O scufundare profundă în ofertele culinare vechi și abundente ale Greciei.
Rădăcinile sale datează de mii de ani, iar bunătățile sale nutriționale sunt celebrate în întreaga lume. Aromele bucătăriei grecești sunt vibrante, hrănitoare și sunt o reflectare frumoasă a pământului și a mării Greciei. De la fructe de mare proaspete la plăcinte savuroase, veți găsi mâncăruri inspirate în întreaga regiune. Experimentați aromele Greciei pe unul dintre numeroasele noastre excursii în regiune.
Explorând mâncarea grecească iconică
Ne vom scufunda în mâncăruri grecești specifice într-un pic, dar mai întâi, puțină istorie. Fie că luați masa la o tavernă istorică, fie că vă plimbați printr-o piață locală sau navigați pe Marea Mediterană, aceste arome iconice sunt sigur că vor fi țesute de-a lungul experienței dvs. grecești:
Măsline: Măslinul nu este doar un element de bază al bucătăriei grecești, ci are o semnificație în întreaga cultură greacă. Grecii au cultivat măslinele timp de milenii, iar măslinele sunt strâns legate de bucătăria, comerțul, mitologia și designul grecesc. În Grecia există chiar și muzee întregi dedicate măslinului și istoriei sale.
Veți găsi măsline pe fiecare masă grecească, servite ca garnitură, îngrămădite în salate sau umplute cu ierburi. Iar uleiul de măsline este încorporat în aproape fiecare fel de mâncare grecească, sub formă de marinate, ulei de gătit și dressinguri.
Miere: Știați că mierea a fost sărbătorită în Grecia de la fel de mult timp ca și uleiul de măsline – și poate chiar mai mult? Reprezentări ale albinelor pot fi găsite în monede și bijuterii antice care datează de mii de ani, iar mierea era folosită ca îndulcitor alimentar de către grecii antici.
Astăzi, în Grecia există peste 20.000 de apicultori și peste un milion de stupi. Aromele mierii locale vor fi diferite în funcție de ceea ce mănâncă albinele. În Grecia, puteți gusta arome precum cimbru, citrice și miere de castane, și veți găsi miere în mâncăruri populare precum baklava și pasteli.
Fructe de mare: Există ceva legat de o farfurie superbă de fructe de mare combinată cu o masă în aer liber și briza sărată a mării. Legătura Greciei cu marea se reflectă în toate ofertele lor culinare. Midii, caracatiță, stridii, stridii, calamari: dacă vă plac fructele de mare, pregătiți-vă să vă ospătați!
Fructele de mare sunt adesea servite ca meze, sau ca aperitiv. Caracatița la grătar este un fel de mâncare populară, la fel ca și maridele – pești mici care sunt prăjiți și mâncați întregi. Veți găsi, de asemenea, fructe de mare în tocănițe, paste sau plăcinte sărate. După o zi de explorare, grupul dvs. se va delecta cu siguranță cu o masă la malul mării cu delicatesele maritime grecești.
Beneficiile pentru sănătate ale bucătăriei grecești
Este important să rămâneți alimentați în timp ce explorați minunile arheologice și peisajele impresionante ale Greciei. Gurmanzi, bucurați-vă! În Grecia, puteți să vă răsfățați cu aromele destinației dvs. și să vă simțiți bine făcând acest lucru. Mâncarea grecească nu este doar delicioasă, ci este celebrată și pentru că este super sănătoasă.
Dieta mediteraneană este inspirată din bucătăria Greciei și a tuturor țărilor din jurul Mării Mediterane. Dieta mediteraneană pune accentul pe o mulțime de legume, fructe, leguminoase și pește – și limitează excesul de carne roșie, lactate și zahăr. Aceasta este foarte bine aliniată cu produsele locale din regiune și cu mâncărurile tradiționale.
Studiile au constatat că dieta mediteraneană poate oferi o serie de îmbunătățiri pentru sănătate, cum ar fi scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale. Așadar, aruncați-vă cu capul înainte! Simțiți-vă liber să stropiți totul cu ulei de măsline și bucurați-vă de o farfurie generoasă de pește la grătar sau dolmades. S-ar putea chiar să descoperiți inspirație pe care să o încorporați în ritmurile dumneavoastră acasă.
Mâncăruri grecești esențiale
Cu o istorie atât de bogată, este aproape imposibil să te concentrezi asupra preparatelor care trebuie încercate atunci când vine vorba de mâncarea grecească. Cu toate acestea, aceste feluri de mâncare sunt o introducere excelentă. Pregătirile vor varia în funcție de regiune, dar fie că sunteți cuibărit într-o cafenea pitorească sau savurați o masă cu mai multe feluri de mâncare pe malul mării, iată feluri de mâncare grecești iconice pentru a le adăuga pe lista dvs. culinară de găleată.
Tzatziki: Apreciat de gurmanzii din întreaga lume, tzatziki este un sos pentru scufundări făcut din iaurt grecesc, castravete, usturoi și ulei de măsline. Unele preparate includ, de asemenea, suc de lămâie și ierburi aromatice. Această sosie răcoroasă și picantă este un acompaniament răcoritor pentru orice masă. Veți vedea tzatziki peste tot, servit cu pâine, carne la grătar și mâncăruri vegetariene.
Spoon Sweets: Dulciurile cu linguriță sunt în esență conserve de fructe, servite într-o linguriță în semn de ospitalitate. Deși există unele dulciuri de lingură care încorporează legume sau semințe, acestea pun de obicei în evidență fructele de sezon, cum ar fi smochinele, caisele și cireșele. Aceste dulciuri tradiționale sunt un bun venit călduros în Grecia și o modalitate minunată de a gusta aromele de sezon.
Dolmadakia: Aceste frunze de viță de vie umplute datează din cele mai vechi timpuri și pot fi servite calde sau reci. Deși pot fi umplute cu carne tocată și legume, sunt de obicei un fel de mâncare vegetariană, umplute cu orez și ierburi. Aceste mici buzunare verzi de bunătăți vor încânta cu siguranță masa dumneavoastră în momentul în care vor sosi. Stropiți-le cu puțină lămâie și ulei de măsline pentru o îmbucătură perfectă.
Kakavia: Această supă gustoasă de pește este cunoscută sub numele de supa pescarului. Pescarii locali obișnuiau să se așeze pe țărm sau pe bărcile lor și să adauge în supă pește direct din plasele lor, combinat cu ulei de măsline și lămâie într-un bulion plăcut și sărat. Astăzi puteți găsi kakavia împreună cu legume precum ceapă, morcovi și țelină.
Moussaka: Un favorit al fanilor! Acest fel de mâncare îndrăgit este, probabil, unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare din bucătăria grecească. Asemănătoare unei caserole, moussaka conține vinete (vinete), cartofi și carne tocată, acoperite cu un sos bechamel. Cu o crustă aurie și straturi de arome, este un fel de mâncare consistent și reconfortant. Asortați-o cu o salată frumoasă pentru o masă cu adevărat specială.
Spanakopita: Vedetele principale ale acestei plăcinte savuroase sunt spanacul și învelișul său frumos de aluat phyllo fulgurant și crocant. Brânză feta, ceapă sau pătrunjel sunt, de asemenea, adesea incluse în umplutură. Cu doar câteva ingrediente, spanakopita este destul de ușor de preparat. Nu uitați să vă întrebați ghidul despre modul lor preferat de a servi spanakopita – apoi recreați-l acasă, în propria bucătărie!
Baklava: E timpul pentru desert! Baklava este un desert aclamat și cuprinde cu adevărat aromele Greciei. Straturi de patiserie phyllo, nuci tocate (cum ar fi fisticul și nucile) și miere se combină pentru un desert dulce, crocant și atât de delicios. Asortați-l cu cafea după cină, la micul dejun sau în orice moment al zilei!
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src=”https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&appId=249643311490&version=v2.3″; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));