Blog / Noutati

castelul corvinilor

Cele mai importante obiective turistice in Hunedoara

Judetul Hunedoara este unul dintre cele mai bogate judete din tara noastra atat din punct de vedere istoric, cat si din punctul de vedere al resurselor naturale. In continuare veti afla detalii complete despre cele mai importante obiective turistice in Hunedoara.

Aici se afla cetati dacice si castre romane, importante castele si cetati medievale, muzee si lacasuri de cult, dar si unul dintre cele mai importante si frumoase parcuri naturale din tara noastra.

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Hunedoara! Vezi detalii…

1. Castelul Corvinilor – obiective turistice in Hunedoara

Castelul Corvinilor este cetatea medievala a orasului Hunedoara. Cunoscut si sub numele de Castelul Hunedoarei, Castelul Corvinestilor sau Castelul Huniazilor, aceasta constructie impunatoare reprezinta unul din cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania.

De asemenea, acesta este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat in „top 10 destinatii de basm din Europa”. Anual, aici se organizeaza „Zilele castelului”, un festival medieval cu domnite, cavaleri, vrajitoare, dansuri medievale si proiectii de filme.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Hunedoara!

2. Cetatea de la Deva – obiective turistice in Hunedoara

Cetatea de la Deva este construita in secolul XIII pe cel mai inalt deal care imprejmuieste orasul cu acelasi nume.

Astazi Cetatea Devei este o ruina, fiind distrusa in anul 1849 in urma unei explozii in magazia cu munitie. In ultimii ani monumentul istoric a intrat intr-un proces de restaurare insa a ramas deschis publicului. De aici se poate admira o panorama superba asupra orasului si imprejurimilor.

Booking.com

3. Sarmizegetusa Regia – obiective turistice in Hunedoara

Sarmizegetusa nu este doar o cetate asa cum probabil crede majoritatea lumii, ci este un teritoriu alcatuit din sute de cetati dacice, raspandite pe o distanta de aproximativ 5000 de kilometrii.

Cea mai importanta cetate de pe acest taram dacic este Cetatea Sarmizegetusa Regia, aceasta fiind capitala Daciei si cetatea de scaun a regelui Decebal.

Cetatea este compusa din sase fortarete: Sarmizegetusa Regia, Luncani-Piatra Rosie, Costesti-Blidaru, Costesti-Cetatuie, Capalna si Banita, care erau dispuse in cerc, in jurul cetatii si aveau rol de aparate. In prezent, cetatea dacica face parte din patrimoniul mondial UNESCO si poate fi vizitata de turisti.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Hunedoara!

4. Cetatea Malaiesti – obiective turistice in Hunedoara

Cetatea Malaiesti  a fost construita in secolul XIV de familia de cneji Saracin. Aceasta a fost locuita pana in secolul XVII cand a fost distrusa in urma razboiului dintre curuti si lobonti. In urma cu cativa ani cetatea a fost renovata, incercandu-se reproducerea ei cat mai exacta. In prezent aceasta este deschisa publicului spre vizitare.

5. Biserica de piatra Densus

Biserica de piatra Densus este una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din Romania, construita in secolul XIII din pietrele aduse de la ruinele cetatii dacice Sarmizegetusa Regia.

Se spune despre acest lacas de cult ca este construit pe ruinele unui templu dac inchinat zeului Zamolxe, care apoi a trecut in posesia romanilor, odata cu colonizarea Daciei de catre Traian. Templul dac a fost transformat apoi intr-un templu inchinat zeului Marte, unde romanii obisnuiau sa faca sacrificii.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Hunedoara!

6. Manastirea Prislop

Manastirea Prislop este una dintre cele mai importante centre spirituale ale tarii noastre, vizitata anual de mii de credinciosi.

Aici se afla mormantul parintelui Arsenie Boca, devenit in ultimii ani un important loc de pelerinaj pentru ortodocsii romani.

Tot aici este si chilia sapata in stanca a cuviosului Ioan Sihastrul, dar si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, datand din secolul al XVII-lea.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Hunedoara!

7. Parcul National Retezat 

Parcul National Retezat este unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din tara noastra. Parcul adaposteste peste 80 de lacuri si tauri glaciare, dintre care cel mai mare este lacul Bucura, dar si cel mai adanc lac glaciar din Romania, lacul Zanoaga.

Pe langa frumusetea sa naturala, Parcul Retezat are si o importanta academica deosebita aici traind peste 90 de specii de plante unice in lume, zeci de animale protejate prin lege, dar si sute de specii de pasari.

Booking.com

8. Pestera Bolii

Pestera Bolii este una dintre cele mai spectaculoase formatiuni calcaroase de la noi din tara si una dintre putinele pesteri care pot fi vizitate in intregime. Galeria principala a pesterii este una de mari dimensiuni si poarta numele de Sala Concertelor, de-a lungul timpului aici fiind organizate mai multe evenimente muzicale si artistice.

Ceea ce este interesant la aceasta pestera este faptul ca este strabatuta in intregime de un parau care, la intrarea in pestera se numeste Paraul Jupaneasa, iar la iesirea din aceasa paraul poarta numele de Galbina datorita carcarului care a colorat apa.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Hunedoara!

9. Baile Romane de la Geoagiu – obiective turistice in Hunedoara

Baile de la Geoagiu dateaza din epoca romana fiind cunoscute si sub denumirea de baile termale romane Germisara, de la castrul roman cu acelasi nume construit in apropierea lor. Baile termale se pastreaza aproape in aceeasi forma ca si in antichitate fiind construite intr-o fasie de de pamant inalta. In apropierea lor se pot vedea si urmele unui drum roman pavat cu dale de piatra.

Baile termale de la Geoagiu au o vechime de circa doua milenii, iar in Antichitate, locul era o asezare luxoasa, destinata celor bogati. O dovedesc cele 11 placute votive din aur si numeroasele altare dedicate zeitatilor si nimfelor, care au fost descoperite in ultimele decenii sub ruinele fostului complex de ape termale. Atat pentru istorie, dar mai ales pentru apa de calitate, zeci de mii de romani ajung anual in statiunea Geoagiu.

Numele dacic, Germisara, dovedeste ca dacii cunosteau proprietatile izvoarelor termale si ca asezarea era renumita. Numeroase monumente inchinate zeitatilor si nimfelor care patronau apele tamaduitoare de la Geoagiu, dar si o serie de placute votive din aur, descoperiri unice in istoria Romaniei, arata importanta Germisarei si prosperitatea celor care o locuiau sau veneau sa se trateze aici.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Hunedoara!

10. Muzeul Aurului

Muzeul Aurului de la Brad este unic in Europa si cuprinde cea mai  mare colectie de minerale si obiecte din aur de pe continentul european. In cadrul expozitiei se pot vedea lamele si cristale de aur, lingouri de aur brut, lingou de aur fin, aur lamelar pe cuart, aur lamelar cu calcit, dar si obiecte confectionate din acest metal scump.

Printre cele mai interesante obiecte din aur din muzeu se afla harta Romaniei Mari sau Pana lui Eminescu.

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

Cele mai importante obiective turistice in Harghita
cele mai importate obiective turistice din medias
Cele mai importante obiective turistice in Medias

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Vacante de vis

Alege o vacanta reusita!

Meniu

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!