Blog / Noutati

Descoperă frumusețea și istoria vilei Zaharia din Eforie Nord

Descoperă frumusețea și istoria vilei Zaharia din Eforie Nord

Eforie Nord este una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe litoralul românesc, oferind turiștilor o varietate de atracții și obiective turistice. Printre acestea se numără și vila Zaharia, o clădire cu o istorie bogată și o arhitectură impresionantă.

Istoria vilei Zaharia

Vila Zaharia a fost construită în anul 1926, în perioada interbelică, fiind una dintre cele mai luxoase și elegante vile de pe litoral. Clădirea a fost proiectată de arhitectul George Cristinel Zaharia, care i-a dat numele său și familiei sale. Inițial, vila a fost construită ca reședință de vară pentru familia Zaharia, fiind utilizată de aceștia pentru petrecerea vacanțelor în stațiunea Eforie Nord.

Arhitectura vilei Zaharia

Vila Zaharia impresionează prin arhitectura sa deosebită și detaliile rafinate. Clădirea este construită în stil neoclasic, cu elemente arhitecturale specifice perioadei interbelice, cum ar fi colonadele, frontoanele triunghiulare și balcoanele decorate. Fațada clădirii este realizată într-un stil sobru, dar elegant, cu o combinație de culori calde și materiale de calitate.

Interiorul vilei Zaharia este la fel de impresionant ca și exteriorul, fiind decorat cu mobilier antichizat, covoare fine și tablouri de valoare. În camerele vilei se regăsesc elemente de decor specifice stilului neoclasic, cum ar fi candelabrele de cristal, oglinzile sculptate și tapițeriile elegante. Fiecare detaliu al vilei emana eleganță și rafinament, oferind turiștilor o experiență de neuitat.

Restaurarea vilei Zaharia

În anul 2010, vila Zaharia a fost restaurată și transformată într-un hotel de lux, respectând arhitectura originală a clădirii. Lucrările de restaurare au fost efectuate cu mare atenție la detalii, utilizând materiale de calitate și păstrând elementele de arhitectură originale. Astfel, vila Zaharia a devenit unul dintre cele mai frumoase și elegante hoteluri din Eforie Nord, atrăgând turiști din întreaga lume.

Facilitățile hotelului

Hotelul vila Zaharia oferă turiștilor o gamă variată de facilități și servicii de înaltă calitate. Camerele hotelului sunt amenajate cu gust și stil, fiind dotate cu facilități moderne, cum ar fi accesul la internet, televizor LCD și minibar. Oaspeții hotelului se pot relaxa în spațiile comune, cum ar fi salonul de lectură, terasa sau grădina interioară, sau se pot bucura de o masă delicioasă la restaurantul hotelului.

Oamenii care au stat la vila Zaharia

De-a lungul anilor, vila Zaharia a fost locul de întâlnire al unor personalități marcante din lumea culturală și politică. Printre acestea se numără regina Maria a României, care a vizitat vila în anii ’30, precum și alți membri ai familiei regale, poeți, scriitori și politicieni de prestigiu. Clădirea a fost martoră a unor evenimente remarcabile din istoria României, contribuind la crearea unei atmosfere de eleganță și rafinament.

Vizitarea vilei Zaharia

Vizitarea vilei Zaharia este o experiență unică și fascinantă, oferind turiștilor o incursiune într-o epocă de eleganță și stil. Oplătură prin grădina interioară a vilei este un adevărat delect, fiind împodobită cu flori colorate și arbori exotici. Turiștii pot admira frumusețea clădirii și se pot relaxa într-o ambianță liniștită și rafinată.

Concluzie

Vila Zaharia este un simbol al eleganței și rafinamentului, reprezentând o comoară arhitecturală și istorică care merită vizitată. Clădirea impresionează prin frumusețea sa și detaliile rafinate, oferind turiștilor o experiență de neuitat. Prin restaurarea și transformarea într-un hotel de lux, vila Zaharia a reușit să-și păstreze farmecul și să devină o destinație deosebită pentru turiști din întreaga lume.
Vezi cele mai bune oferte de cazare litoral
Vezi si alte articole despre cazarea pe litoral in Romania

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

Descoperă oferta de cazare de lux la Hotelul Semiramis din Saturn
Descoperă farmecul simplu al unui sejur la un hotel de 2 stele din Eforie Nord

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

17 − seven =

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up