Blog / Noutati

Cele mai importante obiective turistice in Botosani

Cele mai importante obiective turistice in Botosani

Cauti cele mai importante obiective turistice in Botosani? Mai jos vei gasi cele mai importante obiective turistice in Botosani!

Orasul Botosani este important datorita celui mai valoros poet roman, Mihai Eminescu. De aceea autoritatile din localitate a numit multe dintre institutiile culturale dupa numele poetului.

Acestea sunt: un teatru ce-i poarta numele, un Colegiu National, un parc si o strada ce-i poarta numele. Iata care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Botosani:

Vezi mai jos cele mai avantajoase oferte de cazare in Botosani:

Obiective turistice in Botosani

Cele mai importante obiective turistice in Botosani1. Parcul Mihai Eminescu

Parcul ce poarta numele celui mai renumit poet roman  este unul dintre principalele obiective turistice ale orasului dar si cea mai frumoasa locatie in care locuitorii orasului isi petrec timpul liber. A fost deschis in anul 1869 pe amplasamentul fostei gradini publice Varna. In centrul acestuia se gaseste un lac artificial ce poate fi strabatut cu ajutorul celor doua poduri, iar pe aleele principale turistii pot admira statuile cu busturile principalilor oameni de, de origine din Botosani.

In parc se regasesc cativa arbori ce au fost contemporani cu Mihai Eminescu iar la intrare in parc vizitatorii sunt intampinati de bustul poetului Mihai Eminescu, opera a sculptorului Ion Georgescu, monument ce fusese amplasat  in 1890 in fata scolii Marchian si mutat in anul 1932 la intrarea in parc.

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Botosani! Vezi detalii…

De sarbatori vizitatorii parcului pot asculta cantecele fanfarei militare ce sunt prezentate in centrul parcului, in fata unui chiosc ce este amplasat acolo. Oamenii care vin in parc se pot bucura de farmecul acestuia si relaxa facand plimbari cu barca pe lac, cu bicicleta sau jucand sah, remi si alte jocuri.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Parcul Mihai Eminescu le gasesti AICI!

2. Centrul Vechi din Botosani – obiective turistice in Botosani

Este o colectie unica din Moldova de aproape 60 de cladiri declarate monumente istorice ce ofera vizitatorilor o imagine a unui oras care imbina perfect istoria cu modernismul. Este singurul ansamblu arhitectural de acest tip din Moldova si are o vechime de peste 100 de ani.

Cladirile din Centrul Vechi au fost ridicate la sfarsitul secolului al XVIII-lea din piatra, pe o structura de beciuri boltite si dispuse pe doua niveluri. Beciurile au fost folosite ca magazii de depozitare a marfurilor pentru comerciantii din zona, dar si pentru refugierea populatiei. Etajul era si este folosit si astazi ca locuinte. Centrul Vechi se afla astazi in jurul Pietii „1 Decembrie 1918” si in ce a mai ramas din Strada Mare.

De-a lungul secolelor aceasta zona a fost centrul de dezvoltare a orasului Botosani. Punandu-si amprenta diverse comunitati de evrei, greci si armeni. Din 2009-2011 strazile si o parte dintre cladirile de proprietate publica ale Centrului Vechi au fost reabilitate de catre Primaria orasului. Urmand ca pe viitor sa fie reabilitate si restul cladirilor care sunt proprietati private.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Centrul Vechi din Botosani le gasesti AICI!

3. Muzeul Etnografic – obiective turistice in Botosani

Este amplasat in strada Unirii nr.15 si detine o colectie etnografica ce ocupa un loc important in patriminiul muzeal judetean. In anul 2012 muzeul a fost mutat si redeschis intr-o noua locatie, aceasta fiind Casa Vetura.Primele achizitii  ale muzeului au fost facute intre anii 1957-1958 iar mai tarziu in 1967 a primit o donatie de 70 de piese etnografice, de la preotul Dumitru Grigoras de la Oraseni-Deal.

Pe parcursul anilor muzeul s-a imbogatit astfel incat prin anii 1983 numarul de piese a ajuns la 773. Piesele etnografice reprezentau arhitectura populara, ocupatiile zonei, mestesugurile, piesele de mobilier, ceramica, tesaturile, portul popular, ouale decorate si accesoriile pentru obiceiurile de sarbatori.

Pe langa aceste piese ce reprezentau cultura populara a zonei Botosani, mai erau 1146 piese din alte zone etnografice ale tarii noastre, acestea fiind: de ceramica, port popular,stergare, desagi si traiste.In anul 2008 la inventar erau un numar de 3428 de piese printre care si obiecte de cult, piese de mobilier, tesaturi si ceramica ce datau din anii 1819-1904 si aveau motive decorative specifice zonei si de cromatica.

Astazi in incinta muzeului se organizeaza expozitii de arta si sunt expuse lucrari de pictura, grafica si sculptura.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Muzeul Etnografic le gasesti AICI!

4. Casa Memoriala Nicolae Iorga – obiective turistice in Botosani

Este amplasata pe strada Nicolae Iorga nr.14 si este una din cele 10 case in care a copilarit istoricul Nicolae Iorga intre anii 1876-1880. Desi parintii lui au locuit aici cu chirie, casa a fost atribuita lui Nicolae Iorga  fiind singura cladire in care a locuit istoricul, ce s-a pastrat din secolul XIX.Din 1977 casa memoriala a devenit sectie a Muzeului Judetean de Istorie din Botosani.

Booking.com


In aceasta se pastreaza un numar important de piese cu valoare patrimoniala, legate de viata si personalitatea istoricului. In muzeu se gasesc fotografii originale cu Nicolae Iorga si familia acestuia, diplome de Dr. Honoris Causa primite din partea unor institutii de invatamant din Sorbona, Roma si Cambridge, un numar mare de carti scrise de ilustrul istoric, ziare si reviste pe care le-a editat si indrumat.

In casa mai sunt pastrate de catre autoritati si cateva obiecte de mobilier, ceasul de masa, tablouri ale familiei, vasul vienez primit in dar de la bunicul sau, si multe opere nepublicate scrise de mama sa, Zulnia Iorga.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Casa Memoriala Nicolae Iorga le gasesti AICI!

5. Biserica Sfantul Nicolae Popauti din Botosani

Este una dintre ctitoriile domnitorului Stefan Cel Mare si dateaza din anul 1496. Este de o mare valoare artistica si istorica datorita picturilor din interiorul bisericii. Dar si pentru arhitectura si pozitia strategica in care a fost amplasata. Pentru o protectie mai mare, cladirii i-au fost adaugate ziduri solide si un turn de veghe. Conferindu-i aspectul unei cetati veritabile.

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Botosani! Vezi detalii…

Din punct de vedere arhitectonic, atat planul cladirii, dispunerea incaperilor, decorarea exterioara cat si sistemul de constructie al turlei naosului, are trasaturile stilului moldovenesc. Fatada cladirii este lucrata din benzi de caramida si discuri ceramice colorate. Avand ornamente cu motive geometrice, faunistice si heraldice.

Turnul-clopotnita a servit si ca adapost in caz de pericol. La etajul intai intrarea facandu-se pe o scara exterioara ce putea fi ridicata. Pictura interioara dateaza din secolul XV si este de o mare amploare. Decorand in totalitate interiorul bisericii dupa conceptii bizantine moldovenesti. Zidul vechi ce inconjura manastirea a fost reconstruit pe vechea fundatie conferindu-i manastirii maretia de altadata.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Biserica Sfantul Nicolae Popauti din Botosani le gasesti AICI!

Judetul Botosani este tinutul de unde s-au ridicat cei mai importanti oameni ai culturii tarii noastre. Pe langa Mihai Eminescu, orasul se lauda cu celebrul compozitor si violonist George enescu. Cu istoricul si criticul literar Nicolae Iorga, cu pictorul Stefan Luchian, biologul Grigore Antipa, Mihail Sorbu, Octav Bancila, Ion Pilat, Grigore Alexandru Ghica si multe alte personalitati.

Toate aceste nume ne demonstreaza ca Judetul Botosani este centrul culturii romanesti, are potential turistic si merita sa-ti faci timp sa-l vizitezi.

Poti utiliza si harta de mai jos pentru a gasi cele mai bune oferte de cazare in Botosani!

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

cele mai bune hoteluri in Botosani
Top 5 cele mai bune hoteluri in Botosani
Craciun si Revelion in Predeal
Craciun si Revelion in Predeal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Vacante de vis

Alege o vacanta reusita!

Meniu

Ofertă de călătorie Booking.com

Oriunde călătoriți, plătiți mai puțin. Beneficiați de un discount de minimum 15% la sejururi până pe 4 ianuarie 2021.
Vezi acum oferta!

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!

La abonare veti primi CADOU un Ghid de Calatorii in valoare de 100 euro!