Blog / Noutati

Fără smartphone și fără ghid – Câteva zile în Basel

Fără smartphone și fără ghid – Câteva zile în Basel

Una dintre concluziile mele de la pandemie a fost că nu trebuie să mergi departe sau să te străduiești prea mult pentru a găsi aventura, chiar și în propriul oraș. Lungile noastre plimbări pentru “sănătate mintală” ne-au permis să descoperim părți ale Berlinului pe care, în mod normal, nu le-am fi vizitat niciodată. Nu ne-am folosit niciodată smartphone-urile sau nu am urmat un traseu și o destinație prestabilite în timpul acestor plimbări. Acest element de imprevizibilitate a transformat cu siguranță cele mai simple excursii într-o aventură. Pe măsură ce am trecut rapid de la pandemie înapoi la o viață aproape normală, am vrut să păstrez acest sentiment de aventură în viitoarele mele aventuri de călătorie. Natura exhaustivă a cercetării unei destinații înainte de a călători într-o destinație și parcurgerea nenumăratelor recenzii poate, uneori, să sugă toată magia și bucuria din călătorie. Am încercat să-mi amintesc călătoriile din zilele mele de dinainte de social media, în care mă plimbam printr-un oraș, încercând să citesc o hartă, cerând indicații de la localnici. Uneori, mă băgam în ghidul meu pentru sfaturi și recomandări. Da. Acele călătorii implicau să mă pierd. Foarte mult. Cumva, în procesul de rătăcire, ne găseam într-un bar sau un restaurant frumos la întâmplare. Uneori, să te rătăcești nu era distractiv. Uneori, sfaturile din ghiduri nu ar fi fost invadate de alți rucsacari sau închise. Cu toate acestea, acestea sunt cele mai bune și cele mai rele momente ale călătoriei. La fel ca în cazul majorității experiențelor din viață. Când mă uit înapoi la toate aceste călătorii, nu-mi amintesc niciodată durerea tuturor acelor experiențe negative. Ele sunt acum cicatrici pe care le port cu mândrie. Îmi amintesc însă chipurile oamenilor pe care i-am întâlnit. Cu unii dintre ei sunt încă în contact. Pe alții pe care nu i-am întâlnit niciodată și pe care probabil nu-i voi mai întâlni.

Am început să mă gândesc cum aș putea recrea magia călătoriilor de odinioară, în care întâlneam localnici, mă pierdeam, făceam greșeli. Ce zici de o vacanță care să nu implice niciun ghid și nici social media? O călătorie în care depinzi în întregime de sfaturile localnicilor. Cea mai mare provocare pentru mine personal este faptul că îmi este greu să îmi adun curajul de a vorbi cu localnicii, o problemă cu care cred că mulți dintre noi ne confruntăm. Pentru a ușura lucrurile, mi-a venit ideea unui pachet de cărți. Fiecare carte ar avea câte o întrebare la unele dintre cele mai importante întrebări din vacanță, cum ar fi “Unde este un loc bun pentru cafea?” sau “Un bar popular printre localnici” sau ” Cel mai bun loc pentru înghețată” Cărțile ar fi împărțite în 6 secțiuni: Dimineața, Prânz, După-amiaza, Seara, Cina și Noaptea. Întrebările ar fi adaptate în funcție de momentul din zi. Prin introducerea unui element de joc, am sperat că va ajuta la spargerea mai ușoară a gheții cu localnicii. Acum că aveam ideea, provocarea era să concep și să creez cardurile și să găsesc o destinație unde să pot testa ideea.

Întotdeauna am avut fantezia secretă de a fi designer grafic și datorită Canva, au făcut ca acest lucru să devină aproape o realitate. Este atât de ușor să creezi un poster sau o copertă pentru ebook cu aspect profesional. Am decis să sap adânc în Canva și, după ce m-am jucat cu câteva idei de șabloane pentru jocul de cărți, am ajuns la ceva care arăta distractiv și profesional. Feedback-ul inițial a fost fantastic din partea prietenilor și, după ce am tipărit un set fictiv, mi-am dat seama că aș putea, aproape oricine cu un simț al designului și imaginație, ar putea veni cu propriul set de cărți de joc.

Kleinbasel, Basel

Ultima parte importantă a provocării a fost alegerea unui oraș. Inițial, m-am gândit că ar putea fi destul de amuzant să fac provocarea în orașul meu natal, Berlin. Cu toate acestea, având în vedere că locuiesc aici de aproape 6 ani, cunoșteam deja bine orașul. Ar fi trebuit să găsesc un oraș despre care nu aveam absolut nicio idee. Cam pe atunci, era prin aprilie 2021, am avut o conversație întâmplătoare cu șefa de PR de la Basel Tourismus, Isidora Rudolph. Nu fusesem niciodată la Basel și, de asemenea, nu explorasem aproape deloc Elveția. Orașul era o necunoscută totală pentru mine, în afară de faptul că era un oraș de lângă Rin. Era, de asemenea, un oraș în care se întâlneau Franța, Germania și Elveția. Un punct de întâlnire a multor culturi și influențe, Basel părea orașul ideal pentru a întâlni localnici și a lansa ideea.

Cum a decurs totul?

Am vizitat Basel în vârful verii, într-un weekend târziu din iulie. Am sosit după-amiaza târziu și ne-am cazat la foarte elegantul Silo Hostel. Basel este unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa, așa că am vrut să găsim un echilibru între confort, preț și calitate și acest hostel a reprezentat acest lucru. Am fi putut să stăm la un hotel de pe canale, care avea un preț apropiat, dar pentru mine unul dintre cele mai bune motive pentru a sta într-un hostel este faptul că tindem să primim sfaturi mai bune de la personalul de acolo, ceea ce a fost crucial pentru succesul provocării noastre.

Ziua 1

Jasmine și Buoy- Bug a Thai, Klara

Klara

Sfat: Descoperit la întâmplare în timp ce se plimba prin Kleinbasel

În prima seară ne-am plimbat prin Kleinbasel. Să te plimbi fără țintă printr-un oraș nou, fără să ai o destinație în minte, este una dintre cele mai mari plăceri ale vieții. De asemenea, îți oferă șansa de a te orienta, de a verifica cartierul. Ne-am oprit pe scurt în Agarwal , un imens magazin alimentar indian unde am luat câteva gustări indiene frumoase – poți scoate indianul din India, dar nu și indianul din…. După colțul de la Agarwal, am descoperit Klara, un food court care servește bunătăți culinare din Japonia, Argentina, Thailanda și Africa. Părea ocupat, cu o ambianță plăcută, așa că am încercat locul. Am comandat un Pad Thai delicios de la Bug a Thai, unul dintre vânzătorii de mâncare din curte. În timp ce comandam bunul am ajuns să vorbim cu doamna care ne servea, Jasmine. Am menționat că eram din Berlin și că vizitam Basel pentru prima dată. I-am explicat apoi natura călătoriei noastre și provocarea noastră de a descoperi Basel cu ajutorul jocului de cărți. A fost curioasă să vadă cărțile, așa că i le-am arătat. Apoi am rugat-o să extragă o carte din secțiunea de seară. Cartea pe care a extras-o?

“Locul meu preferat pentru apusul soarelui”. Ochii ei s-au aprins când a desenat cartea. ‘ Apusurile de soare sunt lucrul meu preferat! Ne-a recomandat să mergem la Dreirosenbrucke pentru apus. Deoarece era deja destul de târziu și trecuse de apus, am păstrat acest sfat pentru mai târziu.

Ziua 2

Kunstmuseum Basel

Muzeul de Artă din Basel

Card: Muzeul meu preferat din Basel

Sfat de la Christian, managerul Silo Hostel.

Primul nostru sfat al zilei a fost de la Christian, managerul hostelului. El ne-a recomandat să vizităm Kunstmuseum Basel, care găzduiește a doua cea mai mare colecție publică de artă din Elveția, după Kunsthaus Zürich și este listat ca sit de patrimoniu de importanță națională. descendența sa se întinde până la Cabinetul Amerbach, care includea o colecție de lucrări de Hans Holbein achiziționate de orașul Basel și de Universitatea din Basel în 1661, ceea ce a făcut ca acesta să fie primul muzeu din lume deținut de municipalitate și, prin urmare, deschis publicului. Colecția sa se distinge printr-o cuprindere istorică impresionant de largă, de la începutul secolului al XV-lea până în prezent. Diferitele sale domenii de activitate îi conferă un statut internațional ca fiind unul dintre cele mai importante muzee de acest gen. Acestea cuprind: picturi și desene ale artiștilor activi în regiunea Rinului Superior între 1400 și 1600, precum și arta secolelor XIX-XXI.

Basel Munster

Basel Munster

Sfat: O poticnire întâmplătoare!

De la Kunstmuseum se pot vedea spiralele de vis din Basel Munster, așa că am decis să mergem pentru o minune de explorat. Împreună cu Mittlere Brücke, Basler Münster (Catedrala) este probabil cel mai faimos punct de reper din Basel. Cu zidurile sale din gresie roșie, cu țiglele colorate de pe acoperiș și cu turnurile gemene, nicio altă clădire nu împodobește peisajul orașului Basel ca Catedrala. Fosta biserică episcopală, a fost construită între anii 1019 și 1500 în stilurile romantic și gotic. Cripta, corul, mormântul lui Erasmus din Rotterdam, poarta Gallus și cele două cloistere sunt martorele unei povești fascinante de construcție pe o perioadă de câteva secole. Piața în care se află catedrala este astăzi un loc de întâlnire popular și este adesea folosită pentru concerte și evenimente.

Pfalz, Basel

Pfalz

În partea din spate a Munsterului, descoperim Pfalz , o terasă care oferă o priveliște minunată asupra Rinului și unul dintre cele mai populare puncte de belvedere din oraș. De pe terasă am putut vedea “feriboturile de reacție” care traversează Rinul și, deoarece trebuia să sărim la Kleinbasel, am decis să le încercăm.

Urcați pe feribot

Ne-am urcat pe unul dintre cele 4 feriboturi de pasageri care traversează Rinul de pe un mal pe altul, folosind doar un cablu de oțel și curentul apei. Populară pentru localnici și turiști, este o modalitate rapidă și convenabilă de a traversa râul și oferă o perspectivă fantastică asupra orașului și merită cu siguranță să o vizitați.

Prânz: Restaurant Weinbar Sonne

Sfat de la Tanya

Ne-am oprit la chioșcul de ziare pe Rheingasse și am vorbit cu Tanya, care administrează localul. Pentru prânz ne-a recomandat să încercăm Restaurantul Weinbar Sonne, chiar vizavi de ea, pentru pizza lor delicioasă. Am încercat pizza lor cu salam cu o halbă de bere – foarte gustoasă și, de asemenea, la un preț bun pentru Basel.

Gelateria Di Berna

Card: Gelateria mea preferată

Sfat de la Sacha Kohler, Kunstmuseum Basel

Inspirați de vacanțele lor de camping în Italia, de-a lungul coastei dintre Livorno și Follonica, trei frați – Michael, David și Hansmartin – au înființat Gelateria Di Berna în Berna, unde înghețata lor în stil italian, care folosește produse locale organice și arome excentrice (gândiți-vă la amestecuri de ghimbir/fructe și altele asemenea), face furori. După Zurich, tocmai au deschis un nou avanpost în Basel, când am călătorit acolo în august 2021. Nu am fi știut niciodată despre Gelataria Di Berna dacă nu am fi stat de vorbă cu Sacha Kohler de la Kunstmuseum Basel, care a desenat cartea “Înghețata mea preferată”. Se pare că Sacha este un adept al înghețatei. Gelateria Di Berna a fost o înghețată cu adevărat minunată și perfectă pentru vreme. ( 30c la sfârșitul lunii iulie )

Mai târziu mi-a trimis un e-mail pentru a-mi spune că a vrut, de asemenea, să recomande încă 1 locuri preferate pe care, din păcate, nu am avut timp pentru – Eisuru Glace în localul Markthalle ( mai ales aroma lor de susan negru )

Buvette DreiRosen

Buvette DreiRosen

După înghețata de la Gelateria Di Berna, ne-am cam pierdut cu privire la ce să facem în continuare. Era o după-amiază foarte caldă. Localnicii erau cu toții adunați pe malul Kleinbasel, mergând să facă o baie în râu pentru a se răcori. Părea foarte distractiv, dar noi nu aveam costumele de baie cu noi. M-am gândit să cer ajutorul unui localnic, dar apoi am observat că toți stăteau la coadă la una dintre aceste unități de containere improvizate care au fost văzute de-a lungul malului râului aici. Am decis să stăm la coadă la una dintre aceste unități de containere de lângă Dreirosenbrucke… Buvette DreiRosen. Aceste buvettes – parte bar/ parte restaurant , am descoperit mai târziu că sunt o caracteristică clasică a verii în Basel. Există, de asemenea, cel mai ieftin loc pentru o bere în Basel și nu este ieftin aici, așa că, dacă sunteți în căutarea unei beri ieftine și reci, cu o priveliște, veniți aici.

Sabrina sorbind din cocktailul semnat de Martin: “Adam.”, Schall und Rauch.

Schall și Rauch.

După berea noastră, ne-am continuat plimbarea pe Kleinbasel înapoi în orașul vechi. Am gravitat din nou în Rheingasse la un bar pe care îl reperasem lângă Restaurant Weinbar Sonne numit Schall și Rauch. Cred că a fost fața zâmbitoare și fericită a proprietarului, Martin, care îi făcea cu mâna unui prieten în timp ce treceam pe lângă el mai devreme, ceea ce mi-a atras inițial atenția. Am trecut pe lângă bar și am dat cu capul de el și l-am salutat, iar el ne-a întrebat apoi de unde suntem. Barul era în mare parte gol. Afacerile mergeau greu, localnicii fiind cu toții adunați lângă râu. Așa că a avut timp să ne distreze și, în câteva minute , ne-am așezat la bar, bând unul dintre cocktailurile sale semnătură, numit “Adam”. Baza este un lichior de ghimbir cu rom, suc de grapefruit, cassis și o cireașă în vârf- a avut un gust uimitor. Martin a fost o companie și o gazdă excelentă.

Flo, Za Zaa

Cina- Za Zaa

Ne-am îndreptat spre restuarant libanez, Za Zaa la recomandarea câtorva localnici și aceasta a fost probabil cea mai bună masă a călătoriei noastre.

Locul era plin. Serviciul a fost minunat, mâncarea frumos prezentată și ambianța a fost minunată. La recomandarea minunatei Flo, am comandat platoul lor Mezze pentru a împărți, care avea plăci reci și calde de mâncare care includeau delicioasa lor baba ganoush afumată, hummus de sfeclă, cartofi prăjiți halloumi și bile falafel, orez basmati și kebab de pui. Nu-mi amintesc tot ce am mâncat, dar toate au fost delicioase, cu o atenție specială pentru kebab-uri – incredibile. Am udat totul cu cocktailurile lor caipirinha care au fost delicioase. Acesta a fost fără îndoială unul dintre cele mai bune restaurante din Orientul Mijlociu în care am luat masa în Europa.

Ziua 3

Eiscafe Acero, Basel

Eiscafe Acero

Card: Aici îmi iau doza de cofeină

Sfat de la Flo, Za Zaa

O altă unitate populară de pe Rheingasse, alături de Restaurantul Weinbar Sonne și Schall und Rauch este Eiscafe Acero, o cafenea și un salon de înghețată extrem de popular, cu o mulțime de opțiuni neobișnuite, fără lapte și vegane. ( Cozi lungi în fiecare zi pentru înghețata lor – întotdeauna un semn bun) Cu toate acestea, venisem pentru cafeaua lor și pentru frumoasa lor grădină din curtea din spate. Acesta a fost un sfat de la Flo de la Za Zaa.

Este locul perfect pentru a-ți începe ziua.” mi-a spus visător și nu s-a înșelat. Într-o dimineață de duminică, a fost o liniște fericită și am avut toată grădina pentru noi la 10 dimineața. Cafea mare și servicii minunate prea. Data viitoare în Basel, vom încerca înghețata lor.

Niki de Saint Phalle, Solitude Park Basel

Parcul Solitude

În drumul nostru pentru a prinde feribotul Wild Maa peste râu spre Moara de Hârtie ( sfat de la Christian, managerul de la pensiune) , ne-am plimbat prin frumosul parc Solitude Park de lângă Rin și Muzeul Tinguely ( mai târziu am descoperit că Niki Saint de Phalle și Tinguely au fost parteneri în viață și artă, “Bonnie și Clyde ai lumii artei” ) am descoperit una dintre sculpturile colorate din poliester pictat ale lui Niki de Saint Phalle. Sunt un mare fan al sculpturilor sale buxa, îndrăznețe și frumoase și i-am urmărit lucrările încă de când am văzut o expoziție de-a ei la Nisa. Așa că aceasta a fost o descoperire foarte tare.

Carte poștală destul de frumoasă St Alban în Grossbasel

Moara de hârtie din Basel + feribot Wilde Maa

Card: Surprindeți-ne

Sfat de la Christian, Silo Basel Hostel

1 din 4 feriboturi pentru a traversa Rinul, am urcat pe feribotul Wilde Maa de la Kleinbasel la St Alban în Grossbasel. A fost perfect în dimineața zilei de luni – eram singurii oameni pe traversare.

Feribotul te lasă în zona pitorească din St Alban, un cartier rezidențial de lux din Basel, presărat cu vile și case gotice și baroce ale negustorilor. Motivul principal pentru care am venit aici a fost să vedem muzeul fabricii de hârtie din Basel, dar, din păcate, este închis luni dimineața. Aici este locul unde nefolosirea telefonului mobil și verificarea în prealabil poate face rău într-o călătorie.

Cu toate acestea, ne-am bucurat să ne întrebăm pe străzile înguste și întortocheate și să vedem clădirile vechi cu structură din lemn – într-adevăr se simte ca și cum ne-am întoarce într-o altă epocă. Am fost martori la vechea poartă de intrare în oraș – St. Alban-Tor, cunoscută local ca “Dalbedoor”, care este poarta de intrare în cartierul St. Alban al orașului.

Marktplatz

Card: Piața mea preferată din Basel

Sfat de la Mike, Silo Hostel

Următoarea noastră oprire a fost agitata Marktplatz, recomandată de Mike, unul dintre bucătarii de la Silo Hostel Basel. Marktplatz este dominată de primăria sa vibrantă de culoare roșu-roșu din secolul al XVI-lea. În timpul săptămânii, există o piață săptămânală aglomerată unde localnicii vin să cumpere legume, fructe și flori proaspete. După o ceașcă de cafea rapidă în marktplatz, ne-am aventurat în sus pe Gerbergasse pentru a verifica magazinele.

Lackerli Huus AG

Am dat peste Lackerli Huus din întâmplare. Unul dintre membrii prietenoși ai personalului lor ne-a oferit șansa de a gusta unul dintre faimoasele lor Basler Leckerli biscuiți, un biscuit cu ghimbir popular în regiune care ne-a amintit mult de Lebkuchen prăjiturele de turtă dulce care sunt un tratament popular de Crăciun în Germania. Sabrina este o amatoare de lebkuchen, așa că a trebuit să intrăm pentru a gusta mai multe dintre specialitățile lor delicioase de biscuiți. Chestii gustoase. Am ajuns să cumpărăm o cutie cu faimoșii lor biscuiți Lackerli pentru a-i lua acasă.

Tapas del Mar, Spalenburg

Tapas del Mar Spalenburg

Umplerea cu toate delicioasele Leckerli ne-a cam tăiat pofta de mâncare, așa că am vrut să mâncăm ceva ușor, așa că în momentul în care am văzut semnul Tapas del Mar, am decis să încercăm. ( O gașcă drăguță de localnici beau vin pe terasa lor în aer liber, așa că ne-a dat încredere. ) Tot ce am comandat aici a fost gustos- clasic Pulpo alla Gallega, Salmorejo… supă rece de roșii din Andaluzia ( perfectă pentru o zi călduroasă), Patatas Bravas și Boquerones en Vinagre– hamsii proaspete, marinate în oțet. Mâncare de foarte bună calitate, servicii bune. Prețurile aici nu sunt ieftine, dar în Basel, am ajuns să ne așteptăm la asta.

Magazinul de Crăciun Johann Wanner

Am locuit în Edinburgh timp de mulți ani și una dintre noutățile pe care le puteți găsi în oraș este nu unul, ci trei magazine de Crăciun pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, în ceea ce privește amploarea și varietatea, acest magazin ( chiar după colț de Tapas del Mar ) a fost uimitor. Nu cred că am mai fost vreodată la un astfel de magazin de Crăciun. Dacă sunteți persoana care trăiește și visează la Crăciun, atunci veți iubi acest loc.

Wickelfisching în Basel

Tubing în jos pe Rin cu emblematicul Wickelfisch

Card: Lucrul preferat de făcut în Basel

Sfat din Basel, Punct de informare turistică

În timpul verii, cel mai popular lucru pe care îl fac localnicii pentru a se relaxa, pentru a se răcori în căldură este să înoate pe râul Rin. De fiecare dată când am mers pe Kleinbasel , am văzut oameni de toate vârstele în derivă pe râu. Cei mai mulți oameni își folosesc “Wickelfisch” , un sac de înot în care își pot depozita hainele și obiectele de valoare în siguranță, pentru a pluti în jos pe curentul ușor care traversează orașul. O mulțime de locuri pe Kleinbasel pentru a vă usca. Am fost super impresionat de numărul de dușuri și toalete de-a lungul râului – acest oraș chiar știe cum să se bucure de vară. În plus, nu uitați de toate minunatele buvettes pentru a savura o băutură rece ca gheața. Notă: Uneori, curentul poate fi destul de puternic, așa că este indicat să verificați condițiile înainte de a face o baie- site-ul de turism din Basel este un loc bun pentru a verifica.

Sabrina și Martina

Klybeck /Kleinhuningen

Card: Surprinde-ne

Sfat de la Marina

Mulți localnici pe care i-am întâlnit, inclusiv minunata Marina pe care am întâlnit-o la Flores, au recomandat să vizitați zona portuară. Pe lista de locuri de aici, popularul club Nordstern a fost menționat de câteva ori, dar, din păcate, nu am avut timp să vizităm acest club iconic de pe apă.

După agitația din Kleinbasel, întreaga zonă portuară avea un aer foarte liniștitor și obsedant. A fost foarte liniște în seara de luni pe care am vizitat-o. Singurul lucru care rupea liniștea erau intrările și ieșirile ciudate ale bărcilor care treceau prin canal și pescărușul ciudat care își făcea veacul pe bărcile ancorate lângă doc. Poate că este ceva legat de mine și de mare sau poate că ambianța industrială veche din jur a fost cea care a provocat o senzație intensă de nostalgie. Am simțit brusc nevoia să mă urc pe una dintre bărci și să plec.

Barul Sandoase cu fața spre Dreiländereck

Această dorință de explorare și aventură poate și datorită locației, căci aici, în port, mai exact în port, se află Dreilandereck , o statuie verticală concordescă ce marchează punctul de întâlnire dintre Elveția, Germania și Franța. O puteți observa de la Barul Sandoase ( sfat de la Anne, Silo ) , degetele de la picioare în nisip cu o bere în mână, la acest bar clasic de vară pe plajă ( ..care se transformă într-un sat de iarnă confortabil mai târziu în timpul anului mi s-a spus )

Grenzwert

Grenzwert

Card: Un bar unde merg localnicii

Sfat de la Martin, School und Rauch

Ne-am încheiat călătoria cu cocktailuri delicioase la Grenzwert -un sfat excelent din partea lui Martin. Barul are o ambianță frumoasă și relaxată, aproape în stil speakeasy. Precovid, barul găzduia mai multe evenimente de muzică live, așa că fiți cu ochii pe pagina lor de Facebook atunci când sunteți în oraș.

Verdict

În general, atât eu cât și Sabrina am considerat că a fost o experiență destul de eliberatoare și interesantă explorarea orașului Basel cu ajutorul jocului nostru de cărți. Am fost foarte impresionat de calitatea sfaturilor și de entuziasmul localnicilor atunci când i-am abordat cu ideea. Am avut câte un localnic care nu a fost prea entuziast, dar, în general, experiența a fost pozitivă. Am primit câteva e-mailuri frumoase de la persoanele cu care am vorbit, care ne-au întrebat cum ne-am descurcat și ne-au spus cât de mult le-a plăcut ideea jocului de cărți.

Puține aspecte negative. Ne-am pierdut de multe ori. Harta de modă veche ne-a salvat de câteva ori și a trebuit să cerem ajutorul localnicilor pentru ajutor cu direcții. Aplicațiile precum Google Maps te fac atât de autonom și călătoresc ușor… fără acces la ele s-a simțit uneori destul de stresant, mai ales într-un oraș nou. Cu toate acestea, pe de altă parte, mirarea fără scop de a găsi un loc ne-a făcut să încetinim puțin , să ne pierdem puțin și așa am dat peste locuri precum Tapas del Mar și, de asemenea, magazinul Xmas, de exemplu. Cred că, odată ce ne-am obișnuit cu ideea de a nu folosi telefonul, ne-a fost mai ușor, dar creierul tău devine atât de conectat…. Uneori, în momentele mai aglomerate ale zilei, cum ar fi ora prânzului, ne-a fost greu să găsim localnici cu care să vorbim, mai ales în weekend-uri. Ne-am dat seama că, uneori, trebuie doar să te lași pradă curentului și să-ți urmezi nasul, instinctul atunci când explorezi un oraș nou. Atunci ai parte de o adevărată aventură sau de o nereușită. Probabil că nu am fi vizitat niciodată Paper Mill și zona St Alban dacă am fi știut că este închisă, dar, din nou, ne-a plăcut să ne plimbăm prin zonă în singurătatea orelor de dimineață.

Aș face acest lucru din nou? Da. Mi-ar plăcea să descopăr un nou oraș și să joc acest joc. Cu toate acestea, cred că ar trebui să fac câteva mici modificări la cărți.

Cea mai grea parte a provocării este să ieși din carapacea ta, să ai curajul să vorbești cu un străin. Nu este o artă care să îmi vină ușor. Cred că este un lucru cu care mulți oameni se luptă atunci când sunt în vacanță sau chiar acasă. Așadar, dacă vă gândiți la o vacanță lo-fi, fără tehnologie, fără ghiduri și depinzând doar de localnici , iată câteva sfaturi pentru a începe atunci când vine vorba de a vorbi cu un localnic.

Cum să vorbești cu un localnic

Regulile de angajare cu localnicii variază de la o țară la alta, dar iată câteva sfaturi de bază pentru început

1. Stăpâniți câteva fraze cheie locale

Câteva fraze de bază pot face o mare diferență atunci când spargeți gheața. Învățarea echivalentului local al lui “Bună ziua”, “Mulțumesc” , “Bună dimineața” , “Vorbiți engleză” și “Unde este un loc bun pentru a bea bere” este uneori tot ce aveți nevoie pentru a vă descurca.

2. Fiți expresiv

Dacă vă străduiți să găsiți cuvintele potrivite sau nu cunoașteți jargonul local, un limbaj corporal expresiv poate face o mare diferență. Un zâmbet ajută întotdeauna să spargi gheața și să te îndrăgești imediat de majoritatea oamenilor. Gesturi simple, cum ar fi mimarea pentru a lua o băutură, ar putea părea ridicol sau banal pentru tine, dar poate face o diferență uriașă și poate face ca conversația să se desfășoare.

3. Verifică evenimentele locale

Uneori, în anumite țări, poate fi dificil să discuți ocazional cu străinii. Este util să vă alăturați unui eveniment, cum ar fi poate un tur gastronomic sau o degustare de vinuri sau un curs de gătit sau chiar o seară de quiz la local pentru a avea șansa de a cunoaște un localnic. Oamenii vor fi mai relaxați și mai deschiși, iar aici este posibil să aveți o interacțiune mai semnificativă.

4. Mergeți în locuri rezervate localnicilor

Cel mai bun pariu pentru a găsi localnici în timpul călătoriei dvs. este să încercați să frecventați baruri sau restaurante care sunt populare printre localnici. Unele dintre aceste locuri tind să fiu departe de centrul orașului și încorporate într-unul dintre cartierele orașului, așa că nu vă fie teamă să vă împrăștiați, să ieșiți puțin din calea bătătorită. Întrebați la recepția hotelului sau a hostelului pentru sfaturi despre cartierele cele mai prietenoase cu localnicii. Odată ce am o idee despre ce zonă sau parte a orașului este populară printre localnici, de multe ori merg să alerg puțin prin zonă pentru a mă face o idee despre oraș. Alergarea la prima oră a dimineții este excelentă pentru atât de multe lucruri, inclusiv pentru a lua pulsul unui oraș.

5. Mergeți acolo unde puteți vedea localnicii

Regula mea pentru un loc bun, de obicei plin de localnici, este să vezi dacă există un geam clar unde poți verifica întâmplător vibrația de afară și, de asemenea, să miroși mâncarea. De asemenea, dacă vedeți meniul în limba engleză afară, tind să dau o ratare.

Cumpărați jocul?

Jocul de cărți “The Locals Know It Best, Basel” poate fi achiziționat la prețul de 5 CHF, împreună cu o hartă gratuită a orașului, de la biroul de informații turistice din Stadtcasino, Basel.

Unde să stai în Basel: Silo Hostel

Situat în cartierul modern și în plină ascensiune Erlenmatt Ost, la distanță de mers pe jos de Badischer Bahnhof, acest hostel de design și cultură cu restaurant este situat în interiorul unui fost depozit de cereale al orașului Basel, care a fost renovat în 2020 de arhitectul Harry Gugger. Răspândit pe trei etaje, hostelul are un restaurant fantastic în casă, trei săli de întâlnire, plus un hostel cu 10 dormitoare și 10 camere duble. Meniul de la restaurant este variat, cu mic dejunuri excelente pe tot parcursul zilei, plus totul, de la supa de casă, salate la paste , pește local la grătar sau coaste de porc semnătura lor. Este un pic cam scump pentru o pensiune, dar calitatea mâncării de aici a fost uimitoare, așa că țineți cont de asta. Camerele sunt spațioase și bine distanțate cu paturi foarte confortabile, plus facilitățile comune – dușuri și băi sunt foarte curate și elegante. Personalul este super util și prietenos, astfel încât veți fi bine îngrijit de Christian și echipa sa.

Mulțumiri speciale

Jocul de cărți “Locals Know it Best, Basel Edition” a fost realizat în parteneriat cu Basel Tourismus. Mulțumiri uriașe Isidoriei Rudolph și tuturor celor de la Basel Tourismus pentru că au susținut ideea și au făcut-o realitate… De asemenea, mulțumiri uriașe tuturor localnicilor extraordinari din Basel pe care i-am întâlnit și la care am luat parte – Julie de la Bug a Thai, Sacha Kohler de la Kunstmuseum Basel, Martina, Flo de la Za Zaa, Martin+Ann+Christian- Silo Hostel, Martin-Schall &; Rauch, Robert de la Grenzwert pentru că ați împărțit cu noi frumosul vostru oraș și ați luat parte la micul nostru joc de cărți.


Source link

10 locuri istorice fascinante din Turcia
Cele mai bune baruri de cocktailuri din Istanbul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

15 − four =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up