Blog / Noutati

5 alimente locale de încercat în Portugalia – Gate 1 Travel Blog

5 alimente locale de încercat în Portugalia – Gate 1 Travel Blog

Traversarea granițelor unei țări înseamnă să primești o invitație de a participa la tradițiile lor culturale, să intri în ritmul vieții lor de zi cu zi și să experimentezi viața așa cum ar face-o localnicii. Pulsul de zel și modelele atemporale ale Portugaliei se mândresc cu o moștenire de individualitate și un apel la aprofundarea scenei sale europene unice. În afară de districtele sale atrăgătoare de mers pe jos și de piese de arhitectură incomparabile, Portugalia este locul în care se află o sferă gastronomică rafinată, care face o declarație pentru toți cei care o savurează.

Pe măsură ce cineva începe să meargă pe străzi, va fi lovit de aromele dulci care plutesc din patiserii, mirosul lor trezindu-i pe localnici din somnul lor. Pe măsură ce ziua avansează, restaurantele devin și mai pline de viață, pe măsură ce rezidenții și turiștii participă deopotrivă la atmosfera de luat masa în aer liber.

Între multitudinea de patiserii și restaurante în aer liber, itinerariul dvs. alimentar va fi plin de opțiuni. Cu toate acestea, pe baza preparatelor culinare degustate în excursii în Portugalia, vă recomandăm să treceți următoarele cinci alimente locale în fruntea listei de verificare.

Pastel de Nata

Pe primul loc pentru mulți se află faimoasa plăcintă portugheză cu cremă de ouă, care înfrumusețează vitrinele din fața tuturor patiseriilor pe care le veți întâlni în plimbările dumneavoastră. Vândute pentru nu mai mult de un euro, aceste deserturi delicioase sau adaosuri la brunch-ul dumneavoastră sunt un artefact obișnuit de găsit în Portugalia. Dar nu lăsați ca disponibilitatea lor răspândită să vă distragă atenția de la autenticitatea lor. Se spune că acest produs de patiserie de origine portugheză ar fi luat naștere în 1837 în capitala țării. De atunci, brutarii și patiserii locali s-au antrenat în recrearea rețetei originale, fiecare lot păstrând vie originea rețetei. Cu toate acestea, unii au adăugat propria variantă de patiserie, presărând scorțișoară sau zahăr pudră deasupra.

Contrastul complementar al crustei fulgurante cu crema cremă fină creează un produs apetisant care i-a făcut pe localnici și pe călători să se întoarcă pentru mai mult. O zi de explorare a unui oraș portughez nu ar fi completă fără să fi ținut acest dulce în mâini la un moment dat.

Sardinhas Assadas

Plimbându-vă prin Lisabona sau prin unul dintre celelalte orașe notabile ale Portugaliei, s-ar putea să dați din întâmplare peste un magazin colorat de sardine care vinde cutii de conserve din această bucătărie neortodoxă. Cu toate acestea, veți ajunge să aflați că portughezii au un loc special în inima lor pentru sardine, deoarece prepararea la grătar a acestor pești a devenit un fel de mâncare de confort pentru localnici. De-a lungul verii, localnicii furnizează adesea sardine la grătar pentru a servi ca element principal la festivalurile care au loc. Carbonizați până la perfecțiune și presărați cu sare de mare, peștii sunt apoi mâncați cât timp oasele și capetele sunt încă neatinse, iar persoanele mușcă din părțile laterale pentru a se delecta cu carnea fulgurantă.

Sărbătoarea Sfântului Anton durează toată luna iunie în țară, dar a fost supranumită pe scară largă “Festivalul Sardinelor”, deoarece acest favorit al mulțimii este servit pe chifle participanților la eveniment. Fie că vizitați în timpul festivalului sau nu, faceți ca localnicii și luați masa cu această gustare aparent neobișnuită.

Pui Piri Piri

Prăjit la perfecțiune și plin de condimente aromate, puiul piri piri este un favorit local, originile sale provenind din rădăcinile africane și portugheze. Felul de mâncare de pui picant este atent îngrijit de bucătari casnici și servit proaspăt clienților în fiecare seară. Acești bucătari prăjesc puiul la proțap până când acesta ajunge la o rumenire fragedă și aurie, ideală pentru festin. După ce se servește carnea suculentă, un sos piri piri este apoi stropit peste felul de mâncare, în funcție de preferințele clienților.

Pentru localnici, natura picantă a felului de mâncare a devenit o piesă comună a palatului lor. Cu toate acestea, pentru străinii care doresc să guste din această specialitate locală, o doză mare de sos piri piri le poate trimite papilele gustative în stare de șoc, deoarece adevăratul condiment lovește la câteva momente după aceea. La fel cum felul de mâncare este cel mai bine preparat dacă se acordă timp și atenție procesului, aplicați aceeași rutină și acțiunii de a consuma puiul, scufundându-vă încet în condimentul picant, în timp ce acordați papilelor gustative timpul necesar pentru a se readapta la fiecare mușcătură. Mulți recomandă să încercați acest fel de mâncare în prima seară, deoarece probabil că veți pofti la el cel puțin încă o zi în timpul călătoriilor.

Bacalhau

În ceea ce privește mesele, Portugalia oferă o listă destul de extinsă de oferte, în special în domeniul fructelor de mare. Bacalhau este un alt fel de mâncare de pește îndrăgit de națiune și este clasificat ca fiind cod uscat și sărat. Acest fel de mâncare național a devenit destul de comun în dieta localnicilor și este un element de bază în meniul diferitelor unități de restaurant de calitate din regiune. Prin uscarea și sărarea codului, gustul este intensificat, iar mulți bucătari își doresc să își îmbunătățească preparatele cu ingrediente, legume și condimente suprapuse. Mii de rețete de bacalhau au apărut în această țară, oferindu-le turiștilor șanse generoase de a lua masa cu această delicatesă. Felicitați bucătarul pentru atingerea specială pe care o dă bucătăriei.

Vin de Porto

Deși, din punct de vedere tehnic, este mai degrabă o băutură decât un aliment, vinul de Porto este una dintre specialitățile Portugaliei, care trebuie savurată la orice vizită în țară. Mai ales dacă se face o călătorie în cel de-al doilea oraș ca mărime al țării, Porto, care contribuie la marea majoritate a producției de vin de Porto, vizitatorii trebuie să treacă pe la una dintre numeroasele crame și să se aventureze în Valea Douro pentru a gusta acest amestec roșu dulce. După ce a fost produs din strugurii acestei văi, vinul de Porto este adesea servit la sfârșitul meselor pentru a încheia experiența culinară într-o notă dulce. În timp ce luați masa în oraș pe parcursul călătoriilor dumneavoastră, dedicați-vă experienței portugheze complete, adăugând acest pahar de noapte la nota de plată.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src=”https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&appId=249643311490&version=v2.3″; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Articol Preluat din sursa Externa

Top Lucruri de făcut pe insula Elafonisos
Cele mai bune crame din Istria, Toscana croată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

4 − two =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up