Blog / Noutati

Obiective tristice in piatra neamt. Viziteaza cele mai importante obiective turistice

Cele mai importante obiective turistice in Piatra Neamt

Judetul Neamt se afla situat in partea de nord-est a Romaniei, in regiunea istorica Moldova si are ca resedinta de judet orasul Piatra Neamt. Exista multe obiective turistice in Piatra Neamt, pentru care merita sa luati in calcul o calatorie in aceasta zona. Orasul este cunoscut in special datorita Cheilor Bicazului si a Masivului Ceahlau, insa aici exista si cateva rezervatii naturale, dar si numeroase pesteri, cascade si chei.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Piatra Neamt, cu preturi incepand de la 80 lei pe noapte!

De asemenea, aceasta regiune este foarte bogata in manastiri specifice zonei Moldovei, dar se poate mandrii si cu istoria sa, aici aflandu-se Cetatea medievala a Neamtului. Daca nu ati apucat sa vizitati acest judet, cautati cazare in zona si descoperiti-l prin intermediul a 10 obiective turistice pe care nu ar trebui sa le ratati.

Vezi mai jos lista cu cele mai importante obiective turistice in Piatra Neamt!

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Piatra Neamt! Vezi detalii…

1. Cetatea Neamtului – Obiective turistice in Piatra Neamt

Cetatea Neamtului a fost ridicata in secolul al XIV-lea de catre domnitorul Petru I Musat, pe Culmea Plesului (numit si Dealul Cetatii). Pe acest deal afla si Monumentul vanatorilor de munte, cunoscut si ca Monumentul Eroilor. Intre anii 2007–2009 cetatea a fost restaurata, aceasta devenind mult mai atractiva pentru turisti.

Anual, aici se organizeaza Festivalul Medieval „Zilele Cetatii Neamt”. In Targu Neamt se afla si Casa Memoriala a poetei Veronica Micle, iubita poetului Mihai Eminescu si tot aici puteti vizita Casa memoriala „Ion Creanga” din Humulesti (sat transformat intr-un cartier al orasului), leaganul copilariei scriitorului Ion Creanga.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Piatra Neamt!

2. Casa Memoriala Alexandru Vlahuta- Agapia – Obiective turistice in Piatra Neamt

Casa memoriala a scriitorului roman Alexandru Vlahuta se afla in localitatea Agapia, situata in apropierea orasului Targu Neamt. Aceasta a devenit muzeu in anul 1958. Casa din lemn in care a fost amenajat muzeul a fost construita in anul 1885, de catre sora scriitorului, Elisabeta Vlahuta, dupa ce, impreuna cu mama sa, Elisabeta Strajescu, acestea s-au calugarit si au devenit maici la Manastirea Agapia.

Desi nu s-a nascut aici (ci in Plesesti, judetul Vaslui), casa poarta numele scriitorului deoarece Alexandru Vlahuta obisnuia sa locuiasca aici, in special vara, unde venea impreuna cu prietenii sai. In casa memoriala se mai pastreaza inca mobilierul original, tablouri cu membrii familiei, manuscrise, carti si obiecte personale ale poetului si familie sale.Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

3. Muzeul Popular Nicolae – Popa Tarpesti – Obiective turistice in Piatra Neamt

Muzeul popular Nicolae Popa se afla in localitatea Tarpesti. Poate ca pentru multi acest nume nu inseamna nimic, va spunem noi insa ca acesta a fost unul dintre cei mai mari mesteri populari romani. Nicolae Popa a fost un sculptor specializat in masti populare, un colectionar de arta si de obiecte populare autentice, dar si un culegator de creatii folclorice orale.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Piatra Neamt, cu preturi incepand de la 80 lei pe noapte!

In cele 12 camere ale muzeului, deschis in 1977, veti putea admira: obiecte de arheologie, numismatica, etnografie, obiecte religioase, icoane, dar si o parte din munca creatorului popular Nicolae Popa si a sotiei sale: masti, costumatii pentru spectacolele de iarna sau sculpturi in lemn si piatra.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Piatra Neamt!

4. Manastirile din Judetul Neamt – Obiective turistice in Piatra Neamt

In judetul Neamt se gasesc unele dintre cele mai frumoase manastiri din zona Moldovei. Cea mai mare densitate de schituri si locasuri de cult religioase din aceasta zona s-au format in apropierea orasului Targu Neamt. Printre cele mai cunoscute manastiri de aici sunt: Manastirea Neamt, Manastirea Secu, Manastirea Sihastria, Manastirea Varatec si Manastirea Agapia.

Pe langa acestea, o alta manastire importanta din judet este Manastirea Petru Voda. Ca si curiozitati, Manastirea Neamt este cea mai veche si mai insemnata manastire din Moldova, aceasta fiind atestata documentar din anul 1407, iar Manastirea Agapia a fost pictata de Nicolae Grigorescu, unul dintre cei mai importanti pictori romani.

5. Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas – Obiective turistice in Piatra Neamt

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice naturale din aceasta zona este Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas, care se intinde pe teritoriul judetelor Neamt si Harghita. Drumul transcarpatic construit pe serpentinele sale face legatura intre localitatile Gheorgheni si Bicaz, care unesc regiunile istorice Transilvania si Moldova.

Acest parc adaposteste numeroase pesteri, cascade, avene si peisaje salbatice de o frumusete rara. Cea mai cunoscuta pestera de aici este Pestera Neagra. Printre cele mai importante obiective turistice din Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas sunt: Cheile Bicazului, Lacul Rosu, Varful Hasmasu Mare, Varful Piatra Singuratica, Cheile Laposului, Cheile Sugaului, Cheile Bicajelului, Pestera Munticelu, Pestera Neagra si Pestera Tunel. Pentru pasionatii de drumetii, aici au fost amenajate 18 trasee turistice montane.Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

6. Barajul si Lacul Bicaz – Obiective turistice in Piatra Neamt

Daca ajungeti in judetul Neamt trebuie neaparat sa treceti si pe la Barajul Bicaz. Acesta este considerat a fi cel mai mare baraj artificial din tara noastra construit pe un rau interior (Raul Bistrita), iar ridicarea lui a durat 10 ani (1950–1960). In urma construirii Barajului Bicaz a aparut si lacul artificial Bicaz, cunoscut si ca Lacul Izvorul Muntelui.

Aici se varsa mai multe rauri din apropiere, iar apa acumulata este folosita pentru a produce energie in centrala hidroelectrica „Bicaz-Stejaru”. In apropierea lacului se afla si „Piatra Teiului”, un monument al naturii format dintr-o singura stanca. Barajul si lacul Bicaz se afla la patru kilometri amonte de orasul Bicaz.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Piatra Neamt!

7. Masivul Ceahlau – Obiective turistice in Piatra Neamt

Masivul Ceahlau este unul dintre cei mai frumosi si pitoresti munti din grupa Carpatilor Orientali. Cele mai inalte puncte al masivului muntos fiind Varful Ocolasul Mare (1907). Putem aminti si de Varful Toaca (1904), cel din urma fiind si cel mai accesat de catre turisti. Acesta face parte din rezervatia naturala „Parcul National Ceahlau”. Daca sunteti pasionati de drumetii montane, puteti descoperi Masivul Ceahlau. Puteti face acest lucru prin intermediul a sase trasee turistice amenajate aici, toate avand ca destinatie Cabana Dochia.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Piatra Neamt, cu preturi incepand de la 80 lei pe noapte!

De asemena, pe langa vegetatia bogata si aerul curat de munte, aici veti intalni cascade, rauri, dar si numeroase specii de pasari si majoritatea speciilor de animale salbatice din Carpati. In plus, de pe Masivul Ceahlau se poate vedea in departare orasul Bicaz si statiunea turistica Durau, aflata la poalele acestuia.

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

 

Cele mai importante obiective turistice in Suceava
Cele mai importante obiective turistice in Galati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

sixteen + 14 =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up