Blog / Noutati

Cele mai importante obiective turistice in Brasov

Cele mai importante obiective turistice in Brasov

Cauti cele mai importante obiective turistice in Brasov? Mai jos vei gasi cele mai importante obiective turistice in Brasov!

Brasovul este unul dintre cele mai frumoase orase din tara noastra cu multe obiective turistice, care atrag tot mai multi turisti si pentru ca este unul dintre cele mai bine pastrate orase cu cetati si ziduri medievale, cu turnulete si acoperisuri tuguiate, din tigla, care dau o atmosfera asemenea ilustratiilor din cartile de povesti .

Vezi cele mai avantajoase oferte de cazare in Brasov:
Booking.com

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Brasov! Vezi detalii…

Brasovul mai este supranumit si „Orasul de sub Tampa” datorita pozitiei deosebite si a muntilor care il inconjoara sau drept orasul gazda al legendei lui Dracula. Datorita arhitecturii vechi si pitoresti intregul oras este un obiectiv turistic si merita sa va luati timp, fiind o placere de altfel, sa-l parcurgeti „la pas” pe stradutele sale pietruite. Ca obiective importante va recomandam sa vizitati urmatoarele oferte turism in Brasov:

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Brasov, cu preturi incepand de la 80 lei pe noapte!

Cele mai importante obiective turistice in Brasov1. Biserica Neagra

Este una din cele mai reprezentative monumente de arhitectura din Romania si este  cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din Sud-Estul europei, avand lungimea de 89 m, inaltimea de 65 m si 38 m latime, incapand in interiorul ei aproape 5000 depersoane. A fost construita din anul 1383-1477

Poarta denumirea, care a facut-o celebra, de „Biserica Neagra” datorita unui incendiu ce a avut loc in anul 1689 si a distrus partial monumentul care pana atunci purta denumirea de „Biserica Sfanta Maria”. Dupa incendiu biserica a fost refacuta de meseriasi veniti din Danzing, ce au construit noile bolti in stil baroc. O parte din pictura anterioara accidentului, ce reprezenta pe Fecioara Maria cu Pruncul a fost pastrata intacta.

In clopotnita se afla cel mai mare clopot din Romamnia, din bronz ce cantareste sase tone. Din anul 1839 gazduieste una dintre cele mai mari orgi din Sud-Estul Europei, ce are 4000 de tuburi,4 manuale a cate 56 de taste si un pedalier cu 27 de taste, 76 de registre si dispune de 63 de registre  sonore, toate acestea  conferindu-I o sonoritate deosebita.

In interior, Biserica Neagra este dotata cu cea mai mare colectie de covoare orientale din Europa. Aproximativ 110 la numar, de nuante si culori splendide. In interior vizitatorii mai pot descoperii numeroase obiecte de arta. Putem aminti de altarul principal, cristelnita, amvonul, altarul din Feldioara, portalurile gotice, fresca Mariei, piese de vestimentatie din perioada Evului Mediu, un numar mare de vesminte liturgice din materiale textile medievale si baroce de lux, printre ele gasindu-se si vesminte preotesti.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Biserica Neagra le gasesti AICI!

2. Casa Hirscher – obiective turistice in Brasov

Este un exemplu incantator de arhitectura renascentista. Construita intre anii 1539-1545 si este cunoscuta sub denumirea de „Casa de negot”. Se gaseste amplasata peste drum de Muzeul Judetean de istorie situat in Piata Sfatuluidin Brasov. A fost ridicata la initiativa Apolloniei Hirscher, vaduva primarului Lucas Hirscher. Fiind cea mai mare constructie din oras la data aceea, cu lungimea de 67,5 m. In prezent casa gazduieste un restaurant de o excelenta armonie estetica iar calitatea meniurilor si pregatirea preparatelor este de netagaduit.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Brasov, cu preturi incepand de la 80 lei pe noapte!

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Casa Hirscher le gasesti AICI!

3. Turnul alb si Turnul negru

Aceste turnuri sunt situate pe Dealul Straja, cunoscut sub numele de Dealul Romurilor si fac parte din cele patru turnuri de observatie ale Cetatii Brasovului, construite ca o fortificatie independenta amplasata in afara zidurilor cetatii ce avea o inaltime de 11 m. Atat Turnul Alb cat si Turnul Negru au culoarea alb spre gri, dar Tutnul Negru a primit aceasta denumire in urma afectarii dupa un incendiu unde acesta s-a innegrit.

Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Atunci cand urcati  spre Brasov veti fi intampinat de primul Turn care este Turnul Negru. Acesta dateaza din secolul XIV si are un acoperis de sticla, inaltimea de 11 m iar grosimea zidurilor fiind la baza de 2 m. Prezinta sase goluri de tragere pe fiecare fata a sa, fiind dispuse pe trei randuri de atac. In interior are trei galerii etajate. In trecut oferind accesul in cetate prin intermediul unui pod mobil si printr-un tunel subteran.

Turnul Alb se afla putin mai sus de Turnul Negru. A fost construit aproape in acelasi timp cu Turnul Negru, constructia sa facandu-se din piatra si caramida. Turnul are o inaltime de 20 m spre oras si 18 m inspre deal, zidurile avand la baza 4 m. Diametrul turnului masoara 19 m. Se afla la distanta de 59 m departare de zidurile cetatii, comunicand cu aceasta printr-un pod mobil.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Turnul alb si Turnul negru le gasesti AICI!

4. Piata Sfatului – obiective turistice in Brasov

Avand o arhitectura de origine germanica, gazduieste restaurante si terase ce servesc clientilor preparate traditionale si internationale . Este locul unde vin multi turisti dar si localnici mai ales cu ocazia festivalurilor,  concertelor sau a targurilor unde sunt organizate diverse evenimente cultural artistice in aer liber. In centrul pietii este Muzeul  Judetean de Istorie, un alt obiectiv turistic ce merita vizitat.

Un alt Muzeu tot in Piata Sfatului este Casa Muresenilor. Un muzeu dedicat familiei Muresianu care a donat satului roman o colectie impresionanta de mobilier si arta. Precum si o arhiva foarte pretioasa. Alte cladiri ce se gasesc in Piata sfatului sunt: Casa Sfatului, Biserica Adormirii Maicii Domnului, Casa Negustorilor, Casa Filstich-Plecker, Muzeul Civilizatiei Urbane iar in apropiere se afla Biserica Neagra.

Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

In prezent este montata o antena de internet, ce permite internet gratuit prin wireless in toata Piata Sfatului, in urma unui proiect finantat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Piata Sfatului le gasesti AICI!

5. Muntele Tampa – obiective turistice in Brasov

Este un simbol al Brasovului ce ofera privelisti de vis indiferent de sezon. Muntele are o altitudine de 960 m si se afla la aproape 400 m deasupra orasului, fiind alcatuit in principal din formatiuni calcaroase. In trecut a fost parte a sistemului de aparare al cetatii Brasov iar in prezent este o atractie pentru turistii pasionati de drumetii sau plimbari cu telecabina.

Ajunsi in varful muntelui Tampa esti fascinat de privelistea si panorama asupra Brasovului, ce inconjoara aproape in totalitate muntele . Orice vizitator al orasului Brasov este tentat sa urce si sa exploreze muntele care te cucereste prin panorama superba ce ti-o ofera. Pe muntele Tampa a existat o cetate numita Brassovia, de unde a provenit ulterior numele orasului.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Brasov, cu preturi incepand de la 80 lei pe noapte!

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Muntele Tampa le gasesti AICI!

Situat in centrul Romaniei, Brasovul este un punct principal de pornire pentru excursii pe intreg teritoriul tarii . Orasul beneficiaza de oferte turism in orice sezon in special pe perioada iernii ca sfaturi pentru turism va recomandam statiunea Poiana Brasov aflata la 14 km de oras.

Poti utiliza si harta de mai jos pentru a gasi cele mai bune oferte de cazare in Brasov!
Booking.com

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Turism in Romania – Visul de vara al oricarui turist
Top 5 cele mai bune hoteluri in Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

twelve − seven =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up