Blog / Noutati

Traveleurope Blog | Sfaturi de călătorie, sfaturi și informații utileTop atracții în Transilvania – Traveleurope Blog

Traveleurope Blog | Sfaturi de călătorie, sfaturi și informații utileTop atracții în Transilvania – Traveleurope Blog

Europa

Publicat pe 14 februarie 2022 |
de Marius Lliescu

Pentru mulți, Transilvania este un loc mitic despre care au auzit de multe ori în legătură cu Dracula, werewolves sau vampiri, și oameni care încă mai cred în obiceiuri și mituri străvechi. Ei bine, această faimoasă regiune a României este într-adevăr la fel de mistică și fermecătoare pe cât te-ai aștepta, dar există câteva atracții și lucruri foarte interesante pe care le puteți face într-o vacanță aici. “Țara de dincolo de pădure” nu a fost încă descoperită pe deplin de turiști, fie că sunt români nativi sau vin din toată lumea. Vino să vezi cu ochii tăi minunile Transilvaniei – nu trebuie să împachetezi usturoi, dar o pereche sau două de pantofi confortabili pentru a merge pe străzile pietruite și pe munții sălbatici din Transilvania este o necesitate.

Sibiu și zona rurală autentică (Marginimea Sibiului)

Sibiu este unul dintre cele mai vizitate orașe din Transilvania și din România, de fapt. Și există mai multe motive pentru care: clădiri săsești frumos restaurate care datează încă din secolul al XV-lea, străzi pietruite încântătoare și localnici primitori.

Este clasată ca Cel mai idilic loc de locuit din Europa și oferă acces ușor la zona rurală și la munții Carpați. Cele două piețe principale ale orașului (Piața Mică și Piața Mare) sunt puncte de atracție atât pentru turiști, cât și pentru localnici, și este, de asemenea, locul unde sunt concentrate principalele atracții ale orașului. Ar trebui să explorați și pe cont propriu, deoarece zona Orașului Vechi este destul de mare, cu multe străzi exclusiv pietonale și case fermecătoare.

Începeți plimbarea de pe strada Cetății, cu frumoasa prezentare a structurilor medievale: Turnul Tâmplarului, Turnul Olarului și Turnul Gros introduc turiștii în atmosfera orașului. Pub-urile și restaurantele din zonă sunt perfecte pentru a gustați (la propriu!) din mâncarea românească.. Plimbați-vă pe străzile înguste și asigurați-vă că nu ratați Piața Schiller înainte de a vă alătura mulțimii itinerante din Piața Mare. De la 15a secol, Piața Mare a fost un punct de întâlnire, un punct de sărbătoare… un loc pentru execuții publice! Astăzi însă, cel mai probabil, veți vedea doar evenimente culturale și oameni prietenoși! În apropiere, veți găsi Biserica iezuită, Primăria și Muzeul Brukenthal. Turnul Consiliului oferă o priveliște splendidă asupra orașului.

În zona rurală cunoscută sub numele de Marginimea Sibiului veți găsi splendidul Muzeu Astra al Civilizației Folclorice Tradiționale cuibărit în pădurea Dumbrava, la numai 4 kilometri de Sibiu. Ajungeți acolo cu taxiul, vă va costa doar în jur de 10 euro. Sau căutați excursii în Transilvania pentru a explora sate tradiționale precum Cisnădie, Christian sau Sibiel sau pentru a vedea faimoasa Autostradă Transfăgărășană!

Munții Făgăraș

În apropiere de Sibiu se află cei mai înalți, mai impresionanți și mai provocatori munți din România – Munții Făgăraș. Numiți și Alpii Transilvaniei, cei mai mulți oameni merg cu mașina pe Drumul Transfăgărășan, numit și Drumul cel mai bun drum de condus din lume de Top Gear. Drumeții se vor aventura înainte poate până la Vârful Moldoveanu, la 2.544 m altitudine.

Excursiile de drumeție în Munții Făgăraș trebuie să fie bine organizate și pregătite. Munții sunt provocatori și, cu excepția cabanelor de munte, nu există alte semne de civilizație atunci când te afli la altitudini atât de mari. Dar tocmai asta este frumusețea lucrurilor -… pură sălbăticie și priveliști spectaculoase va face călătoria dumneavoastră memorabilă!

Castelul Corvin, unul dintre cele mai bine conservate castele medievale din Transilvania

În apropiere de Sibiu, în orașul Hunedoara, puteți vizita Castelul Corvinilor un impresionant castel gotic cu influențe renascentiste. Construit în anii 14th și minunat conservat astăzi, acest obiectiv turistic este un concurent serios pentru Castelul Bran.

Proprietate a familiei Hunyadi de conducători medievali, arhitectura gotică a castelelor și turle domină orașul Hunedoara.. Cu o istorie interesantă și la fel de multe legende, structura principală a castelului a fost folosită inițial ca biserică, iar mai târziu a fost modernizată ca reședință și castel fortificat. Nu ratați “Camera de zi a prințeselor”, minunat decorată cu piese de mobilier vechi datând de la începutul anilor 19th secol. Trebuie admirate, de asemenea, impunătoarea Sală a Consiliului și Turnul Capistrano, ambele construite în stil gotic-renascentist.

Dar poate că una dintre cele mai interesante zone din castel este Sala Cavalerilor. Datând din anii 15a sec. al XIX-lea, aici se organizau baluri, festivități sau adunări mari. La evenimente speciale, sala este decorată și vremurile medievale sunt readuse la viață!

Cetatea Alba Iulia

Orașul Alba Iulia găzduiește un sistem de fortificații de apărare în formă de stea (cunoscut sub numele de cetate Vauban) construit inițial de romani și apoi extins și modernizat continuu. Cetatea Alba Carolina este cea mai mare din România și cuprinde mai multe clădiri, piețe, fortificații și porți de apărare. Puteți explora cetatea pe jos pe cont propriu, dar vă recomandăm să angajați un ghid care să vă explice semnificația a ceea ce veți vedea.

Unul dintre cele mai populare tururi este cel dedicat lui Horea, Closca și Crișan, trei figuri celebre și eroice ale românilor care au trăit în anii 19th secol. Turul include o oprire la camera de detenție în care unul dintre ei a fost reținut și torturat. Cetatea are șapte porți de intrare și fiecare dintre ele a fost martora unor evenimente diferite. În cele din urmă, în Cetatea Alba Iulia a fost proclamată Marea Unire din 1918, când toate provinciile vorbitoare de limbă română au devenit parte a unui singur stat unificat. Așadar, dacă doriți o mostră din patrimoniul transilvănean și din istoria României, aceasta este oprirea dumneavoastră.

Satul Rimetea

Satul Rimetea din apropierea municipiului Cluj-Napoca se spune că este unul dintre cele mai frumoase sate din Transilvania. Casele sunt de un alb strălucitor și curat, decorate cu motive florale și alte gravuri. În fundal se află o stâncă masivă și stâncoasă numită Piatra lui Szekler, care îți va atrage instantaneu atenția. Din sat, turiștii pot face drumeții pentru a descoperi ruinele a trei cetăți din apropiere. Dar, de cele mai multe ori, turiștii vor doar să se plimbe prin sat, să admire casele cu influențe secuiești (maghiare) și săsești, să salute localnicii și, bineînțeles, să savureze o masă tradițională cu produse locale.

Tags: transilvania


Despre autor

Marius Lliescu Marius Iliescu este fondatorul Romanian Friend – o inițiativă locală care promovează excursii selectate cu cei mai buni ghizi locali, astfel încât călătorii să poată descoperi frumusețea autentică a României, sprijinind în același timp turismul responsabil. Planifică-ți călătoria cu ajutorul unui Prieten Român și urmărește-ne pe Facebook sau Instagram pentru a vedea ce puteți vizita!

Posturi conexe

Nu s-au găsit postări conexe!


(function(d, s, id) {var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Articol Preluat din sursa Externa

15 Cele mai bune lucruri de făcut în Kreuzberg
TURCIA – Istanbul – Tot ce trebuie să știi înainte de a ajunge (2021) ?? TURKEY TRAVEL GUIDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

four − 3 =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up