Blog / Noutati

cele mai importante obiective turistice in satu mare

Cele mai importante obiective turistice in Satu Mare

Orasul Satu Mare este resedinta judetului cu acelasi nume. Fiind cel mai important oras din judetul Satu Mare, nici obiectivele turistice nu puteau lipsi de aici. Din punct de vedere arhitectural si istoric in oras puteti vizita Muzeul Judetean, Muzeul de Arta, Biserica Reformata cu lanturi, Biserica Romano-Catolica (1844), Templul Mare (lacasul de cult evreiesc), Turnul Pompierilor (construit in perioada 1903-1904), Teatrul, Statuia Lupoaica (o copie a Lupoaice Napocene), Hotelul Dacia sau Palatul Administrativ.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Satu Mare, cu preturi incepand de la 92 lei pe noapte!

De asemenea, in ceea ce priveste locurile de agrement din oras, cele mai cunoscute sunt „Strandul Nord Vest Termal Park” si aqua park-ul „Aqua Star”. In continuare vei descoperi cele mai importante obiective turistice in Satu Mare.

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Satu Mare! Vezi detalii…

1. Negresti Oas – Obiective turistice in Satu Mare

cele mai importante obiective turistice in satu mareOrasul Nergresti-Oas este considerat „capitala” Tarii Orasului, o zona extrem de pitoreasca a judetului, in care natura si traditiile se imbina armonios. In Tara Orasului veti putea admira sate rasfirate cu case traditionale sau veti putea participa la festivaluri de muzica folclorica si dansuri populare specifice zonei.

De asemenea, daca ajungeti sa vizitati aceste locuri va recomandam sa treceti si pe la Muzeul Tarii Orasului, situat in Negresti-Oas. Acesta contine doua sectii, una expozitionala – ce cuprinde o colectie de etnografie si arta populara si una de arta contemporana – si o sectie in aer liber.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Satu Mare!

2. Statiunea Tasnad

Statiunea Tasnad este cea mai cunoscuta statiune cu apa termala din judetul Satu Mare, fiind vizitata anual de turisti atat din tara, cat si din strainatate. Aceasta include trei bazine cu apa termala si unul cu apa rece si mai multe spatii de cazare si de agrement. Apele termale bogate in minerale, a caror temperatura poate ajunge la 37-40 de grade, ajuta la ameliorarea sau la vindecarea unor afectiuni reumatice si dermatologice.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Satu Mare, cu preturi incepand de la 92 lei pe noapte!

Pe langa baile termale, in localitate puteti vizita si Muzeul Orasenesc, amenajat in Castelul Cserey-Fischer, ce cuprinde patru sali expozitionale in care sunt prezentate istoria, arheologia si etnografia zonei Tasnadului, dar si Biserica Reformata construita in anul 1476, in stil gotic si devenita monument istoric. In afara complexului termal din Tasnad, in judetul Satu Mare mai exista inca o statiune cu apa termala foarte apreciata de turisti. Este vorba de Statiunea Baile Acas. De asemenea, in ceea ce priveste bazele acvatice de agrement, cea mai cunoscuta este cea din apropierea localitatii Apa.Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

3. Carei

Orasul Carei este o alta localitate importanta din punct de vedere turistic. Aici exista un complex cu apa termala ce include mai multe bazine si se spune ca detine cel mai mare topogan din tara noastra. Baile termale de la Carei sunt vizitate atat pentru agrement, cat si pentru tratarea unor afectiune reumatologice. Daca veniti aici la bai trebuie sa vizitati si orasul unde veti descoperi un superb castel din secolul al XIX-lea (1894) ce apartine familiei Karolyi.

In interiorul sau functioneaza, din anul 1985, muzeul orasului, iar in gradina castelului a fost amenajat un parc dendrologic ce adaposteste mai multe specii de plante rare si un manej. De asemenea, alte obiective turistice ce pot fi vizitate in Carei sunt Monumentul Ostasului Roman si Biserica romano-catolica construita in stil baroc.

4. Mediesu Aurit

Mediesu Aurit este o localitate din judetul Satu Mare atestata documentar inca din secolul XIII (anul 1271). Aici pot fi admirate ruinele Castelului Lónyai, construit in doua etape, in secolul XIII si in secolul XVIII cand a fost refacut in stil renascentist. Denumirea localitatii vine de la o legenda care spune ca in castelul medieval exista o camera aurita.

In afara Castelului Lónyai, in localitate se mai pot vizita si: Conacul Boross (construit in 1869 de Ignacz Boross) si Conacul Grosz (construit in sec. XIX de Edward Grosz), in cel din urma functionand in prezent Primaria. In localitate se poate degusta si faimoasa palinca Zetea. De asemena, in apropierea de Mediesu Aurit se afla Rezervatia arheologica „Cuptoarele dacice” care adaposteste cel mai mare centru ceramic dacic din Europa, cu peste 200 de cuptoare.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Satu Mare!

5. Cetatea Ardud – Obiective turistice in Satu Mare

Cetatea medievala din Ardud dateaza din secolul al XV-lea si a fost construita in anul 1481 la ordinul voievodului Transilvaniei Bartolomeu Dragffy. Cetatea avea patru turnuri, dintre care in prezent mai poate fi admirat doar unul si era considerata una dintre cele mai puternice fortarete din nordul Transilvanie. Pe ruinele ei a fost ridicat in anul 1630 un castel ce apartinea nobilului Alexandru Karolyi, a carui ruine mai pot fi admirate si in prezent. Un alt obiectiv turistic din Ardud este biserica romano-catolica, construita initial in anul 1482.

6. Muzeul Motilor

Muzeul Motilor din localitatea Scarisoara Noua este un alt obiectiv turistic ce merita vizitat in judetul Satu Mare. Acesta cuprinde o colectie de obiecte si documente ce ilustreaza viata de zi de zi a motilor din Apuseni.

Muzeul este amenajat in doua cladiri, una ce include expozitia etnografica si o cladire ce include documente si fotografii ce prezinta istoria locului, a regiunii si a motilor, din perioada daco-romana si pana la Avram Iancu. Intre cele doua cladiri se afla o statuie cu bustul eroului mot Horea.

7. Muzeul memorial Ady Endre

In localitatea Ady Endre din judetul Satu Mare se afla Muzeul Memorial Endre Ady, dedicat unuia dintre cei mai cunoscuti poeti maghiari din Transilvania. Muzeul este amenajat in doua cladiri, una dintre ele fiind casa parinteasca a poetului. Casa parinteasca include trei incaperi ce adapostesc o parte din obiectele, tablourile, bijuteriile si mobilierul familiei, precum si documente si fotografii ce prezinta viata personala si profesionala a poetului.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Satu Mare, cu preturi incepand de la 92 lei pe noapte!

Pe fatada dinspre strada a casei a fost sculptat un basorelief ce il reprezinta pe poetul maghiar. De asemenea, in curtea muzeului s-a pastrat inca si fantana cu cumpana a familiei si tot aici exista si o statuie ce prezinta bustul, sculptat in bronz, al lui Ady Endre.Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

8. Castele Wesselenyi din Hodod

In localitatea Hodod se afla doua castele, construite in secolul al XVIII-lea, ce apartin familie Wesselényi. Primul dintre ele, Castelul Wesselényi a fost construit incepand din anul 1761, din ordinul sotilor Ferenc Wesselényi, baron de Hodod si contesa Zsuzsanna Rhédey, lucrarile de ridicare a lui fiind continuate de catre fiul lor, Farkas Wesselényi si sotia acestuia Júlia Bethlen. In prezent castelul se afla in proprietatea unui antreprenor maghiar dupa ce a fost cumparat de la mostenitorii familie.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Satu Mare!

Cel de-al doilea castel, Castelul Degenfeld, a fost construit si oferit drept cadou de nunta baronului József Wesselényi de Hadad, fiul mai mare al baronului Farkas Wesselényi, cu ocazia casatoriei sale cu Rahel Kendeffy. In prezent castelul adaposteste un centru cultural reformat si, anual, aici se organizara o tabara de creatie si o tabara de dansuri populare. In afara celor doua castele, in Hodod poate fi admirata si o biserica reformata construita in stil gotic in secolul al XV-lea.

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cele mai importante obiective turistice in Constanta
Cele mai importante obiective turistice in Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

3 × one =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up