Blog / Noutati

Cele mai importante obiective turistice in Giurgiu

Giurgiu se situeaza la marginea sudica a tarii si a judetului, pe malul stang al Dunarii, intr-o zona mlastinoasa, la 65 km sud de capitala Bucuresti, la granita cu regiunea Ruse din Bulgaria, regiune a carei resedinta, orasul Ruse, se afla chiar pe malul opus al Dunarii. Este resedinta judetului, si alaturi de Ruse, unul dintre cele doua centre ale euroregiunii transfrontaliere Ruse-Giurgiu.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Giurgiu, cu preturi incepand de la 128 lei pe noapte!

Orasul se afla atat in Campia Burnazului, cat si in Lunca Dunarii, solul fiind nisipos. Orasul este resedinta si cel mai mare oras al judetului Giurgiu, Muntenia, Romania avand o suprafata de 4860 ha. Are o populatie de 69.345 locuitori ( conform recensamantului din anul 2002). In continuare vei descoperi cele mai importante obiective turistice in Giurgiu.

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Giurgiu! Vezi detalii…

Cauti cele mai importante obiective turistice in Giurgiu? Mai jos vei gasi o lista a obiectivelor turistice ce trebuie vizitate in Giurgiu!

1. Parcul Natural Comana – obiective turistice in Giurgiu

Rezervatia Naturala Comana se intinde pe raza mai multor comune din sudul judetul Giurgiu (comunele Comana, Calugareni, Colibasi, Baneasa, Gostinari, Greaca, Mihai Bravu si Singureni), avand o suprafata de aproape 25 hectare.

Parcul a devenit arie protejata din 2005, cu scopul de a proteja speciile de plante endemice si fauna specifica zonei. Printre animalele prezente in rezervatie enumaram popandaul, broasca testoasa de balta, tritonul danubian, dar si multe pasari care isi gasesc refugiu aici pe timp de iarna, printre care sticletele, barza alba si neagra, lisita, tiganusul si altele.Tot in apropiere de Bucuresti, la aproximativ 30 de kilometri, se afla oaza de verdeata a judetului Giurgiu, Parcul Natural Comana. Apropierea de capitala il face locul perfect pentru escapada noastra la sfarsit de saptamana.

Vegetatia si apele de aici, protejate prin lege, au pus stapanire pe o suprafata de 25.000 de hectare. Sa nu fiti surprinsi ca printre atatea plante, stuf si apa veti da nas in nas cu popandaul, broasca testoasa de balta, tritonul danubian, dar si multe pasari care isi gasesc refugiul aici.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Giurgiu, cu preturi incepand de la 128 lei pe noapte!

Cauti cele mai bune oferte de cazare in Giurgiu? GASESTI AICI!

2. Plaja si Insula  Mocanu

In apropiere de Podul Prieteniei, in zilele de vara va puteti bucura de o zi pe plaja, fara sa fiti nevoit sa mergeti pana la mare. In restul anului, puteti sa va delectati cu pescuitul, intrucat aici puteti pescui salau, somn, avat, ciortan, caras, platica sau mreana direct din Dunare.

Pe plaja se poate ajunge doar cu barca, insa intreaga calatorie nu dureaza mai mult de cateva minute. Insula Mocanu este ostrovul cel mai apropiat de orasul de resedinta al judetului si se intinde pe o lungime de aproximativ 5 km.

Cauti cele mai bune oferte de cazare in Giurgiu? GASESTI AICI!

3. Mausoleul Eroilor – obiective turistice in Giurgiu

In orasul Giurgiu, in fostul cimitir al eroilor, actualul Cimitir Eternitatea, a fost construit intre anii 1926-1939 un monument dedicat eroilor cazuti in luptele din imprejurimi. Aici sunt inhumate osemintele a 350 de soldati cazuti la datorie care au fost identificati, alaturi de 69 ofiteri germani identificati si multi alti soldati a caror identitate a ramas necunoscuta. Eroii inhumati aici au luptat in perioada 1916-1918. Monumentul eroilor este considerat un monument istoric si este protejat de lege.Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

4. Turnul Ceasornicului

Tot in municipiul resedinta puteti vizita si Turnul Ceasornicarului, un monument construit din piatra in secolul 18, avand o inaltime de 22 m. Acesta a fost construit cu scopul de a servi drept punct de observatie in cazul unui atac, insa ulterior a fost adaugat un ceasornic. Monumentul a fost reconditionat la sfarsitul anului 2005 si se afla in centrul municipiului. Monumentele (din) care ar putea renaste orasul.

Turnul Ceasornicului si Cetatea lui Mircea cel Batran, despartite de o distanta care usor poate fi parcursa la pas, sunt obiectivele majore care ar putea face o atractie turistica din orasul-port la Dunare, in care venitul pe cap de locuitor este unul dintre cele mai mici din tara. Calea pana acolo este insa lunga, desi ceva intentii se contureaza. Primaria Municipiului Giurgiu vrea sa includa cetatea, cu ajutorul fondurilor europene, in circuitul turistic si are planuri mari pentru ea.

Cauti cele mai bune oferte de cazare in Giurgiu? GASESTI AICI!

5. Podul prieteniei

Este cunoscut ca fiind unul dintre cele doua poduri care traverseaza Dunarea, permitand trecerea din Romania in Bulgaria si invers. Podul Prieteniei face legatura dintre orasele Giurgiu, pe malul romanesc al Dunarii, si Ruse, pe malul bulgaresc. Podul a fost construit in 1954 cu sprijinul URSS si reabilitat recent. Are o lungime de aproape 3 kilometri, din care portiunea centrala este una mobila, care poate fi ridicata pentru a permite trecerea navelor mai inalte.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Giurgiu, cu preturi incepand de la 128 lei pe noapte!

Podul are doua benzi de circulatie rutiera, una pentru fiecare sens, banda pentru circulatia feroviara. Podul are si un trotuar pentru pietoni. Cum Dunarea si-a croit drum prin aceste locuri, oamenii s-au vazut datori sa isi faciliteze accesul de pe um mal pe celalalt. Construit in anul 1954, a fost reabilitat, iar din cei 3 kilometri cat tine mastodontul de fier, pe o portiune este si mobil, pentru a permite navelor sa treaca. Asa ca, daca va apuca dorul de duca, sa stiti ca din Giurgiu aveti fir intins catre vecinii nostri bulgari.

Cauti cele mai bune oferte de cazare in Giurgiu? GASESTI AICI!

6. Rezervatia Manafu

Padurea Manafu este cunoscuta ca o rezervatie naturala de tip forestier, fiind protejata pentru luminisurile in care, in lunile mai si iunie, pot fi gasiti bujorii romanesti, specie endemica, fiind protejata de lege. Padurea se afla in apropierea Parcului Natural Comana. Padurea Manafu se inalta in satul Valea Bujorului care se afla in comuna Izvoarele, la doar 36 de kilometri de Bucuresti.

Cu un strat de pamant argilos, datorita paraiaselor, padurea este ca un amestec de salcam, stejar brumariu, brebenei paducel si violete. Atractia padurii, bujorul romanesc, rasare gingas prin luminisuri in lunile mai-iunie, o desfatare pentru ochi cu atata culoare.

Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

7. Schitul Sfantul Nicolae – obiective turistice in Giurgiu

Biserica este una speciala datorita faptului ca a fost initial o geamie mahomedana, iar constructia acesteia nu se stie de cand dateaza. Geamia (templul) a fost transformata in biserica ortodoxa in anul 1830, cand Cetatea Giurgiu a iesit de sub ocupatia otomana.

Geamiei i-au fost astfel adaugate un altar si o turla. Biserica a fost bombardata de turci in 1877 si reconstruita in 1905, apoi a fost complet distrusa de un bombardament german in 1944. A fost refacuta in anul urmator, cu aprobarea Comisiei Monumentelor Istorice. Ei bine, Biserica Sfantul Nicolae a fost initial o geamie musulmana.

Cauti cele mai bune oferte de cazare in Giurgiu? GASESTI AICI!

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cele mai importante obiective turistice in Harghita
Cele mai importante obiective turistice in Calarasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

1 + twelve =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up