Blog / Noutati

cetatea vicina

Cele mai importante obiective turistice in Calarasi

Judetul Calarasi este amplasat in zona de sud a Campiei Baragan, face parte din bazinul hidrografic al Dunarii si este inconjurat de judetele Giurgiu, Ilfov, Ialomita si Constanta, iar Dunarea ofera o granita cu Bulgaria. Daca treceti prin judet, priviti care sunt punctele turistice pe care nu trebuie sa le ratati, iar daca planuiti sa petreceti cateva zile aici, aflati unde puteti sta in zona. Descopera in continuare cele mai importante obiective turistice in Calarasi.

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Calarasi! Vezi detalii…

1. Gradina Zoologica Calarasi – obiective turistice in Calarasi

Ca marime este cam a treia Gradina Zoologica din tara, dar este prima gradina din Romania in care s-au nascut cei mai frumpsi pui de Tigru Siberian. Totodata este singurul parc zoo care detine specii precum ursul Grizzly de Alaska sau Strutul Emu. Pe langa asta, acolo pot fi vizitate specii de animale precum leul, hipopotamul, tigrul, ursul, diferite specii de maimute, pasari, reptile si pesti. Intrarea se face pe baza achitarii unei mici taxe de admitere.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Gradina Zoologica Calarasi le gasesti AICI!

2. Ostroave pe Dunare – obiective turistice in Calarasi

Amplasarea municipiului Calarasi pe fluviul Dunare si pe bratul Borcea al fluviului ii ofera un potential turistic foarte mare. De altfel, aici exista cateva plaje amenajate, precum Plaja Mare, amplasata vizavi de Parcul Central al orasului, Plaja Tineretului sau Plaja Automobilistilor, pe care se poate ajunge doar cu masina. Totodata exista si un traseu cu vaporul peste Dunare, pana in statiunea Silistra de pe malul Bulgaresc.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Ostroave pe Dunare le gasesti AICI!

3. Muzeul Dunarii de Jos – obiective turistice in Calarasi

A fost deschis in 1950 si este un muzeu arheologic. Colectia include peste 500 de artefacte din zona, constand in picturi, sculpturi, obiecte de grafica si arta decorativa etc. Ulterior muzeul a luat si partea de exponate etnografice, care functioneaza si in prezent in cadrul muzeului. Intrarea se face pe baza unei taxe de admitere.

Muzeul din Calarasi a fost infiintat in anul 1951 avand ca sediu o casa nationalizata cu 6 incaperi, situata langa primarie, pe Str. Sf. Nicolae.Booking.com

A inceput sa functioneze in anul 1954, avand profil de arheologie. Datorita patrimoniului din ce in ce mai bogat rezultat in urma descoperirilor arheologice din zona, localul in care functiona muzeul a fost schimbat de mai multe ori.

Prin Legea de organizare administrativ – teritoriala din 1968, reinfiintandu-se judetul Ialomita, in perioada 1968-1981 muzeul din Calarasi a functionat ca sectie de istorie si arheologie a Muzeului Judetean Ialomita. In anul 1981, Sectia de Arheologie se transforma in Muzeul Judetean Calarasi, pentru ca in anul 1990 sa capete titulatura de Muzeul Dunarii de Jos.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Muzeul Dunarii de Jos le gasesti AICI!

4. Muzeul de arheologie al civilizatiei Gumelnita

Municipiul Oltenita din judetul Calarasi adaposteste Muzeul Civilizatiei Gumelnita. Civilizatia in cauza este una preistorica, din epoca neolitica, asezata in zona de sud a Romaniei si Nordul Bulgariei.

Muzeul a fost infiintat in 1957 cu o donatie formata dion 902 piese arheologice, in prezent avand o colectie semnificativ mai mare de exponate. Pe langa exponatele acestei civilizatii, sunt expuse si obiecte ale altor civilizatii asezate de-a lungul timpului in Campia Romana.

Muzeul a fost infiintat in 1957, pe baza unei donatii formate din 902 piese arheologice, facuta de Barbu Ionescu, de profesie contabil, care a fost si primul director al muzeului pana in 1968.

In 1968 a fost numit director Done Serbanescu, care a reorganizat si modernizat muzeul. Colectiile muzeului au sporit considerabil, ajungand la 15.500 obiecte arheologice si numismatice. Cladirea este construita in 1926 (arh. Ion Cernescu). Initial a fost destinata gazduirii de manifestari culturale, apoi o parte din local a gazduit temporar filiala Oltenita a Bancii Nationale si Sfatul Popular Raional.

Booking.com

Sunt expuse obiecte care au apartinut civilizatiilor ce au evoluat in centrul Campiei Romane, cum sunt cultura Dudesti, descoperita la Casciorele si Vasilati, cultura Boian ilustrata prin descoperirile de la Spantov, Casciorele sau VladiceascaColectia muzeului este expusa pe situri pentru ca vizitatorul sa aiba in fata vestigiile fiecarei comunitati si sa-si formeze o imagine completa despre ocupatiile si modul de viata ale omului din timpuri stravechi.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Muzeul de arheologie al civilizatiei Gumelnita le gasesti AICI!

5. Lacul Valea rosie

Lacul acesta este ca o zona inchisa, fiind protejata de lege, datorita proprietatilor sale terapeutice. Tot aceasta proprietate a lacului este cea care ii da si valoarea turistica. Apa sarata a lacului contine sulf si sodiu, iar namolul sapropelic are la randul lui proprietati terapeutice. Pe de alta parte, lacul este si o zona de agrement pentru iubitorii de pescuit, aici existand pesti precum crapul romanesc, carasul si fitofagi. Lacul Valea Rosie este un lac cu apa sarata, format natural, fiind asezat destul de aproape de comuna Mitreni.

Datorita proprietatilor sale terapeutice, sute de turisti ajung aici in fiecare an pentru a se trata. Apele sale sulfuroase, sodice, dar si namolul sapropelic au proprietati terapeutice destul de importante. Fiind un lac natural, suprafata sa este destul de intinsa – avand circa 14 hectare. In bazinul sau se regasesc mai multe specii de peste. Putem enumera crapul romanesc, caras si fitofag. Tocmai de aceea, multi oameni din apropiere, dar si turistii impatimiti ai pescuitului ajung in aceste locuri pentru a se bucura de pestele prins. Dupa spusele batranilor aici au avut loc lupte crancene in timpul Primului Razboi Mondial.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Lacul Valea rosie le gasesti AICI!

6. Ruinele Cetatii Bizantine Vicina

Ruinele cetatii sunt situate in localitatea Ostrov, pe insula Pacuiul lui Soare iar acestea apartin singurei cetati bizantine care ar fi ramas in picioare in Europa. A fost construita intre anii 969 – 976. Se pare ca cetatea a avut un rol vamal insa si rol de aparare si ar fi fost sediul flotei de razboi imperiale. Ruinele cetatii de la Pacuiul lui Soare sunt atractiile judetului Calarasi si fiti siguri ca se numara printre cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare. Al doilea sit ca marime din tara, dupa Sarmizegetusa, cetatea bizantina de pe insula Pacuiul lui Soare se afunda, din pacate, in apele nemiloase ale Dunarii. Natalia Paturca, senator de Calarasi,  a tras un semnal de alarma in Parlament pentru ca acesta sa devina un obiectiv turistic international.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Ruinele Cetatii Bizantine Vicina le gasesti AICI!

7. Sit argeologic de la Gradistea – Calarasi

La doar cativa kilometri de municipiul Calarasi, poate fi observat un sit arheologic de origine getodacica in care au fost gasite multiple oseminte umane datand din acea perioada. Situl se afla in apropierea unui altuia, Gradistea Coslogeni, care se pare ca era o necropola de incineratie.

8. Biserica fostei Manastiri Negoiesti

Biserica a fost construita in secolul 17, fiind ctitorita de catre Voievodul Matei Basarab si sotia sa Elena. Aceasta biserica facea parte dintr-un complex monahal, insa a fost lasata in paragina. Lucrarile de reabilitare au inceput abia prin anul 2010. Aceste locuri minunate merita vizitate si sa se faca turism in Romania.

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

lacul fara fund
Cele mai importante obiective turistice in Buzau
cascada bigar
Cele mai importante obiective turistice in Caras-Severin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Vacante de vis

Alege o vacanta reusita!

Meniu

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!