Tichete de vacanta

Tichetele de vacanta sunt(sau voucherul de vacanta) sunt bonuri valorice care se ofera de catre angajatori salariatilor, ca un bonus al muncii depuse in decursul unei perioade de timp.

Tichetele de vacanta pot folosi drept modalitate de plata pentru achitarea serviciilor turistice ce pot fi folosite doar pentru vacante in zone turistice din Romaniei. Tichetele de vacanta sunt nominale si nu pot fi transmisibile , sunt deductibile si scutite de alte taxe, atat pentru salariat cat si pentru angajator. Tichetele de vacanta pot fi sub forma de vouchere tip cec pe hartie sau pe suport electronic. Voucherele de vacanta- turist pass, au aceleasi beneficii ca si tichetele de masa, cu ajutorul carora beneficiarul poate cumpara servicii turistice in Romania (pentru cazare, masa, pentru transport si alte beneficii in scop turistic).

Tichetele de vacanta au o valabiliate de un an de la data emiterii acestora si pot fi folosite doar de beneficiar pe baza buletinului de identitate. Un voucher de vacanta poate avea valoarea de 10, 20, 30, 40 si 50 de lei.

Cu ajutorul tichetelor de vacanta poti plati mai multe tipuri de servicii, doar din Romania, ca: cazare la orice fel de unitate turistica, pachete ce includ cazare si masa, pachete cu cazare si tratamente medicale, pachete cazare si transport(bilete de tren, autocar sau chiar de avion), pachete de cazare si agrement pe teritoriul tarii. Beneficiarii nu pot folosi tichete de vacanta pentru vacante sau bilete de transport in afara Romaniei sau pentru cazari in unitati ce nu au clasificare turistica. Astfel de unitati pot fi gasite in mediul online cu o singura cautare pe Google a expresiei”pensiuni care primesc tichete de vacanta 2018″, sau prin intermediul agentiilor de turism. Fiecare unitate turistica detine un cod unic de inregistrare, astfel avand dreptul de a oferi servicii pentru turisti.

Valoarea numerara a acestora trebuie folosita in totalitate pentru ca nu se ofera rest in bani si pentru ca nu vei primi inapoi valoarea nefolosita ( de obicei unitatile care accepta acest tip de plata, suplimenteaza serviciile pana valoarea platii este egala cu cea totala a tichetelor). In cazul depasirii valorii tichetelor de masa, diferenta se achita in numerar.

tichete de vacanta

Cum pot fi folosite tichetele de vacanta?

Dupa ce ai primit voucherele de la angajator, tu ca beneficiar poti alege unitatea de cazare( hotel, pensiune) unde decizisa iti petreci vacanta. Atentie insa! Neaparat trebuie sa vezi daca unitatea respectiva se afla pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanta pe care le-ai primit de la angajator. Exista 3 posibili emitenți, Cheque Dejeuner Romania( cheque vacances), Sodexo (Sodexo Turist Pas) si Edenred( ticket vacanta). Majoritatea de vouchere pentru vacanta emise de angajati sunt de tip cheque vacances. Dupa aceasta verificare poti merge apoi la unitatea de cazare pe care ai ales-o si poti achita servicii cu voucherele respective. Valoarea totala a acestor tichete pentru vacanta au o suma totala de 1450 lei.

Ce trebuie sa mai stii tu, ca beneficiar al tichetelor de tip “vouchere vacanta”?

  • Este strict interzisa vanzarea pachetelor de servicii turistice cu plata prin vouchere de vacanta, la un pret mai mare fata de pretul aceluasi pachet dar care este cumparat prin alte mijloace de plata. Asadar nu ti se poate percepe un pret mai mare, doar pentru ca doresti sa achiti cu tichete de vacanta.
  • Ca si in cazul tichetelor de masa nu poti primi REST in bani. Insa se poate achita diferenta pana la pretul vacantei, daca costul acesteia depaseste suma totala a voucherelor. Diferenta se achita cu cash, virament sau cu carduri electronice.
  • Se accepta doar voucherele de vacanta numai pentru plata pachetelor de servicii turistice din Romania si numai pentru unitatile de cazare autorizate de Autoritatea Nationala din Turism, conform Legii in vigoare;
  • Este interzisa comercializarea voucherelor de vacanta in schimbul unor sume de bani sau a altor bunuri, ori servicii.
  • Nu se accepta la decontare voucherele de vacanta falsificate sau deteriorate. Se accepta numai tichete care sunt intacte si au toate datele vizibile.
  • Nu se accepta vouchere cu termen de valabilitate expirat.;
  • Nu se accepta vouchere de la alte persoane decat de la beneficiar. Acesta trebuie să prezinte, la cumpararea de servicii, in mod obligatoriu, actul de identitate. Uneori pe langa actul de identitate se poate cere si o adeverinta de munca de la locul in care lucrezi. Agentul de turism are obligația să verifice autenticitatea documentelor care se prezinta in original.
  • Comisionul maxim pe care vanzatorul il poate percepe nu trebuie sa fie mai mare de 10%+TVA, aplicat valorii nete a pachetelor propuse vanzarii.

Pensiuni care primesc tichete de vacanta 

Cele mai multe dintre pensiuni accepta tichete de vacanta, fara nici o problema. Daca detii tichete de vacanta, trebuie sa stii ca acestea au o valabilitate de maxim un an. Sunt zeci, poate chiar sute de pensiuni, in Romania, care accepta achitarea serviciilor oferite de acestea, cu vouchere de vacanta. Nu orice pensiune poate sau are dreptul de a accepta aceasta metoda de plata. In orice caz, pe internet gasesti liste actualizate a tuturor pensiunilor care sunt acreditate si care primesc aceste tichete. Oferta este mare, asa ca gasirea unei pensiuni care sa accepte aceasta varianta de plata, ar trebui sa fie ultima ta grija. Odata gasita pensiunea care se potriveste cu cerintele tale singurul pas pana la cazare este sa iei legatura cu o persoana de contact al acesteia care te va indruma spre modul in care vei putea face o rezervare.

tichete de vacantaHoteluri care accepta tichete de vacanta

La fel ca si in cazul pensiunilor sunt zeci de hotele acreditate, aproape in toate zonele din Romania care accepta ca alternativa de plata vouchere de vacanta. Preturile pentru o noapte de cazare, difera de la un hotel la altul, in functie de numarul de stele(cu cat nr. de stele este mai mare, cu atat serviciile oferite sunt mai bune). Astfel, daca in Arges poti gasi o camera la 100 lei per noapte, in Bucuresti sau Brasov pretul unei camere de hotel, doar pentru o noapte de cazare poate sari de 250 de lei. Nu toate hotelele accepta acest tip de plata. Vei fi nevoit sa verifici daca in zona in care doresti sa iti petreci concediul, exista hoteluri dispuse sa ofere servicii de cazare achitate cu tichete de vacanta.

Lista hoteluri care accepta tichete de vacanta

Resursele puse la dispozitie de un motor de cautare, iti poate fi de mare folos atunci cand cauti hotelul ca varianta de cazare. Liste interminabile iti vor aparea ca rezultat al cautarii tale. Ceea ce trebuie sa ai tu in vedere, de data asta este daca hotelul la care vrei sa te cazezi accepta varianta platii cu vouchere de vacanta. Poti gasi o lista completa si actualizata a hotelurilor ce vand pachete turistice cu plata in vouchere de vacanta pe diferite site-ul Ministerului Turismului. Daca prefer acest tip de cazare, trebuie sa ai in considerare numarul cu mult mai mic decat cel al pensiunilor, automat asta insemnand ca numarul de locuri este limitat si cererile sunt cu siguranta foarte multe.

Unitati turistice care primesc vouchere de vacanta 

Voucherul de vacanta este acceptat de zeci de agentii de turism acreditate, pensiuni, hoteluri, cabane si unitati de tratament balneare. Acesta poate fi folosit pentru plata serviciilor turistice pentru vacante pe teritoriul Romaniei si trebuie sa includa: cazare, masa, transport, tratament balnear, activitati de agrement. Serviciile de interes turistic, platite cu vouchere de vacanta cuprind in mod obligatoriu cel putin o noapte de cazare. Preturile difera de la o unitate de cazare la alta sau de la o regiune la alta. Faptul ca unele unitati de cazare accepta aceast mod de a plati nu va garanteaza un pret unic. Cu siguranta o noapte de cazare la o cabana va fi mai ieftina decat o noapte de cazare la o camera de hotel. Care unitati turistice accorda servicii pe baza acestor tichete? Vezi mai jos informatii despre liste cu unitati turistice dispuse sa accepte plata prin vouchere.

Lista unitati turistice care primesc vouchere de vacanta

In primul rand trebuie sa stii ca fiecare unitate de cazare turistica trebuie sa aiba un cod unic, care atesta faptul ca poate oferi spre vanzare servicii turistice cu plata in tichete de vacanta( turist pass). Verifica daca acest cod il regasesti si pe listele actualizate ale site-ului Ministerului Turismului, pentru a te asigura ca totul este in perfecta legalitate. Oferta de pe piata este infloritoare, astfel ca in orice zona turistica din Romania ai vrea sa iti petreci vacanta, cu siguranta vei gasi unitati turistice care sa accepte vouchere de vacanta. Unitatile turistice de acest gen pot fi: hoteluri, pensiuni, cabane, vile sau agentii turistice.

Vezi daca compania la care lucrezi acorda acest tip de beneficiu si nu ezita sa le folosesti, pentru ca sunt de mare folos, mai ales financiar. Indiferent ce unitate de cazare alegi fii sigur ca alegerea ta este una potrivita tie si familiei tale. Va dorim un concediu cat mai placut si speram ca, prin intermediul informatiilor noastre, v-am fost de ajutor.

tichete de vacanta

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up