Blog / Noutati

Cele mai importante obiective turistice in Alba Iulia

Cele mai importante obiective turistice in Alba Iulia

Cauti cele mai importante obiective turistice in Alba Iulia ? Mai jos vei gasi cele mai importante obiective turistice in Alba Iulia!

Cu siguranta este unul dintre cele mai interesante orase din Romania. Alba Iulia este un adevarat centru cultral si spiritual al romanilor de pretutindeni.

Se afla in zona de sud-vest a Transilvaniei pe malurile raului Mures. Are o istorie zbuciumata, care se  intinde de la triburile dacilor la unirea provinciilor romanesti. Este prima capitala a tarilor romanesti , aici avand loc Marea Adunare Nationala. Daca va doriti sa  vizitati orasul Alba Iulia va propunem urmatoarele obiective turistice:

Vezi mai jos cele mai avantajoase oferte de cazare in Alba Iulia:

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Alba Iulia! Vezi detalii…

Cele mai importante obiective turistice in Alba Iulia

Obiective turistice in Alba Iulia

1. Cetatea Alba Carolina

Construita la inceputul secolului al  XVIII- lea in orasul Alba Iulia pe Dealul Citadelei, avand un rol de fortareata strategica de aparare a imperiului Habsburgic pentru a contracara incursiunile militare ale Imperiului Otoman si de intarire a puterii hasburgice in zona.

Constructia fortificatiei a fost realizata intre anii 1715-1738 in timpul imparatului Carol al VI-lea, la constructia edificiului implicandu-se mesteri italieni (zidari, pietrari) insa pentru sculptura interioara a fost adusa o echipa din Viena condusa de sculptorul Johann Cönig.

Interiorul cetatii era format din: depozitul de provizii,  doua depozite de pulbere, casele comandantului si comisariatului,  Biserica Ordinului Trinitarian. Corpul cetatii  avea forma unui hectagon neregulat iar portile cetatii in numar de sase (trei spre est si trei spre vest) erau sculptate cu chipuri ale eroilor antici.

Cetatea este impartita  in sase trasee: traseulportilor, traseul celor trei fortificatii, traseul neamului romanesc, traseul nordic, traseul sudic si traseul estic. Vazitand aceste cai de acces, turistii vor vedea soldati echipati in uniforme militare austriece. Optional se poate lua parte si la ceremonia de schimbare a garzii ce are loc zilnic.  Cetatea a fost martora la Unire cat si la moartea revolutionarului Horea, ramanand un simbol al Ardealului.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Cetatea Alba Carolina le gasesti AICI!

2. Muzeul National al Unirii – obiective turistice in Alba Iulia

Este un loc ce ne reaminteste de preistorie din vremea dacilor si romanilor, de rascoala lui Horea dar si de Razboaiele Mondiale. Cladirea Muzeului National al Unirii a fost ridicata intre anii  1851-1853 si este una dintre cele mai mari edificii din oras.

In 1992 a devenit muzeu iar astazi prezinta publicului arheologie: preistorica (ceramica, arme si unelte de piatra, bronz si fier), dacica (ceramica, monumente arme, unelte si podoabe de fier, bronzsi argint), romana (monumente epigrafice, sculpturale, numismatica, gliptica, lucerne, vase ceramice, unelte si arme de fier, obiecte de podoaba), medievala (ceramica, bijuterii si obiecte din aur, argint si bronz), istorie (fotografii, documente si obiecte memoriale), periodice (carti, colectii, de etnografie, si arta populara), numismatica (antica, medievala si moderna) si biblioteca ce are 55.000 volume.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Muzeul National al Unirii le gasesti AICI!

3. Ghetarul de la Scarisoara – obiective turistice in Alba Iulia

Ghetarul este prevazut ca o aventura in adancuri. Temperatura scade estrem de mult la coborare iar turistii sunt rugati sa se imbrace gros, chiar daca afara este vara. Accesul in acesta se face printr-un aven de 48 de metri adancime. Desi se simte frig si umezeala, priveliseta compenseaza foarte mult. Cifrele arata ca portalul pesterii este inalt de 24 m si lat de 17 m. Blocul de gheata are un volum de peste 1000.000 m cubi cu o grosime de 22,5 m iar inaltimea de 7 metri.Booking.com

Pestera ghetar se afla la Parcul Natural Apuseni, iar pentru cei care doresc sa ajunga acolo trebuie sa porneasca din centrul Gardei de Sus, la dreapta pe un drum asfaltat apoi la prima intrsectie la stanga pe un drum pietruit. Descoperirea acestui Ghetar nu a fost descoperita de nimeni. Locuitorii acestor locuri cunosteau ghetarul de mult timp. Oamenii descriu pestera foarte amanuntit intr-o carte scrisa in anul 1863. Autorul a topografiat pestera si a realizat o harta si doua profile schematice.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Ghetarul de la Scarisoara le gasesti AICI!

4. Catedrala Sfantul Mihail

Este amplasata in interiorul cetatii Alba Iulia si este un monument de o valoare arhitecturala romanica si gotica din Transilvania, detinand doua recorduri, ca fiind cea mai veche si cea mai lunga catedrala din Transilvania. A fost construita in anul 1004 de catre regele Stefan I al Ungariei iar in timp lucrarile de constructie au fost adoptate treptat la un stil  arhitectural si decorativ care se incadreaza in stilul gotic.

Pe latura nordica din interiorul catedralei se afla patru statui in stil baroc ce reprezinta pe regii sfinti ai Ungariei, Stefan si Ladislau si pe sfintii episcopi Adalbert si Gherardus. In frontul vestic al catedralei sunt amplasate copii dupa originalele statuilor pastrate in interior.

In laterala sudica se afla tumba lui Iancu de hunedoara, voievod al Transilvaniei si guvernator al Ungariei. In partea opusa se gasesc monumentele funerare ale primului principe al Transilvaniei, Ioan Sigismund si ale mamei sale, Isabella.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Catedrala Sfantul Mihail le gasesti AICI!

5. Rapa Rosie

Se afla la 3 km de Sebes si are milioane de ,,riduri” rosii, care se vad din satelit. Este locul ideal pentru iubitorii de aventuri cu parapanta. Acesta rapa s-a format prin eroziuna apei asupra solului si a provocat in timp alunecari de teren masive. Rezervatia geologica lasa de dorit prin decorul de statui si frontoane rozalii. Unicitatea cesteia este data de alternanta argilelor rosii cu gresii cenusii, fiind alcatuite in formatiuni slab cimentate. Rapa rosie se gaseste la iesirea din Sebes spre Daia Romana.

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Alba Iulia! Vezi detalii…

Rapa rosie este o rezervatie naturala formata din argila veche de 60 de milioane de ani. Se intinde pe o suprafata de 10 hectare si peretii sai au inaltimi cuprinse intre 80-100 de metri. Este singura rezervatie de acest gen din Romania iar formatiunile sale sunt comparate cu cele intalnite in Marele Canion al fluviului Colorado. Un perete foarte mare, apropae vertical, are aspectul unei orgi uriase, lasa impresia unui monument ruinat.

Booking.com

Coloanele si piramidele etajate formeaza un microrelief pe care geografii il numesc ,,badlands” adica pamanturile rele. Termenul de origine engleza a fost folosit pentru prima data tocmai in Dakota de Sud, unde relieful acesta este bine dezvoltat. Rapa Rosie a crescut semnificativ dupa deschiderea autostrazii Orastie-Sibiu si trece la o distanta de aproximativ 2 km de canion.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Rapa Rosie le gasesti AICI!

Alba Iulia este pastratoarea unora dintre cele mai importante si vechi monumemnte istorice din Romania. Municipiul Alba Iulia este situat la o altitudine de 270 m, la o distanta de 340 km de Bucuresti si 100 km fata de Cluj. Orasul este asezat pe prima terasa a Muresului si formeaza un ses lung de 8-10 km.

Poti utiliza si harta de mai jos pentru a gasi cele mai bune oferte de cazare in Alba Iulia!

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

cele mai bune hoteluri in Alba Iulia
Top 5 cele mai bune hoteluri in Alba Iulia
cele mai bune hoteluri in Bistrita-Nasaud
Top 5 cele mai bune hoteluri in Bistrita-Nasaud

1 comentariu. Leave new

  • Foarte important daca sunteti cazati in apropiere de Alba Iulia, la pensiunea Casa Dives, A1 KM 316 Sibiu-Deva, puteti sa vizitati in maxim o ora cu masina Castelul Corvinilor, Cetatea Devei, Cetatea Alba Carolina, Cetatea Calnic, Salina Turda, Transalpina sau chiar si Cetatea Sighisoara putin mai departe.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Vacante de vis

Alege o vacanta reusita!

Meniu

Ofertă de călătorie Booking.com

Oriunde călătoriți, plătiți mai puțin. Beneficiați de un discount de minimum 15% la sejururi până pe 4 ianuarie 2021.
Vezi acum oferta!

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!

La abonare veti primi CADOU un Ghid de Calatorii in valoare de 100 euro!