Blog / Noutati

piata de craciun din budapesta

Piata de Craciun din Budapesta – Vacanta in Budapesta

Prezentare oras

veltravel.ro

Un sejur la Piata de Craciun din Budapesta e ideal, economic si accesibil pentru toate buzunarele!

Budapesta este capitala Ungariei si face parte din cele patru capitale ce se afla de-a lungul Dunarii. Al doilea cel mai mare fluviu in Europa de est. 

Orasul Budapesta e compus din doua orase diferite Buda si Pesta. Iar prin contopirea acestora s-a format capitala moderna a Ungariei.

Pentru cei pasionati de orasul Budapesta trebuie sa stie ca Cetatea Buda si zona de mal a Dunarii se afla pe lista patrimoniului UNESCO inca din anii 90.

Desi e capitala unui stat mic ca intindere, Budapesta se considera a fi una din cele mai extraordinare capitale avand anual zeci de milioane de vizitatori. Arhitectura e extraordinara, galeriile de arta sunt numeroase. Iar siturile istorice pentru cei pasionati sunt locuri frecvent vizitate de straini. Un motiv ideal pentru o vacanta la Piata de Craciun din Budapesta o reprezinta edificiile vechi si monumentele medievale, dar mai ales apele termale unde serviciile de SPA sunt ireprosabile! De aceea merita sa explorezi acest oras!

 

 

Prezentare pachet turistic

Daca vei alege acest pachet in Piata de Craciun din Budapesta cu siguranta vei veni cu niste amintiri memorabile! Hotelul Silver de 3* stele sau Hotel Budapest de 3* stele sunt locurile unde vei fi cazat.

Vezi detalii complete despre pachetul turistic Piata de Craciun din Budapesta

Hotelul Silver se afla situat in centru in zona metroului Vorosmarty si aproape de bulevardul Andrassy. Hotelul ofera wifi si telefon in camera, televizor si restaurant la dispozitia turistilor.

Daca esti curios sa cunosti itinerariul de care vei avea parte, poti sa stii ca ai avantajul de a-ti crea propriul traseu turistic in capitala Ungariei si ai sansa de a vizita ceea ce doresti si  mai ales sa faci shopping in orice targ de Craciun.

Iti vom enumera cateva obiective pe scurt pe care ar trebui sa nu le ratezi: Baile termale numeroase, Palatul Parlamentului, Podul cu lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Stefan, Marea Sinagoga, Piata acoperita (Kozponti Vasarcsarnok), Opera si Piata Eroilor, Insula Margareta, Casa Terorii etc.

De ce sa alegem o vacanta de Craciun in Budapesta

Capitala Ungariei este foarte frumoasa! Bogata din punct de vedere muzeal, arhitectural, termal, reprezinta locul ideal pentru un sejur in Piata de Craciun!

veltravel.ro

Monument medieval cu importanta politica este Palatul Parlamentului ce se situeaza pe locul 3 in lume datorita marimii. Stilul neo-gotic s-a dezvoltat inca din perioada medievala, dar frumusetea stilului a s-a extins de-a lungul a mai multor secole, de aceea Palatul Parlamentului ridicat in secolul al XIX-lea reprezinta o bijuterie pe picioare! Edificiul cuprinde in sine peste 7 sute de camere totalizand vreo nouaspreze kilometri de scari la care se adauga si coridoarele.

Alt loc ideal de vizitat e Castelul Buda din secolul al 17-lea. Acesta a fost construit cu scopul de a apara orasul de numeroasele si sangeroasele atacuri ale tatarilor. Alte locuri pe care ti le recomand pentru vizitare sunt Muzeul National de Istorie, cel de Arta Contemporana sau Galeriile Nationale.

 
Alege Budapesta pentru o vacanta de vis!

Daca vrei sa vezi de la inaltime imprejurimile fantastice ale orasului iti recomandam sa treci pe la Bastionul Pescarilor unde vei descoperi un loc de vis!

Daca vrei sa participi la concerte gratuite de orga poti alege Biserica Matyas, construita in stil romanic la sfarsitul secolului al XIII-lea.

Locurile publice unde ai servicii de SPA ireprosabile  sunt Baile Termale Szechenyi, Gellert Dandar etc., Cu Budapest Card ai parte de transportul in comun gratuit si de acces gratuit la Baile Luckas. Renumele capitalei Ungariei e si in stransa legatura cu apele termale care traverseaza orasul si tara. Putini stiu ca Ungaria concentreaza pe teritoriul ei mai bine de 80 la suta din apele termale ale Europei.

 

Daca esti tare de inima te sfatuim sa vizitezi casa terorii! Locul e unicul muzeu din lume de acest tip ! Acesta reprezinta un memorial dedicat victimelor ce au fost tinute in capitivitate atat in timpul regimului comunist, cat si in timpul regimului nazist.

Un alt loc atractiv e podul cu lanturi. In secolele trecute podul facea legatura dintre orasele Buda si Pesta. Si a fost utilizat prima data la mijlocul secolului al XIX-lea.

Desigur daca esti un iubitor de aventura, te poti relaxa plimbandu-te cu vaporul pe fluviu. Sau poti inchiria cu bani putini biciclete pentru a face vizitarea orasului mai comoda!

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

piata de craciun din barcelona
Piata de Craciun din Barcelona – Vacanta in Barcelona
vacanta de craciun in praga
Vacanta de Craciun in Praga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completați acest câmp
Completați acest câmp
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Trebuie să fiți de acord cu termenii pentru a continua

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Vacante de vis

Alege o vacanta reusita!

Meniu
ro_RORomanian

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!

La abonare veti primi CADOU un Ghid de Calatorii in valoare de 100 euro!