Blog / Noutati

Cele mai importante obiective turistice in Timisoara

Cele mai importante obiective turistice in Timisoara

Cauti cele mai importante obiective turistice in Timisoara? Mai jos vei gasi cele mai importante obiective turistice in Timisoara!

Orasul Timisoara sau „Cetatea de pe Timis”, „Mica Viena”, „Inima Banatului”, „Orasul Florilor”, „ Orasul de pe Bega”, cum a mai fost denumit de locuitorii orasului, este cel mai mare oras al judetului Timis, din regiunea istorica Banat.

Numele localitatii se trage de la raul Timis, numit in antichitate Tibisis sau Tibiscum.

Este un oras multicultural, influentat de diferite comunitati etnice cum ar fi : germana, maghiara, sarba, bulgara, italiana si greaca. Datorita acestora a mustenit diverse oferte culturale, avand ca puncte forte ale orasului peste 12 institutii culturale profesioniste. Din punct de vedere turistic, detine cel mai mare ansamblu de cladiri istorice din Romania cu arhitecturi variate si o multitudine de parcuri ce a adus orasului renumele de „Mica Viena”.

Vezi mai jos cele mai avantajoase oferte de cazare in Timisoara:

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Timisoara! Vezi detalii…

Obiective turistice in Timisoara

Timisoara ocupa locul trei dupa Bucuresti si Iasi, dupa marimea si diversitatea ofertelor culturale. Orasul este un adevarat magnet pentru turisti, plin de povesti, cu mii de cladiri istorice (14.000), care l-au facut renumit peste hotare. Cu pietele sale largi, case si palate vechi, construite in stil baroc, cu parcuri si muzee, Timisoara este un obiectiv turistic care merita sa-l adaugi pe lista locurilor vizitate. Cateva dintre ele mai importante oferte turism sunt:

Cele mai importante obiective turistice in Timisoara1. Centrul Timisoarei

Cunoscut sub numele de Piata Victoriei sau Piata Operei, este locul cel mai important pe care ai dori sa-l vizitezi datorita numarului impresionant de parcuri, palate si cladiri care pastreaza inca arhitectura de pe vremuri. Parcul Central din Timisoara situat langa Catedrala Mitropolitana gazduieste un monument al eroilor, cateva statui ale unor personalitati importante din Banat si multe fantani arteziene.

Parcul Rozelor este la doar cativa pasi de raul Bega si reprezinta o atractie pentru turisti si este faima Timisoarei datorita celor peste 12000 de soiuri de trandafiri si a uriasului amfiteatru ce este amplasat in interiorul parcului. De aici poti continua plimbarea pe malul raului Bega sau cu o barcuta si sa te bucuri de o priveliste minunata privind numeroasele parcuri si oaze de verdeata sau celebrele poduri de peste bega.

Palatele pe care le poti admira in Centrul Timisoarei sunt: Palatul Culturii, Catedrala Mitropolitana, Castelul Huniade (Muzeul Banatului), Palatul Lloyd, Palatul Neuhausz, Palatul Marbl, Palatul Camerei de Comert si Industrie, Palatul Dauerbach, Palatul Loffler, Palatul Hilt-Vogel, Palatul Szechenyi si Palatul Weiss. Majoritatea palatelor gazduiesc restaurante, institutii sau magazine.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Centrul Timisoarei le gasesti AICI!

2. Muzeul Satului Banatean – obiective turistice in Timisoara

Este situat in partea de nord a orasului si se intinde pe o suprafata de 17 hectare. Este singurul muzeu cu profil etnografic din tara care cuprinde centrul civic al satului, format din case, strazi, Primarie, Biserica, Casa Nationala, Birt, Scoala, in care se desfasoara activitati cultural-educative si stiintifice. Toate acestea pot fi vizitate si in interiorul caselor vei putea admira tesaturile populare, roti de tors, razboaie de tesut, unelte, instrumente de olarit, oale si farfurii de ceramica , obiecte impletite, dar si alte piese de mobilier.Booking.com

Cadrul pitoresc al muzeului este dat de copacii seculari ai parcului, de lacul cu o mica insula cu pavilion de lemn, de poarta de lemn sculptata in stil traditional precum si de multe alte elemente traditionale. In incinta muzeului se gaseste un magazin cu produse artizanale pe care turistii le pot cumpara. In acest loc se organizeaza si expozitii cu teme legate de arta populara, concerte, festivaluri si targuri de artizanat. In apropierea muzeului se afla Gradina Zoologica si Padurea Verde, un loc ideal pentru plimbari in natura.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Muzeul Satului Banatean le gasesti AICI!

3. Statuia lupoaicei din Timisoara

Se afla in centrul orasului, in Piata Victoriei fiind plasat intre Opera si Catedrala Mitropolitana. Statuia reprezinta pe legendarii intemeietori ai Romei, Romulus si Remus, alaptati de o lupoaica. Monumentul este un cadou primit din partea primariei din Roma, in anul 1926, ca simbol al latinitatii.

Este facut din bronz si este o copie a celebrei „Lupa Capitolina” din Italia. Inaugurarea monumentului s-a facut la 23 aprilie 1926. Statuia in prezent este iluminata arhitectural, in felul acesta putand fi admirat in toata splendoarea si noaptea.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Statuia lupoaicei din Timisoara le gasesti AICI!

4. Sinagoga din Cetate – obiective turistice in Timisoara

Este un lacas de cult evreiesc, localizat pe strade Marasesti nr.6, construita intre anii 1863-1865 in stil electic cu ornamente maure, dupa proiectul realizat de arhitectul vienez Carl Schumann. Poarta numele de Sinagoga din cetate deoarece se sfla amplasata in cartierul central Cetate. Are 744 de locuri dintre care 424 sunt pentru barbati si 320 pentru femei, la galerie.

Aproape 100 de ani a deservit comunitatea evreiasca care era in numar de 13000 de evrei, in prezent fiind mai putin de 300 membri evrei. Sinagoga din cetate are un plan dreptunghiular cu cupola si arce, un vestibul si doua turnuri pe latura de vest. Fatada este construita din asize de caramida si ceramica smaltuita, are doua turnuri masive ce sunt terminate cu cupole, iar fatada principala are in mijloc o rozeta cu vitralii.

Intrarea in sinagoga se face mai intai printr-un vestibul, apoi intr-o sala dreptunghiulara, rezervata barbatilor, cu banci sculptate din lemn. Pe partile laterale ale catedralei sunt cele doua case ale scarilor de acces ce duc la lojele rezervate femeilor. Decoratiunile din interior si vitraliile de mare arta sunt completate de orga „Wegenstein”, care poarta numele constructorului de orgi din timisoara care a construit-o. Astazi sinagoga apartine primariei si poate fi vizitata.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Sinagoga din Cetate le gasesti AICI!

5. Catedrala Mitropolitana

Este unul dintre cel mai mare edificiu din Banat fiind un monument arhitectural deosebit din tara noastra si ste situat in centrul orasului la confluenta unor importante artere de circulatie. Catedrala Mitropolitana a fost construita intre anii 1936-1940, dupa schita celebrului arhitect Ioan Troianescu. Interiorul catedralei totalizeaza un volum de peste 50000 metri cubi, in incinta sa putand lua parte la slujbe in jur de 5000 de credinciosi.Booking.com

Arhitectura catedralei imbina traditia romana cu cea bizantina-moldoveneasca. Ca element acustic are 7 clopote mari deosebit de puternice. Aici se gasesc si manuscrise romanesti timpurii: „Noul Testament de la Balgrad” din 1648 si „Cazania lui Varlaam” din 1643. Din anul 1936 catedrala face obiectul unor pelerinaje din toate colturile tarii si nu numai, fiind un lacas unde omenescul se intalneste cu divinul.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Catedrala Mitropolitana le gasesti AICI!

Alte obiective turistice pe care ar trebui sa le vizitati sunt: Piata Unirii, Piata Maria, Piata Traian si Piata Libertatii. Dintre acestea Piata Unirii este cea mai veche si are o insemnatate istorica aparte, datorita Domului Romano-Catolic, Palatului Baroc si Statuii Sfinta Treime. O plimbare printre aceste edificii vechi si grandioase, prin pietele incarcate de istorie va vor lasa o impresie deosebita despre orasul Timisoara.

Poti utiliza si harta de mai jos pentru a gasi cele mai bune oferte de cazare in Timisoara!

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

cele mai bune hoteluri in Timisoara
Top 5 cele mai bune hoteluri in Timisoara
cele mai bune hoteluri in Alba Iulia
Top 5 cele mai bune hoteluri in Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Vacante de vis

Alege o vacanta reusita!

Meniu

Ofertă de călătorie Booking.com

Oriunde călătoriți, plătiți mai puțin. Beneficiați de un discount de minimum 15% la sejururi până pe 4 ianuarie 2021.
Vezi acum oferta!

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!

La abonare veti primi CADOU un Ghid de Calatorii in valoare de 100 euro!