Blog / Noutati

1 decembrie in Atena, Grecia

Vacanta 1 decembrie in Atena, Grecia

Atena a fost locuita acum 6.000 ani de pelasgieni si mai tarziu de ionienii care s-au instalat in aceasta fortareata naturala, fiind marea stanca a Acropolei, sau orasul de sus, dupa cum ii spun grecii. Orasul Atena s-a dezvoltat si a fost consacrat zeitei Atena. O vacanta 1 decembrie in Atena este minunata!

Atena se intinde de-a lungul Campiei centrale din regiunea Attica, care este cunoscuta si ca un bazin. Este inconjurata de mai multi munti si anume: Muntele Aegaleo in vest, Muntele Parnitha in nord si nord-est, Muntele Penteli Hymettos la est si de Golful Saronic in sud-vest.

Atenei ii este dificil sa se extinda mai mult in continuare, datorita barierelor geografice, desi suburbiile metropolei sunt in expansiune continua. Atena este situata in sudul Greciei, fiind inconjurata de munti, care au o suprafata de aproximativ 460 km2 si o populatie de 4 milioane de locuitori. Este o adevarata metropola cu obiective declarate patrimoniu Uneco, si are o multimea de turisti.

Vacanta 1 decembrie in Atena

Cei mai multi oameni, probabil ca se gandesc sa mai faca ceva economii pentru cadourile de Craciun sau pentru vizitele pe la rude, de sarbatori, ca nu prea se-ndura sa plece de acasa cu mana goala. Nu-i rau nici asa, dar toate calculele duc la o singura concluzie: daca profitati acum de o mini-vacanta de 1 Decembrie iesiti mai ieftin decat daca ati pleca de Craciun si nici nu este atat de aglomerat. Poate suna cliseistic, dar daca tot datoram weekendul prelungit zilei de 1 Decembrie, atunci sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului.Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Sfaturi despre 1 decembrie – Vacanta 1 decembrie in Atena

1 decembrie a fost adoptata ca ziua nationala a Romaniei in anul 1990, fiind promulgata presedintele Ion Iliescu si publicata ulterior in Monitorul Oficial. 1 decembrie este ziua nationala a Romaniei si are o insemnatate speciala in societate. Totodata, aceasta zi marcheaza un eveniment istoric foarte important si anume: unirea Transilvaniei cu Romania, care a avut loc in anul 1918. Ziua nationala a Romaniei este sarbatorita de foarte multi romani, dar si de turistii care ajung prin Romania pe aceasta data. 1 Decembrie este ziua in care se sarbatoreste tara si stramosii.

Totodata, este vremea in care batranii rememoreaza istoria tarii si o povestesc tuturor nepotilor. Fiecare roman sarbatoreste in felul lui aceasta zi: fie pe strada, pentru a urmari paradele militare, fie acasa, in fata televizorului, fie prin vacante in alte tari sau prin excursii.

In aceasta zi, romanii de pretutindeni sarbatoresc pe strada, la paradele militare sau in vacante prin alte tari, ori acasa alaturi de cei dragi. 1 Decembrie este ziua in care se sarbatoreste tara si stramosii.Aceasta data marcheaza Unirea Transilvaniei cu Romania si va ramane una dintre cele mai importante pagini ale unitatii nationale romanesti.

Cele mai bune oferte de cazare in Atena:

Despre Atena – Vacanta 1 decembrie in Atena

Atena are o clima specific mediteraneana, cu veri foarte secetoase si temperaturi cuprinse intre 22 si 35 de grade, insa iernile sunt foarte blande si cu numeroase ploi.

Daca doriti sa vizitati Atena, atunci, trebuie sa stiti ca lunile de privara sunt perfecte pentru a petrece un concediu placut acolo. In aceasta perioada, agitatia data de masele de turisti se mai linisteste putin si temperaturile de pe zi sunt suportabile.Cel mai important si mai vizitat templu din Atena numit si „Piatra Sfanta a Atenei”, fiind dedicat initial protectoarei sale, zeita Atena, domina centrul orasului modern de pe piscul de piatra cunoscut ca Acropole.

Cele mai vechi mituri, festivaluri marete religioase, culte stravechi si cateva evenimente decisive din istoria orasului sunt conectate in acest loc sacru. Monumentele Acropole sunt in armonie cu asezamantul natural. Aceste opere de arta ale arhitecturii timpurii reusesc sa combine diferite porunci si stiluri ale artei clasice intr-o maniera foarte inovativa si a influenteaza arta si cultura de-a lungul a mai multor secole. Acropolele, dataand din secolul V i. Hr., era cea mai buna reflectie a splendorii, puterii si bogatiei Atenei.Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

O vacanta 1 decembrie in Atena este exact ceea ce cautati!

Atena este unul dintre cele mai vechi orase ale Terrei, originile acestui oras, datand din anul 3000 I. Hr. Atena se lauda cu supranumele de “leagan al civilizatiei”. Si anume locul in care au luat nastere democratia, stiintele politice, filosofia occidentala, Jocurile Olimpice, literatura, principiile matematice si teatrul. De asemenea, orasul a trecut prin toate formele de guvernare cunoscute pana in zilele de astazi.

Dupa razboiul de independenta al Greciei, orasul Atena a fost ales ca si capitala a noii Grecii independente. In anul 1834, in mare parte din motive istorice si sentimentale. La acea vreme, era un orasel foarte mic si modest, construit la poalele Acropolei.

Cel mai important si mai vizitat templu din Atena numit si „Piatra Sfanta a Atenei”. Acesta fiind dedicat initial protectoarei sale, zeita Atena, domina centrul orasului modern de pe piscul de piatra cunoscut ca Acropole. Cele mai vechi mituri, festivaluri marete religioase, culte stravechi. Si de asemenea cateva evenimente decisive din istoria orasului sunt conectate in acest loc sacru.

Monumentele Acropole sunt in armonie cu asezamantul natural. Aceste opere de arta ale arhitecturii timpurii reusesc sa combine diferite porunci si stiluri ale artei clasice intr-o maniera foarte inovativa si a influenteaza arta si cultura de-a lungul a mai multor secole. Acropolele, dataand din secolul V i. Hr., era cea mai buna reflectie a splendorii, puterii si bogatiei Atenei.

Citeste si: 

1 Decembrie este Ziua Nationala a Romaniei, fiind adoptata prin lege, dupa inlaturarea regimului comunist. Ziua de 1 Decembrie 1918 incununeaza lupta romanilor transilvaneni, pentru Unitatea Nationala si marcheaza prin acest fel, momentul crearii Romaniei Mari. Visul realizarii Romaniei Mari nu putea fi posibil fara Unirea Romaniei cu Transilvania si Banat. In acelasi an, dar la date mai multe date diferite, s-au unit cu Romania, Basarabia si Bucovina.

Pe tot cuprinsul tarii, Ziua Nationala este marcata prin parade militare si ceremonii de depuneri de coroane. Foarte multi oameni prefera sa faca turism in alte tari de 1 decembrie, deoarece este o zi libera, iar ei isi prelungesc concediul in acest fel si prefera sa petreaca mai mult timp intr-o mini vacanta alaturi de familie sau de colegi.

Alege din lista de mai jos cea mai buna oferta de cazare in Atena:
Poti folosi harta de mai jos pentru a gasi cele mai bune oferte de cazare in Atena:Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

turism in romania
De ce turismul in Romania este atat de apreciat
Ce poti face pe perioada unui sejur in Delta Dunarii – Turism in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completați acest câmp
Completați acest câmp
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Trebuie să fiți de acord cu termenii pentru a continua

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Vacante de vis

Alege o vacanta reusita!

Meniu
ro_RORomanian

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!

La abonare veti primi CADOU un Ghid de Calatorii in valoare de 100 euro!