari si spatioase erau aceste galerii. Traseul pornea de la ultima fortificatie adica de la Citadela pana la ultimul zid de aparare catre Bulevardul Cuza de astazi, unde sunt 2 bastioane amplasamentele turnurilor din Garnizoana Braile.

Booking.com

Hrubele aveau 2 roluri principale: Unul era de depozitare de produse iar celalat cu caracter strategico-militar, care asigura comunicarea intre fosta Citadela situata in Gradina Mare. In 3 secole, Braila a reprezentat pentru turci un puternic cap de pod, care era prevazut cu puternice fortificatii si tuneluri ascunse, de care s-au izbit armatele din razboaiele antiotomane ulterioare. Cetatea Brailei a fost construita in anul 1540 in octombrie, de catre turci.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului Cetatea Brailei le gasesti AICI!

3. Manastirea Lacu Sarat – obiective turistice in Braila

A fost construita in anul 1996 pe 27 iulie, cand Inalt Preasfant Casian a sfintit locul bisericii. La 27 iulie 1999 s-a sfintit biserica mnanastirii si defapt s-a inugurat s corpul de chilii al manastirii. Biserica este realizata din lemn, intr-un stil maramuresean cu o turla-clopotnita. Aceasta se ridica pana la inaltimea de 24 metri. In interior, biserica este decorata cu icoane pictate.

Asezamantul monarhal a fost binecuvantat, cu trecerea timpului prin aducerea sfintelor moaste ale Sfintilor Dasie si Emilian. Manstirea este amplasata intr-o padure, care reprezinta  adevarata oaza de liniste si verdeata. Manastirea este departe de lume si de un zgomot asurzitor. Este situata in statiunea Lacul Sarat, care este in imediata apropiere a municipului Braila, pe drumul national Dn 21 Braila-Slobozia la doar 5 km de SV.

Pe raza comunei Chiscani din Judetul Braila este un lac cu apa sarata in jurul caruia s-a format o statiune in acest timp. Statiunea se afla in vecinatatea orasului Braila si exista o linie de tramvai care face legatura intre oras si statiune. Aici se pot fae tratamente balneare pentru tratarea afectiunilor precum reumatismul sau artrita. In apropierea statiunii se afla si manastirea care poarta acelasi nume.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului Manastirea Lacu Sarat le gasesti AICI!

4. Castelul de apa din Braila – obiective turistice in Braila

Este unul dintre cele mai importante simboluri ale orasului Braila. Este o cladire care a fost numita monument istoric.  Castelul a fost construit in anul 1912 de catre Elie Radu. A reusit sa faca o performanta pentru perioada respectiva.  Performanta a fost ca el alimenta cu apa jumatate din populatia orasului. O mare performanta chiar. Dintr-o perspectiva turistica, acesta a fost primul restaurant si bar din tara. In momentul de fata, castelul este inclus intr-un proiect de realibitare, pentru a fi redat in din nou in uz.

Booking.com

Acest castel a imbracat mai multe functiuni. Nu sunt multi cei care cunosc faptul ca acest obiect turistic a fost primul restaurant . Constructia castlului de Apa din Braila este una dintre cele mai moderne constructii din oras, autoritatile dorind sa inlocuiasca rezervorul cu apa din Piata. Arhitectura Castelului de Apa este demna de privit si de admirat. Are in alcatuirea sa si rezistenta si structura.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului Castelul de apa din Braila le gasesti AICI!

5. Orologiul din Braila

Piata Traian din municipiul Braila  adaposteste un alt monument istoric, un orologiu vechi de mai bine de 100 de ani. Orologiul este construit in anul 1909 de Naum Petru, este considerat un simbol al vechiului oras si inca functioneaza. In timpul primului razboi mondial, trupele sovietice voiau sa darame orologiul si in final, au atarnat doar in varful acestuia simbolul comunist. Simobulul comunist era secera si ciocanul.

Nu sunt multi care cunosc orologiul din Braila, insa acesta are o valoare si o vechime inestimabila. Pana astazi autoritatiile nu s-au implicat in reabilitarea Orologiului din Braila si nu le apartinea proprietatea in totalitate. Ei erau constienti de valoarea istorica si s-au gandit sa asigure conservarea sa. Istoria Orologiului este minunata. In anul 1898 Naum a lasat un testament statului in care era cuprinsa suma de 8000 de lei in aur. Banii erau necesari pentru ridicarea ceasului, care in zilele noastre a devenit un simbol local.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului Orologiul din Braila le gasesti AICI!

Poti utiliza si harta de mai jos pentru a gasi cele mai bune oferte de cazare in Braila!

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

cele mai bune hoteluri din braila
Top 5 cele mai bune hoteluri in Braila
cele mai bune hoteluri in Galati
Top 5 cele mai bune hoteluri in Galati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Vacante de vis

Alege o vacanta reusita!

Meniu

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!