Blog / Noutati

lacul fara fund

Cele mai importante obiective turistice in Buzau

Judetul Buzau este situat in sud-estul Romaniei si este invecinat cu judetele Braila, Ialomita, Prahova, Brasov, Covasna si Vrancea. Resedinta de judet este municipiul Buzau. Judetul este situat pe suprafata a trei zone: muntoasa, deluroasa si de campie, de aceea are un imens potential turistic. Asa ca, daca nu stiti ce sa vizitati cand treceti prin Buzau, pe langa resedinta de judet – care merita o vizita, cautati cazare in zona si inspirati-va din lista de mai jos ca sa stiti ce sa vizitati in judet. Descopera cele mai importante obiective turistice in Buzau!

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Buzau! Vezi detalii…

Cauti cele mai importante obiective turistice in Buzau? Mai jos vei gasi o lista a obiectivelor turistice ce trebuie vizitate in Buzau!

1. Vulcanii noroiosi – obiective turistice in Buzau

Probabil cea mai cunoscuta atractie turistica din regiune, Vulcanii Noroiosi se gasesc in localitatea Beciu, precum si in comunele Scortoasa si Berca. Cu un aspect cel putin impresionant, aceste formatiuni sunt un rezultat al unor explozii de gaz adunat la o mare adancime in pamant, la circa 3000 de metri sub nivelul scoartei terestre, care, in incercarea de a iesi la suprafata, trece prin panza freatica, combinand apa cu solul argilos.

Atunci cand se intareste, namolul ia forma unor conuri cu aspect de vulcani. Vulcanii Noroiosi sunt “activi” in mod constant, iar peisajul isi schimba aspectul mereu, chiar de la o zi la alta, ceea ce este cu adevarat spectaculos! In functie de marimea paclelor (vulcanilor), Vulcanii Noroiosi se impart in Paclele Mici, care au inalltimi intre 2 si 8 metri si se intind pe 10 hectare si Paclele Mari, cu trei vulcani principali, care acopera o suprafata de 20 de hectare, fiecare vulcan masurand mai bine de 100 de metri in diametru.

Booking.com

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Vulcanilor Noroiosi le gasesti AICI!

2. Babele de la Ulmet – obiective turistice in Buzau

Babele de la Ulmet. Babele de la Buzau sunt, mai exact, niste trovanti suspendati in pozitii bizare, ce pot fi gasiti la marginea localitatii Ulmet, parte a comunei Bozioru. Vechii localnici numeau acest trovanti “pietre vii” datorita modului lor de formare, prin depuneri sedimentare, foarte similar cu modul de formare al perlelor.

De asemenea, localnicii au dat cate o denumire fiecarei pietre imense, luandu-se dupa infatisarea fiecareia. In componenta Babelor de la Ulmet intra asadar Microfonul, Scaunul, Toboganul, Caseta si Cinci Casetofoane. Ei se gasesc la marginea satului Ulmet, apartinator de comuna Bozioru. In popor, trovantii sunt numiti „pietre vii” datorita modului in care se formeaza prin depuneri sedimentare, printr-un proces asemanator perlelor. Exista un traseu marcat de localnici care indica pe unde se poate ajunge la trovanti si tot localnicii sunt cei care au denumit pietrele imense, oferindu-le nume sugestive, potrivite asemanarii lor.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Babele de la Ulmet le gasesti AICI!

3. Focurile Vii – obiective turistice in Buzau

Comuna Lopatari nu este ca oricare alta comuna din judet. Aici se intampla fenomene asemanatoare celor de la vulcanii noroiosi, insa gazul care tasneste din adancuri, produce flacari prin frecarea cu solul. Focul este numit viu datorita faptului ca este vizibil aproape in permanenta, in special noaptea si atunci cand vegetatia este minimalista. Zona nu este una la care se poate ajunge usor asa ca se recomanda sa ii intrebati pe localnici. Atunci cand ploua, in zona care nu depaseste 25 metri patrati, se poate observa cum bulbuca pamantul, datorita gazului care incearca sa iasa la suprafata.

Booking.com

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Focurilor Vii le gasesti AICI!

4. Lacul fara fund

In pofida numelui, lacul are o adancime de doar 2.5 m, insa este un lac periglaciar situat la o altitudine de 1420 m in Muntii Siriului. Denumirea populara vine de la o legenda a unui oier care si-ar fi aruncat bata de oier in lac si ar fi regasit-o in Dunare ulterior. Lacul este de asemenea denumit Lacul Vulturilor, datorita scriitorului Alexandru Vlahuta, care mentiona ca locul ar fi salasul de primavara al vulturilor. Zona este una protejata datorita faptului ca este singura zona in care mai pot fi gasite caprele negre, specie pe cale de disparitie. Exista trasee turistice care sa va duca spre lac.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Lacul fara Fund le gasesti AICI!

5. Platoul Carstic Salin Meledic

Platoul are o suprafata declarata de 136 hectare si se afla la aproximativ 60 km de Buzau. Aici se afla cea mai lunga pestera in sare (un record mondial pe care l-a obtinut in 1980), pestera „6S”, care are o lungime de 1.220 m. Intrarea in pestera este aproape blocata de alunecarile cauzate de ploi. In afara de aceasta pestera, platoul mai are si alte pesteri printre care si „Pestera cu 3 intrari”. Tot in platou exista doua lacuri: Lacul Mare (cu o adancime de 20 m) si Lacul Castelului. Exista multe obiective turistice in Buzau care merita vizitate.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Platoul Carstic Salin Meledic le gasesti AICI!

6. Asezarile rupestre

In stancile din Muntii Buzaului exista cateva asezari locuibile si cateva care erau folosite ca si lacas de cult. Arheologic, exista date conform carora chiliile au fost locuite inca din epoca bronzului, insa documentat exista dovezi de locuire abia din evul mediu. Este foarte usor de intrat in aceste pesteri,  din punct de vedere al drumului, insa nu sunt marcate in trasee prestabilite, lucru care face vizitarea acestora putin mai complicata. La mai putin de un kilometru, puteti vizita si Biserica dintr-o piatra, ridicata din pietre calcaroase locale, dupa revolutie. Turismul in Romania merita orice efort.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Asezarile rupestre le gasesti AICI!

7. Barajul Siriu

Barajul se afla pe raza satului Siriu si a fost finalizat in 1985, avand ca scop producerea de energie electrica. Totodata, constructia acestuia a provocat mutarea DN 10. Este o destinatie preferata de pescari. Pentru ca din lac pot fi pescuiti pesti precum caras, scobar, crap, clean si pastrav. 8,3 milioane de metri cubi de roca au fost utilizati la constructia barajului. Are o „inima” de argila asezata in straturi.

De altfel, barajul arata, privit de departe ca un deal, e acoperit de iarba. Doar luminile de pe coronamentul lung de 570 de metri indica faptul ca e artificial. In timpul construiri barajului, a fost schimbata ruta drumului national 10. Iar acesta se prelinge acum pe linia de contur a lacului, sprijinindu-se pe doua viaducte masive, unde reapar cimentul si betonul. Viaductul Giurca are o lungime de 276 m, cu piloni de 46 m inaltime. Iar viaductul Stanca Teharau de 110 metri traverseaza versantul cu acelasi nume. Lacul Siriu, unul dintre cele mai frumoase din tara, are o suprafata de 420 de hectare, 11,5 km lungime, un volum de apa de 155 milioane mc si o adancime maxima de 120 metri. Alegeti cele mai bune oferte de turism in Romania.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Barajul Siriu le gasesti AICI!

8. Cascada Casoca

Situata la 10 km de la Barajul Siriu, in Masivul Podul Calului, Cascada Casoca este atestata documentar din 1354 si este considerata cea mai frumoasa cascada din judet. Cascada de pe raul cu acelasi nume are o cadere de 17 metri. Cascada este cunoscuta si sub numele de Cascada Pruncea.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Cascada Casoca le gasesti AICI!

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

Cele mai importante obiective turistice in Botosani
Cele mai importante obiective turistice in Botosani
cetatea vicina
Cele mai importante obiective turistice in Calarasi

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Vacante de vis

Alege o vacanta reusita!

Meniu

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!