Blog / Noutati

Ce să faci în Amsterdam în decembrie

Ce să faci în Amsterdam în decembrie

Amsterdam este un oraș pitoresc care merită explorat în orice perioadă a anului, dar mai ales în decembrie. Dar cum este Amsterdam în decembrie în ceea ce privește vremea și activitățile? Frumusețea despre Amsterdam în decembrie este că nu trebuie să căutați niciodată departe pentru a găsi următoarea atracție.

Pomul de Crăciun din Piața Dam este o priveliște impunătoare pentru a vedea și puteți chiar jsă participați la festivități atunci când bradul este aprins. Au loc spectacole muzicale și treburi și, bineînțeles, mâncarea și băuturile de Crăciun contribuie la atmosfera magică. Amsterdam este un oraș foarte divers și cosmopolit, ceea ce înseamnă că vă puteți aștepta să găsiți mâncăruri locale delicioase, alături de bucătăria din multe națiuni diferite.

Aflat în fața Palatului Regal din Amsterdam, bradul este împodobit cu aproximativ 40.000 de luminițe cu LED cu economie de energie.

În decembrie, Amsterdamul se dă peste cap cu festivitățile de sfârșit de an

Amsterdamului îi place să meargă până la capăt cu sărbătorile de Crăciun, și de aceea este atât de minunat să fii acolo încă din noiembrie. Sinterklaas vine în oraș printre care alegorice și bărci, iar mii de spectatori ies să îl întâmpine.

Puteți avea imediat sentimentul că ce să faceți în Amsterdam în decembrie nu va necesita o mulțime de planificări, deoarece există pur și simplu sute de moduri uimitoare de a vă înveseli timpul petrecut acolo.

Cum să ajungeți de la aeroport la centrul orașului Amsterdam

Amsterdam Center, sau Centrum, este inima sau centrul capitalei și este o atracție turistică de top, așa că este important să știi cum să ajungi acolo. De la Aeroportul Shiphol, puteți…

 • Să prindeți trenul. Gara NS se află sub clădirea terminalului și vă duce la Gara Centrală din Amsterdam în aproximativ 15 minute. Fiți atenți la numărul peronului de pe care pleacă trenul. Biletul costă 4,10 euro. De acolo puteți lua linia de metrou până la destinație. Pentru linia de metrou puteți să vă atingeți cardul de credit pe măsură ce intrați și ieșiți, acest lucru este mai ieftin decât să cumpărați biletul de la casa de bilete.
 • Uber nu este cea mai ieftină opțiune pentru a ajunge în centrul orașului, dar este totuși o opțiune.
 • Există o stație de autobuz în afara aeroportului, la Schiphol Plaza. Autobuzul Amsterdam Airport Express 397 vă va duce la centrul orașului Amsterdam în 30 de minute, autobuzul plecând la fiecare 10 minute de la aeroport. Puteți cumpăra bilete de la microbuzul roșu Public Transport Service & Tickets din afara aeroportului sau puteți plăti direct în autobuz.
 • Folosiți un taxi de la stația oficială de taxi din afara Aeroportului Schiphol din Amsterdam.
 • Rezervați un Amsterdam Travel Ticket-abonamentul dvs. pentru transportul public din Amsterdam, inclusiv autobuze, feriboturi, tramvaie și metrouri administrate de compania de transport GVB din Amsterdam. Biletul de călătorie oferă călătorii nelimitate și puteți cumpăra un bilet pentru 1, 2 sau 3 zile.

Creșteți-vă nivelul de fericire în Amsterdam

Orașul oferă în mod garantat o serie de activități festive pline de culoare, care vă vor da frâu liber creativității în ceea ce privește ce să faceți. Orașul olandez se dă peste cap pentru a pune în evidență tot ceea ce este de Crăciun și este garantat să fie unul dintre locurile tale preferate atunci când vine vorba de vizitarea orașelor, oferind o mare varietate de lucruri de făcut.

Dacă doriți să gustați adevăratele arome din Amsterdam și ceva cultură olandeză, vizitați cafenelele maro confortabile, care sunt pub-uri olandeze tradiționale – restaurante informale unde vă puteți relaxa în timp ce servesc mâncăruri locale gustoase și beri locale.

O cafenea maro tipică în cartierul Jordaan

Toate cafenelele maro au un caracter și o clientelă unică și sunt răspândite în tot orașul, invitându-vă să intrați direct înăuntru și să vă relaxați pur și simplu.

Fiți atenți la piețele de Crăciun

Cine nu iubește o piață, pentru că întotdeauna poți pleca cu niște cumpărături neașteptate? Dappermarketul Dapper de pe Dapperstraat este o piață în care garantat veți lua niște bunuri minunate, de la bijuterii la haine, săpunuri, cărți și jucării, și puteți găsi întotdeauna un loc pentru a mânca și a bea, de asemenea.

Pentru cumpărături de produse proaspete la prețuri avantajoase, ar trebui să vă îndreptați spre piețele fermierilor, unde puteți cumpăra produse ecologice. Aceste piețe în perioada Crăciunului sunt garantat locuri pline de viață, pline de culoare și pline de produse proaspete. Dacă intenționați să vă pregătiți propriul ospăț de Crăciun, veți putea pleca acasă cu pungi de produse minunate și gustoase.

Ceea ce este special la aceste piețe din decembrie este că întotdeauna poți găsi lucruri pe care nu le vei găsi în supermarketurile obișnuite. Piața biologică de la Noordemarkt din cartierul Jordaan este locul unde veți găsi de toate, de la legume proaspete și organice la miere, brânză și multe altele, plus lucruri precum lumânări și săpun, care sunt super cadouri de Crăciun.

Barul de gheață din Amsterdam

Acest bar trebuie să fie cu siguranță cel mai unic din Amsterdam. Amstel 194-196, 1017 AG este locul unde îl veți găsi. Odată intrat în acest bar uimitor, nu poți rămâne mult timp, deoarece devine destul de rece. În barul de gheață sunt 10 °C, în timp ce în lounge bar este confortabil de cald.

Când intri în barul de gheață, primești o haină călduroasă și mănuși, precum și o monedă de aur și două monede de argint. Moneda de aur este pentru o bere, o băutură răcoritoare sau un cocktail la lounge bar, în timp ce moneda de argint îți va aduce câteva băuturi la barul de gheață.

Ce mod minunat de a vă sărbători șederea în capitala olandeză decât cu un pahar sau două de vodcă, rom, bere Heineken, sumbuca sau suc de portocale – băuturi care să încălzească orice seară sau ocazie rece.

Pentru a vizita această atracție fabuloasă din Amsterdam, rezervați-vă vizita făcând o rezervare rezervare online. Intrați apoi în cameră prezentând biletul electronic.

S-ar putea să vă placă și Amsterdam: Croazieră pe canal și intrare la Xtracold Icebar

Experiența Heineken

Nimic nu se compară cu lunile mai reci pentru a face dintr-un bar sau pub refugiul tău confortabil în orașul olandez. Dacă vă plac berile și cidrele, experiența Heineken ar putea fi de interes pentru dvs. Este o călătorie autoghidată prin lumea Heineken, unde veți învăța nu numai despre istoria companiei, ci și despre ingredientele berii, procesul de fabricare a berii și cum se toarnă berea.

Majoritatea iubitorilor de bere sunt familiarizați cu sticla verde cu o stea roșie pe ea. Experiența Heineken se află într-o clădire istorică, monumentală. Cireașa de pe tort este posibilitatea de a te bucura de două Heineken gratuite în timp ce ești acolo. Aceasta este o experiență extrem de populară, așa că va trebui să vă să vă rezervați în avans turul aici.

Plimbare cu minuni de iarnă

Lumini strălucitoare de zână, un strop de zăpadă și pub-uri confortabile – totul despre iarna din Amsterdam este ca și cum ai păși într-o experiență de basm. Dacă sunteți în căutarea unui mod palpitant de a petrece câteva ore în Amsterdam, fabuloasa plimbare Winter Wonder Walk vă va arăta centrul orașului, cartierul Jordaan și cele nouă străzi.

Museumplein

Museumplein, sau Cartierul Muzeelor, este descris ca fiind centrul cultural al orașului, cu o mulțime de activități pentru copii și adulți. Cartierul Muzeelor din Amsterdam are 3 dintre cele mai importante muzee din Olanda: Muzeul Stedelijk, Muzeul Van Gogh și Rijksmuseum.

Aceste muzee de artă clasice se află una lângă alta și, între ele, organizează ateliere de creație, mici expoziții și conferințe săptămânale. De obicei, intrarea este gratuită pentru copiii sub 12 ani. Muzeul Stedelijk oferă tururi ghidate în fiecare duminică.

Odată cu plimbarea Winter Wonder Walk, există mâncăruri și băuturi speciale pentru a aduce bucurie festivă în inima ta, astfel încât această plimbare magică este orice, dar nu obișnuită. Ghidul local se asigură că Plimbarea Minunilor de Iarnă este fascinantă din momentul în care porniți la drum, iar micile opriri pe parcurs pentru a vă răsfăța cu ciocolată caldă fac ca turul să merite și mai mult.

Mâncarea bună și vinul bun fac parte din ofertele lunii decembrie

Există câteva cafenele și restaurante excelente în P.C. Hooftstraat și Van Baerlestraat și puteți chiar să faceți un picnic cu copiii în zona mare, cu iarbă. Mâncarea are întotdeauna puterea de a te transporta direct în locuri fericite, iar deserturile precum kerstkran, appelflap și marțipanul îți vor aminti mereu de bunătățile dulci care ți-au ridicat moralul.

Luna decembrie în Amsterdam este momentul perfect pentru a încerca o daneză olandeză tradițională și un appelflap, o dulceață tipic olandeză din produse de patiserie cu pufuleți umplute cu mere, stafide și scorțișoară. În timp ce patiseria de formă triunghiulară se răcește după ce a ieșit din cuptor, este presărată cu zahăr, ceea ce este garantat să satisfacă pe oricine are o poftă de dulce.

Pentru picnicul tău în Museumplein, de ce să nu împachetezi niște produse de patiserie olandeze adevărate? Kerstkrans vă vor satisface și pofta de dulce, deoarece sunt făcute din prăjituri amestecate cu fructe glazurate și pastă de migdale.

Există atât de multe tarabe cu gustări fabuloase de-a lungul străzilor din Amsterdam în timpul sezonului festiv, iar marțipanul, fie că este vorba de bile înmuiate în ciocolată sau altceva, este întotdeauna mare în brutăriile și tarabele de mâncare olandeze în această perioadă a anului.

Poate că este timpul să încercați un adevărat deliciu de sărbători: oliebollen, biluțe de aluat aurii prăjite cu stafide și zahăr, făcute din ingrediente de cămară, cum ar fi făină, drojdie, sare, apă și zahăr. Acestea conțin adesea stafide sau coacăze și sunt presărate generos cu zahăr pudră deasupra.

Trebuie să faci fân cât timp soarele strălucește, deoarece aceste bile delicioase își fac apariția doar în această perioadă specială a anului.

Celebrul oliebollen cu Nutella

Cu atât de multe preparate festive în orașul olandez, singurul lucru dezamăgitor în legătură cu o escapadă în Amsterdam în perioada sărbătorilor este că vă veți întoarce acasă cu o greutate mult mai mare decât atunci când ați plecat.

Mergeți la patinaj pe gheață la Museumplein

Patinoarul de pe Museumplein din Amsterdam este o experiență palpitantă – locul perfect pentru patinatorii începători și avansați. Situat pe Museumplein, în partea laterală a Rijksmuseum, totul este bine organizat, iar pentru acest eveniment palpitant, puteți rezerva un bilet în avans.

Prețul biletului vă va oferi 2 ore de patinaj, iar acest lucru include închirierea de patine. Purtarea mănușilor la patinoar este obligatorie.

Luna decembrie în Amsterdam asigură întotdeauna super ore de deschidere, iar patinoarul Museumplein este deschis în fiecare zi de la 10 dimineața până la 10 seara și până la 23:00 în nopțile de vineri și sâmbătă. În ajunul Anului Nou, veți putea patina în noul an, deoarece patinoarul va fi deschis ore suplimentare până la ora 1 dimineața.

Există o mulțime de distracție pentru cei care nu sunt patinatori.

Dacă nu sunteți patinator, nu trebuie să excludeți patinajul pe gheață la Museumplein, deoarece există o mulțime de alte lucruri pregătite pentru cei care nu patinează.

Lângă patinoar se află un restaurant fabulos și plin de viață și există, de asemenea, minunata piață de Crăciun Amsterdam Ice Village, unde puteți face cumpărături, mânca și bea într-o atmosferă scandinavă incitantă.

De asemenea, în jurul Museumplein se află mai multe muzee de renume mondial, cum ar fi Rijksmuseum și la Muzeul Van Gogh. Lucrul cel mai tare despre luna decembrie în Amsterdam este că multe excursii și activități sunt gratuite, dar cu toate acestea veți avea parte de o experiență de ultimă oră.

Priviți extraordinarul Paradisul iernii în Amsterdam RAI, un parc tematic de iarnă, cu o mulțime de activități, inclusiv patinaj pe gheață, dar și tobogane de zăpadă, o roată mare, après-ski, cumpărături și cele mai decadente mâncăruri și băuturi olandeze.

Festival de lumină în oraș

Lucrul grozav când te întrebi ce să faci în Amsterdam în decembrie este că există activități minunate la care nu trebuie să devii incomod de frig pentru a participa. Fantasticul Croazieră pe canal la Festivalul de lumină din Amsterdam vă permite să vedeți Amsterdamul într-o barcă de canal încălzită.

Ce emoție poate fi să experimentezi Amsterdamul pe timp de noapte și să admiri spectacolul splendid al luminilor de Crăciun. Stați pe spate și relaxați-vă timp de 90 de minute, în timp ce alunecați pe lângă spectaculoasele opere de artă luminoasă din căldura și confortul bărcii încălzite de pe canal. Ceea ce este special în a fi în Amsterdam în timpul sărbătorilor de Crăciun este faptul că există ore de plecare mai devreme, în special pentru copii.

Turul pe canal al Festivalului Luminilor din Amsterdam începe la ora 17:00

Acest minunat spectacol de lumini durează 53 de zile și, pe lângă faptul că puteți vedea luminile de pe barca dvs. caldă de pe canal, puteți face și turul cu bicicleta al Festivalului Luminilor. Este un tur ghidat care vă va duce în cele mai impresionante locații din Amsterdam. Turul pleacă la ora 17:00 în fiecare zi în timpul Festivalului Luminilor, iar după aceea veți avea parte de o ceașcă de ceai sau cafea pentru a vă încălzi.

De asemenea, vă puteți bucura de luminile de pe chei, care este în cele din urmă un tur pe jos de aproximativ 6 kilometri.

Există o viață de noapte zbuciumată

Totul se întâmplă în Amsterdam și veți găsi baruri, restaurante și cluburi interesante pe acoperișuri, unde vă puteți bucura de priveliști de la terasele de pe acoperișuri. Vă puteți bucura de sunetele care vin de la diferitele stiluri de muzică ale DJ-ilor. Mai târziu, pe măsură ce se apropie miezul nopții, atmosfera din timpul sezonului festiv se schimbă, deoarece oamenii se pregătesc să se bată în cluburi până la primele ore ale dimineții.

Bineînțeles, când toată distracția s-a terminat, Amsterdam oferă tot felul de opțiuni de cazare diferite, iar tu te poți tolăni în camera ta confortabilă cu aer condiționat și te poți reîncărca pentru o altă zi fascinantă.

Intrigantul Red Light District intră în spirit festiv

Celebrul cartier roșu din Amsterdam, celebru în întreaga lume, intră și el în spiritul festiv – doar că are o abordare puțin diferită. Cafenelele și cafenelele prezintă, de asemenea, pomi și decorațiuni de Crăciun, doar că înclină mai mult spre latura erotică a lucrurilor.

Aceasta este o zonă fascinantă și este cea mai veche parte a capitalei olandeze.De Wallen este surprinzător de plină de alte obiective turistice și atracții; la urma urmei, cine s-ar aștepta să găsească o capelă în aceste părți? Dar da, există o capelă care a fost construită de o congregație catolică clandestină odată ce religia lor a fost scoasă în afara legii de către guvernul olandez protestant.

Este o parte importantă a istoriei Olandei și vă puteți bucura de explorarea istoriei zbuciumate a orașului în acest muzeu fascinant, chiar în mijlocul Cartierului Roșu.

Cafeneaua și restaurantul Waag lângă Cartierul Roșu

Încercați niște beri de iarnă la Brouwerij de Prael, unde se prepară stiluri tradiționale de bere și unde puteți degusta beri în sala de degustare. Berile sunt puternice, ceea ce înseamnă că trebuie să aveți grijă câte beți în Red Light District, deoarece ar putea duce la o experiență pe care cu greu o veți uita. O excursie la fabrica de bere va încălzi orice seară rece – garantat.

Ia-ți cardul de iarnă

Dacă vizitați Amsterdam între jumătatea lunii decembrie 2022 și 1 ianuarie 2023, obțineți cardul de iarnă. Winter Card Amsterdam, deoarece simplifică deplasarea în oraș și o face mult mai accesibilă, iar tu poți avea acces gratuit la cele mai bune activități și reduceri mari. Cardul conține.

 • Winter Paradise Amsterdam | Ultimate Winter Experience, asigură patinaj pe gheață și acces la toate activitățile, garantând multă distracție în familie.
 • 10% reducere la atracții și muzee.
 • O aplicație pentru turul orașului Amsterdam cu un ghid audio care acoperă peste 100 de atracții din oraș Cu Winter Card, selectați câte bilete doriți, efectuați plata și primiți biletele prin e-mail. Veți beneficia de o serie de activități de iarnă cu un abonament care vă va permite să economisiți timp.

Unde să vă cazați în Amsterdam

Amsterdam este o destinație turistică foarte aglomerată, așa că doriți să ajungeți în oraș cu rezervarea de cazare stabilită. Este întotdeauna o mișcare înțeleaptă să rezervați cazare din timp, mai ales pentru un sezon turistic atât de aglomerat, în care oamenii sosesc pentru a sărbători o serie de evenimente festive.

Puteți alege dintre case de oaspeți, unități de self-catering, pensiuni și hoteluri. Sărbătoriții adoră Notting Hill Hotel, deoarece oferă atât de multe la un preț rezonabil. Verificați aici tarifele și disponibilitatea.

Hotelul este bine situat, la doar 650 de metri de Heineken Experience, la 11 kilometri de Aeroportul Schiphol, la 8 kilometri de plaja Blijburg și la doar unul sau doi kilometri de unele dintre atracțiile de top menționate mai sus.

Unele dintre celelalte caracteristici și facilități utile includ –

 • Camere drăguțe, confortabile, cu aer condiționat
 • Room service
 • Facilități pentru persoane cu handicap
 • Wi-Fi gratuit
 • Facilități pentru prepararea de ceai și cafea în camere
 • Bar
 • Mic dejun
 • Băi moderne și luxoase, cu halat de baie și papuci de casă
 • Centru de fitness

Cum este Amsterdam în decembrie?

Jack Frost nu vă va strica escapada din decembrie în capitala Olandei. Amsterdam în decembrie este destul de răcoros, cu o medie de 5,5° și vă puteți aștepta la ceva ploaie și la un cer cenușiu și acoperit. Cu toate acestea, nu vă lăsați descurajați de Jack Frost, deoarece veți găsi totuși că Amsterdamul face tot posibilul pentru a se asigura că este destinația perfectă pentru o vacanță festivă magnifică.

Patinoar de gheață în Piața Rembrandt

Nu este de mirare că orașul olandez atrage legiuni de turiști, atât locali, cât și internaționali, pentru a-i explora numeroasele splendori.

Articol Preluat din sursa Externa

Blogul Traveleurope | Sfaturi de călătorie, sfaturi și informații utileGhidul lui TravelAdvisor pentru a descoperi uimitoarea Rotorua – Blogul Traveleurope
Cel mai bun moment pentru a vizita Islanda: Ghidul tău final

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

10 + 9 =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up