Blog / Noutati

9 lucruri de făcut în Dortmund

9 lucruri de făcut în Dortmund

Situat în regiunea Renania de Nord-Westfalia, Dortmund se mândrește cu statutul său de hauptstadt fotbalistic al țării. Cu toate acestea, acest fost gigant industrial are și o latură mai puțin cunoscută, unde puteți descoperi o scenă culturală foarte diversă, spații verzi frumoase în care să vă relaxați cartiere hip cool cum ar fi Kaiserviertel în plus, există o scenă fantastică de mâncare și băutură. În acest ghid al cele mai bune lucruri de făcut în Dortmund, vă veți face o idee despre ceea ce are de oferit acest oraș, de la incredibila sa cultură fotbalistică și industrială, până la cele mai bune locuri de mânca & bea în Dortmund.

1. Westfalenpark

Un loc de recreere popular în oraș este întinderea largă de verdeață care cuprinde Westfalen Park. Acoperind o întindere de 70 de hectare, acesta este unul dintre cele mai mari parcuri din interiorul orașului din Europa. Printre locurile cheie de vizitat în interiorul parcului se numără Florianturm sau Turnul TV și Radio, care găzduiește Societatea Germană a Trandafirilor. Iazul Kaiserhain, iazul Forest-of-the-Mills cu scena centrală în aer liber sunt alte locuri de vizitat. Parcul este presărat cu paturi de flori frumoase, fântâni, gâște, multe tipuri de păsări și animale sălbatice. Un loc ideal pentru drumeții, plimbări cu bicicleta sau pur și simplu pentru a vă bucura de seninătatea naturii pe o bancă din parc.

Adresa: An d. Buschmühle 3, 44139 Dortmund

2. Florianturm

Florianturm este un punct cheie al unei excursii în Parcul Westphalen și este turnul de televiziune și de radio, un punct de reper. Construit în 1959, la vremea respectivă era cea mai înaltă structură liberă din Germania, având o înălțime de 720 de metri. Are un design de construcție care seamănă cu un coș de fum din beton, cu un vârf conic. La diferite niveluri de-a lungul turnului există diverse caracteristici, precum un restaurant rotativ, punți de observare superioare și inferioare și săli de operațiuni. Este locul perfect pentru a obține o vedere aeriană asupra orașului Dortmund.

Adresa: Florianstraße 2, 44139 Dortmund

3. Muzeul Ostwall

Actualul sediu al Museum Ostwall este un turn cu șapte etaje, cunoscut sub numele de U-Tower. Este muzeul de artă modernă și contemporană din Dortmund. Colecția muzeului a început în anii 1940 și a fost mutată în locația actuală în jurul anului 2010. Unele dintre comorile colecției includ picturi, sculpturi, fotografii și obiecte de interes. Printre piesele din colecție care nu trebuie ratate se numără lucrări de Wassily Kandinsky, Franz Marc, August Macke și Alexej von Jawlensky. Colecția Gröppel este un alt punct de atracție al muzeului. Grafică de la Joan Miró, Chagall, Dali și Picasso, de asemenea, înfrumusețează muzeul.

Adresa: U-Dortmund, Leonie-Reygers-Terrasse 2, 44137 Dortmund

4. Muzeul Berăriei de bere din Dortmund

Muzeul Berăriei din Dortmund este un muzeu dedicat istoriei fabricării berii în Dortmund, o tradiție care datează din secolul al XIX-lea. Sunt disponibile degustări de bere și tururi. Muzeul este deschis în toate zilele, cu excepția zilei de luni, deși duminica au loc tururi ale muzeului. Printre exponatele interesante oferite se numără șansa de a vedea echipamente de fabricare a berii de epocă și curiozități din perioada de glorie a producției de bere. Sunt expuse dozatoare de bere de epocă care distribuiau o bere pe zi muncitorilor din fabrică, mașini de îmbuteliere , ambalaje și reclame vechi. Dortmund a găzduit peste 30 de fabrici de bere, iar zilele de glorie ale producției de bere au avut loc în anii 1950. Oricine este interesat de procesul și istoria fabricării berii, va găsi această experiență edificatoare.

Adresa: Steigerstraße 16, 44145 Dortmund

5.Deutsches Fussball Museum

Un loc bun pentru a vă începe pelerinajul fotbalistic este Deutsches Fussball Museum din Dortmund. Acest vast sanctuar al pasiunii și obsesiei națiunii este un loc de pelerinaj nu numai pentru fanii fotbalului german. În interiorul unei clădiri futuriste de lângă Hauptbahnhof se află un tribut multimedia emoționant și uneori interactiv adus jocului și rolului Germaniei în modelarea istoriei sale. Învățați despre vedete precum Franz Beckenbauer, retrăiți meciuri istorice sau imaginați-vă că sunteți comentator. În camera comorilor se află replici ale celor patru Cupe Mondiale și trei trofee europene câștigate de Mannschaft (echipa națională a Germaniei). Biletele online sunt cu câțiva euro mai ieftine.

Adresa: Platz der Deutschen Einheit 1, 44137 Dortmund

6. Turul stadionului de la Signal Iduna Park

Dacă nu puteți obține bilete la un meci al echipei Dortmund, următorul lucru cel mai bun este să faceți un tur al stadionului, Signal Iduna Park. Signal Iduna Park de pe Strobelallee este cel mai mare stadion de fotbal din Germania, cu o capacitate de exact 81.365 de locuri. Stadionul este adesea denumit “templul fotbalului german” datorită proximității terenului, a acusticii datorită acoperișului complet și a pasiunii unice pe care fanii din Ruhr o au pentru acest joc frumos.

Tururile vă permit să aruncați o privire amplă asupra instalațiilor stadionului care, altfel, sunt în afara limitelor. Printre acestea se numără zonele VIP, tunelurile care duc la teren, muzeul clubului, sala de presă și multe altele. Turul stadionului este, de asemenea, o șansă de a asista la terasa sudică, cunoscută sub numele de “Gelbe Wand”, “Zidul galben”, unde 24.454 de fani se fac auziți la această tribună.

Aceste tururi se desfășoară la anumite ore ale zilei. Chiar dacă nu este necesar să se înregistreze în avans pentru aceste tururi, este mai bine ca fanii să facă același lucru dacă au cereri speciale. Toate biletele pot fi achiziționate online și nu este posibil să se aleagă o dată la care se desfășoară meciurile. Ne putem aștepta ca turul să dureze în jur de 90 de minute în varianta de bază, în timp ce în varianta PLUS s-ar extinde la 120 de minute.

Adresa: Strobelallee 50, 44139 Dortmund

7. Explorați moștenirea industrială într-un tur cu skywalk prin Phoenix West, o fostă fabrică de oțel din Dortmund

Timp de peste 160 de ani, complexul industrial Phoenix West a fost un simbol pentru orașul Dortmund și regiunea Renania de Nord-Westfalia, a cărei economie se baza pe cărbune și oțel. Producția de oțel din Dortmund a încetat odată cu închiderea Phoenix West în 1998 și a Phoenix East în 2001. Fosta fabrică de furnale înalte este o amintire a bogatei istorii industriale a orașului Dortmund.

Vă puteți bucura de o priveliște uimitoare asupra întregului complex de patrimoniu industrial Phoenix West și a orizontului dramatic al orașului Dortmund, datorită unei pasarele de oțel înalte de 26 de metri, construită peste vechea conductă de gaz a furnalului înalt. Puteți vedea, de asemenea, stadionul, Turnul Florian din Westfalenpark și fabrica de bere Bergmann. Skywalk și întreaga uzină Phoenix-West sunt în prezent accesibile doar în cadrul unor tururi ghidate. Vizitele ghidate au loc la date fixe, iar numărul de participanți este limitat. Biletele pot fi achiziționate de pe portalul de turism al orașului Dortmund. Prețul actual pentru un tur este de 15 euro de persoană, dar experiența a arătat că tururile sunt întotdeauna rezervate rapid.

Unde să mănânci și să bei în Dortmund

Unterhaltung

8. Îndreptați-vă spre Kreuzviertel din Dortmund

Dacă aveți timp de omorât înainte de meci și doriți să obțineți o imagine de ansamblu a ceea ce este viața locală în Dortmund, faceți-vă neapărat timp pentru Kreuzviertel care se află pe drumul spre stadion. Este un cartier plin de culoare, cu cafenele și restaurante la modă, multe magazine independente și o concentrație bună de baruri.

Ne-am oprit la kieztortchen, o cafenea drăguță cu o terasă în aer liber foarte frumoasă, care servește prăjituri foarte bune, plus o cafea excelentă.

Dacă sunteți în căutarea unui cadou cu o diferență, atunci magazinul conceptual Unterhaltung este un loc minunat pentru a trece pe acolo. Veți găsi aici o gamă întreagă de articole, de la genți și rucsacuri de designer la cărți de cafea, lumânări, ciocolată organică locală, bere artizanală și gin – veți avea de unde alege.

Nu am avut timp pentru mâncare, dar localnicii ne-au recomandat Bucătăria Babuschkas (Kreuzstraße 69, Dortmund) pentru mâncarea lor ucraineană consistentă, de la clătite cu diferite umpluturi la găluște și borș, toate servite în interioare luminoase și vesele.

9. Sfat: Savurați o gustare și/sau o bere la Bergmann Brewery din Phoenix West.

Dortmund și bere. Este ca piciorul și mingea sau ca peștele și chipsurile. Dortmund a găzduit cândva mai multe fabrici de bere, ceea ce i-a adus porecla de “Bierstadt”. Deși locuitorii din Dortmund nu-și mai cheltuiesc pachetul salarial lunar la cârciumă, berea joacă încă un rol important în oraș. Deși a existat un declin accentuat al fabricilor de bere, în 2005 a luat naștere o nouă fabrică de bere independentă care domină acum scena din Dortmund: berea Bergmann.

Asortată cu ADN-ul Ruhrpott, berea este promovată cu sloganul ‘Muncă grea, recompensă cinstită’. În timp ce minerii nu mai sunt aici, cultura de la feierabend berea de după muncă este încă populară, motiv pentru care Bergmann a construit o fabrică de bere chiar lângă vechea uzină de furnale înalte, pe PHOENIX West, în Hörde.

În calitate de vizitator, nu numai că puteți lua parte la tururi ale fabricii de bere vopsite în negru ca smoala – și, bineînțeles, puteți bea o înghițitură sau două. Există, de asemenea, un camion de mâncare la fața locului de joi până duminică .

Acest post a fost realizat cu sprijinul amabil al German Tourism și Ruhr Tourismus GmBH, dar toate punctele de vedere, opiniile sunt în întregime ale mele.

Articol Preluat din sursa Externa

Top Lucruri de făcut în Kalamata
Traveleurope Blog | Sfaturi de călătorie, sfaturi și informații utileRestaurante din Hong Kong care merită vizitate – Traveleurope Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

two × 3 =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up