Blog / Noutati

Cele mai bune lucruri de făcut în Roma, potrivit localnicilor

[ad_1]

Prima mea impresie despre orașul etern nu a fost cea mai bună. Mi s-a părut zgomotos, cu prea mult trafic și supraaglomerat de turiști în toate punctele cheie de vizitare a obiectivelor turistice. Cu toate acestea, să te îndrăgostești de Roma este un pic ca și cum ai aprecia o sticlă de vin bun și vechi. Cu cât îmbătrânește, cu atât are un gust mai bun, cu atât îi apreciezi mai mult frumusețea noduroasă îmbătrânită. Un mod în care am ajuns să iubesc Roma este să mă trezesc devreme și să explorez orașul pe jos. Există ceva eteric, aproape ilicit în frumusețea de a merge pe străzile goale ale Romei scăldate în lumina zorilor. Toate obiectivele turistice cheie, cum ar fi Piazza Navona, Fontana di Trevi și Treptele Spaniole, sunt aproape lipsite de turiști. Pe lângă motivul practic de a evita sistemul haotic de transport al Romei, cu toate gelaturile și pizza delicioase pe care le puteți savura, mersul pe jos ajută nu doar la reducerea vinovăției, ci și, eventual, la reducerea taliei dumneavoastră. În plus, dacă vă treziți devreme, la întoarcerea spre pensiune sau hotel, veți ajunge la timp pentru a lua pâine proaspăt coaptă de la una dintre brutăriile vechi de un secol. Exact cum fac romanii. Preferința mea este Antico Forno Roscioli. De asemenea, fac o pizza al taglio excelentă – la felie. În ciuda faptului că are aproape 2800 de ani, Roma are multe secrete ascunse ca acesta. Mai jos am dezvăluit cele mai bune lucruri de făcut în Roma cu ajutorul unor localnici pasionați.

Fotografie de Marco Calignano pe Unsplash

Unde să mănânci în Roma

Există o mulțime de resurse, atât în format tipărit, cât și online, despre ce să mănânci în Roma: unde să găsești cea mai bună Carbonara sau să te bucuri de o excelentă gelato artizanală. În timp ce pizza și pastele sunt întotdeauna în partea de sus a meniului, există adesea multe feluri de mâncare locale romane pe care vizitatorii le trec cu vederea sau nu le cunosc.

Clasicul roman, Cacio e Pepe este o necesitate. Un loc bun pentru a încerca acest lucru este trattoria omonimă: Cacio e Pepe, o veche trattoria situată în cartierul Prati (Via Giuseppe Avezzana, 11). Este compusă dintr-un mic local în interior și un alt spațiu în exterior. Fiind un loc foarte aglomerat, vă rugăm să rezervați din timp. O altă delicatesă tipic romană pe care trebuie să o gustați este Trapizzino, un tip de buzunar de pizza umplut cu o varietate de delicatese romane la alegere, cum ar fi vinete/ vinete parmigiana. Pentru mai multe clasice romane este Flavio Velavevodetto , mai ales dacă sunteți într-un grup și doriți un loc ușor de accesat. Vizitați neapărat Emma în apropiere de Largo Torre Argentina pentru pizza subțire (alla Romana) și pentru excelentele lor suppli. “Alla Romana Yup. Romanii au “versiunea locală” de pizza. Permiteți-mi să vă explic. Este mai subțire și mai crocantă decât cea clasică. Lorenzo de la RomeHello este un fan al Pizzeriei “Il Buchetto” din Via Flaminia.

‘Dacă mergeți acolo, vă veți găsi imersați într-un mediu simplu și autentic și vă veți simți ca și cum ați fi în trecut. Afacerea este condusă de o familie, iar serviciul este rapid și simplu. Dacă sunteți un fan al mobilierului de lux, nu mergeți acolo, dar dacă vă place o experiență locală, este locul potrivit pentru dvs. Ah, nu în ultimul rând, nu acceptă rezervări, dar, de obicei, coada nu este niciodată prea lungă, doar luați o bere în timp ce așteptați…’

Lorenzo Busi, The RomeHello

Pentru pizza “alla Romana Linda de la Beehive preferă totuși să meargă la Pizzeria Ostiense pentru o pizzerie tipică, agitată și zgomotoasă; fețe de masă din hârtie; servire rapidă, prietenoasă și dezinvoltă și pizza subțire și crocantă în stil roman din cuptorul lor cu lemne.

În plus, dacă doriți să ieșiți din calea bătătorită , săriți la trattoria de cartier nu atât de bine cunoscută numită Da Emilio pe Via Alessandria, în cartierul de la nord de Termini numit Porta Pia. Este un local administrat de o familie, cu lambriuri de lemn, fără turiști și cu mâncare excelentă.

Unde să bei și să petreci în Roma

De la baruri de vin roșu și ciocolată la baruri de cocktailuri cu vibrații mistice, dați-i drumul la o plimbare prin cele mai bune locuri de băutură din Roma. Dacă vreți să vă începeți seara cu stil și cu un buget redus, vă recomand să căutați un bar Aperitivo. Conceptul Aperitivo, care s-a născut în Milano, este destul de simplu: doar cumpărați o băutură de la bar și vă puteți servi cu un bufet destul de dulce de mâncare care variază de la bar la bar, dar care poate include niște paste, felii de pizza, uneori mini sandwich-uri sau câteva felii de salam, mortadella sau brânzeturi. Un loc în care puteți gusta această tradiție este Enoteca il Covino în inima Romei (Via Ostia 21) Este practic o enotecă de unde nu numai că puteți lua niște vin pe care să îl aduceți acasă, dar vă puteți bucura și de un aperitivo. (care este doar o altă scuză pentru ca italienii să bea mai mult vin) la un preț bun. Il Vinaietto vizavi de Emma lângă Largo Torre Argentina este un alt favorit al romanilor pentru o băutură înainte de cină (înainte de a merge la Emma pentru pizza și suppli) Dacă vinul și ciocolata vă convin, intrați într-un magazin de ciocolată transformat în cartierul studențesc San Lorenzo, numit SAID unde poți lua un pahar de vin roșu și ciocolată neagră și să te așezi pe canapelele confortabile.

Linda din Beehive recomandă Al Vino Al Vino, un bar de vinuri din cartierul Monti cu o mulțime de opțiuni de vinuri excelente, precum și o caponata care este de neratat.

‘Freni e Frizioni este un bar din cartierul Trastevere, care a fost creat dintr-un fost ambreiaj & frâne magazin auto. O mulțime de cocktailuri creative pe unul dintre cele mai ciudate meniuri pe care le-am văzut vreodată și un bufet excelent, în mare parte vegetarian, pe care îl puteți mânca în camera din spate. Salotto 42, nu prea departe de Pantheon, este o opțiune elegantă pentru o seară de cocktailuri. ‘

Linda, The Beehive

Dacă vă plac cocktailurile, scăpați de agitația orașului și mergeți la Sanctuary Exotic Bar (Via Delle Terme di Traiano, 4A). între Colosseum și cartierul Monti. Înconjurat de natură, cu iluminare blândă de la torțe și lumini de neon, împreună cu arome exotice și diferite, acest loc are un aer spiritual și mistic, unde vă puteți bucura de cocktailuri excelente și vă puteți pierde cu adevărat în ritmurile electro house.

‘Dacă nu sunteți încă obosiți și aveți chef să vă continuați seara pe ringul de dans încercați Lanicifio (via di Pietralata, 159A) un spațiu multifuncțional care reprezintă creativitatea designerilor romani. Un spațiu dedicat artei și noilor forme muzicale artistice. La adresa Lanificio Roma puteți găsi un mediu informal și liniștit, un loc dedicat oamenilor care știu să se distreze.

Pia Lauro, The Yellowsquare

Cursuri de gătit la bucătăria YellowSquare, Roma

După petrecere. Dacă sunteți un fan al “dive bar”, atunci mergeți la Bar Fondi pentru un pahar de vin sau un negroni după cină, unde îl veți întâlni pe Alessandro, barmanul, și alte câteva personaje locale din cartier. Pentru a petrece până târziu în noapte, fără a fi deranjat de aglomerație și idioți, San Lorenzo este o alegere sigură, cu multă muzică live (ca și cluburile, Le Mura sau Wishlist), care sunt perfecte pentru a sta afară, a bea și a sta de vorbă. Există și alte localuri cu muzică live în Roma, în funcție de gusturile tale muzicale, cum ar fi Piața Neagră în cartierul Monti și Quirinetta lângă Fontana di Trevi, pentru a numi doar câteva. În plus, dacă doriți să petreceți și să cunoașteți oameni amuzanți, cu siguranță vă puteți îndrepta spre Yellow Bar a uneia dintre pensiunile noastre de lux prezentate, The Yellowsquare unde puteți gusta muzică live, dans și băuturi ieftine.

Monti, Roma. Fotografie realizată de Anna Church pe Unsplash

Cele mai bune plimbări în Roma

După cum am menționat, plimbarea în Roma, ziua sau noaptea, pentru mine este o experiență destul de magică. Acel sentiment de douăzeci de secole de istorie, artă și frumusețe care se uită la tine – puține orașe din lume îl pot bate. Faceți o plimbare de-a lungul Fori Imperiali într-o duminică sau în jurul Monti, unul dintre cele mai vechi și mai pitorești cartiere din Roma. Sau ce ziceți de o plimbare în marea zonă pietonală din centrul orașului, nu doar pentru că are unele dintre cele mai frumoase monumente ale orașului, cum ar fi Piața Sfântul Petru, Colosseumul, Forumul Imperial, Piața Navona, Treptele Spaniole sau Panteonul., dar și pentru că în acest fel este posibil să vă cufundați în adevărata esență a Romei.

Cel mai bun mod de a ajunge în oraș

Roma are cel mai mare număr înregistrat de scutere din lume. Cu toate acestea, având în vedere traficul aglomerat, lipsa de respect pentru regulile de circulație, dacă nu ești localnic, este o idee nebunească să închiriezi o Vespa? Întrebați-l doar pe Gregory Peck , Audrey Hepburn sau pe unul dintre localnicii romani.

‘Roma nu este un oraș pentru iubitorii de biciclete’, susține Pia, dar în centrul istoric al Orașului Etern, cunosc câteva zone pietonale bine marcate unde este foarte ușor să mergi cu bicicleta și să descoperi străduțele seducătoare ale orașului. Pe de altă parte, dacă vă place să vă deplasați prin oraș pe scuter, încercați compania de scooter sharing Zigzag sau scuterele electrice de ecooltra. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii în aplicația lor, dar o poți face și cu un permis de conducere străin, iar aplicația este în limba engleză.

‘Dacă căutați mai mult decât minimul necesar și aveți experiență în conducerea unui scuter, probabil că merită să vă uitați la acest lucru’.

Steven Brenner, The Beehive

Sfat: Dacă aveți de gând să vizitați Roma și alte orașe din Italia, vă recomandăm cu căldură 12Go pentru a vă ajuta să rezervați trenuri, autobuze sau avioane pentru toate călătoriile dvs. interurbane.

Cele mai bune locuri de relaxare

Plin de galerii de artă, ruine vechi de un secol, biserici istorice vechi, Roma poate fi un oraș destul de copleșitor și uneori s-ar putea să aveți nevoie de o pauză pentru a vă relaxa, pentru a vă derula.

Vă puteți găsi liniștea la Vila Doria Pamphilj, o reședință istorică ce include cel mai mare parc public urban din Roma. Este situată pe colina Gianicolo (între via Aurelia Antica și via Vitellia). Ceea ce acum este un parc public, în trecut a fost reședința de țară a familiei nobile romane Doria Pamphilj. Acest loc fermecător oferă mediul perfect dacă încercați să vă deconectați de la viața haotică a secolului XXI.

Dacă aveți cu adevărat nevoie să vă deconectați încercați Ryoga sau Zem Yoga. Altfel, dacă aveți chef să evadați din haosul orașului, există o mică cafenea în Colle Oppio, lângă Colosseum sau în Limonaia în parcul Villa Torlonia : ambele sunt locuri minunate.

Există o serie de locuri verzi frumoase în jurul Romei în care să stai și să te relaxezi. Foarte central Villa Borghese care are vedere spre unul dintre Muzeul Național Etrusc Villa Giulia, unul dintre cele mai ignorate muzee din Roma, este un loc excelent. Villa Celimontana, în apropiere de Colosseum, și Villa Torlonia, la aproximativ 20 de minute de mers pe jos la nord de gara centrală Termini din Roma.

Care este cel mai bun punct de belvedere din oraș?

Roma cu priveliște? Priveliștea mea preferată este terasă de Viale del Belvedere din Villa Borghese. Pentru Lorenzo, de la adolescență, cel mai bun punct de vedere din oraș trebuie să fie Lo Zodiaco la Monte Mario. Să mergi acolo într-o noapte senină, cu toate acele lumini ale orașului și stelele strălucind pe cer, a fost ceva cu adevărat magic pentru el.

Linda și Steve, pe de altă parte, cred că cel mai bun punct de belvedere din oraș este Pincio, deasupra Piazza del Popolo, sau din vârful domului Sfântului Petru. De asemenea, vă recomand să luați o băutură la una dintre terasele de pe acoperișurile multor hoteluri de 5 stele din Roma. Priveliștile sunt uluitoare și nu trebuie să fiți oaspeți ai hotelului pentru a vă bucura de ele.

Piazza della Rotonda
Fotografie de Gabriella Clare Marino pe Unsplash

Lucruri neobișnuite de făcut în Roma

Un oraș la fel de vechi ca și civilizația umană, ai crede că acest oraș nu prea are secrete de purtat, dar acest oraș are încă capacitatea de a surprinde. Acquario Romano este o clădire care găzduiește Casa dell’Architettura și este situată într-un mic parc verde și liniștit, cu multe bănci. Se află la aproximativ 5 minute de mers pe jos de gara Termini. În sensul giratoriu aglomerat și plin de viață care este Piazza Venezia se află Palazzo Venezia. Are o curte interioară care blochează tot zgomotul traficului și unde se aude doar apa din fântână și păsările. Este un minunat “loc secret” în mijlocul orașului. The Chiostro del Bramante este o clădire ascunsă în apropiere de Piazza Navona și este un loc frumos și liniștit pentru a bea o cafea sau un alt fel de băutură sau pentru a mânca ceva, deoarece au o cafenea și, deși acum găzduiesc o mulțime de expoziții populare acolo, este mai puțin “secret” în acele momente. Un alt “loc secret” este, de fapt, unul dintre cele mai aglomerate și mai centrale locuri din Roma: Piazza della Rotonda. Sute de oameni trec în fiecare zi și stau în fața fațadei maiestuoase a Panteonului. Acest loc aglomerat este locul în care Pia obișnuia să își petreacă majoritatea zilelor în prima perioadă după ce m-am mutat la Roma. Dacă te oprești să privești detaliile Panteonului, te lași prins de frumusețea sa făcând ca lenevirea și zgomotul din jur să dispară brusc, transformând un loc atât de aglomerat într-unul intim și liniștit.

Steve nu are locuri secrete pe care să le argumenteze, deoarece le împărtășește pe toate cu oaspeții săi. Cu toate acestea, există unele cu care îi place să surprindă oamenii. De exemplu, îi place să meargă în cartierul Monti și apoi să îi ducă pe oameni pe scări, printr-un zid acoperit de iederă, la Sfântul Petru în lanțuri și să le arate Moise al lui Michelangelo. De asemenea, îi place să se ascundă în Santa Maria degli Angeli din Piazza della Repubblica, care are un interior superb, enorm, la care nu te-ai aștepta niciodată de la fațada modestă. Îi place, de asemenea, să le arate oamenilor groapa de gunoi de acum 2.000 de ani a Monte dei Cocci de la ferestrele de sticlă din interiorul Flavio Velavevodetto din Testaccio. Există, de asemenea, restaurante care au sub ele Roma antică, cum ar fi în Piazza del Teatro di Pompeo unde îi puteți ruga să aprindă luminile și să mergeți să vedeți cum pivnița lor de vinuri este veche de mii de ani.

Aș spune că nu există o singură destinație secretă, ci o mulțime de curiozități secrete sau ușor de trecut cu vederea de-a lungul drumului, dacă cunoști bine orașul.

Steven Brenner, The Beehive

În cele din urmă, vizitați vârful de Insula Tiberina. Trebuie doar să cobori la nivelul râului și să mergi până la capătul insulei (ai grijă, este un pasaj îngust). Dacă stai acolo cu o bere și închizi ochii, te vei simți ca și cum te-ai afla pe prora unui vapor, cu apa curgând chiar sub picioarele tale. De aceea se numește acest loc “le Polene”. care au fost în trecut figurile navei.

[ad_2]

Articol Preluat din sursa Externa

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?
Explorări insulare în Grecia – Gate 1 Travel Blog
Explorări insulare în Grecia – Gate 1 Travel Blog
Ghid 2023 pentru floarea de cireș în Japonia
Ghid 2023 pentru floarea de cireș în Japonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
Meniu
ro_RORomanian

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!

La abonare veti primi CADOU un Ghid de Calatorii in valoare de 100 euro!