Blog / Noutati

Cele mai importante obiective turistice in Iasi

Cele mai importante obiective turistice in Iasi

Cauti cele mai importante obiective turistice in Iasi? Mai jos vei gasi cele mai importante obiective turistice in Iasi!

Iasi-ul este considerat al doilea oras frumos din tara noastra. Numele orasului Iasi, se trage din Evul mediu timpuriu, de la poporul alanic al iasilor, un popor nomad de origine sarmata, stabiliti in zona Moldovei, de la care vine si numele, prin anii 1238 iar intre anii 1299-1302 acestia parasesc Moldova.

Vezi mai jos cele mai avantajoase oferte de cazare in Iasi:
Booking.com

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Iasi! Vezi detalii…

Iasiul mai este numit si orasul marilor idei deoarece la iasi a fost prima mare unire, primul spectacol de teatru in limba romana, primul muzeu literar memorial, primul muzeu de istorie literara, prima scoala superioara de inginerie, prima scoala superioara de muzica, prima expozitie a plantelor si florilor exotice, prima revista istorica, prima banca de credit ipotecar, prima universitate de medicina si lista continua. Printre cele mai importante obiective turistice ale Iasului sunt:

Cele mai importante obiective turistice in Iasi1. Gradina Botanica Iasi

A fost infiintata in anul 1856 de medical si naturalistul Anastasie Fatul, fondatorul caruia gradina ii poarta numele. Aceasta este prima gradina botanica universitara romaneasca si cea mai mare din tara, unica datorita numarului mare de specii vegetale. Gradina Botanica este amenajata in anul 1963 pe Dealul Copou iar de-a lungul anilor a fost amenajata si dezvoltata .

Astazi Gradina ocupa o suprafata de aproximativ 100 hectare si este organizata in 10 sectii si doua laboratoare :Fitogeografica, Sistematica, Complexul de sere, Silvostepa Moldovei, Flora si Vegetatiea Romaniei, Biologica, Plante utile, Dendrarium, Ornamentala si Rosarium. Cele doua laboratoare sunt : Laboratorul de micropropagare si prezervare a germoplasmei si Laboratorul pentru tehnica de calcul.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Iasi, cu preturi incepand de la 94 lei pe noapte!

Gradina are o colectie de 8.368 de taxoni vegetali ce provin din diverse regiuni biogeografice, fiind cultivate in conditii protejate. Gradina Botanica din Iasi colaboreaza cu peste 600 de institutii din tara si strainatate. In diferite locuri din gradina gasim expuse busturile celor care au contribuit la infiintarea ei : Anastasie Fatu, Emilian Topa, Constantin Papp, Constantin Burduja. Pe langa aceste busturi le mai gasim si pe ale botanistilor: Constantin Petrescu si Alexandru Popovici.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Gradina Botanica Iasi le gasesti AICI!

2. Palatul Culturii – obiective turistice in Iasi

Este o constructie emblematica, construita in stil neogotic, cu detalii ornamentale, din anul 1906 – 1925 pe domeniul fostei curti domnesti medievale moldovenesti, pe locul fostului Palat Domnesc. Initial acest edificiu a servit drept Palat Administrativ si de Justitie , schimbandui-se destinatia in anul 1955, intr-una culturala, devenind gazda unor institutii culturale din Iasi.

Constructia are 298 de camere cu o suprafata de aproximativ 36.000 m2. Turnul central al cladirii are 55 m inaltime si face ca palatul sa fie considerat cea mai inalta cladire din oras. Ceasul cu trei cadrane din turnul Palatului contribuie la faima acestuia.

Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Astazi Palatul Culturii este sediul Complexului Muzeal National „Moldova”, ce cuprinde Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic, Muzeul de Arta, Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”, precum si Centrul de Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural. Principalele elemente de interes turistic sunt : „Sala Gotica”, unde putem admira mozaicul, „Sala Voievozilor” ce contine in medalioane portretele regilor Romaniei si ale domnilor Moldovei si „Sala Henri Coanda”.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Palatul Culturii le gasesti AICI!

3. Catedrala Mitropolitana din Iasi

Este o cladire monumentala construita in stil arhitectonic  cu elemente decorative atat in interior cat si in exterior. Este una dintre cele mai importante lacasuri de cult Ortodoxe din tara si poarta hramul Sfintei Paraschiva, Intampinarea Domnului si Sfantul Mucenic Gheorghe.

Dateaza de la inceputul secolului al XIX-lea, din anul 1833 pana in anul 1887. Acest lacas de cult a fost construit la porunca domnitorului Mihail Sturdza, pe locul unde s-au aflat alte doua biserici: Biserica Alba si Biserica Stratenia. Cladirea are o forma dreptunghiulara si are la fiecare colt cate o turla.

Aici se afla moastele Sfintei Cuvioase Paraschiva aduse de la Constantinopol in anul 1641 cand i-au fost daruite domnitorului moldovean Vasile Lupu drept multumire pentru ajutorul acordat patriarhului Constantinopolului si pana in ziua de astazi au ramas in Catedrala Mitropolitana.

In fiecare zi de 14 octombrie, la Iasi se sarbatoreste ziua Cuvioasei Paraschiva si are loc un pelerinaj la care participa mii de credinciosi ce vin sa se roage la mormantul ei si sa-i atinga moastele.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Iasi, cu preturi incepand de la 94 lei pe noapte!

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Catedrala Mitropolitana din Iasi le gasesti AICI!

4. Teatrul National Vasile Alecsandri

Infiintat in 1840, sub conducerea lui Costache Negruzzi, Vasile Alecsandri si Mihail Kogalniceanu, Teatrul National a functionat din 22 decembrie 1846 in sala cea noua a Teatrului cel Mare de la Copou. Este primul teatru national din tara noastra, are o arhitectura cu zeci de sculpturi unicat si a fost construit in locul vechii primarii a orasului, intre anii 1894-1896.

Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Aici sunt adapostite adevarate monumente de arta cum ar fii: Cortina pictata in 1896, Cortina de fier si Plafonul, pictate de Al. Goltz; Candelabrul de cristal de Venetia cu 109 becuri. Sala cu 740 de locuri organizata in stal, loje si balcon, impresioneaza prin rafinamentul si somptuozitatea ornamentelor in stil baroc  si este luminata de 1418 lampi electrice.In prezent in cladire este gazduita si Opera Nationala Romana.

Daca esti turist in Iasi pe langa aceste obiective turistice mai puteti vizita si : Parcul Copou din Iasi, Muzeul Memorial „Mihail Sadoveanu”, Palatul Roznovanu , Biblioteca universitara  „Mihai Eminescu”, Manastirea Frumoasa, Sinagoga mare si multe alte obiective turistice de interes national.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Teatrul National Vasile Alecsandri le gasesti AICI!

5. Bojdeuca lui Ion Creanga – obiective turistice in Iasi

Este situata in cartierul Ticau din Iasi pe strada Simion Barnutiu. Este casa in care a locuit marele povestitor Ion Creanga, intre anii 1872 – 1889 ,pe cand locuia in Iasi. O casuta mica cu doua camere si un antreu la mijloc. In aceasta casuta povestitorul si-a petrecut ultimii ani din viata. Locuind cu chirie intr-o camera, cea din dreapta si avand ca vecina in camera din stanga pe Ecaterina Vartic, cea care l-a ingrijit pana la sfarsitul vietii lui.

Aici si-a scris toate Povestile si Amintirile din copilarie. In aceasta casa a locuit ca si chirias al lui Creanga, prietenul sau Mihai Eminescu in anul 1876. Casuta a devenit muzeu memorial la 15 aprilie 1918 fiind prima casa memoriala din Romania si restaurata apoi in anii 1942 si 1985.

Astazi cladirea adaposteste expozitia documentara despre viata si opera lui Ion Creanga, biblioteca precum si un amfiteatru in aer liber .

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Iasi, cu preturi incepand de la 94 lei pe noapte!

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Bojdeuca lui Ion Creanga le gasesti AICI!

Cine nu a fost pana acum la Iasi este invitat sa-si faca timp si sa-l viziteze, pentru a descoperii frumusetile lui, ce ne vorbesc despre istoria neamului romanesc. In Iasi fiecare „piatra” vorbeste de trecut prin numarul mare de manastiri, biserici, muzee si case memoriale.

Poti utiliza si harta de mai jos pentru a gasi cele mai bune oferte de cazare in Iasi!
Booking.com

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cele mai importante obiective turistice in Satu Mare
Cele mai importante obiective turistice in Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

nineteen − five =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up