Oferte Booking.com -15 %

Economisiți cel puțin 15% la escapade locale sau la călătorii mai lungi, după preferințe. Planificați următoarea escapadă la un cost mai mic. Și, cum mii dintre proprietățile noastre oferă anulare gratuită, îți poți păstra planurile flexibile.
Vezi acum ofertele!

Blog / Noutati

Rezervatia arheologica Curtea Domneasca - Cele mai importante obiective turistice in Vaslui

Cele mai importante obiective turistice in Vaslui

Informatii despre orasul Vaslui – Obiective turistice in Vaslui

Orasul Vaslui se afla in partea de est a tarii noastre si face parte din Regiunea de Dezvoltare Nord – Est. Acesta este un oras de frontiera din regiunea Moldova si este situat pe Valea Barladului. Pe aceste meleaguri se intalnesc mai multe rauri cum ar fi Vasluiet si Racova. Teritoriul este construit din mici terase de aproximativ 10 – 20 de metri perfecte pentru cladiri de mici dimensiuni.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Vaslui, cu preturi incepand de la 115 lei pe noapte!

Orasul a aparut datorita factorilor sociali, istorici dar si celor naturali. De-a lungul timpului pe acest teritoriu au avut loc mai multe batalii istorice intre domnitorii Moldovei si turci astfel preluand cultura si traditiile amandurora dar mai ales influente arhitecturale. Orasul este atestat documentar inca din anul 1375. Acesta a fost infiintat de bizantini ca un memorandum al trecerii lor in Dacia Orientala.

Orasul numara o multime de hoteluri si pensiuni care isi asteapta clientii cu multiple facilitati si servicii pe care le presteaza la un nivel greu de imaginat dar care sunt la un cost accesibil fiecarui buget.

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Vaslui! Vezi detalii…

Primul nume al acestui oras stravechi a fost “Basilica” si a fost numit astfel dupa imparatul Basile Bulgaroctonul. Tot in acest oras s-a construit in secolul XV – lea prima scoala de arta post-bizantina. Infractructura moderna a orasului se contrasteaza perfect cu cladirile vechi si istorice ale acestuia dar si cu urmele lasate aici de trecerea timpului. Asadar iata aici cele mai importante obiective turistice in Vaslui.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Vaslui!

1. Rezervatia arheologica “Curtea Domneasca”

Rezervatia arheologica Curtea Domneasca - Cele mai importante obiective turistice in VasluiRezervatia arheologica “Curtea Domneasca” se afla situata in orasul Vaslui si cuprinde ruinele curtii domnesti care a fost construita in perioada Evului Mediu. Tot aici se afla si Biserica Domneasca “Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul”. Acestea dar si multe altele au fost ridicate intre anii 1472 – 1490. Temelia cetatii a fost turnata in timpul domnitorului Alexandru cel Bun dar mai tarziu, domnitorul Stefan cel Mare a dus la finalizare constructia.

Arheologii au desfasurat aici o serie de cercetari si au descoperit mai multe obiecte artistice din acea perioada cu o valoare inestimabila. Printre acestea se numara si vase din ceramica pe care sunt pictate scene din viata satului traditional romanesc.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Vaslui!

2. Biserica Domneasca “Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul”

Biserica Domneasca “Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul” a fost ctitorita de catre domnitorul Moldovei Stefan cel Mare in anul 1490 pe locul unde a fost inainte un alt locas de cult. Domnitorul obisnuia sa construiasca cate o biserica sau manastire pentru fiecare batalia pe care o castiga impotriva turcilor dar si impotriva altor popoare.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Vaslui, cu preturi incepand de la 115 lei pe noapte!

Asadar aceasta biserica a fost construita dupa castigarea celebrei  Balatii de la Vaslui iar mai apoi a fost reconstruita in anul 1820 la cererea  vaduvei  unui logofat pe nume Costache Ghica. Arhitectura bisericii este una aparte datorandu-se faptului ca pronaosul este mai larg decat de obicei. Fatada de vest a bisericii este zidita din arcaturi, ocnite de piatra dar si din caramida aparenta. Tot aici se observa si pisania, scrisa in slavona si care dateaza din anul 1940. In aceasta este redactata povestea acestei biserici si cum a fost ea construita.Booking.com

3. Casa Sturdza

Casa Sturdza a reprezentat la finalul secolului al XVIII –lea locul in care obisnuiau sa se intalneasca oamenii nobili din perioada domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Aceasta se afla in municipiul Barlad si in prezent este gazda Muzeului Colectiilor. Aceasta a fost ridicata in anul 1812 de catre Stefan Sturdza Barladeanul si sotia sa. In momentul de fata este unul dintre cele mai bine pastrate monumente istorice si arhitecturale din judet si chiar din Romania.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Vaslui!

4. Muzeul Stefan cel Mare

Muzeul Stefan cel Mare a fost inaugurat in anul 1974 si se afla in municipiul Vaslui. Muzeul se imparte in doua aripi. Prima aripa este una istorica iar cealalta etnografica. Partea istorica a muzeului este extrem de interesanta fiind alcatuita din Sectia de Istorie Veche si Arheologie care gazduieste cea mai mare parte a expozitiei muzeului, aproximativ 18.000 de piese.

Sectia de Istorie Medievala, este si cea mai prestigioasa sectie, detinand piese de patrimoniu extrem de importante si valoroase incluzand monede si bijuterii din argint care fac parte din diferite tezaure ale secolelor XV si XVI. Tot aici sunt expuse si documente emise de catre marele domnitor al Curtilor Domnesti, dar si obiecte de uz personal sau piese de mobilier.Booking.com

5. Muzeul Caricaturii din Husi

Muzeul Caricaturii din Husi se afla in judetul Vaslui si a fost initiat in anul 1989 odata cu caderea regimului comunist. Acesta cuprinde o gama larga de caricaturi apartinand caricaturistilor din mai multe perioade cum ar fi Patrascan, Topan, Alexandrescu si multi altii.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Vaslui, cu preturi incepand de la 115 lei pe noapte!

Arhitectura acestuia este una deosebita fiind organizat intr-o cladire istorica si anume Casa Adam Mitache, construita intre secolele XIX si XX.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Vaslui!

6. Muzeul Memorial “Emil Racovita”

Muzeul Memorial “Emil Racovita” este un muzeu care a luat fiinta in casa in care s-a nascut si a copilarit omul de stiinta Emil Racovita. Acesta se afla in satul cu acelasi nume din comuna Danesti care face parte din Judetul Vaslui. Aici sunt adapostite colectii memoriale privind viata si activitatea academicianului, istoricului si arheologului Racovita.

Muzeul se afla pe lista obiectivelor istorice ale judetului Vaslui inca din anul 2015. Acesta este impartit in 4 obiective si anume: Corpul Vechi, Corpul nou, Ruinele beciurilor si Parcul cu Arbori seculari.

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

Salina Ocnele Mari - Cele mai importante obiective turistice in Valcea
Cele mai importante obiective turistice in Valcea
muntii calimani - cele mai importante obiective turistice in vatra dornei
Cele mai importante obiective turistice in Vatra Dornei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Vacante de vis

Alege o vacanta reusita!

Meniu

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!

La abonare veti primi CADOU un Ghid de Calatorii in valoare de 100 euro!