Blog / Noutati

rent a car

Criterii de avut in vedere la cautarea unei masini de inchiriat

Avantajul inchirierii unei masini de inchiriat sta tocmai in versatilitatea si flexibilitatea pe care aceasta ne-o ofera, fata de cazul cand folosim o masina proprietate personala.

Vom putea astfel avea exact masina de care avem nevoie, cand avem nevoie, si din fericire, odata cu dezvoltarea pietei de profil optiunile disponibile la firme de inchirieri auto  sunt foarte diverse si oricine isi poate gasi masina potrivita, mai ales daca o inchiriaza din timp.

Alegerea masinii potrivite trebuie sa urmeze atat nevoile pe care le aveti, cat si bugetul avut la dispozitie. Dupa o analiza atenta cu siguranta alegerea facuta va duce la o experienta placuta si de succes cu inchirierile auto.

Aveti astfel in vedere cateva criterii pentru alegerea masinii potrivite:

1. Numarul de pasageri pentru masini de inchiriat

Acesta este de obicei primul criteriu care este luat in considerare, si este si normal asa. Pentru ca masina trebuie sa fie suficient de incapatoare pentru ca toti pasagerii sai sa incapa. In primul rand, dar sa stea si confortabil. Daca este nevoie de o masina mai mare pentru a duce in confort si siguranta, atunci alegeti un model potrivit. Dar daca ea trebuie sa duca doar pe dumneavoastra sau inca o persoana, atunci un model compact va fi suficient, si mult mai economic.

2. Locul pentru bagaje la masini de inchiriat

Dupa numarul de pasageri, capacitatea de a putea transporta toate bagajele necesare este al doilea criteriu important. Astfel incat fiecare dintre pasageri sa isi poata transporta bagajele. Tinand seama de volumul acestora si de numarul lor. Va trebui sa alegeti masina potrivita astfel incat ele sa fie transportate corespunzator, fara a le avaria.

3. Confortul unei masini de inchiriat

In functie de durata calatoriei si de itinerariul parcurs, acesta poate fi un criteriu mai mult sau mai putin important. Daca pentru un drum scurt, confortul nu este asa de important,pentru o calatorie mai lunga, mai ales cand mergeti cu familia, cu copii, confortul si siguranta sunt deosebit de importante. Asigurati-va ca toti pasagerii au suficient loc in masina, ca pot sta cu usurinta intr-o pozitie corecta, confortabila, pentru a evita orice dureri accidentari si pentru a avea in general o experienta de drum pozitiva. Mai ales cand aveti in vedere inchirieri auto pentru vacanta, confortul si siguranta sunt foarte importante pentru un drum lung.

4. Bugetul pentru masini de inchiriat

Dupa cum spuneam, modele disponibile la firme de rent a car sunt cu adevarat numeroase, ele variind ca dimensiuni, caracteristici tehnic, dar si ca pret. Fiecare care un buget la dispozitie, iar acesta trebuie sa va poata oferi ceea ce aveti dumneavoastra nevoie.

Trebuie sa aveti insa in vedere ca o masina cu costuri scazute, nu este intotdeauna cea mai potrivita pentru situatia dumneavoasra, pentru ce aveti nevoie, si nu este nici cea mai sigura. Daca din contra, imaginea conteaza foarte mult atunci cand inchiriati o masina, pentru a participa la un eveniment de exemplu, atunci alegeti un model de lux, un model deosebit, care cu siguranta va face impresie.

Vezi si alte articole din categoria Rent a car!

Cand sa apelezi la serviciile de rent a car in Romania?
Cum sa alegi o vacanta reusita – GHID COMPLET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

3 × three =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up