Blog / Noutati

piata de craciun din roma

Piata de Craciun din Roma – Vacanta in Roma

Prezentare oras

Doresti o vacanta de vis in Piata de Craciun din Roma?

veltravel.ro

Cine nu stie ca Roma e capitala Italiei? E situata pe fluviul Tibru si a fost de-a lungul istoriei capitala Imperiului Roman. Avand in prezent o populatie de peste 6 milioane de locuitori.

Renumele capitalei face din acest loc un important centru turistic. Iar printre cele mai renumite monumente vizitate de turisti se numara Colosseumul. Unde se dadeau lupte sangeroase intre gladiatori si vestia Columna a lui Traian.

Pentru cei care sunt pasionati de religie trebuie sa stiti ca statul Vatican. Este o mica enclava situata in Roma fiind resedinta papei. Conducatorul de drept al Bisericii Romano-catolice.

Centrul istoric al Romei imbina arhitectura renascentista cu barocul. Ceea ce face ca locul sa fie inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

 

 

Legenda spune ca Roma a fost intemeiata de celebrii gemeni Romulus si Remus. Dar dovezile arheologice spun ca acesta ar fi fost intemeiat in secolul al VIII-lea i. Hr. Istoria acestui oras este zbuciumata, deoarece fiind un important oras din punct de vedere geostrategic. A fost ravnit de catre marile puteri ale lumii. Dar surprinzator Roma se numara printre putinele orase celebre din lume care au suferit infrangeri mari. Aceasta fiind cucerita de vreo cateva ori.

Centrul capitalei Italiei se remarca prin spatiile verzi si o serie de vechi vile bogate. Care aduc aminte de vestigiile vechilor asezari care strajuiau orasul papal. 

Prezentare pachet turistic

Alege un sejur minunat la Piata de Craciun din Roma! Vei avea ocazia sa fii cazat la un fabulos hotel de 4 stele, respectiv Hotelul Albani cotat la 8,1 pe booking!

Vezi detalii complete despre pachetul turistic Piata de Craciun din Roma
  • Pentru confortul tau in timpul calatoriei oferta include ghid in limba romana, bonus asigurarea storno si medicala, iar tot ca bonus organizatorii ti-au pregatit un tur pietonal al orasului Roma care te va incanta cu siguranta!
  • Vei vizita in prima zi a sederii Piata Barberini cu celebrele si superbele fantani ale Romei, Biserica Santa Maria Maggiore si bineinteles Colloseumul prin exterior. Daca doresti vizitarea acestuia va trebui sa platesti in plus.
  • Putini stiu ca desi orasul a trecut prin multe razboaie, arhitectura centrului istoric a ramas aproape intacta si e locul de atractie al multor turisti datorita stilului arhitectural.
  • A doua zi vei avea ocazia unica de a merge pe celebrele strazi inguste ale Romei ce aduc aminte de istoria medievala si Piata Spania cu treptele ei faimoase. Pe strazile inguste vei gasi cafenele la orice pas unde poti servi pe gustul tau un expresso traditional.
    Optional pentru doritori se poate vizita si Tivoli, un orasel situat la circa 30 de km departare de Roma in care vei avea ocazia sa vezi si sa ramai impresionat de gradinile de lux ale vilelor.
  • Pentru ca organizatorii s-au gandit la efortul pe care il depui, a treia zi reprezinta o zi libera in care poti merge la mall sa faci shopping sau in pietele de Craciun din apropierea hotelului. Poti vizita daca doresti Vaticanul, gradinile acestuia, muzeele cu colectiile de artefacte religioase impresionante din intreaga lume, dar si Capela Sixtina si Stanze di Rafaello. Se stie din cele mai vechi timpuri ca de arta bisericilor din Vatican se leaga nume celebre precum Michelangelo, Leonardo Da Vinci sau Botticeli.

De ce sa alegem o vacanta de Craciun in Roma

Inca nu te-am convins sa iei parte la acest circuit in Piata de Craciun din Roma? Poti vizita in Roma numeroase obiective turistice printre care le amintim pe cele mai importante si mai atractive.

veltravel.ro

Colosseumul este renumit pentru dimensiunile sale si povestile nemuritoare cu gladiatori. Cladirea are patru etaje primul etaj fiind destinat oamenilor de seama ai Romei antice. Aici vei vedea o serie de camere speciale si custi pentru animale salbatice, dar si o serie de mecanisme care se foloseau pentru ridicarea portilor acestora pentru a intra aceste animale in scena. Ce nu se stie despre acest loc sau nu se spune foarte des este ca a fost martorul uciderii a mii de crestini in primele veacuri de aur ale crestinismului. Forumul roman desi este o ruina, el era pe atunci centrul vietii politice.

Fontana di Trevi si Piazza di Spagna e locul unde numerosi turisti fermecati de fantanile locului arunca un banut si isi pun o dorinta. Toata legenda consta in faptul ca apa respectiva ar reprezenta marea si cine arunca un banut sigur se intoarce la Roma. Jocurile de lumini pe timp de noapte fac din aceste fantani speciale un loc unic si atractiv mai ales ca ele sunt strajuite de statuia lui Neptun care sade intr-un car de razboi compus din scoici.

 
Roma este minunata!

Capela Sixtina e capela palatului papal inca din secolul al XV-lea. E un edificiu spiritual grandios vizitata de peste 20 de mii de oameni zilnic. Pe peretii capelei sixtine intalnim decoratiuni din Vechiul si Noul Testament exprimate intr-un mod unic si irepetabil in istorie de catre artisti precum Michelangelo, Botticeli sau Leonardo da Vinci.

Basilica Sf. Petru e cel mai mare edificiu spiritual al Bisericii Romano-catolice din lume! Are peste 7 sute de coloane, peste 40 de altare, peste 100 de mozaicuri si o capacitate ce intre 60 de mii de oameni. In interior ceea ce impresioneaza foarte mult e cupola lui Michelangelo si sculpturile lui Bernini.

Columna lui Traian reprezinta o coloana romana triumfala ce aminteste de catre razboaiele daco-romane purtate de imparatul mentionat anterior. Arhitectul cel mai probabil a fost celebrul Apolodor din Damasc care a proiectat si podul peste Dunare care facea legatura cu teritoriul tarii noastre in vremea cuceririi Daciei de catre romani. Basorelieful infatiseaza cele doua lupte sangeroase ale lui Traian impotriva dacilor, felul cum se pregateau sau felul cum atacau. Figurile cele mai pregnante de pe columna sunt cele ale unor soldati, oameni de stat sau preoti insumand un total de doua mii cinci sute de figuri umane.

Vezi detalii complete despre pachetul turistic Piata de Craciun din Roma

Vezi si alte articole interesante pe Blog!

Craciun de vis la ieslea din Bethlehem – Israel
Piata de Craciun din Praga – Vacanta in Praga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

1 × two =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up