Blog / Noutati

Top Lucruri de făcut în Kalamata

Top Lucruri de făcut în Kalamata

În mintea ta, vacanța ta în Kalamata înseamnă relaxare pură, chiar dacă există o sută și unu de lucruri de top de făcut în Kalamata. Kalamata este capitala și, de asemenea, portul central al Messiniei și se cuibărește sub muntele Taygetos.

La doar 3 ore de mers cu mașina de Atena, micul oraș din Peloponez este bine cunoscut pentru măslinele sale și pentru că este o destinație de vacanță populară.

Zona minunată este populară atât printre localnici, cât și printre turiștii străini, deoarece există multe de văzut și de făcut și are o vreme superbă pentru a face totul.

Kalamata este, de asemenea, o bază bună pentru a explora alte părți ale Peloponezului. Găsirea unor lucruri minunate de făcut în Kalamata nu înseamnă că trebuie să spargeți banca pentru a găsi bucurie și soare. Doar o plimbare de-a lungul promenadei cu o înghețată este garantat să vă pună un zâmbet pe față.

Da, puteți face excursii de o zi din oraș la siturile arheologice, dar majoritatea oamenilor pur și simplu iubesc să se relaxeze pe plajele minunate în fiecare zi.

Kalamata are o mulțime de plaje frumoase cu steag albastru, iar malul mării orașului se întinde pe o lungime de 4 km. De-a lungul celui mai frumos dintre plaje, puteți să vă plimbați sau să înotați în frumoasele ape limpezi și să vă bronzați până la un maro auriu.

În ceea ce privește lucrurile de făcut în Kalamata, se poate spune cu siguranță că plajele ocupă locul întâi.

Cum să ajungi la Kalamata?

Aeroportul Internațional Kalamata este cel mai mare din Peloponez. Acesta deservește zboruri interne și internaționale și, de asemenea, gestionează zboruri charter în timpul sezonului turistic aglomerat.

Zborul este o opțiune bună pentru mulți oameni. De fapt, există mai multe rute internaționale directe. Dacă ați veni din Marea Britanie la Kalamata, zborurile lor sezoniere merg direct în oraș de la Londra Heathrow.

Zborul dumneavoastră va dura doar 4 ore. Alte orașe mari cu zboruri directe către Kalamata sunt, printre altele, Frankfurt, Zurich, Amsterdam, Paris și Viena.

Când aterizați, există o mulțime de mijloace de transport până la hotelul dumneavoastră.

Aeroportul Kalamata

Acest aeroport aglomerat este în funcțiune din 1959. A fost modernizat în 1991. Deplasarea de la aeroport la destinație se face prin intermediul sistemului local de autobuze sau puteți închiria un taxi.

Serviciile de la aeroport includ schimb valutar, ghișee de închirieri auto, restaurante, magazine duty-free și cărucioare de bagaje.

Aeroportul Kalamata – cod KLX este cel mai mare din Peloponez. Este în funcțiune din 1959.

În afara aeroportului există o stație de autobuz, precum și stații de taxi și închirieri de mașini. Există hoteluri în apropiere, ceea ce este util, deoarece aeroportul nu are zone de odihnă.

Terminalul aeroportului este destul de mic și nu există o mulțime de facilități. Facilitățile includ un magazin duty-free, un bancomat, câteva chioșcuri sau snack baruri.

Va trebui să urmăriți ecranele cu informații despre plecări pentru a vă asigura că știți de la ce poartă pleacă zborul dumneavoastră.

Dacă aveți nevoi specifice, cum ar fi faptul că vă aflați într-un scaun cu rotile sau că aveți orice fel de cerințe de acces, puteți alerta aeroportul cu 48 de ore înainte de plecarea zborului pentru a aranja asistența adecvată.

Cum să ajungeți de la Atena la Kalamata

Asta este ceea ce este atât de cool despre vacanța în această zonă – aveți atât de multe opțiuni. Ca să ajungi de la Atena la Kalamata, ai mai multe opțiuni. Puteți alege între taxiuri, autobuze, mașini de închiriat, servicii de șoferi sau trenuri.

Cel mai economic mod de a călători la Kalamata este cu autobuzul. Autogara din Atena este cunoscută și sub numele de KTEL Este stația de autobuz Kifissos care este cel mai mare terminal de autobuz din Atena. Autobuzele de la Atena la Kalamata pleacă de la stația de autobuz Kifissos și călătoria de la Atena la Kalamata va dura aproximativ 3 ore.

Cea mai rapidă cale va fi Rezervați transferul de la aeroportul din Atena sau o mașină de închiriat care vă va conduce la sosirea la aeroport.

Merită să faceți cercetări cu privire la aceste servicii de taxi, deoarece unele sunt deosebit de bune și fac călătoria ca și cum ar fi începutul vacanței dumneavoastră – oprindu-se pe drum pentru a vă permite să vă întindeți picioarele și să admirați unele puncte de interes.

Pentru cei care închiriază o mașină pentru a se deplasa singuri, ceva iritant sunt stațiile de taxare de pe drum. Va trebui să aveți la îndemână numerar sau carduri pentru a plăti.

Ce să faci în Kalamata?

Poate că cel mai bun loc pentru a începe să cunoști tot ceea ce oferă Kalamata este în Piața centrală din Kalamata de pe strada Aristomenous.

Piața Vassileos Georgiou

După cum am menționat, zona pietonală a străzii Aristomenous începe în Piața Vassileos Georgiou și veți fi atrași de aromele ademenitoare care vă vor atrage spre cafenelele și patiseriile.

Este binecunoscută pentru toate cafenelele sale minunate și există întotdeauna o mulțime de oameni în piață gata să ofere tot felul de informații interesante despre zonă.

Călărituri pe plajă

Pentru cei care se bucură de călărie, vizitați Clubul Ecvestru din Kalamata, deoarece au întotdeauna activități de echitație interesante de care să vă bucurați și întotdeauna în funcție de nivelul de experiență.

Dacă sunteți un călăreț experimentat, vă puteți bucura și de un galop pe plajă. Este garantat să fie o experiență antrenantă.

Plaje și sporturi nautice din belșug

Kalamata este înconjurată de kilometri de plaje aurii, iar aceste plaje impresionante sunt ușor de accesat. Luați bani cu dvs. o există o mulțime de cafenele de plajă vibey, optimiste, baruri și restaurante pline de viață.

În timp ce vă aruncați ochii peste plajă, există întotdeauna o mulțime de sporturi nautice în desfășurare și puteți lua parte la oricare dintre cele care vă atrag atenția, fie că este vorba de snorkeling, scuba diving, kite surfing sau altceva.

Alte lucruri de top de făcut în Kalamata –

* Kalamata Dive Center

* Plaja Voidokillia

* Kalamata Farmer’s Market

* Peștera lui Diros

Vezi postul nostru pe 13 motive pentru a vizita Mani

Bucurați-vă de priveliștea orașului de la Castelul din Kalamata

Impunătorul castel din Kalamata oferă una dintre cele mai impresionante priveliști asupra orașului istoric Kalamata. Fundația acestui splendid castel datează din perioada bizantină.

Din cauza cutremurului din 1986, unele părți ale castelului sunt considerate periculoase, dar vizitatorii se pot plimba în interiorul castelului și se pot bucura de o priveliște minunată asupra centrului istoric al orașului Kalamata.

A fost în anul 13th secol în care francii au construit castelul, unul dintre multele din Peloponez. La capătul sudic al castelului se află un mic teatru construit în 1950, care, în timpul lunilor de vară, găzduiește spectacole și diverse alte evenimente culturale. Festivalul Internațional de Dans are loc la capătul sudic al castelului.

Pentru un tur ghidat al orașului Kalamata și al zonelor înconjurătoare și al siturilor arheologice, îl recomandăm pe Ioannis Manoloudis, care este un ghid licențiat cu sediul în Kalamata. Detalii de contact aici.

Plimbare prin orașul vechi din Kalamata

Orașul vechi din Kalamata se găsește la nord de orașul nou și chiar sub castele. Orașul vechi din Kalamata este un amestec minunat de biserici și magazine care se găsesc de-a lungul labirintului de străzi pietruite și întortocheate ale orașului.

Catedrala Ypapantis domină orașul vechi și este un loc preferat pentru a fi vizitat. Printre celelalte locuri vechi interesante pe care le veți întâlni se numără biserica bizantină Agioi Apostoloi, Muzeul Arheologic din Messinia, biserica Ypapanti din Piața Ypapanti și altele.

De la castel, atunci când privești în jos spre orașul vechi din Kalamata și spre plajă, te poți transforma literalmente într-un visător cu ochii deschiși în timp ce te întrebi ce urmează.

Vizitați Muzeul Arheologic din Kalamata

Muzeul se găsește într-o clădire de la jumătatea secolului al XIX-lea și prezintă o colecție de machete, hărți și fotografii care îi vor ajuta pe vizitatorii orașului să își facă o idee despre istoria ilustră a zonei.

Muzeul include, de asemenea, descoperirile unei clădiri vechi din 1742 care s-a prăbușit în timpul cutremurului din 1986. Veți găsi, de asemenea, antichități din Messenia, cum ar fi sculpturi, morminte, bijuterii și alte obiecte considerate sacre din timpurile preistorice.

Plimbare în jurul Promenadei din Kalamata

Pur și simplu nu este vară fără înghețată, mai ales atunci când vă plimbați de-a lungul promenadei din Kalamata. Cui nu-i place să se inspire din mâncăruri noi, necunoscute? Pentru asta, s-ar putea să vă îndreptați către brutăria Athanasiou sau către unul dintre restaurantele de pe promenadă.

De fapt, promenada este plină de magazine, cafenele și restaurante și toate sunt deschise în timpul lunilor fierbinți de vară. Găsirea unui loc de parcare poate fi un pic dificilă de-a lungul promenadei, dar merită, deoarece există o faleză lungă, iar multe dintre cafenele au locuri de stat afară cu vedere la mare.

Descoperiți parcul feroviar din Kalamata

Acest muzeu în aer liber este admirat de toți pasionații de căi ferate din întreaga lume. A fost fondat în septembrie 1986, dar a fost finalizat abia câțiva ani mai târziu, din cauza unui cutremur devastator în oraș.

Printre exponate se numără gara “Kalamata-Limin”, cu o casă de gară cu 2 etaje, 4 platforme de îmbarcare, 3 robinete de locomotivă și timonerie, precum și alte caracteristici feroviare interesante. Există mai multe locomotive cu aburi și un vagon diesel, un bar de răcoritoare și terenuri de baschet și volei pentru vizitatori.

Acest muzeu fascinant se află la doar 5 minute de piața centrală din Kalamata.

Vizitați bisericile din Kalamata

Kalamata este un loc atât de minunat pentru că există ceva pentru toată lumea. Cei mai mulți oameni sunt mulțumiți de zilele petrecute pe plajă, dar într-o zi înnorată poate că ați dori să vă luați ceva timp pentru a explora unele dintre bisericile superbe din zonă.

Biserica Fecioarei Maria

O bisericuță atât de dulce, construită în secolul al VI-lea d.Hr. și închinată Fecioarei Maria. Biserica a suferit unele pagube la cutremurul din 1986, dar a fost reparată.

Pentru a avea acces la biserică, se intră în castel. Accesul principal la castel se face printr-o poartă-turn. Biserica organizează o sărbătoare în majoritatea sărbătorilor mariane importante. Există o taxă de intrare, iar orele de vizitare a bisericii variază.

Agios Nicolaos Flarios

Această mare biserică de arhitectură neoclasică, fondată în 1859, se află în mijlocul orașului Kalamata. Biserica se bucură de o protecție specială și are în ea marmură adusă de pe insula Tinos.

Agioi Apostoloi

Cunoscută sub numele de Biserica Apostolilor, aceasta este o biserică bizantină, construită în 1317 de împăratul Andronikos. Se găsește în mijlocul orașului Kalamata. Biserica este întreținută de Sfânta Mitropolie a Messeniei și este considerată una dintre cele mai importante clădiri din punct de vedere istoric din țară.

Biserica mitropolitană din Ypapanti

Uimitoarea Biserică Mitropolitană din Ypapanti, în stil bizantin, a fost construită în 1839. Biserica a fost numită în cinstea Sfintei icoane a Maicii Domnului, care datează din anul 672 d.Hr.

De fapt, după eliberarea Greciei, biserica, care era mică, a fost demolată pentru a face loc noii biserici din Ypapanti și numită Biserica Metropolitană din Kalamata. Un aspect interesant al acestei biserici este faptul că în partea de sud-est a templului, în curte, se află o cruce de piatră împrejmuită – locul în care se afla Primul Templu distrus în 1770 de către turkalbani.

Mănăstirea Kalograion Țesătoria de mătase Kalograion

O ținută grozavă poate fi făcută și mai grozavă cu o frumoasă eșarfă de mătase. La Mănăstirea Kalograion sau Mănăstirea Călugărițelor, fondată în 1796, călugărițele sunt cunoscute pentru faimoasele eșarfe de mătase Kalamata premiate pe care le produc și care sunt considerate a fi cele mai bune din lume.

Când vizitați mănăstirea, puteți vizita camera și le puteți vedea pe călugărițe la lucru cultivând mătase. Există, de asemenea, o sală de țesut unde se confecționează diverse textile care sunt vândute.

Mănăstirea a fost construită pe ruinele unei biserici din secolul al XIII-lea, iar unele dintre rămășițe pot fi încă văzute. În curtea centrală cresc portocali. Mănăstirea sărbătorește anumite festivaluri în timpul anului, cum ar fi Înălțarea Sfintei Cruci pe 14 septembrie și sărbătoarea individuală a Sfintei Elena pe 1 august, printre altele.

Festivalul de dansuri din Kalamata

The Festivalul de dans Kalamata are loc de obicei în iulie-august, iar anul acesta va avea loc între 16-25 iulie 2021. Cei care iubesc dansul în toate formele sale diferite vor fi uimiți de diferitele genuri expuse.

Vor fi 10 zile de creativitate în acțiune, în care producții grecești și străine se vor asigura că această activitate culturală rămâne evenimentul de top din Kalamata. Festivalul a fost organizat cu mult timp în urmă, în 1995, pentru a promova arta dansului.

Toată lumea așteaptă acest eveniment extrem de așteptat și nu este surprinzător faptul că ocupă un loc special pe harta festivalurilor din sudul Mediteranei.

Unde să mănânci în Kalamata?

Poate fi atât de interesant să încerci diferite locuri pentru a mânca în Kalamats, deoarece unele dintre rețete au o întorsătură exotică, fiind în același timp întotdeauna prietenoase cu gustul.

Souvlakia o Tzimis

Atunci când vizitați ciudatul Souvlakia o Tzimis, nu veți avea parte doar de o mâncare grozavă, ci vă veți răsfăța cu un festin vizual în ceea ce privește mâncarea într-un loc cu un design atât de neobișnuit. Este locul unde puteți lua relaxarea în serios.

Superba tavernă se află în piața din Agios Apostolos și este considerată un punct de reper al orașului. Totul în restaurant este colorat și este un cadru perfect pentru a savura o masă.

Meniul este o frigăruie cu carne de porc și pui sau există o plăcintă delicioasă pe care o puteți savura cu salate, vin și bere. Au creat cu adevărat un cadru idilic pentru o masă liniștită.

Bistroteca

Puține lucruri întrec mirosul de mâncare delicioasă, iar pentru vizitatorii barului plin de viață Bistroteca din mijlocul orașului Kalamata, must-have-urile lor culinare vă vor atrage înăuntru. Au o selecție excelentă de opțiuni de mâncare și există întotdeauna o ofertă specială, indiferent dacă sunteți în căutarea unui mic dejun, prânz sau cină.

Cu meniul său variat în stil mediteranean-european și american, vă puteți satisface cu siguranță papilele gustative la acest restaurant care este astăzi unul dintre cele mai bune localuri de luat masa din Kalamata.

Dacă doriți în mod special să gustați preparate din bucătăria grecească cu un vin bun sau o bere bună înainte de a părăsi Kalamata, de ce nu rezervați o masă la acest bar încântător?

Unde să stați în Kalamata

Kalamata este un loc minunat pentru o vacanță. Veți găsi mâncare bună, bună dispoziție și o valoare bună la majoritatea tipurilor de cazare din oraș sau din mediul rural.

Grecotel Filoxenia Kalamata

Cine nu și-ar dori să se cazeze la un hotel exclusivist, luxos și spațios, amplasat la poalele Munților Taygetos? Magnifica stațiune Grecotel Filoxenia este frumos poziționată pe golful Messinian, cu o bucată imensă de plajă și apă de mare care strălucește în lumina soarelui.

Palmierii frumoși îi dau un aer tropical și, în afară de plajă, există o piscină strălucitoare, baruri, tratamente spa de întinerire, bucătărie gourmet, teren de tenis, wifi gratuit, birouri de lucru, băi de marmură și multe altele.

Dormitoarele și suitele elegante și confortabile, cu vedere la mare, asigură satisfacerea nevoilor turiștilor pretențioși sau ale oamenilor de afaceri. Hotelul de lux se mândrește cu camere elegante cu vedere frumoasă, bucătărie gourmet, 3 baruri, inclusiv unul pe plajă, 3 piscine și un teren de tenis iluminat. Pentru disponibilitate și tarife, faceți clic aici.

Garden City Resort

Situat chiar pe plaja Kalamata, cu aer condiționat, accesibilă în scaun cu rotile Garden City Resort oferă un tip de cazare care garantează confort și lux.

Camerele spațioase, cu servicii, asigură un sejur plăcut. Restaurantul, televizorul cu ecran plat, băile private, piscina, terasa la soare, micul dejun continental și barul, toate contribuie la faptul că vă puteți răsfăța într-un loc minunat. Există, de asemenea, wifi gratuit în întreaga proprietate și centru de fitness, grădină de masaj și saună pentru a vă asigura bunăstarea. Pentru disponibilitate și tarife, faceți clic aici.

Elysian Luxury hotel and Spa

Când pășești în noul hotel de lux de 5 stele Elysian Hotel &; Spa, știi că ospitalitatea va fi din această lume.

Hotelul oferă o vizită confortabilă și liniștită, iar combinația sa unică de ambianță și design interior face ca acest loc de lux să fie ideal pentru călătorii de afaceri și de agrement.

Nu numai că se află de-a lungul celui mai căutat cartier din Cordias, de o frumusețe care îți taie respirația, dar garantează o relaxare perfectă. Este greu de imaginat un loc atât de luxos, cu cele 22 de piscine private.

Restaurantul rafinat vă invită să vă bucurați de arome mediteraneene unice, alături de un pahar de vin, în timp ce admirați priveliștea la mare. Pentru disponibilitate și tarife, faceți clic aici.

Excursii de o zi din Kalamata

Excursii cu barca

Există o mulțime de excursii palpitante pe care le puteți face într-o zi din Kalamata. Sunetul unei experiențe captivante de navigație nu se află pe lista ta de dorințe cu cele mai bune lucruri de făcut în Kalamata? Veți avea parte de senzații tari din belșug navigând în zona Golfului Messinian-Koroni și Mani.

Îți vor plăcea toate micile sate de pescari pe care le vei vedea pe drum și castelul medieval Koroni. Veți fi ținuți hipnotizați de informațiile fascinante despre obiectivele turistice de pe drum.

Veți avea timp să vă scăldați cu broaștele țestoase și delfinii, să faceți snorkeling și să vă bucurați de un prânz la bord cu băuturi răcoritoare.

Excursii de o zi de degustare a mâncării și a vinului

Sunt mulți oameni cărora le place să mănânce mâncare și le place să știe cum este preparată. Din Kalamata aveți toate șansele pentru o experiență gastronomică uimitoare, unde puteți obține o perspectivă asupra mâncării tradiționale grecești.

Veți fi în 7th cerul degustând măsline, cumpărând ulei de măsline virgin și învățând cum se prepară carnea de porc și plăcintele în conformitate cu cunoștințele și cultura grecească.

În cadrul acestor tururi minunate există o mulțime de oportunități de a vorbi cu experți în gastronomie, de a lua acasă alimente fabuloase și de a încerca noi feluri de mâncare acasă. Există timp pentru prânz și gustări pentru a adăuga la plăcerea pură a acestor excursii de o zi.

Există și alte excursii minunate de o zi, cum ar fi vizitarea obiectivelor turistice la Pylos. Când ajungeți pe dealul din fața Pylos, vedeți golful Navarino, castelul și insulele pierdute, explorând în același timp orașul pitoresc Pylos cu străzile sale pietruite.

Către Methoni

Methoni este un oraș atractiv pe malul mării, cunoscut pentru cetatea venețiană din secolul al XV-lea, care este un sit arheologic splendid. Atunci când vizitați zona Kalamata, Methoni este listat ca fiind unul dintre cele mai importante lucruri de făcut și de experimentat în zonă.

Orașul se află la aproximativ 12 km sud de Pylos și primește mulți vizitatori care adoră zilele însorite, cadrul frumos, posibilitatea de a face drumeții și tavernele și barurile care vă întâmpină pentru a vă întâlni cu familia și prietenii.

Messini vechi

Se găsește la doar 30 km de Kalamata și destul de aproape de satul Mavrommati și este un alt sit arheologic important din Grecia. Este un sit care a dezvăluit o mulțime de informații importante despre istoria bogată a acestei zone.

Întotdeauna există ceva interesant în apropiere, iar Muzeul Arheologic din Messenia se găsește chiar în apropiere. Situl arheologic are clădiri publice, sanctuare, case și morminte. Rămășițele acestui oraș antic au chiar și un stadion antic, un teatru antic și o casă cu fântână.

Situl este bine conservat și a fost construit în 369 Î.HR. Orașul și-a luat numele de la regina mitică dorică a țării, fiica regelui Triopas din Argos.

Dispunerea Messinei antice este în conformitate cu sistemul Hippodameian. Filosoful și urbanistul Hippodamos a sistematizat aspectul orașului pentru a asigura organizarea vieții civile. Majoritatea descoperirilor rezultate în urma săpăturilor sunt păstrate în muzeul din Messini Antică.

Concluzie:

Kalamata nu este cunoscută degeaba ca fiind perla peninsulei Peloponez. Este un loc ales pentru a explora istoria și cultura bogată a Greciei.

În fiecare oraș există un lexicon de cuvinte unice, iar Kalamata are cuvinte precum magnific, extraordinar și frumos care îl descriu.

Chiar și printre oameni foarte diferiți, există lucruri minunate de făcut în Kalamata și veți descoperi că este un oraș de care toată lumea este încântată.

Articol Preluat din sursa Externa

Ghidul Phuket Old Town – 15 cele mai bune locuri pentru a mânca și a bea
9 lucruri de făcut în Dortmund

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

13 − 10 =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up