Blog / Noutati

cele mai importante obiective turistice in sibiu

Cele mai importante obiective turistice in Sibiu

Oras medieval cu o istorie veche de 900 de ani, Sibiul este unul dintre cele mai vizitate orase din tara noastra, ce atrage anual mii de turisti straini, in special dupa ce orasul a primit titlul de „Capitala Europeana a Culturii” in anul 2007. Nu ar trebui sa va mire aceasta distinctie pentru ca Sibiul are ce oferi, atat din punct de vedere cultural, cat si istoric si arhitectural. Printre cele mai cunoscute institutii de cultura aflate in oras sunt Muzeul Brukenthal, Teatrul National „Radu Stanca”, Filarmonica de Stat Sibiu si Teatrul de Balet Sibiu. De asemena, anual in Sibiu sunt organizate numeroase festivaluri de teatru, muzica (jazz, rock, muzica contemporana), arta medievala si arta contemporana. Descopera care sunt cele mai importante obiective turistice in Sibiu.

Din punct de vederea istoric si arhitectural aici veti putea admira Cetatea medievala si zidurile sale de aparare, cu turnurile denumite dupa breslele Sibiului, Turnul Sfatului, Piata Mica, Piata Mare, Podul Mincinosilor, Biserica Evanghelica si toate cladirile declarate monumente istorice ale orasului. Orasul nu duce lipsa nici de spatii verzi. Preferatele sibienilor sunt Parcul Sub Arini si Parcul Natural Dumbrava Sibiului, in interiorul caruia este amenajat Muzeul Satului „Astra” si Gradina Zoologica a Sibiului, doua obiective turistice pe care merita sa le vizitati.In cele ce urmeaza va voi prezenta o lista cu 10 locuri din judetul Sibiu pe care merita sa le vizitati daca ajungeti aici.

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Sibiu! Vezi detalii…

1. Medias – Cele mai importante obiective turistice in Sibiu

cele mai importante obiective turistice in sibiuUn alt oras pitoresc din judetul Sibiu este Mediasul. Centrul istoric al localitatii poate fi comparat cu un muzeu in aer liber care impresioneaza atat prin istoria, cat si prin arhitectura sa, ce imbina vechiul si noul. Aici pot fi admirate constructii in stil gotic, baroc, renascentist, neoclasic, dar si secession.

Teritoriul orasului a fost locuit inca din perioada romana cand aici a existat castrul roman Media. Importanta localitatii s-a transmis si in Epoca Medievala, aici ridicandu-se una dintre cele mai frumoase cetati medievale ale Transilvaniei, ce cuprindea mai multe turnuri si bastioane, ziduri inalte peste 7 metri si 3 porti principale si 4 secundare, unele dintre ele mai fiind vizibile si in prezent. In interiorului ei se afla o biserica fortificata, Biserica evanghelica Sfanta Margareta, ce adaposteste picturi murale gotice. Langa biserica se afla Turnul Mariei, unde a fost inchis Vlad Tepes in urma unui conflict cu Matei Corvin.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Sibiu!

2. Marginimea Sibiului – Cele mai importante obiective turistice in Sibiu

Marginimea Sibiului, situata in partea de sud-vest a judetului, este una dintre cele mai pitoresti zone din Romania. Aceasta este considerata a fi o zona etnografica unica in tara noastra ce include nu mai putin de 18 localitatii. Pe langa arhitectura vechilor sate sasesti, aici veti putea descoperii si obiceiurile traditionale ale zonei, locuitorii purtandu-si inca cu mandrie costumele populare si practicand obiceiurile mestesugaresti transmise din generatie in generatie.

Ca si obiective turistice, in aceasta zona veti gasi bisericute de lemn (Poiana Sibiului, Fantanele si Talmacel), muzee ale satului si case memoriale (Rasinari), un muzeu al icoanelor pictate pe sticla (Sibiel) si un muzeul de etnografie si arta bisericeasca (Fantanele), alaturi de numeroase peisaje naturale impresionante.
Booking.com

3. Parcul Natural ,,Golul alpin Fagaras”

Acesta se afla pe versantul nordic al Muntilor Fagaras, se intinde pe o suprafata de 6.989 de hectare. In interiorul lui se afla cele mai pitoresti lacuri glaciare din tara noastra, printre care se afla Lacul Balea, Lacul Avrigului sau Lacul Podragu, aflate la peste 2.000 de metri inaltime. De asemenea, in judetul Sibiu se afla si rezervatiile naturale Calcarele cu hippuriti de la Cisnadioara,  Canionul de la Mihaileni, Pintenii din Coasta Jinei si Masa Jidovului (ce se intinde si in judetul Alba), precum si stejari seculari, formatiuni de jnepenisuri si palcuri de larice.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Sibiu!

4. Rezervatia Naturala ,,Golul alpin Balea”

Golul alpin Balea este o rezervatie naturala din judetul Sibiu, situata in masivul Fagaras, la o altitudine de peste 2.000 de metri. Aceasta este cunoscuta in special pentru lacul si cascada cu acelasi nume si este considerata a fi cea mai grandioasa zona alpina din Carpatii Meridionali. In interiorul ei se afla si doua statiuni turistice cunoscute, Cascada Balea si Balea Lac, preferate de turisti tot timpul anului. Datorita faptului ca sunt situate la o altitudine atat de mare, unde media temperaturilor anuale este in jur de 0 grade Celsius si zapada persista aproximativ 7–8 luni pe an, statiunile devin destinatii perfecte pentru pasionatii de schi.Booking.com

In perioada rece, in statiunea Balea Lac se ridica si constructii temporare din gheata precum hoteluri, biserici sau statuete, care atrag turisti din intreaga lume. De asemenea, vara, atunci cand temperaturile mai cresc, turistii viziteaza zona datorita frumusetilor sale naturale, dar si a faptului ca pe aici trece Transfagarasanul, una dintre cele mai spectaculoase sosele montane din Romania.

5. Transfagarasanul – Cele mai importante obiective turistice in Sibiu

Transfagarasanul este una dintre cele mai lungi si cele mai spectaculoase sosele montane din tara noastra. Drumul se intinde pe o lungime de 92 de km, pe teritoriile judetelor Arges si Sibiu si traverseaza, de la sud la nord, Muntii Fagaras, facand legatura intre regiunile istorice Muntenia si Transilvania.

Printre obiectivele turistice care pot fi vizitate de-a lungul soselei se afla lacul si barajul Vidraru, Valea raului Capra, Cascada Capra, Rezervatia Naturala „Golul Alpin al Muntilor Fagaras” si Rezervatia Naturala „Golul alpin Balea” (ce include lacul glaciar si cascada Balea). Din cauza faptului ca soseaua se afla la o altitudine de peste 2.000 de metri, unde temperaturile medii anuale sunt scazute, ceea ce duce la aparitia timpurie a ninsorilor, o parte a Transfagarasanului este deschis doar cateva luni pe an, din iunie pana in noiembrie.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Sibiu!

6. Paltinis

Paltinis este o alta statiune montana foarte cunoscuta din judetul Sibiu. Aceasta se afla situata pe versantul nord-estic al Muntilor Cindrel, la 35 de km distanta de orasul Sibiu. Se spune despre Paltinis ca este cea mai veche statiune montana din tara noastra, fiind infiintata in secolul al XIX-lea. Aici exista si trei vile, vechi de peste un secol, declarate monumente istorice – Casa Turistilor, Casa Medicilor si Sala Monaco – Casa Memoriala „Constantin Noica” si Schitul „Schimbarea la fata”, locul unde este inmormantat acesta.

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

cele mai importante obiective turistice in satu mare
Cele mai importante obiective turistice in Satu Mare
Cetatea_de_Scaun_a_Sucevei_la_ceas_de_seara
Cele mai importante obiective turistice in Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Vacante de vis

Alege o vacanta reusita!

Meniu

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!