Blog / Noutati

craciun in bethlehem

Craciun de vis la ieslea din Bethlehem – Israel

Bethlehem este un oras din Cisiordania si se afla la o distanta de 10km de Ierusalim. Este cel mai important centru religios atat pentru crestini cat si pentru iudei. Aici gasindu-se cea mai veche comunitate de crestini, orasul fiind mentionat in Vechiul Testament ca locul de nastere a regelui David si in Noul Testament ca fiind locul in care s-a nascut Iisus. Alege un Craciun de vis la ieslea din Bethlehem!

Din punct de vedere economic Bethlehem-ul este cel mai dezvoltat pe sectorul turismului. Care isi are apogeul in perioada Craciunului, cand turistii crestini vin in pelerinajul la Biserica Nasterii Domnului. Datorita nivelului de turism care creste de la an la an, numarul hotelurilor si magazinelor artizanale a crescut. Fiind intr-o continua dezvoltare.

Turistii care aleg sa isi petreaca vacanta in Bethlehem pot vizita pe langa Biserica Nasterii Domnului, Mormantul Rahelei, Grota Laptelui, Piata Ieslei, Morscheea lui Omar, Biserica Sfanta Ecaterina si alte obiective turistice din arealul orasului precum si din orasele din imprejurime.

 

 

Prezentare pachet turistic – Craciun de vis la ieslea din Bethlehem

Craciunul este perioada cea mai potrivita de petrecere a vacantei in orasul Bethlehem datorita ceremoniilor religioase care reprezinta principala atractie a turistilor. Vacanta 2019 de Craciun in  Bethlehem este petrecuta intocmai traditiilor de celebrare a Nasterii Domnului Iisus Hristos.

Astfel, turistii care doresc sa-si petreaca sfintele sarbatori de iarna in acest oras pot achizitiona un pachet turistic de Craciun in Bethlehem care include transportul aerian si taxele din aeroport, vizitele si intrarile la atractiile turistice mentionate in program, trasnportul cu autocarul, asistenta in limba romana, si bonus o asigurarea medicala pentru persoane de orice varsta. Sejurul vacantei de Craciun in Bethlehem este de 7 zile, 5 fiind cu cazare din care prima noapte de cazare este in Nazaret sau Tiberias iar urmatoarele 4 in Bethlehem cu cazare la un hotel de 3+ respectiv 4 stele cu demipensiune. Pachetul presupune un circuit de Craciun in Bethlehem in care turistii dispun de vizite si activitati pentru descoperirea orasului si a imprejurimilor precum si a traditiilor si obiceiurilor.

Vezi detalii complete despre pachetul turistic Craciun de vis 2019 la ieslea din Bethlehem – Israel

Prima zi

Prezentarea la aeroport si imbarcarea in cursa spre Tel Aviv. Prima oprire este orasul Haifa, unde se organizeaza un tur pentru vizitarea atractiilor turistice precum Centrul Mondial al cultului Baha’i si Templul si Gradinile Suspendate, Manastirea Ordinului Carmelitelor si Grota lui Ilie Tezviteanul la Stella Maris. Urmeaza urcarea pe Muntele Tabor si inchinarea la biserica unde s-a intamplat Schimbare la Fata a Mantuitorului. Ziua se incheie cu servirea cinei si cazarea in Nazaret.

 

 

A doua zi

Se serveste micul dejun apoi se porneste spre Capernaum unde se viziteaza Casa Sf. Petru, Tabgha- locul unde pestii si painea a fost inmultita, si Biserica de pe Muntele Fericirii. Optional se poate organiza si o plimbare pe Marea Galileei si se poate lua pranzul ce contine Peste Sfantului Petru. Dupa ce ajung in Bethlehem se serveste cina si se cazeaza, turistii pot iesi in Piata Ieslei unde se organizeaza un concert de Craciun si pot participa de asemenea si la slujba de Craciun tinuta la Biserica Catolica Sfanta Ecaterina.

A treia zi

Dupa servirea micul dejun, se viziteaza Biserica Ortodoxa care a fost ridicata in locul in care s-a nascut Mantuitorul, Asezamantul Romanesc din Ierusalim si Biserica de la Campul Pastorilor si apoi turistii se intorc la hotel unde vor servi cina Festiva de Craciun si vor putea participa la petrecerea traditional arabeasca.

A patra zi

Dimineata se serveste micul dejun si se poneste spre Muntele Maslinilor pentru vizitarea mai multor biserici. Apoi spre Gradina Getsimani si biserica unde se afla mormantul Maicii Domnului. Dupa amiaza, se porneste spre Muntele Sionului pentru a se vizita Mormantul regelui David, Foisorul Cinei celei de Taina, si Cetatea Ierusalimului, urmand ca apoi turistii sa porneasca pe jos si sa faca cele 14 opriri ale Domnului Iisus Hristos de pe Drumul Crucii, turul sfarsindu-se cu Biserica Invierii, Golgota, Mormantul Sfant si Piatra Miruirii.

A cincea zi

Se pleaca in vizitarea Asezamantul Romanesc din Ierihon, a Raului Iordan unde Mantuitorul a fost botezat, optional se poate lua pranzul in complexul Qumran si apoi la Marea Moarta unde turistii isi pot achizitiona creme cu diverse minerale extrase din apa marii.

A sasea zi

Se serveste micul dejun si se pleaca in vizitarea Ein Karem care este patria Sf. Ioan Botezatorul. Dupa amiaza are loc plecarea spre Tel Aviv, unde se va face un scurt tur al orasului si o plimbare pe malul Mediteranei. Seara are loc prezentarea in aeroport si imbarcarea in avion.

A saptea zi

Avionul spre Bucuresti decoleaza.

De ce sa alegem o vacanta de Craciun in Bethlehem? – Craciun de vis la ieslea din Bethlehem

  • Pentru ca putem avea parte de o vacanta de Craciun in Bethelem in locul in care s-a nascut Iisus Hristos si putem petrece sfanta sarbatoare cu traditiile si obiceiurile specifice orasului;
  • Pentru ca pe langa activitatile traditionale de Craciun. Putem vizita orasul Bethlehem cu toate obiectivele turistice de aici si din orasele din imprejurime;
  • Pentru ca putem profita de numeroase oferte de Craciun in Bethlehem care ne ofera diverse servicii si activitati la sfarsitul carora cu siguranta vorm afirma ca am avut un Craciun de vis in Bethlehem.

Vezi si alte articole interesante pe Blog!

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

vacanta piata de craciun din Praga
Piata de Craciun din Praga – Vacanta in Praga
piata de craciun din roma
Piata de Craciun din Roma – Vacanta in Roma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completați acest câmp
Completați acest câmp
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Trebuie să fiți de acord cu termenii pentru a continua

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Vacante de vis

Alege o vacanta reusita!

Meniu
ro_RORomanian

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!

La abonare veti primi CADOU un Ghid de Calatorii in valoare de 100 euro!