Blog / Noutati

Cele mai importante obiective turistice in Bacau

Cele mai importante obiective turistice in Bacau

Cauti cele mai importante obiective turistice in Bacau? Mai jos vei gasi cele mai importante obiective turistice in Bacau!

Daca esti in trecere prin orasul Bacau si vrei sa descoperi frumusetile orasului atunci nu ezita sa faci un tur al orasului. Orasul Bacau se mandreste cu nume mari ale culturii romanesti precum: George Bacovia si Vasile Alecsandri.

Vezi cele mai avantajoase oferte de cazare in Bacau:
Booking.com

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Bacau! Vezi detalii…

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Bacau, cu preturi incepand de la 113 lei pe noapte!

Cele mai importante obiective turistice in Bacau

Obiective turistice in Bacau:

1. Casa memoriala George Bacovia

Este casa in care a locuit poetul George Bacovia timp de 22 ani (1906-1928) si se gaseste pe strada ce ii poarta numele, George Bacovia nr. 13. A fost deschisa pentru public in anul 1971 si transformata intr-un adevarat muzeu literar. In aceasta cladire sunt pastrate piese de mobilier si obiecte de uz personal ce au apartinut poetului, dar putem viziona si documentarul audio-video in care putem vedea chipul poetului si asculta vocea lui cand recita operele sale.

Casa are cinci camere destinate vizitarii, in care sunt expuse marturii, manuscrise originale, documente si piese de patrimoniu. Salonul de la intrare te impresioneaza prin simplitatea cu care este mobilat si bunul gust al poetului. Printre obiectele de mobilier se sfla pianul, vioara si portretele parintilor sai dragi, Zoe si Dimitrie Vasiliu. In gradina casei se gasesc sculpturi ale unor artisti contemporani cu poetul.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Casei memoriale George Bacovia le gasesti AICI!

2. Observatorul astronomic „Victor Anestin”

Este muzeul judetean din Bacau,amplasat pe strada Trotus nr.8. A fost infiintat la 1978 in fostul turn de apa al orasului ce a fost construit in anii 1910-1911 si atribuit ulterior muzeului in anii 1981. constructia are un diametru de 12 m si inaltimea de 25m cu patru nivele (parter si trei etaje).

Expozitia astronomica se face in sase sali la etajul I si II iar la ultimul etaj fiind sala de spectacole a Planetariului. Mai exista o sala mica de 15 mp pentru expozitii temporare iar la parter o expozitie de carte de specialitate.Observatorul astronomic este dotat cu un telescop, lunete, un cronograf si un astrograf.

Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Fiecare sala este destinata unei subteme . In sala I- Universul, sala II- Familii astrale, sala III- Soarele si luna, sala IV- Stelele, sala V- Evolutie Astrala, sala VI- Astronomia in tara noastra.

Expunerea temelor se face pe panouri furniruite de culoare castanie, pe care sunt proiectate texte, fotografii si diapozitive color, elemente grafice si documente astronomice.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Observatorului astronomic „Victor Anestin” le gasesti AICI!

3. Curtea Domneasca din Bacau – obiective turistice in Bacau

Este una dintre destinatiile cele mai importante de turism in Bacau deoarece  dateaza din vremea lui Stefan Cel Mare, cand a fost ridicata Casa Domneasca. Ansamblul de cladiri este format din ruinele vechii Curti Domnesti, ruinele Turnului Locuinta si Biserica Precista.

Curtea domneasca de la Bacau a fost resedinta voievodala a lui Alexandru, fiul domnitorului  Stefan Cel Mare.Turnul Locuinta se afla pe latura sud-estica a ansamblului si avea rolul de supraveghere si aparare al cetatii si  al celui mai important drum comercial ce lega Transilvania de Tara Romaneasca .  Astazi nu se mai regaseste decat beciul acestei constructii.

Biserica Precista a fost construita din piatra si caramida avand zidurile groase de 1,20 m ce i-a conferit multa rezistenta in timp. Sfintirea ei a fost facuta la 1 ianuarie 1491 iar prima renovare s-a facut abia in 1641, iar in 1907 a fost declarata monument istoric.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Bacau, cu preturi incepand de la 113 lei pe noapte!

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Curtei Domnesti din Bacau le gasesti AICI!

4. Vivariul din Bacau – obiective turistice in Bacau

Este un muzeu judetean,  amplasat  pe strada Popa Sapca nr. 3, a luat fiinta in anul 1976 intr-un sediu demolat in prezent iar in anul 1981 a fost transferat intr-o cladire ce avusese ca destinatie initiala scoala de fete. Este considerat singurul muzeu din Romania care creste si reproduce exponentele pe care le detine.

Muzeul prezinta colectii de animale vii, precum diferite specii de pesti  si pasari exotice. Numarul acestora crescut de la an la an ajungand ca acum vivariul sa aiba  patru expozitii  cu mii de exponate. Pentru fiecare specie in parte, in acvariu se mentine o anumita temperatura. Pasarile si animalele sunt hranite la ora exacta.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Vivariul din Bacau le gasesti AICI!

5. Catedrala Sfantul Nicolae – obiective turistice in Bacau

Este situata in central orasului Bacau pe Bulevardul Unirii si este una dintre putinele monumente istorice care s-au pastrat. Constructia cladirii este in stil neoclasic , cu doua turnuri in partea vestica iar in latura stanga a catedralei se observa temelia unei biserici medieval din secolul al XVI-lea .

Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

De-a lungul timpului  cladirea a fost afectata de cutremure si incendii iar in anii 2006-2008 au fost facute ultimele lucrari de reparatii de parohul si decanul Pr.Isidor Dasca. Picturile bisericii au fost executate  in anul 1936 de catre renumitul pictor Constantin Ionescu, dar datorita deteriorarii la cutremurul din 1940 catredala a fost reconsolidata si repictata.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Catedralei Sfantul Nicolae le gasesti AICI!

6. Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena

Este un lacas de cult ce are o structura arhitecturala , marime si impozanta ce ii determina pe cat mai multi turisti sa o viziteze. A fost construita de boierii Enachi Krupenski si Anton Barzu intre anii 1842-1845. In interior are o pictura veche ce dateaza din anul 1923 realizata de pictorul George Sterian. Este de o frumusete desavarsita ce a servit mai tarziu ca model pentru pictarea manastirii Curtea de Arges.

In anii 1998-2003 autoritatile au decis sa renoveze si sa reconsolideze zidurile bisericii. Constructia este din caramida cu bolti arcuite si vitralii inalte, conferind bisericii un aspect placut. Fiind considerata una dintre cea mai frumoasa constructie de acest gen.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Bacau, cu preturi incepand de la 113 lei pe noapte!

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena le gasesti AICI!

7. Complexul Muzeal “Iulian Antonescu”

Este o institutie de cultura cu profil de activitate in cercetare, achizitionare, tezaurizare, restaurare, conservare si valorificarea patrimoniului cultural de arta, istorie, etnografie ale poporului Roman dar si a judetului Bacau. A luat fiinta la 1 aprilie 1957 cu denumirea de  Muzeul Regional de Istorie Bacau iar in prezent are denumirea de Muzeul Judetean de Istorie “Iulian Antonescu”. Se afla in Bacau pe strada 9 Mai nr.7

Din 1990 institutia beneficiaza de un sediu modern , cladirea avand patru nivele. La parter se gaseste biroul de contabilitate si o expozitie de aparatura foto. La etajul I si II este sectia de istorie- arheologie iar ultimul etaj este dedicat sectiei de etnografie. Muzeul organizeaza anual simpozionul national “Vasile Parvan”,care se bucura de o participare numeroasa a publicului.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” le gasesti AICI!

Acestea sunt unele dintre obiectivele turistice din Bacau de cel mai mare interes si cu siguranta cred ca v-am starnit interesul pentru un sejur in Romania ce merita sa fie explorata . Vizitarea orasului Bacau poate fi o aventura placuta si va asteapta pe fiecare sa ii faceti o vizita.

Poti utiliza si harta de mai jos pentru a gasi cele mai bune oferte de cazare in Bacau!
Booking.com

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Top 5 cele mai bune hoteluri in Bucuresti
Top 5 cele mai bune hoteluri in Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

7 + six =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up