Blog / Noutati

10 motive pentru a vizita Kardamyli în West Mani

10 motive pentru a vizita Kardamyli în West Mani

Îndrăgitul Kardamyli este un sat de pescari de pe malul Golfului Messenian, unde totul pare să se integreze în minunatul cadru natural. Acesta aparține unei părți din Mani care aparține de Messenia.

Satul și împrejurimile sunt atât de frumoase încât arhitectul și romanticul britanic Charles Robert Cockerell l-a descris ca fiind de nedescris, cu un miros senzual de iasomie, ierburi sălbatice și mare, care se simte în briza caldă. Adăugați la asta și fermecătoarele unități de cazare art deco, cu decoruri din lumea veche, care abia așteaptă să vă întâmpine.

Dacă aveți de gând să vizitați Kardamyli, iulie este întotdeauna o lună de vară excelentă, cu temperaturi medii cuprinse între 21 și 30°C. Există doar câteva zile cu precipitații între toate zilele însorite. Este o lună minunată pentru a vă bucura de înot și de toate celelalte activități de apă oferite.

Cum să ajungi la Kardamyli

Puteți decide destul de mult pe o serie de moduri diferite de a ajunge la Kardamyli din Atena. Cei care zboară în Atena pot lua un autobuz spre Kalamata și de acolo iau un autobuz spre Oitylo, care se oprește în Kardamyli.

Orarul autobuzelor poate fi găsit aici. Va dura doar 55 de minute pentru a ajunge la Kardamyli cu Autobuz.

Există multe zboruri internaționale către Kalamata, iar majoritatea oamenilor aleg să ia un taxi de la aeroportul din Kalamata la Kardamyli. Dacă ar fi să conduceți o mașină închiriată de la Kalamata la Kardamyli, călătoria este de doar 45 de minute.

Dacă vizitați Kardamyli, este de la sine înțeles că veți dori să vizitați tot Peloponezul.

1. Bucurați-vă de atmosfera relaxată a satului din Kardamyli

Sezonul preferat de toată lumea în Kardamyli este între aprilie și octombrie și, cu o mulțime de evenimente minunate care au loc, simți că fiecare este mai bun decât ultimul.

Festivalul Internațional de Jazz Kardamyli este fantastic, concertele fiind organizate gratuit în zone în aer liber, cafenele, baruri și restaurante din jurul satului. Chiar dacă vă aflați într-un bar care nu are un spectacol live, muzica lor este reglată pe canalul de jazz.

S-ar putea spune că atmosfera relaxată a satului se concentrează în jurul străzii principale, unde se găsesc unele dintre cele mai frumoase baruri, restaurante, cafenele și buticuri de lux.

Iubitorii de istorie și de arhitectură fascinantă vor aprecia faptul că unele dintre clădirile din orașul principal au câteva sute de ani vechime și sunt construite din piatră găsită în zonă și în împrejurimi.

Ieșiți de pe strada principală și veți coborî spre marea orbitoare, unde baruri și taverne mai elegante vă așteaptă să vă întâmpine. În sat există atmosfera potrivită pentru toată lumea și puteți fi în baruri cu mulțimi relaxate sau în taverne unde mulțimea este plină de vibrații și optimistă.

Pentru cumpărături, satul dispune de supermarketuri, chioșc, măcelărie, farmacie, câteva bancomate și coafor.

Castelul Mourtzinos

Cât timp vă aflați în Kardamyli, trebuie să înscrieți o vizită la Castelul Mourtzinos în calendarul dumneavoastră de lucruri de făcut. Dacă este posibil, poate fi o idee grozavă să rezervați un tur al castelului, astfel încât să nu ratați niciunul dintre detaliile importante.

Este o structură istorică din secolul al XVII-lea. A fost casă, sanctuar și centru de bunuri locale, dar în 1967 a fost cedată statului și transformată în muzeu. Vizitatorii turnului pot explora istoria și tradiția din Mani în acest muzeu bine echipat.

2. Cumpărături în buticuri drăguțe

Nu trebuie să aveți o geantă plină de dolari pentru a vă bucura de cumpărături în Kardamyli, deoarece există magazine drăguțe pentru fiecare poșetă. Cumpărăturile pot fi orice doriți, fie că sunteți în căutarea buticurilor la modă, a alimentelor și vinurilor organice sau a produselor artistice din sticlă și lemn realizate manual.

Magazinul de măsline

Veți găsi The Olive Shop pe strada Kardamyli. Magazinul a fost proiectat pentru a se potrivi stilului magazinelor tradiționale din piețele grecești.

Mesele lungi din lemn din magazin au fost realizate de constructori locali. Veți găsi produse precum ulei de măsline extravirgin și vinuri grecești fine din Grecia.

Meșteșuguri stelare și stele

Stellar Crafts n Stars este un magazin de artă ocupat, situat în Kardamyli. Oamenii adoră să treacă pe la magazin, deoarece oferă oportunități minunate de a cumpăra cadouri.

Există o mulțime de articole cool realizate manual de artiști greci. Puteți găsi ceramică, produse din metal și lemn, bijuterii, mărgele și multe altele.

3. Muzeul Kardamyli din orașul vechi

Vechiul Kardamili este construit pe versantul unui munte și este format din case turn construite în jurul anului 18th-biserica de secol Agios Spiridon cu clopotnița sa de 17 metri. Există, de asemenea, case fortificate și o mică capelă – Sfântul Teodor.

Întreaga zonă aparține renumitei familii a căpitanului Mourtzines-Troupakides. Vechiul Kardamyli are o istorie îndelungată, jucând un rol important în eliberarea țării împotriva turcilor. Trecând prin poarta castelului, dați peste Turnul lui Mourtzinos, cu inscripția sa de marmură.

Există o enclavă fortificată care a fost transformată într-un frumos muzeu. Întreaga zonă se folosește de panouri informative bune cu explicații în limba engleză despre viața tradițională a Maniot.

4. Explorați defileele

Defileul Ridomo

Splendida defileu Ridomo Gorge se află la doar 10 km de Kalamata și este descrisă ca fiind un fenomen natural remarcabil, cu formațiunile sale fascinante de calcar.

Defileul pornește de pe culmile muntelui Taygetos și se întinde până la plaja Santova, devenind îngust de 2 metri și înalt de 60 de metri. Veți găsi multe poteci marcate și acestea fac legătura între defileu și satele de munte din jurul defileului de pe dealuri.

Vă puteți alătura unui tur al acestui defileu uimitor, care vă va duce până la fund. Urcarea din nou în sus poate fi destul de obositoare, deoarece există bolovani mari împrăștiați pe poteci. Sunteți răsplătit cu cele mai uimitoare priveliști și s-ar putea chiar să vedeți câteva capre largi sărind pe stânci.

Apoi, există vechiul pod de piatră Pigadiotiko, care se arcuiește peste defileu și face parte dintr-o veche cărare de piatră care leagă micile sate de munte.

Defileul Viros

Excelentul Defileul Viros vă duce departe de agitația vieții cotidiene. De cele mai multe ori, acest defileu uimitor este uscat, dar în timpul iernii se poate transforma într-un torent furibund.

Defileul este unul dintre multele din Peloponez și se găsește pe pantele muntelui Taygetus. Se distinge de celelalte datorită importanței sale istorice.

Drumul regal trecea prin defileu și a fost folosit de spartani în timpul războaielor messiniene. Este imens, acoperind o suprafață de 19 kilometri și plin de tot felul de copaci dintre cei mai frumoși. Defileul începe din satul Agios Panteleimon și se termină în satele Exohori și Tseria. Traversarea defileului poate fi o experiență palpitantă pentru cei care se bucură de frumusețea naturală.

Există poteci marcate, dar drumul poate deveni dificil pe alocuri, fiind presărat cu pietre.

5. Plaje

Plaja Ritsa

Ritsa este principala plajă din Kardamyli și se ajunge la ea intrând în Kardamyli dinspre Kalamata și întorcându-se la biserică.

Plaja cu pietricele albe și apă cristalină este descrisă ca o bijuterie strălucitoare. Nu trebuie să vă împachetați propriile băuturi răcoritoare pentru o zi, deoarece există o mulțime de cafenele și taverne de unde puteți cumpăra gustări și puteți lua și câteva șezlonguri.

Șezlongurile sunt, de fapt, gratuite, iar băuturile vă pot fi aduse pe plajă. Există, de asemenea, acces pentru persoanele cu handicap la capătul îndepărtat al plajei, la Elies Taverna.

Plaja Kalamitsi

Plaja Kalamitsi se găsește în extremitatea sudică a Sithoniei, într-un golf frumos care are o deschidere către mare. Oamenii adoră să folosească această plajă adăpostită, deoarece este bine organizată, iar micul sat de lângă plajă oferă unități de cazare minunate de închiriat.

Are restaurante și baruri pentru înghețată și mese. Spre deosebire de Ritsa, plaja Kalamitsi are nisip fin, ceea ce face mult mai ușor să te întinzi pe prosopul tău.

Este o plajă perfectă dacă aveți copii mici, deoarece coboară treptat spre mare. Este o zonă excelentă și pentru scufundări și există chiar și câteva cluburi de scufundări în sat, unde puteți face un curs rapid.

Foneas Beach

Aflată în vestul Mani, plaja Foneas este o altă preferată a familiilor, chiar dacă are o linie de coastă mică, de aproximativ 100 de metri lungime. Poate că este mică, dar vă oferă posibilitatea de a face scufundări, snorkeling, sărituri în stâncă sau de a explora peșterile.

Plaja nu este organizată, așa că poate doriți să veniți pregătiți cu propriile scaune de plajă și umbrele. Există o cantină unde puteți mânca sub măslinii de afară, unde se servesc băuturi răcoritoare ușoare, cum ar fi ceai, cafea, băuturi reci și sandvișuri.

6. Excursii cu caiacul de mare

Caiac de mare – vâslirea unei canoe prin apă este atât de distractivă și știi că îți îmbunătățești în același timp și condiția fizică aerobică și forța.

Desigur, dacă locuiți în zona Kardamyli, caiacul poate fi practicat ca un hobby, dar atunci când sunteți în vacanță, doriți să încercați tot ce este nou. Poate fi pur și simplu captivant să te alături unei excursii cu caiacul de mare, deoarece atunci poți fi sigur că nu vei lăsa nici măcar un centimetru din cele mai bune părți neacoperite.

Pornind din portul Kardamyli, ajungeți să vâsliți în ape calde, oprindu-vă în golfulețe ascunse cu grădini magice de roci, nisip cu pietricele și formațiuni stâncoase spectaculoase.

Nu vă faceți griji dacă sunteți complet nou în caiac de mare, deoarece ghidul dvs. vă va pune rapid la curent cu câteva tehnici de vâslit care vă vor ajuta să vă descurcați.

Vei fi uimit și încântat de cele mai frumoase plaje de-a lungul coastei frumoase. Explorarea tuturor lucrurilor dintr-un caiac de mare este garantat să vă încânte. De-a lungul drumului, ghidul vă va atrage atenția asupra unora dintre viețuitoarele marine și ați putea observa câteva țestoase.

O excursie la Peștera Albastră promite să fie un punct culminant, deoarece acesta este un fenomen natural spectaculos în care lumina soarelui trece printr-o fisură din peșteră. Aceasta se reflectă apoi pe fundul mării, oferind apei o culoare acvamarin uimitoare.

Bineînțeles, un alt punct culminant va fi înotul în peșteră, ceva ce cei care nu fac această excursie s-ar putea să nu experimenteze niciodată. Există o mulțime de alte surprize care te așteaptă atunci când mergi cu caiacul de mare, iar un picnic pe o plajă de pietriș ar putea fi una dintre ele, deși rămâne să afli tu.

7. Drumeție în Kardamyli

Cei care cunosc Kardamyli vă vor spune că, chiar dacă o activitate de top este pur și simplu să admirați priveliștile magnifice, alții vor fi încântați de diferitele drumeții pe care le oferă zona.

Bineînțeles, satul în sine merită să te plimbi prin el, dar este minunat să mergi dincolo de sat și să te îndrepți spre necunoscutul sălbatic.

De fapt, satul constituie baza pentru multe trasee de drumeție în Taygetos. Este cel mai înalt munte din Peloponez, cu o înălțime de 2407 metri. Este un loc fantastic pentru a face drumeții prin păduri, defileuri și râpe.

Este posibil să doriți să vă alăturați unei drumeții către cel mai înalt vârf al lui Prophet Elias, care pornește de la clubul de alpinism Sparta, la 1550m. Oamenii care au făcut drumeții aici se dau în vânt după aromele parfumate ale arbuștilor și florilor sălbatice.

În vârf se află o zonă cunoscută sub numele de Immortal Ridge, iar priveliștea este atât de magnifică încât ți-ar putea tăia respirația. Dacă faceți parte dintr-o drumeție organizată, se promite că veți avea parte de răcoritoare.

Există și alte drumeții, bineînțeles, iar dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, ați putea dori să faceți o drumeție până la satele de deasupra Kardamyli. Priveliștile pe măsură ce priviți în jos spre sat nu pot fi niciodată surprinse într-o fotografie. Dealurile din spatele satului au multe trasee de drumeție bine marcate, care au încântat mulți iubitori de natură și plimbări.

8. În apropiere de Stoupa

Drumul din Kalamata este de-a dreptul spectaculos. Când ajungeți la Stoupa, veți observa că farmecul său constă în faptul că nu există clădiri înalte sau dezvoltări mari.

Acesta este motivul pentru care are o atmosferă calmă și relaxată, iar cu cele două plaje frumoase și fundalul munților Taïgetos, începeți să înțelegeți de ce acest loc este atât de atractiv.

Plaja Kalogria este pur și simplu uimitoare, iar atunci când vă uitați la televizor și vedeți corpuri zvelte și bronzate jucând volei pe plajă, este posibil să fie în acest loc magnific. Plaja a apărut în ședințe foto pentru revista Playboy și este locul perfect pentru a vă pune ochelari de soare negri și pentru a “privi pur și simplu oamenii”.

Este un loc pentru cei îndrăzneți și pentru cei frumoși în mod clar, așa că poate ați prefera plaja principală Stoupa, care se află la 10 minute de mers pe jos.

Are o pistă pentru scaune cu rotile care îi ajută pe cei legați de un scaun cu rotile să ajungă în mare. Este o plajă care atrage familiile și oferă și șezlonguri. Există cafenele și baruri vizavi de plajă, iar întreaga zonă este un mediu propice pentru familii.

În Stoupa, aproape toate restaurantele sunt administrate de o familie, iar accentul este pus pe produse de calitate superioară cultivate la nivel local. Puteți încerca tavernele de la malul mării, cum ar fi 5 Brothers sau Dionysos, care este deschis tot timpul anului.

Stoupa oferă, de asemenea, o scenă culturală plină de viață și există numeroase festivaluri pe tot parcursul anului, cum ar fi nopțile de muzică celtică, Festivalul Castanelor din octombrie, Festival literar și ateliere și multe altele.

Stoupa are, de asemenea, o scenă muzicală vibrantă și multe dintre taverne au muzică live. Site-ul Grupul de Facebook Stoupa Life vă poate ține la curent cu evenimentele.

9. Locuri pentru a vă bucura de mâncare și vin

Tikla Cuzina și Wine Bar

Cu un amplasament frumos pe malul mării, lângă port, Tikla este o experiență culinară căutată în Kardamyli.

Aici nu veți găsi doar preparate grecești, ci și un meniu mediteranean. Mesele sunt pregătite de bucătari pricepuți care știu să sugereze cele mai bune vinuri Tikla pentru a însoți mesele delicioase.

Tikla’s este deschis toată ziua – locul perfect pentru a vă relaxa în orice moment al zilei sau al serii.

Gialos Kardamyli

Oamenii care mănâncă în mod regulat la restaurantele din Kardamyli spun că Gialos este un favorit ferm. Cu cadrul său frumos de pe plaja Ritsa, vă puteți bucura de Mousaka, Soutzoukskia, salate și legume proaspete. Totul este gătit în casă pentru încântarea papilelor gustative.

Spălați-o cu cele mai bune vinuri în timp ce vă relaxați cu muzică bună.

Aquarella Cocktail Bar

Acest bar la modă este ideal pentru cocktailuri în timp ce așteptați apusul soarelui. Apoi se transformă dintr-o cafenea confortabilă într-un bar de cocktailuri plin de viață, cu o listă de băuturi spirtoase din întreaga lume.

Deținută de Giorgos Choureas, este un loc cu o atmosferă plină de atmosferă în timp ce vă bucurați de mâncare bună, companie și muzică bună.

În fiecare vară, în fiecare joi seară, în grădină este adusă o rulotă VW, de unde se servesc cocktailuri. Totul face parte din ideile creative pentru a condimenta lucrurile și a atrage mulțimea. La mare căutare și un hotspot Kardamyli, acest bar încântător este deschis pe tot parcursul anului.

10. Unde să stați în Kardamyli

În Kardamyli nu veți găsi dezvoltări de hoteluri și stațiuni la scară largă și tocmai acest lucru contribuie la farmecul său.

Există hotelul Kardamili Beach Hotel, administrat de o familie, care se află la doar 100 de metri de plaja Ritsa. Hotelul are, de asemenea, o piscină și o terasă răcoroasă pentru plajă.

Casa Patrick Leight Fermor

Această casă magnifică, proiectată de familia Fermor, se află în Kardamyli și are vederi uimitoare asupra coastei grecești.

Acesta a fost deschis recent ca unitate de cazare de lux pentru vizitatorii din Kardamyli.

Casa principală are 3 apartamente și poate fi închiriată ca o vilă întreagă pentru a găzdui 10 persoane sau poate fi închiriată ca apartamente individuale independente.

Acest loc spectaculos este disponibil pentru închiriere din iunie până în august în fiecare an, oferind vizitatorilor o escapadă idilică în Grecia. Casa este dotată cu o piscină în aer liber, terasă, zonă de plajă privată, wifi gratuit și o grădină mediteraneană întinsă de măslini și chirpici și flori sălbatice.

Casa de oaspeți Lithos

Unii oameni preferă o pensiune confortabilă, care se integrează în atmosfera pitorească a satului istoric, iar aceasta este ceea ce oferă pensiunea elegantă cu aer condiționat Lithos Guesthouse.

Oferă, de asemenea, o piscină frumoasă, o terasă la soare și vederi magnifice la mare. Există WiFi gratuit în întreaga proprietate.

Casa de oaspeți oferă o adevărată senzație de acasă. Oaspeții vor găsi un TV cu ecran plat cu canale prin satelit în dormitoarele lor, precum și o baie privată completă cu articole de toaletă aromatice minunate. Lenjeria de pat și prosoapele sunt de calitate superioară, iar pentru confortul oaspeților este inclus și un uscător de păr. Fiecare dintre unitățile confortabile are o bucătărie complet utilată. Pentru disponibilitate și tarife, faceți clic aici.

Diapori Suites

Diapori Suites de 4 stele, proprietate de familie, cu grădini frumos îngrijite și alei pietruite, oferă un sejur fabulos pentru oaspeți. Puteți alege între camere și suite rafinate, cu vedere la munte și la mare.

Totul despre hotel este de înaltă calitate. Hotelul de lux se află la doar 1 km de plaja Ritsa. Dacă nu este vreme de plajă, puteți lenevi la piscina infinită protejată a hotelului și la terasa la soare pe parcursul zilei.

Alte facilități și luxuri includ WiFi gratuit în întreaga proprietate, room service un mic dejun tip bufet. Pentru disponibilitate și tarife, faceți clic aici.

Concluzie:

Când vine vorba de călătorii în destinații “bucket-list”, Kardamyli este sus pe lista pentru mulți oameni. În zilele noastre, călătorii nu se mulțumesc cu o abordare de tipul “o mărime unică” în ceea ce privește planificarea vacanțelor, iar când vine vorba de o destinație spectaculoasă de evadare din Grecia, cum ar fi Kardamyli, aceștia vor ca lucrurile să fie planificate până la cel mai mic detaliu.

Kardamyli este foarte special și nu vrei să fii dezamăgit făcând ceea ce se așteaptă de la tine. Alegeți-vă propria experiență unică în Kardamyli, astfel încât acesta să fie locul în care toate visele dvs. de călătorie devin cu adevărat realitate.

Articol Preluat din sursa Externa

Un ghid de călătorie pentru a petrece 6 zile în Portugalia – Gate 1 Travel Blog
10 feluri de mâncare delicioase de încercat în Croația – Gate 1 Travel Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

5 × 5 =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up