Prima dată când am mâncat în Sevilla
Am venit la Sevilla la sfârșitul unei săptămâni agitate de 6 săptămâni de interrailing în 2012. Era luna iulie și deja temperaturile erau în jur de 30 de grade. Căldura intensă a însemnat că abia puteam să mă deplasez prin oraș în timpul zilei. În timp ce rucsacii se distrau la piscina de pe acoperișul hostelului, eu mă ascundeam în camera mea, în confortul răcoros al camerei mele private cu aer condiționat. Eram epuizat emoțional și fizic. Prea multe nopți de băutură și stresul constant al mutării la fiecare 2-3 zile însemna că nu puteam să mă uit la o altă băutură sau să vorbesc cu cineva. Abia dacă am văzut vreun obiectiv turistic din Sevilla în aceste 3 zile din cauza căldurii și a epuizării. Singurul moment în care am ieșit a fost după-amiaza și seara târziu pentru a căuta ceva de mâncare. Chiar dacă eram epuizat și destul de fericit că nu m-am mișcat din cameră, prima mea întâlnire mergând la un bar de tapas din Sevilla a fost ca o revelație dumnezeiască. Fusesem deja în Barcelona și Valencia înainte, unde am mâncat în câteva locuri minunate, dar barurile de tapas din Sevilla aveau un aer sau o vibrație diferită. Îmi amintesc că am intrat și am văzut o gamă uimitoare de mâncăruri colorate, toate așezate pe tejgheaua largă a acestui bar, iar oamenii arătau cu degetul spre ceea ce doreau și mâncau. Mă simțeam ca și cum aș fi mâncat la bunica ta – tot ceea ce am ales și am mâncat a fost delicios. Nu a fost timp de pauză între feluri de mâncare. Farfuriile mici de mâncare au venit repede și repede și am continuat să devorez tot ceea ce mi se propunea. Eram într-o transă magică și abia când am pășit în lumina crudă a zilei, vraja a fost în cele din urmă ruptă și mi-am dat seama de ceea ce am trăit. Cred că atunci mi-am dat seama cât de importantă este mâncarea atunci când vine vorba de călătorie. Într-o lume a distragerii constante a atenției, simplul ritual de a mânca încetinește timpul și ne oferă un moment de reflecție asupra noastră și a lumii din jurul nostru.
Acea călătorie a fost cea care m-a făcut să realizez că mai puțin înseamnă mai mult atunci când vine vorba de călătorii și mi-a dat acea dorință de a încetini. Apoi mi-am promis că într-o zi mă voi întoarce la Sevilla și mă voi concentra pe un singur lucru – să mănânc. Această promisiune a durat 7 ani, dar am revenit din nou pentru o săptămână întreagă, care a trecut repede, iar în anul următor am venit pentru 2 săptămâni, dar nici așa nu a fost suficient. Având în vedere că există aproape 3000 de baruri de tapas în Sevilla, s-ar putea să ne ia amândurora o viață întreagă pentru a descoperi toată magia pe care acest oraș o are de oferit. Cu toate acestea, deoarece probabil că nu aveți luxul unei vieți întregi, pentru a restrânge puțin câmpul de alegere și pentru a vă ușura munca, m-am gândit să vă transmit câteva dintre locurile mele preferate, pe care le puteți descoperi sub forma unui tur pietonal autoghidat gratuit. Puteți cu ușurință să mâncați în oraș și să vedeți toate locurile de mai jos într-un weekend, dar depinde de cât timp sunteți dispus să vă dedicați – este de la sine înțeles că, cu cât mai încet, cu atât vă veți bucura mai mult de mâncare, va avea un gust mai bun și, de asemenea, veți digera mult mai bine acest oraș.
Un tur pietonal gratuit cu autoghidare al orașului Sevilia pentru gurmanzi
El Arenal
Începem turul nostru cu ghidaj propriu în El Arenal care este unul dintre cele mai animate cartiere din Sevilla, situat într-un triunghi format de Paseo de Colón pe de o parte și Calle Adriano și Calle Dos de Mayo pe de altă parte. Prosperitatea cartierului El Arenal datează din secolul al XVI-lea, când Sevilla era un centru comercial înfloritor, iar vasele, încărcate cu aur și argint, ajungeau aici din Indii pentru a fi reparate. Străzile înguste de aici, care erau pline de negustori, docheri, marinari și șefi de echipaj, sunt acum pline de “abacerías” (magazine alimentare) vechi de un secol și de unele dintre cele mai bune bodegi și baruri de tapas din oraș.
Primul port de escală este Mercardo del Arenal. Creat în 1947, acest mercado, care a găzduit în trecut o mănăstire și mai târziu o închisoare, este acum locul unde localnicii vin să cumpere fructe și legume proaspete.
Picnic Panes Artesanos
Chiar lângă Mercardo se află Picnic Panes Artesanos. Dacă sunteți în căutarea de pâine artizanală, acesta este locul unde trebuie să veniți, în plus, ei fac prăjituri delicioase, de la Dulce de Leche alfajores, rulouri de scorțișoară, prăjituri de mere, cookie-uri & magdalenas
Casa Matias
Această tavernă istorică, care merită să fie marcată și vizitată mai târziu, este unul dintre locurile mele preferate pentru o bere rece și ieftină – în plus, de marți până duminică, aici au loc spectacole de flamenco.
Casa Morales
Pe vremea când marinarii și negustorii se înghesuiau pe străzile din El Arenal, era obișnuit ca bătrânul abacerías– magazinele alimentare să se transforme în baruri. Puține dintre acestea au mai rămas, iar unul dintre cele mai bune exemple existente este istorica Casa Morales, care, începând cu 1850, potolește setea localnicilor cu sherry-ul și berile locale răcoroase, servind o gamă delicioasă de preparate tapas, de la albondigas (chiftele) la seturi (ciuperci), montaditos (sandvișuri mici) și clasicele hamsii pe pâine prăjită cu brânză.
Fiți atenți la ascunsa, dar frumoasa Plaza del Cabildo din inima orașului: Sevilla este plină de colțuri frumoase ca acesta.

Vin de portocale la Taberna Perejil
Vin de portocale la Taberna Perejil
Continuând tema dulce, intrați în Taberna Perejil unde, din 1904, se servește Vino de Naranja, celebrul vin local de portocale care provine din Moguer (un orășel din Huelva). Este un vin dulce, perfect pentru un aperitiv sau poate fi savurat ca vin de desert. La 1,20 euro, puteți bea cu ușurință câteva din acestea.
Gustați Solomillo al Whisky Bodega Santa Cruz
Bodega Santa Cruz este un alt bar clasic de tapas la care îmi place să mă întorc – primul motiv este că prețurile tapas-urilor de aici sunt foarte rezonabile, începând de la aproximativ 2 €. În al doilea rând, mâncarea este fantastică. Încercați delicioasele lor chifteluțe albondigas și clasicul local Solomillo al Whisky (file de porc în sos de whisky).
Acest din urmă fel de mâncare este unul dintre cele mai autentice feluri de mâncare tapas pe care le puteți încerca în oraș și a fost al naibii de bun aici.
Bucurați-vă de Carrillada la Antigua Abaceria de San Lorenzo
Un alt abaceria sau bodegas rămas în oraș, acest bar de tapas este un pic mai departe de calea bătută, dar probabil unul dintre cele mai bune restaurante de tapas din oraș. Chelnerița și proprietarul vorbesc puțină engleză, dar sunt prietenoși și răbdători cu întrebările mele. În cele din urmă am decis să încercăm Carrillada, care este obrajii de porc iberic fierți înăbușit, gătiți lent în fino local, alias sherry, la foc mic, timp de cel puțin câteva ore. Rezultatul final, după cum vă puteți imagina, este această carne delicioasă, ceresc de fragedă, care este perfect însoțită de cartofi prăjiți.
El Rinconcello – locul de naștere al tapas
În apropiere de Iglesia de Santa Catalina și de Iglesia de San Pedro, unde a fost botezat pictorul Velazquez, se află El Rinconcello, cel mai vechi bar de tapas din Sevilla, dar și din Spania. Este clasificat ca fiind al doilea cel mai vechi bar din Spania, după Botín din Madrid. Datând din 1670, interioarele de aici nu s-au schimbat prea mult în ultimii 300 de ani, cu faianță andaluză tradițională care împodobește pereții și piesa centrală, faimosul bar din lemn sculptat, unde se sprijină patronii. În bar se poate sta doar în picioare și nu există scaune. Aici nu există chitanțe. Ospătarii vă scriu nota de plată cu cretă pe barul de lemn, care este apoi adunată la finalul sesiunii.
Puteți încerca felul de mâncare emblematic al Sevillei, espinacas con garbanzos. Acest fel de mâncare rezumă istoria bogată a Sevillei. Maurii au fost primii care au adus în Spania spanacul, năutul și chimenul, iar toate trei sunt principalele vedete ale acestui fel de mâncare, alături de paprika afumată. Celălalt fel de mâncare preferat al meu aici este bacalau aka cod în sos de roșii și usturoi – o chestie minunată!
Selecția de vinuri de aici este fantastică, cu un accent deosebit pe vinurile andaluze.
Casa Vizcaíno
Dacă sunteți în căutarea unui bar local autentic, atunci acesta este cel mai bun bar din Sevilla. Berea rece ca gheața curge repede aici și la aproximativ 1,20 € pentru un pahar, vă veți împrăștia în curând pe trotuar cu alți localnici și vă veți face noi prieteni în scurt timp. Există, de asemenea, o gamă largă de sherry-uri, precum și faimosul vin local de portocale. Băuturile sunt servite aici cu măsline gustoase, iar în meniu există câteva feluri speciale de tapas, cum ar fi Mojama , o delicatesă mediteraneană cu ton sărat, caviar și Bacalao Saladisimo – cod sărat.
Încercați berile artizanale locale, cum ar fi Zurda Golden Ale, la La Jeronima
Dacă încă vă mai este sete, vă recomandăm cu căldură o excursie la La Jeronima, unde sunteți invitat să “citiți berile noastre și să beți cărțile noastre”. O parte bibliotecă care stochează publicații de la edituri locale și un meniu cu peste 30 de beri artizanale din întreaga Andalusie – aceasta este o adevărată felie autentică de Sevilla. Dacă este o zi călduroasă și vă este sete, vă recomand cu căldură o sticlă de Zurda Golden Ale răcoritoare.
Încheiem cu niște gelato. Freskura, în apropiere de Alameda de Hercules, ar putea avea o șansă bună de a avea cea mai bună înghețată din oraș: încercați sorbetul lor de lămâie și busuioc ( 2,50 €) …. sau la doar câteva sute de metri de Mercado este Heladeria Artesana La Fiorentina, una dintre cele mai bune gelaterii din Sevilla, unde găsiți o gamă de arome exotice și interesante, dintre care multe sunt originale și unice în Sevilla. Vă recomandăm să încercați floarea de portocal sau “crema de Sevilla” pentru a gusta cu adevărat partea dulce a Sevillei.
Explorați scena culinară bogată a orașului cu un localnic
Dacă această postare v-a deschis apetitul și doriți să săpați mai departe, atunci vă recomand să încercați unul dintre tururile gastronomice ale Devour Seville. Am fost în excursii cu ghizii lor în Madrid și Barcelona – sunt extrem de pasionați de mâncare, energici și plini de sfaturi și idei. Participarea la unul dintre tururile lor este o modalitate foarte bună de a cunoaște istoria locului, iar după tururi, ei distribuie întotdeauna o foaie cu sfaturi despre locurile lor preferate de mâncat, băut și văzut. În cadrul tururilor lor, accentul se pune întotdeauna pe sprijinirea localnicilor: nu sunt implicate lanțuri alimentare sau corporații, astfel încât, dacă participați la tururile lor, puneți cu adevărat bani înapoi în economia locală. Nu vă voi da detalii despre locurile pe care le-am vizitat, dar acest tur culinar a avut de toate: am mâncat mult (veniți cu stomacul gol), iar turul a fost plin de o mulțime de pepite de istorie locală.
Disclaimer: Această postare a fost produsă cu sprijinul amabil al Biroului de Turism Spaniol din Marea Britanie, ca parte a campaniei lor #SlowTravelSpain. Cu toate acestea, toate opiniile exprimate aici, bune și rele, sunt în întregime ale mele. Vă mulțumim.
Source link