Vacante la munte in Romania

Romania este un stat, de sine statator, se se afla situat in partea de sud – est a Europei. Aceasta tara se bucura de trecerea cursului inferior al fluviului Dunarea prin sudul ei. Tara are deschidere la Marea Neagra si cuprinde o buna parte a lantului muntos Carpati. De accea aceasta mai este numita si tara Carpato – Danubiana – Pontica. Tine cont de sfaturile despre Vacante la munte in Romania!

Romania are ca vecini la nord pe Ucraina, la Est pe Republica Moldova si Ucraina, la sud pe Bulgaria, la sud – vest pe Serbia si Ungaria in partea de vest. Interesant este faptul ca tot in partea de sud – est Romania are deschidere la Marea Neagra.

Pe parcursul a sute sau chiar mii de ani, acest teritoriu a facut parte pe rand din regiunea Dacia, mai apoi a fost cucerita de catre imperiul Roman, Imperiul Otoman, Imperiul Rusiei si de Imperiul Austro-Ungar. In zilele noastre Romania este condusa in mod democratic ce se traduce prin puterea poporului.

Vacantele la munte in Romania, ofera beneficii multiple!

Romania a aparut ca stat in anul 1859, fiind condusa de catre Alexandru Ioan Cuza, prin unirea dintre Tara Romaneasca cu Moldova, iar mai apoi in 1918, in acelasi an cu finalizarea Primului Razboi Mondial, Romaniei s-au alipit provinciile Transilvania, Bucovina si Basarabia formand astfel Romania Mare.

Romania se bucura de un climat temperat continental cu influente alpine la cotele de peste 2.000 de metri. Verile sunt calduroase iar iernile blande cu precipitatii abundente sub forma de ninsoare. Primele inregistrari climatice s-au efectuat in anul 1884 odata cu infiintarea Institutului Meteorologic Central.

Romania se bucura de zeci de mii de turisti anual datorita faptului ca detine o gama larga de statiuni care pot fi vizitate atat pe timp de iarna cat si vara. Iarna te poti bucura de partiile de schi si de baile termale iar pe timpul verii poti face plaja pe litoralul Romanesc dar si in statiunile balneare care permit acest lucru. In ambele sezoane sunt deschise drumetiile montane si nu numai.

Preturile unui sejur la munte in Romania (Craciun, Revelion si alte perioade)

Preturile unui sejur de revelion incep de la 500 de lei de persoana pentru 3 nopti si pot urca in functie de serviciile si de facilitatile pe care le primesti. In perioada Craciunului preturile sunt mai avantajoase, astfel incat un sejur de 4 nopti pentru o persoana incepe de la 600 de lei si poate urca in functie de pachetul pe care il alegi de la proprietatea unde vei sta cazat. Interesant este faptul ca majoritatea proprietatilor accepta tichete de vacanta in locul banilor gheata.

TravelMinit propune modalitati ideale pentru vacantele la munte cu tichete de vacanta!


(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id)){if(typeof(tmwLoader)!==’undefined’)tmwLoader();return;}js=d.createElement(s);js.id=id;js.async=true;js.src=’//travelminit.ro/scripts/tmw-loader.min.js’;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,’script’,’travelminit-js’));

Aceste pachete pot fi achizitionate din timp in mediul online, iar cu cat achizitioneti mai din timp un astfel de pachet, il prinzi si la un pret mult mai redus.

Aceste pachete pot fi achizitionate si prin early booking. Aceasta metoda reprezinta plata in avans a unei sume de bani cuprinsa intre 30% si 100% din valoarea intregului sejur, urmand ca pana la inceperea sejurului dumneavoastra sa achitati intreg sejurul.

Astfel beneficiati de toate serviciile pe care proprietatea vi le poate oferi rezervandu-le din timp. Pentru un astfel de serviciu trebuie sa va adresati unui operator de turism.

Booking.com

Statiuni de la munte ideale pentru Vacante la munte in Romania de Craciun, Revelion si in orice perioada a anului!

Statiunea Poiana Brasov este o statiune montana dedicata sporturilor de iarna din Romania. Statiunea este renumita la nivel international atat pentru partiile perfecte cat si pentru pensiunile si serviciile de care ai parte aici.

Statiunea Busteni este o statiune montana si se afla amplasata in Valea Prahovei,  la poalele muntilor Bucegi, ce au altitudinea maxina de 2.500 de metri. Aceasta se bucura de o localizare centrala in cadrul Romaniei.

Statiunea Predeal este defapt un oras al judetului Brasov si se afla amplasata la cea mai mare inaltime din Romania, mai exact 1.060 metri deasupra nivelului marii. De asemenea aici obisnuia sa isi petreaca printul William vacantele.

Statiunea Sinaia este un oras si se situeaza la poalele Muntilor Bucegi. Aceasta este cunoscuta in special pentru faptul ca este un important centru turistic cu niste peisaje care iti taie rasuflarea. Aceasta face parte din judetul Prahova.

Statiunea Bran face parte dintre cele 44 de comune ale Judetului Brasov si este renumita datorica Castelului cu acelasi nume. Castelul, dar si statiunea este vizitata anual de catre mii de turisti pasionati de istorie si nu numai.

Statiunea Azuga este un oras al judetului Prahova din Romania. Aceasta se afla amplasata in Valea Prahovei si numara aproxiamtiv 5.000 de locuitori. Statiunea se bucura de cele mai frumoase privelisti din zona, asupra muntilor Bucegi si baiului. Statiunea este una climaterica si reprezinta un centru turistic foarte important.

Statiunea Breaza mai este denumita si ca poarta de intrare in Pitoreasca Vale a Prahovei. Clima este moderata iar aerul pe care il vei respira aici este unic in Romania si chiar il lume. Peisale montane sunt minunate iar pensiunile din zona depasesc orice asteptare.

Statiunea Comarnic se afla in zona de contact a Subcarpatilor cu Garbova. Aceasta se situeaza in Valea Prahovei si s-a dezvoltat pe ambele maluri ale raului Prahova. Aceasta ocupa terasa de lunca dar si pe cea inalta si este puternic fragmentata.

Statiunea Slanic Moldova este o statiunea renumita la nivel national din regiunea Moldovei. Aceasta este cunoscuta in special pentru peisajele montane dar si datorita povestii interesante datorita careia a luat fiinta aceasta staiune.

Statiunea Paltinis este o atractie turistica care se afla la o distanta de numai 32 de km de judetul Sibiu si este situata la o altitudine aproximativa de 1442 metri. Aceasta este inconjurata de o padure de conifere de pe teritoriul Muntilor Cindrel.

Statiunea Voineasa este o statiune montana care se situeaza in partea de nord a judetului Valcea, la o distanta de aproximativ 80 de km de municipiul Ramnicu Valcea. Statiunea se bucura de privelistile minunate oferite de altitudinea la care se situeaza si anume 600 – 800 metri.

Statiunea Praid se situeaza in partea de sud – vest a judetului Harghita din Romania. Aceasta este renumita la nivel international datorita minei de sare comestibila care este exploatata aici inca din cele mai vechi timpuri dar si pentru beneficiile acestei sari.

Statiunea Moeciu de Sus reprezinta o intruchipare a satului de odinioara, traditional si romanesc. Aceasta se afla situata in mijlocul naturii si este un punct de plecare perfect pentru o drumetie printre munti dar care iti ofera si o multitudine de peisaje care de care mai frumoase.

Statiunea Moeciu de Jos face parte din judetul Brasov, si este situata la aproximativ 30 de km de acesta si la doar 25 de km de statiunea Predeal. Castelul Bran se afla la o plimbare prin natura de doar o ora.

Statiunea Dambovicioara este una dintre cele mai frumoase statiuni ale tarii noastre si reprezinta o poarta de intrare catre muntii Piatra Craiului. Asta datorita accesului prin Valea Dambovicioarei, dar si in Muntii Bucegi si Laota prin Valea Cheii.

Statiunea Fundata se afla in apropierea localitatii cu acelasi nume si gazduieste o serie de monumente naturale. Printre acestea putem aminti Parcul National Piatra Craiului dar si o multitudine de trasee turistice care pot fi parcurse cu ajutorul unui ghid sau pe cont propriu.

Statiunea Cheia este o staiune montana ce se afla asezata la numai 60 de km distanta de Ploiesti in judetul Prahova. In apropierea acesteia se afla un varf muntos important, Ciucas, care stajuieste statiunea in partea sa de nord.

Statiunea Ranca se afla pe raza judetului Gorj la doar 18 km distanta de orasul Novaci. In statiune se poate ajunge doar cu ajutorul unui autovehicul deoarece se afla la o altitudine de aproximativ 1650 de metri. Aceasta este un important centru pentru sporturile de iarna si nu numai.

Statiunea Poiana Pinului este asezata in apropierea satului Hales din comuna Tisau. Aceasta este un loc perfect pentru recreiere dar si pentru drumetii, fiind coplesita de liniste imprejurimilor dar si de sunetele naturii de prinprejurul acesteia.

Statiunea Poiana Tapului face parte din Valea Prahovei si se situeaza la polale Muntilor Bucegi. Aceasta statiune este des aleasa de catre turisti datorita privelistilor uimitoare dar si pentru serviciile si facilitatile de care au parte in pensiunile si hotelurile din zona.

Statiunea Cornu este o comuna a judetului Prahova din tara noastra. Aceasta se situeaza in partea de nord – vest a judetului Prahova pe valea mijlocie a raului cu acelasi nume. Aceasta se afla in apropierea Masivului Garbova si se impreuneaza cu Subcarpatii Curburii Externe.

Statiunea Campina s-a dezvoltat din ce in ce mai mult in Judetul Prahova. Aceasta a fost mentionata documentar pentru prima data in anul 1503. Statiunea reprezinta una dintre cele mai frumoase din tara noastra si chiar de peste hotare.

Statiunea Valea Doftanei si situeaza intr-o zona naturala si pitoreasca cu o multime de posipilitati pentru turisti si lipsit de orice fel de sursa de poluare sau degradare a mediului. Aceasta face parte din Valea Prahovei care se afla la poalele Muntilor Bucegi.

Statiunea Timisu de Jos este o localitate ce tine de judetul Brasov din Romania. In trecut aici era o manastire a unor calugarite engleze. Peisajul este pitoresc iar pensiunile si hotelurile ofera cazare turistilor, de cea mai buna calitate.

Statiunea Timisu de Sus este una dintre localitatile ce apartin de judetul Brasov. Aceasta este o mica statiune turistica si pana in anul 1918 era punctul de trecere catre imperiul Austro-Ungar. Astazi este cunoscuta pentru privelistile frumoase care incanta orice privire.

Statiunea Rasnov face parte din judetul Brasov, mai exact in partea de sud – vest a Depresiunii Brasovului la doar 15 km de orasul Brasov. Aceasta este strabatuta de raul Ghimbasel si este amplasata la 650 de metri altitudine fata de nivelul marii.

Statiunea Zarnesti este amplasata pe teritoriul orasului cu acelasi nume. Aici au locuit oameni din cele mai vechi timpuri si pana astazi, iar peisajele pe care le ofera natura au ramas neschimbate de sute sau chiar mii de ani.

Statiunea Fagaras este renumita pentru celebra cetate pe care o gazduieste. Aceasta face parte din judetul Brasov si ofera sejururi de cea mai buna calitate datorita renumelui pe care si l-a creat de-a lungul timpului si pe care il pastreaza pana astazi.

Statiunea Lacu Rosu este amplasata in Carpatii Orientali, mai exact in Grupa Centrala a acestora. Aceasta este inconjurata de muntii Ceahlau si Muntii Hasmasu Mare si ofera turistilor privelisti care iti taie respiratia si care sunt de neuitat.

Statiunea Arieseni este o comuna din Romania. Aceasta numara nu mai putin de 18 sate care sunt rasfirate in Muntii Bihorului.

Aceasta detine o rezervatie naturala, Cheile Gardisoarei care se bucura de numeroase peisaje montane superbe ca aspect.

Statiunea Lepsa este situata la aproximativ 75 de km de orasul Focsani si este strabatuta de raul Putna. Aceasta reprezinta un centru important turistic care este avantajat de peisajele montane ale zonei dar si de bunul simt al oamenilor acesteia.

Statiunea Straja este o statiune de munte si se afla in apropierea municipiului Lupeni. Aceasta face parte din judetul Hunedoara si este amplasata la o altitudine de 1440 metri. Aceasta a fost declarata ca fiind statiune montana abia in anul 2001.

Statiunea Ceahlau este unul dintre cele mai importante centre turistice din tara datorita Masivului Ceahlau din Carpartii Orientali. Aceasta se afla situata pe teritoriul Judetului Neamt aflat in partea Central – Nordica a tarii noastre.

Statiunea Poiana Marului este situata la o distanta de doar 25 de km de orasul Otelul Rosu. Aceasta face parte dintr-un peisaj frumos si pitoresc de poveste. Muntii care o inconjoara ii ofera un aer aparte si o face un loc unicat in Romania.

Statiunea Muntele Mic este situata la est de Caransebes, la doar 22 de km de acesta. Aceasta se bucura de cel mai lung traseu turistic din tara, aproximativ 3492 de metri si este situata la o altitudine de 773 de metri.

Cazare la munte in Romania – Vacante la munte in Romania

In ceea ce priveste cazarea pe timpul sejurului dumneavoastra in perioada Craciunului si a Revelionului nu trebuie sa va faceti probleme deoarece statiunile din romania intrunesc mii de spatii de cazare care sunt disponibile si care pot fi rezervate online. Interesant este faptul ca o mare parte din acestea pot fi achizitionate cu ajutorul tichetelor de vacanta, deci fara cheltuieli suplimentare.

Hotelurile si pensiunile din zona ofera uniati de cazare dotate cu o serie larga de facilitati de care oaspetii se pot bucura si ii intampina cu cele mai bune servicii prestate la un nivel international dar care sunt totodata accesibile fiecarui buget.

Bineinteles ca folosind tichetele de vacanta aveti o serie intreaga de beneficii care difera de la o proprietate la alta. Important este sa va gasiti ceea ce vi se potriveste cat mai rapid, pentru a nu vi se ocupa locurile.

TravelMinit propune modalitati ideale pentru vacantele la munte cu tichete de vacanta!


(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id)){if(typeof(tmwLoader)!==’undefined’)tmwLoader();return;}js=d.createElement(s);js.id=id;js.async=true;js.src=’//travelminit.ro/scripts/tmw-loader.min.js’;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,’script’,’travelminit-js’));

Transportul pentru o vacanta la munte in Romania – Vacante la munte in Romania

Decizia de a alege modul de transport (pentru Craciun si Revelion si nu numai) la munte va apartine in totalitate.

Puteti opta pentru transportul cu microbuzul sau cu autocarul pus la dispozitie de catre operatorii de turism prin agentiile acestora sau puteti alege sa va deplasati cu ajutorul propriului dumneavoastra autoturim, astfel aveti libertatea de a stationa pe parcursul drumului oriunde doriti si sa va bucurati de peisajele pe care natura vi le ofera fara a fi limitati de timp.

Serviciile de inchirieri auto au castigat de asemenea foarte multa popularitate in ultima perioada, iar AutoBoca ofera servicii de calitate in domeniu!

De ce sa optam pentru vacante la munte in Romania?

Ar trebui sa optam o vacanta  la munte in Romania deoarece agentiile de turism dar si pensiunile si hotelurile din zona pun la dispozitia dumneavoastra o serie de sejururi din care dumneavoastra puteti alege cel care vi se potriveste, aceasta numara o serie de avantaje cum ar fi:

  • Pretul redus daca este achizitionat din timp,
  • Multitudinea de facilitati de care poti avea parte,
  • Peisajele fascinanate pentru care chiar si strainii vin la noi in tara,
  • Faptul ca esti aproape de familie si prieteni,
  • Costul redus fata de aceleasi servicii prestate in afara tarii,

dar si multe alte beneficii de care poti avea parte.

Booking.com

Craciunul si Revelionul in Romania – Vacante la munte in Romania

Este interesant cum tot mai multa lume paraseste Romania pentru un trai mai bun in afara acesteia. Dar, comform studiilor si statisticilor efectuate, majoritatea acestora se intorc in tara pentru a petrece alaturi de familie Craciunul si Revelionul in Romania.

Partea care devine cu adevarat captivanta este ca acestia aleg sa petreaca alaturi de familie si prieteni la una din statiunile montane cu mar fi Predeal, Sinaia, Brasov, Bran sau Busteni. Acestia aleg sa se intoarca nu doar pentru a-si revedea cunoscutii ci si pentru serviciile si facilitatile de care au parte aici care pot fi achitate si cu tichete de vacanta, dar doar la societatile care au incheiat un parteneriat cu statul.

Un sejur complet, format din Craciun si Revelion in una din statiunile mentionate poate fi achizitionat si online dar doar cu ceva timp in avans pentru a fi sigur ca prinzi loc, deoarece locurile se ocupa foarte rapid si din timp.

Aproape toate pensiunile si hotelurile de la munte organizeaza petreceri de revelion dar si anumite facilitati in plus pentru Craciun. Asadar iesi mult mai avantajos sa iti petreci craciunul si revelionul in Romania decat daca ai face acelasi lucru in alta tara.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
Meniu
ro_RORomanian

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!

La abonare veti primi CADOU un Ghid de Calatorii in valoare de 100 euro!