Oferte de început de an Booking.com

Economisiți min. 20% la următoarea rezervare și începeți 2021 cu dreptul.

Vezi acum oferta!

Blog / Noutati

muntii calimani - cele mai importante obiective turistice in vatra dornei

Cele mai importante obiective turistice in Vatra Dornei

Informatii despre orasul Vatra Dornei – Obiective turistice in Vatra Dornei

Vatra Dornei este un oras din judetul Suceava, situat in Depresiunea Dornelor. Vatra Dornei este orasul apei minerale, al legendelor si al rasfatului. Un colt de rai ce merita vizitat. Atat istoricul Dimitrie Onciul cat si Constantin C. Giurescu vorbesc in lucrarile lor despre Vatra Dornei. Acestia amintesc despre existenta unor vechi forme de organizare pe aceste meleaguri de dinainte de intemeierea Moldovei.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Vatra Dornei, cu preturi incepand de la 123 lei pe noapte!

O veche legenda populara a locului spune ca la inceput asezarea se numea „Vatra Dorinei”, dupa numele unei pastorite ucisa din greseala de voievodul Dragos Voda in timp ce acesta vana o caprioara. Voievodul coplesit de remuscari a inmormantat-o pe Dorina chiar in locul in care a intalnit moartea. Astfel locul aflat in apropiere au primit numele ei. Conform documentelor, localitatea Vatra Dornei a aparut la sfarsitul secolului al XVI-lea, in timpul domniei lui Aron Tiranul, fiind atestata ca popas si punct de vama in 1592 si ca asezare rurala din 1641.

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Vatra Dornei! Vezi detalii…

1. Muntii Calimani

muntii calimani - cele mai importante obiective turistice in vatra dorneiMuntii Calimani din Carpatii Orientali sunt munti tineri de origine vulcanica cu un maxim de altitudine de 2100 de metri in Varful Pietrosul Calimanilor. Muntii Calimani se afla la o distanta de aproximativ 25 de km de Vatra Dornei, fiind o distanta ideala pentru o expeditie de o jumatate de zi. Parcul Natural Calimani, arie naturala de interes national protejata prin lege, ocupa o suprafata de 24.000 de hectare in cei mai intinsi si cei mai salbatici munti de origine vulcanica din Romania. In parc se poate vizita Rezervatia Naturala 12 Apostoli ce se intinde intre paraul Neagra Sarului si paraul ce isi imprumuta numele unei cunoscute ape minerale din Romania – Poiana Negri.

La rezervatia 12 Apostoli, unica in tara datorita formatiunilor uriase din stanca modelate de vreme si natura in forma unor siluete de oameni sau animale se ajunge pe traseul montan. Acest traseu montan este considerat drept unul dintre cele mai atragatoare din tara.

Marcaj: Bulina Albastra

Durata: 2.5 ore

Dificultate: usoara

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Vatra Dornei!

 

2. Castelul Dracula

In comuna Piatra Fantanele, nu departe de Vatra Dornei, turistii care se incumeta pot alege sa mai petreaca o noapte in zona la hotel Castel Dracula, cel mai bine realizat si mai infricosator hotel tematic de pe intreaga tara. Administratorii hotelului reusesc sa recreeze atmosfera din romanul lui Bram Stocker cu multa atentie pentru detalii si la fel de multa indrazneala. Situat la o altitudine de 116 metri, hotelul de 3 stele din aceasta zona este singurul din lume ce poarta acest nume dar si singurul hotel de tip Castel din tara.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Vatra Dornei, cu preturi incepand de la 123 lei pe noapte!

Receptia hotelului se afla la etajul I, iar la subsol este amenajat pentru vizitatori Cavoul lui Dracula. In turn functioneaza un bar, iar in curtea interioara este amenajat un cimitir. Hotelul, construit in apropierea pasului din muntii Bargaului mentionat in cartea lui Bram Stocker, ofera gazduire turistilor in camere tematice ce nu dezmint intreaga atmosfera a locatiei.Pentru cei ce viziteaza doar in trecere, hotelul le pune la dispozitie un restaurant, o crama si un bar de zi, iar subsolul poate fi si el explorat. In hotelul-castel se pot organiza inclusiv evenimente tematice sau pentru ocazii speciale.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Vatra Dornei!

3. Parcul Municipal din Vatra Dornei

Parcul Municipal din Vatra Dornei este unul dintre cele mai apreciate si facile mijloace de relaxare din intregul oras. Reprezinta o atractie turistica atat pentru copii, cat si pentru adulti. Principalul punct de atractie sunt veveritele care traiesc in numar mare in acest parc. Parcul Municipal din Vatra Dornei se intinde pe 50 de hectare si este traversat de numeroase alei care serpuiesc printre arborii desi si vegetatie. In sezonul rece, parcul gazduieste patinoarul, iar in zona dinspre oras exista o zona dedicata concertelor, festivalurilor si evenimentelor de orice fel, precum Serbarile Zapezii, festivalurile Dorna Art, Bucovina Acoustic Park, dar si Zilele Orasului.

In acelasi timp, in parcul din Vatra Dornei se gaseste un grup statuar bogat format din busturile lui Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, George Enescu, Ion Luca Caragiale, Ciprian Porumbescu, Costache Negri, Alexu Russo si Kogalniceanu.Booking.com

4. Partiile de schi din Vatra Dornei

Municipiul Vatra Dornei ofera turistilor trei partii de schi si snowboard, fiecare dotata cu linii de teleferic de lungimi diferite. Dintre cele trei, doua partii sunt private, iar una este detinuta de Primaria Municipiului Vatra Dornei. Atat partia Veverita, cat si partiile Parc si Dealul Negru beneficiaza de acces facil, parcari pentru vehicule si cetre de inchiriere de materiale sportive.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Vatra Dornei, cu preturi incepand de la 123 lei pe noapte!

Partia Dealul Negru are o lungime de 3200 de metri si o diferenta de nivel de 400 de metri, in timp ce partia Veverita are o lungime de 850 de metri si o diferenta de nivel de 180 de metri. Partia Parc este impartita in doua, existand doua partii, Parc 1 si Parc 2. Partia Parc 1 are o lungime de 900 de metri si o diferenta de nivel de 160 de metri, iar partia Parc 2 are o lungime de 550 de metri si o diferenta de nivel de 100 de metri.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Vatra Dornei!

5. Muzeul de Etnografie din Vatra Dornei

Muzeul de Etnografie din Vatra Dornei s-a infiintat in anul 1897 si a fost deschis publicului in luna septembrie a acelui an, odata cu actuala Primarie a orasului. Muzeul ocupa una dintre incaperile de la parterul cladirii, acolo unde astazi se afla sala costumelor populare.

Prima denumire a acestui muzeu a fost „Muzeul Tarii Dornelor”, iar printre obiectele expuse figurau piese de port popular, monede antice descoperite in zona, arme vechi si instrumente muzicale arhaice. In timpul celor doua razboaie mondiale cladirea Primariei a fost distrusa de bombardamente, iar obiectele muzeului s-au risipit ori s-au degradat.Booking.com

6. Muzeul de Stiinte ale Naturii si Cinegetica

Muzeul prezinta fauna montana din zona judetului Suceava, etnografie, colectii de geologie, flora si fauna din nordul Moldovei. Se remarca monumente ale naturii ca Leontopodium alpinum, Lynx lynx, Ursus arctos, Lutra lutra, Lyrurus tetrix, trofee deosebite de cerb carpatin, caprior, urs brun si porc mistret. Sectia de stiinte naturale s-a infiintat in 1957, dar actul nasterii dateaza din 1952, atunci cand invatatorul Dumitru Andriescu din comuna Dorna Candrenilor a donat obiecte de peste 100 de ani.

Vezi optiunile avantajoase de cazare in Vatra Dornei!

 


Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cum ti s-a parut informatia din acest articol?

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

Rezervatia arheologica Curtea Domneasca - Cele mai importante obiective turistice in Vaslui
Cele mai importante obiective turistice in Vaslui
cele mai importante obiective turistice in salaj - zalau
Cele mai importante obiective turistice in Salaj – Zalau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Despre autor

Pasionat de turism, mereu in cautare de noi informatii. Imi place sa scriu despre destinatiile turistice in care ajung si sa ofer sfaturi si sugestii. Aceste sfaturi se bazeaza in principal pe experiente traite in calatorii de-a lungul anilor.

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Vacante de vis

Alege o vacanta reusita!

Meniu

FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI DESPRE VACANTELE REUSITE!

La abonare veti primi CADOU un Ghid de Calatorii in valoare de 100 euro!