Blog / Noutati

turism in turcia

Pentru ce mancaruri sa optezi daca alegi turism in Turcia si detii pachet all inclusive

Din punct de vedere turistic, Turcia este o tara destul de populara ce detine multiple oferte in turism. Pe litoralul nisipos de aproape 8000 de kilometri  din acesta tara  se intind superbe statiuni turistice. Milioane de turisti viziteaza anual acest paradis optand pentru turism pe litoral cu plaje, soare, mare, lacuri dar si munti pentru a iesi din zona agitata de zi cu zi si a-si gasi linistea. Este clar ca nu ajunge doar o data pentru a vizita acesta mirifica tara. Cei care doresc sa faca turism in Turcia au dorinta de a reveni cat mai des cu putinta. Sunt o multime de portiuni de paradis care stau gata sa va lase sa le descoperiti frumusetea.

Marile din Turcia sunt de un albastru superb iar plajele cu nisip auriu va lasa cu greu sa le parasiti. Turcia se considera a fi pamantul cu o mie de fete unde traditia este prezenta in viata de zi cu zi. Bogatiile naturale si comorile unice din Antichitatea fac din Turcia o tara ce prezinta interes de ordin spiritual.

Optati pentru una din hotelurile de mai jos si veti gasi cele mai bune optiuni de cazare in Turcia:
Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Daca alegeti sa faceti turism in Turcia nu veti fi lipsiti de ospitalitatea locuitorilor de aici. Turistii sunt tratati exemplar de catre toti oamenii pe care ii intalnesc aici.

 

Turism in Turcia all inclusive!

Bucataria aceste tari se afla printre primele din lume. Bucataria turceasca este in mare parte mostenire a bucatariei otomane. Aceasta se descrie ca fiind de un rafinament rar intalnit. In functie de traditii si geografie bucataria turceasca difera de la o zona la alta. In sud se gasesc retete faimoase de kebab, baklava si kadaiyf. In partea de est se folosesc la gatit foarte mult maslinele pentru ca aceasta zona este cunoscuta pentru intensele cultivari din zona. Peste si porumb se consuma foarte mult pe coastele Marii Negre insa in zonele Marii Mediterane se consuma legumele si verdeturile.



Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Specialitati precum keskek, manti si gozleme se pot consuma in centrul Anatoliei insa principalele ingrediente din bucataria turceasca sunt fasolea, rosiile, ardeii si vinetele. Cel mai des in deserturi veti gasi fistic, migdale si nuci. Vinetele joaca un rol destul de important in bucataria turceasca care in combinatie cu carnea tocata alcatuiesc kebabul si musacaua. Putin straniu insa in bucataria turceasca compotul se consuma alaturi de pilaf sau placinte cu carne. La majoritatea meselor ce contin pilaf, paine sau carne in Turcia, se va gasi iaurtul. Multe din retetele turcesti au fost imprumutate de romani insa au suferit modificari adaptate la gusturile acestora.

La micul dejun in Turcia puteti servi preparate constituite din branza, unt, masline, rosii, castraveti, gem, miere, si smantana. De regula se serveste sucuk care este un carnat iute turcesc, pastirma, simit, pogaca si supe. Inevitabil veti fi servit si cu nelipsitul ceai turcesc.

Citeste si:

 

Pentru turci, pranzul nu este o masa principala a zilei si puteti servi supe sau salate cu desert. Mancarurile din carne se obisnuieste a fi mancate la cina dupa care se poate servi  ceaiul si cafeaua turceasca.

In restaurantele turcesti puteti adulmeca o multime de arome si va va fi greu sa alegeti din multitudinea de sortimente de pe platourile incarcate.

Desi mancarea orientala nu are legatura de nici un fel cu mancarea ca la mama acasa nu trebuie sa ratati ocazia de a gusta preparatele.

Utilizati harta de mai jos pentru a gasi mai usor cele mai bune optiuni de cazare in Turcia:
Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Carnea de oaie face si ea parte din ingredientele principale ale bucatariei turcesti. Daca sunteti cazati la hotelurile de 4 stele puteti gusta dintr-o varietate de dolma ( Frunze de vita de vie, ardei verzi sau vinete umplute cu orez sau carne), iman bayldi (vinete mici cu ulei de masline, ceapa prajita si rosii), lahmacun ( pizza turceasca), kofte (chiftele mari din carne), supa crema de ciuperci si carne de miel.

La mesele in regim all-inclusive este bine sa uitati de cartofi prajiti si friptura de pui. Nu trebuie sa dati cu piciorul la ocazia de a gusta specialitatile turcesti.

O problema la all inclusive este faptul ca nu veti sti ce serviti. Cu siguranta veti gasi in preajma bucatari care sa va ajute si desigur si fiecare preparat are denumirea scrisa insa problema este ca ingredientele nu sunt mentionate. Gasiti acolo tot felul de salate cu diverse ierburi dar foarte rar se intampla ca turistilor sa nu le placa ce mananca.

Alege oferta de cazare in Turcia, utilizand lista de mai jos!
Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Desertul pare sa fie punctul culminant al fiecarei mese. In Turcia se gasesc zeci de feluri de prajituri din gris  care se numesc revani sau foi subtiri insiropate generos. Asadar, lasati fructele pentru ca si asa tot nu erau recoamnfate a fi consumate dupa masa. Printre dulciuri, daca sunteti turist in Turcia puteti gasi si celebra baclava sau kataif.

Printre bauturile specifice Turciei se numara ca si bauturi alcoolice Berea Efes Pilsen  care este cea mai populara si cea mai ieftina si raki care este cea mai cunoscuta bautura alcoolica din Turcia. Aceasta insoteste mereu mesele principale si are o puternica aroma de anason.

 

Ca bauturi non alcoolice  sunt urmatoarele: ceaiul negru, ayranul care este cea mai cunoscuta bautura non alcoolica pregatita din iaurt foarte gras, apa si sare, kefirul, salgam suyu care este preparata din lapte sau suc fierbinte de nap sau morcovi. Aceasta bautura se serveste de regula in perioada rece. Cafeaua turceasca se remarca prin aroma.

Prin urmare, daca veti lua hotararea de a face turism in Turcia si va plaanificati o vacanta all inclusive  sa dati atentie mancarurilor traditionale turcesti. Cereti ajutorul bucatarilor daca doriti sa alegeti preparate autentice. Turcii se numara printer cei mai prietenosi oameni pe care ii veti intalni.

 

Destinatiile ideale pentru schi
Cele mai mari 8 greseli vestimentare atunci cand calatoriti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

20 − 6 =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up