Blog / News

bilete de avion

When can we find the cheapest air tickets?

Conform statisticilor, persoanele din Romania pot sa economiseasca chiar si 56% din pretul la bilete de avion pentru vacanta. Asta daca se ocupa de rezervarea cu nu mai putin de 69 de zile inainte de zborul turistic.

In cazul ofertelor de cheap flights catre un alt continent in afara de Europa, este indicat sa ne procuram biletul cu 139 de zile in avans, deoarece atunci pretul este mult mai mic.

Cercetatorii de la Studiul Anual de Zboruri au aflat care sunt cele mai oportune momente in care ne putem cauta zboruri ieftine din Romania catre destinatia noastra, precum si ora din zi care este cea mai favorabila pentru zbor. In acest mod, noi vom sti daca este bine sa ne trezim cat mai devreme pentru a ne urca in avion, dar si care sunt zilele cele mai ieftine sau cele mai scumpe din saptamana cand nu este bine sa achizitionam bilete de avion.

Aspecte importante despre bilete de avion

Fie ca vorbim despre zboruri ieftine din Romania catre Europa sau catre orice alta locatie din lumea intreaga, cel mai indicat este sa facem o rezervare cu aproximativ 3 luni inainte, pentru a beneficia de un discount considerabil.

Nu trebuie sa asteptam niciodata ultimul moment, deoarece biletele de avion pentru vacanta cumparate cu cateva zile inaintea plecarii pot fi si cu 50% mai scumpe.

Pentru turistii care viseaza la o calatorie in afara Europei, lucrurile se schimba. Cel mai ieftin bilet de avion poate fi cumparat cu 139 de zile inainte, cand costa cu 38% mai putin.


Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = 'text/javascript';
s.async = true;
s.src = u + '?v=' + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, 'script', '//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js');

Care este cea mai optima zi de calatorie? Bilete de avion ieftine

Pentru a beneficia de cheap airline tickets, rezervarea inainte cu cateva luni nu este singura metoda prin care putem face economii. O alta posibilitate este data de alegerea celei mai ieftine zile dintr-o saptamana.

In terms of zborurile ieftine din Romania catre o tara din Europa, duminica se dovedeste a fi cea mai ieftina zi de plecare. Costurile biletelor de avion sunt mai reduse cu 9% decat sambata.

Romanii care se gandesc la destinatii mult mai indepartate, costul mediu al biletelor de avion pentru vacanta este de 576 de euro. Duminica, acesta ajunge chiar si la 504 euro, o diferenta destul de mare.

Fiecare dintre noi ne dorim oferte de zboruri ieftine, care sa fie cat mai atractive. Ei bine, este cazul sa luam in calcul si momentul zile in care vom zbura. Vestea buna este ca nu trebuie sa ne trezim neaparat foarte devreme, deoarece orele cele mai rentabile sunt cele ale dupa-amiezii, intre 2 si 6.

Momentul ideal pentru a calatori variaza in functie de destinatia aleasa

Locatia unde urmeaza sa ajungem este un factor important, deci rezervarea trebuie facuta tinand cont si de acest detaliu. Mai exact, este bine sa evitam zborurile catre Europa in intervalul 12-2, adica la pranz, deoarece vom plati mai mult.

Niciodata nu se face rezervarea in ziua plecarii, pentru ca vom observa cum pretul este dublu.

In ceea ce priveste destinatiile mondiale, vinerea este ziua cea mai scumpa. Orele de seara sunt prielnice pentru zborul turistic.

Asadar, toate aceste studii se bazeaza pe zborurile de tip dus-intors, de la clasa economica. Cele mai multe informatii le putem solicita in momentul in care rezervam biletele, pentru a ne bucura de zboruri ieftine din Romania catre orice locatie.

Read more:
How did you find the information in this article?

Passionate about tourism, always looking for new information. I like to write about the tourist destinations I go to and offer tips and suggestions. These tips are mainly based on my travel experiences over the years.

calatorii cu avionul
What are the safety measures to be observed during an airplane trip?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

About the author

Passionate about tourism, always looking for new information. I like to write about the tourist destinations I go to and offer tips and suggestions. These tips are mainly based on my travel experiences over the years.

KEEP UP TO DATE WITH SUCCESSFUL HOLIDAYS!

Seeking Offers

Booking.com

Screw vacancy

Booking.com

Choose a successful holiday!

Booking.com
Menu
en_USEnglish

KEEP UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS ABOUT SUCCESSFUL HOLIDAYS!

When you subscribe you will receive a FREE Travel Guide worth 100 euro!