Blog / Noutati

cele mai importate obiective turistice din medias

Cele mai importante obiective turistice in Medias

Orasul Medias este asezat in bazinul mijlociu al raului Tarnava Mare, la 39 kilometri distanta de orasul medieval Sighisoara si 55 kilometri de Sibiu. Este al doilea oras ca marime din Judetul Sibiu. Prima mentiune documentara a localitatii dateaza din data de 3 iunie 1267, iar ca oras este numit pentru prima data in anul 1359. Aici veti gasi multe obiective turistice in Medias, ce va vor impresiona cu siguranta!

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Medias, cu preturi incepand de la 113 lei pe noapte!

La aproximativ 18 kilometri de orasul Medias, se gaseste statiunea balneoclimaterica Bazna, atestata documentar inca din anul 1302, o statiune cu izvoare de apa minerala, bogate in saruri, namol mineral si recunoscuta pentru sarea de Bazna. Mediasul are aerul unui oras pitoresc, o imbinare perfecta dintre vechi si nou, in care stilurile arhitecturale alterneaza de la gotic la renascentist si neoclasic si de la baroc.

Vezi mai jos lista cu cele mai importante obiective turistice in Medias!

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Medias! Vezi detalii…

1. Muzeul Municipal Medias – Obiective turistice in Medias

Este amplasat in cladirea unei foste manastiri franciscane datand din secolul al XV-lea si are trei sectii de baza: istorie, etnografie-arta si stiintele naturii. Patrimoniul muzeului este constituit din peste 15.000 de exponate, de ceramica arheologica, produse din argint ce provin din tezaurele dacice descoperite la Seica Mica si Medias, obiecte, steme, sigilii si lazi care au apartinut breslelor mediesene, piese de port popular romanesc, german si maghiar cu specific pentru zona Tarnavei Mari, precum si colectii de carte veche si tablouri.

De o valoare deosebita sunt sigiliul din argint al “Targului Medias” ce dateaza din 1448, o statuie din lemn, considerata a fi intre cele mai vechi statui gotice din lemn, datata probabil la inceputul scolului al XVIII-lea, descoperita la ultimul nivel al turnului Trompetilor, cunoscut si sub numele de Thurm Pitz (Petre din Turn).

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Medias!

2. Biserica evanghelica Sfanta Margareta – Obiective turistice in Medias

Are turnul de 68 de metri ar fi fost construita in 1414 de bresla pietrarilor ca sa fie mai aproape de cer. Drept pedeapsa pentru trufia lor, turnul este acum inclinat (deviatia de la verticala este de 2.28 m), fiind unul din primele 10 turnuri inclinate din lume. Mediasul fiind unul dintre orasele importante, avea dreptul de a lua viata – jus gladii (cele 4 turnulete care aratau acest drept le gasesti si la Poarta Ecaterina din Brasov).

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Medias, cu preturi incepand de la 113 lei pe noapte!

Fiind unul dintre cele mai inalte turnuri de biserica din Romania, iti ofera o vedere deosebita asupra orasului. In varf are o sfera aurita, iar daca ai fi urcat treptele turnului in secolul XVIII l-ai fi salutat pe Thurm Pitz (Petre din Turn), una dintre cele mai vechi statui din lemn. Acum poti vedea statuia la Muzeul Municipal din Medias. Se mai numea si „Turnul Trompetilor”, datorita faptului ca era locul de unde trambitasul cetatii dadea alerta in caz de atac.Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

3. Inchisoare pentru Vlad Tepes

Vlad Tepes a fost de trei ori voievod al romanilor din Tara Romaneasca pentru peste 30 de ani: prima perioada de conducere a durat doua luni, in toamna anului 1448. Cea de-a doua, cea mai lunga domnie a sa, a fost intre 1456 si 1462. Vlad Tepes a fost ales din nou voievod in 1476, conducand pentru doua luni (noiembrie si decembrie), inaintea mortii sale. Dracula a petrecut mai multi ani in diferite inchisori, 26 de ani din 46 de ani de viata. Se zice ca in Turnul Mariei ar fi fost inchis, pentru cateva ore, Vlad Tepes, in timp ce era dus la inchisoarea de la Visegrad, langa Budapesta.

Turnul se afla in imediata vecinatate a bisericii Sf. Margareta, latura estica a turnului este legata printr-o arcada de cladirea bisericii. Se mai spune ca Turnul Mariei a servit drept capela in timpul epidemiilor de ciuma, dar si ca ar fi fost camera de tortura.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Medias!

4. Manastirea franciscanilor din Medias

Se presupune ca in vremurile demult apuse manastirea franciscanilor a fost transformata in grajd. Ea a fost construita in partea a doua a secolului al XV-lea este o cladire ce merita vazuta. In cadrul complexului franciscan a fost mutat spitalul targului, iar biserica a fost anexata spitalului. Romano catolicii au redobandit complexul mai tarziu, in 1721, odata cu stapanirea habsburgica.

Cladirea este ridicata in stil gotic, dar are multe elemente baroce adaugate de-a lungul timpului. In secolul XIX s-a adaugat o noua intrare in cetate, astfel fiind construita „scara acoperita”. Cum ea facea legatura si catre o mica inchisoare, se mai numeste si „treptele temnitei”. Evreii au fost o prezenta bine simtita in oras, iar ca dovada inca avem sinagoga si povestile batranilor. Sinagoga are pe frontispiciul cladirii, Steaua lui David si cele zece porunci scrise in ebraica. Aflam de la un simpatic batran ca impunatoarea casa galbena de mai jos pe vremuri apartinea „jidanilor”.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Medias, cu preturi incepand de la 113 lei pe noapte!
Cateva personalitati locale care au case comemorative:

– Schuster Dutz (poet)
– Hermann Oberth (pionier al aeronauticii)
– Stephan Ludwig Roth

St. Ludwig Roth este cel care la impunerea limbii maghiare in Transilvania scria: „Nu vad nevoia de a se impune o limba oficiala a tarii. Nu este nici limba germana, nici cea maghiara, ci limba romana” pe care „o inveti singur, pe strada, in contact singur cu oamenii (…) Folosirea limbii materne este un drept uman, care e dat copilului prin nastere. Iar cu pierderea limbii dispare natiunea insasi”. A luptat pentru drepturile taranilor asupriti, era un vizionar. Gasea ca solutie la problemele saraciei taranilor ca fiind comasarea suprafetelor agricole mici, metode noi de prelucrare a pamantului, cultivarea plantelor industriale, introducerea plugului de fier, infiintarea de ferme-model, dar si constructia de drumuri sau cai ferate.

Impresia generala a fost placuta, orasul are multa istorie ce asteapta sa fie cunoscuta. Ce astept e momentul restaurarii cladirilor vechi din centrul istoric.Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

5. Turnul Clopotelor

Denumit si Turnul Portii, adaposteste clopotele Bisericii, cel mai vechi clopot avand inscriptionat anul 1449. Acesta a fost initial zidit din piatra si caramida, dar la restaurarea lui in anul 1695, s-a folosit numai caramida pentru nivelul superior. Turnul Croitorilor, dat in grija breslei croitorilor, era prevazut cu guri de aruncare, puse in evidenta de console de sustinere si de arce care le incadrau. Cel mai vechi clopote din turn au inscriptionate anul 1449.

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cele mai importante obiective turistice in Bistrita Nasaud
Cele mai importante obiective turistice in Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

fifteen − 5 =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up