Blog / Noutati

Cele mai importante obiective turistice in Harghita

Asezat in centrul Romaniei, in estul regiunii Transilvania, judetul Harghita este unul dintre cele trei judete care alcatuiesc subregiunea Tinutul Secuiesc. Are resedinta de judet la Miercurea Ciuc si este ingradit de judetele Neamt, Bacau, Covasna, Brasov si Mures. Avand 3 tipuri de relief (de munte, de deal si de depresiune), Harghita reuseste sa iasa in evidenta prin cateva obiective turistice care merita vizitate. In continuare vei descoperi cele mai importante obiective turistice in Harghita.

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Harghita! Vezi detalii…

Cauti cele mai importante obiective turistice in Harghita? Mai jos vei gasi o lista a obiectivelor turistice ce trebuie vizitate in Harghita![

1. Lacul Rosu – obiective turistice in Harghita

Lacul Rosu, cunoscut de localnici si sub numele de Lacul Ghilcos, este un lac de acumulare format in mod natural, la poalele muntelui Hasmasul Mare. Acesta avea, la ultimele masuratori, un perimetru de 2830 m. S-a format in urma prabusirii unui varf de munte, in anul 1837 sau 1838 (desi este un lac tanar, anul de formare al acestuia este neclar).

Dupa ce valea a fost blocata de alunecarea de teren, padurea de brazi a fost inundata, iar in timp, arborii s-au pietrificat. Lacul Rosu este cel mai mare lac montan natural din Romania. De aici, vizitatorii se pot aventura pe diverse trasee turistice sau se pot plimba cu barca pe lac.

Cauti cele mai bune oferte de cazare in Harghita? GASESTI AICI!

2. Salina Praid

Salina Praid din judetul Harghita este una dintre cele mai renumite saline din tara noastra. Inainte de modernizarea Salinei Turda din judetul Cluj, aceasta era cea mai vizitata mina de sare din Romania. Aici vin turisti care sunt fascinati de frumusetea ei, dar vin si bolnavi cu afectiuni ale cailor respiratorii (astm, bronsite, alergii), pentru a le trata. Acest lucru se intampla pentru ca aerul sarat, puternic ionizat, ajuta la calmarea acestor probleme de sanatate pe termen lung.

Booking.com

Turistii care viziteaza salina se pot bucura in timpul verii si de baile sarate, situate in apropierea minei de sare. Pentru a putea intra in Salina Praid, care se afla la mai bine de un kilometru in subteran, turistii trebuie sa achite o taxa de intrare.

Cauti cele mai bune oferte de cazare in Harghita? GASESTI AICI!

3. Statiunea Bilbor – obiective turistice in Harghita

Comuna Bilbor este localitatea cu cel mai mare numar de izvoare minerale din judet, acesta atingand pragul de 700 izvoare. Dintre acestea insa, doar 17 sunt exploatate pentru gradul lor de mineralizare si efectele lor.

Apele din zona sunt carbogazoase, magnezice, calcice, bicarbonatate, sodice, hipotgone sau bogate in fluor, litiu, iod, cupru, brom, zinc, radiu si radon. Turistii pot sa beneficieze de trasee montane in zona, unde traiesc si animale protejate de lege, precum cerbul carpatin, rasul, mistretul, jderul sau cocosul de munte.

4. Lacul Sfanta Ana

Lacul Sfanta Ana este singurul lac vulcanic din Romania, acesta fiind format exclusiv din precipitatii, in craterul unui vulcan care a erupt pentru ultima data acum peste 10.000 de ani (este cea mai recenta eruptie a unui vulcan in zona Carpatilor si a Europei de Est. Concentratia minerala a apei din Lacul Sfanta Ana este asemanatoare apei distilate. Lacul are o forma ovala, o adancime maxima de 6,4 m si o suprafata de 19,3 hectare.

Acesta este alimentat doar de ploaie, nefiind conectat la izvoare, iar iarna are un strat de gheata de aproximativ 1 metru. Turistii se pot bucura de o oaza de relaxare si de trasee turistice in zona.

Cauti cele mai bune oferte de cazare in Harghita? GASESTI AICI!

5. Borsec – obiective turistice in Harghita

O alta statiune cu multe izvoare minerale este Borsec, locul unde se imbuteliaza si una dintre cele mai consumate ape minerale de pe piata romaneasca (cu acelasi nume). In zona, exista cateva obiective turistice naturale care trebuie vazute, precum Pestera de Gheata (se formeaza ghetari care se aseamana stalactitelor si stalagmitelor), Poiana Zanelor (un ansamblu de izvoare minerale sub forma de bazine), cariere de travertin abandonate, Izvorul Stravechi (o mofeta), Cetatea Bufnitei (o panta abrupta unde pot fi vazute ruine ale unei constructii militare din primul Razboi Mondial, dar si partii de ski in timpul iernii. Tot in Borsec, turistii pot vizita Muzeul Apelor Minerale, amplasat chiar in centrul statiunii.

Cauti cele mai bune oferte de cazare in Harghita? GASESTI AICI!

6. Cheile Bicazului

Cheile Bicazului, unele dintre cele mai spectaculoase chei din Romania. Sunt situate pe teritoriul judetelor Harghita si Neamt si fac parte din Parcul Natural Cheile Bicazului-Hasmas. Acestea se intind pe o portiune de 8 km si s-au format prin erodarea calcarelor mezozoice de catre raul Bicaz si afluentii sai.

Drumul prin Cheile Bicazului ofera calatorilor o priveliste incantatoare, iar unele stanci sunt marcate pentru alpinisti, existand totodata si trasee turistice montane.

Cauti cele mai bune oferte de cazare in Harghita? GASESTI AICI!

7. Baile Tusnad

Orasul Baile Tusnad este recunoscut in intreaga tara pentru baza de tratamente cu ape minerale. Aici vin pacienti care vor sa beneficieze de tratamente terapeutice pentru afectiuni cardiovasculare, ale sistemului nervos, afectiuni digestive sau endocrine. Curele de tratament se fac cu ape minerale carbogazoase, cloruro-sodice si bicarbonatate si mofete, la care contribuie si climatul subalpin. Despre Baile Tusnad exista date incepand cu secolul XVIII, cand localnicii se foloseau de efectele terapeutice ale apelor minerale din zona, denumind Baile Tusnad „Perla Ardealului”.


Booking.com

Cauti cele mai bune oferte de cazare in Harghita? GASESTI AICI!

8. Mlastina Dumbrava Harghitei

Dumbrava Harghitei este o rezervatie naturala din judetul Harghita. Este protejata pentru zona mlastinoasa pe care o contine (numita smarc) si care contine cateva specii de plante protejate la nivel european. Printre aceste plante se numara curechiul de munte, Roua Cerului, Ochii Soricelului, Iarba Surzilor sau Paludella Squarrosa. Zona protejata se intinde pe 2 hectare si se afla pe raza comunei Lueta. Este o arie protejata de un interes national. Se afa in partea sudica a judetului Harghita.

9. Poiana Narciselor de la Vlahita

In apropiere de orasul Vlahita, in partea de sud a judetului Harghita, exista o arie protejata prin lege numita Poiana Narciselor. Aceasta este o zona de fanete care adaposteste in jur de 150-200 de narcise albe pe metru patrat. Tot aici sunt regasite si alte specii de plante protejate la nivel european, printre care Daria, Rototelele Albe, Joldeala, Bulbucul de munte si o specie rara de orhidee, denumita Papucul Doamnei. Rezervatia se intinde pe o suprafata de 20 de hectare si este locul in care in fiecare an, in luna mai, se organizeaza „Festivalul Narciselor de la Vlahita”.

Cauti cele mai bune oferte de cazare in Harghita? GASESTI AICI!

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

Cele mai importante obiective turistice in Giurgiu
castelul corvinilor
Cele mai importante obiective turistice in Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Vacante de vis

Alege o vacanta reusita!

Meniu

Ofertă de călătorie Booking.com

Oriunde călătoriți, plătiți mai puțin. Beneficiați de un discount de minimum 15% la sejururi până pe 4 ianuarie 2021.
Vezi acum oferta!

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!

La abonare veti primi CADOU un Ghid de Calatorii in valoare de 100 euro!