Blog / Noutati

Black Boy Inn, cel mai drăguț dintre pub-urile din Țara Galilor

Black Boy Inn, cel mai drăguț dintre pub-urile din Țara Galilor

Dacă vă aflați vreodată între zidurile medievale din Caernarfon după o vizită la uimitorul castel, asigurați-vă că vă opriți pentru o halbă la ceea ce este considerat a fi unul dintre cele mai vechi pub-uri din Țara Galilor, și anume Black Boy Inn. De ce?

În primul rând, este super atmosferic, cu podele scârțâitoare, grinzi de lemn (care se crede că provin din vechile nave de navigație!) și pereți de piatră. În al doilea rând, este una dintre puținele case libere rămase deținute de o afacere de familie independentă în tot Regatul Unit. În al treilea rând, este pur și simplu un loc extraordinar pentru a cunoaște localnicii și pentru a bea un welshbit bun și rar!

Cât de vechi este Black Boy Inn?

Cele mai bune pub-uri din Țara Galilor - Black Boy Inn din Carnarfon

Se crede în general că Black Boy Inn este unul dintre cele mai vechi hanuri care au supraviețuit în nordul Țării Galilor, existând indicii că datează din 1522.

Caernarfon era un oraș-port important pe atunci. Este poziționat în mod ideal la gura Strâmtorii Menai, apărând-o de apele deschise expuse ale Mării Irlandei. De asemenea, a fost folosit ca bază navală pentru a avea acces la coastele de nord și de vest ale Țării Galilor, precum și la pasajul Anglesey.

Inutil să mai spunem că marinarii s-au bucurat de o primire deosebit de caldă în Caernarfon. Strada pe care se află și astăzi hanul Black Boy Inn se numea în engleză Northgate Street. Versiunea galeză, însă, spune o poveste diferită; Stryd Pedwar a Chwech se traduce în esență prin “strada 4 și 6”. Ca atare, Hanul Băiatului Negru se afla în centrul cartierului roșu al satului, ca să spunem așa. Legenda spune că, pentru suma exactă de 4 șilingi și 6 pence, marinarii primeau o cameră, o sticlă de gin și o fată drăguță cu care să își petreacă noaptea.

În prezent, pubul este un bar clasat Clădire de gradul II. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că încă mai păstrează unele detalii interioare originale din secolul al XVII-lea.

De ce se numește Black Boy Inn?

Frumos pub galez - Black Boy Inn în Carnarfon
Black Boy Inn în Carnarfon, Țara Galilor

Există multe teorii pentru a explica numele acestui pub istoric. Atenție, unele mai frivole decât altele și două care par puțin mai credibile.

Prima spune că se referă la o geamandură de navigație care se afla în port în secolul al XVII-lea. Cea de-a doua se referă la regele Carol al II-lea; mama sa a inventat porecla “Băiatul negru” din cauza întunericului pielii și al ochilor săi. Unele înregistrări arată că pub-ul galez a fost un loc de întâlnire secret pentru regaliști în acea perioadă.

Este Black Boy Inn un hotel?

Black Boy executive queen

Te gândești să rămâi în Caernarfon un pic mai mult decât o zi? Puteți într-adevăr petreceți noaptea la unul dintre cele mai frumoase pub-uri din Țara Galilor.. Clădirea este formată din două etaje distincte: la parter se află pub-ul, iar la etaj se află o serie de 47 de camere de oaspeți repartizate în patru clădiri.

Pentru camerele cu cel mai mult caracter (gândiți-vă la tavane înclinate și grinzi originale), asigurați-vă că rezervați în clădirea Black Boy Inn. Există și alte camere drăguțe în alte secțiuni, mai ales dacă sunteți în căutarea unui pat cu baldachin cu aspect medieval! The Black Boy Inn, precum și Clădirile lui Black Jack ambele au astfel de paturi.

Articol Preluat din sursa Externa

Unde să mergem pentru restul anului 2022?
30 de cărți clasice de călătorie pe care să le citești în 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

four − 3 =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up