Cauti cele mai importante obiective turistice in Galati? Mai jos vei gasi Cele mai importante obiective turistice in Galati!
Daca ati fost prin orasul Galati si nu ati descoperit inca frumusetile orasului, atunci nu ezitati sa faceti un tur al orasului. Lista celor mai frumoase locuri din Galati include cateva minuni ale naturii, cum ar fi lacurile Brates si Talabasca, padurile Adam si cateva obiective care inglobeaza munca omului.
Vezi mai jos cele mai avantajoase oferte de cazare in Galati:
Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Galati! Vezi detalii…
Obiective turistice in Galati:
1. Faleza Dunarii din Galati
In lungime, are aproape 3 km. Este amenajata de la malul dunarii si este un loc unde se pot face aproape toate chestiile interesante. Parcul, are o suprafata de circa 30 de hectare si ofera o promenada romantica, pe sub salciile pletoase sau sub platanii care fac umbra. De acolo, se poate admira privelistea fluviului si a muntilor Dobrogei.
Copii se pot da cu rolele, bicicleta , trotineta si este destul loc in care tinerii sa poata alerga. Este o zona special amenajata pentru miscare si exercitiu fizic. Este o zona in care se poate pescui. Amatorii de sport pot sa se dea chiar si cu placa acolo. Gurmanzii pot chiar sa incerce gustarile locului la restaurantele care se afla in imprejurimi.
Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Faleza Dunarii din Galati le gasesti AICI!
2. ,,Precista” biserica-cetate
Biserica cetate este cel mai vechi monument istoric din orasul Galati. Aceasta a fost construita intre anii 1643-1647, pe timpul domniei lui Vasile Lupu. De-a lungul timpului, Precista a suportat toate vitregiile vremurilor si anume: aceasta a fost arsa de turci, distrusa in razboaiele ruso-otomano-austriece si jefuita de otomani. In anul 1831, locasul sfant a fost restaurat pentru prima data si a avut o noua infatisare.
Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Galati, cu preturi incepand de la 104 lei pe noapte!
In 1940, in timpul unui mare cutremur, biserica a fost grav lovita si apoi, inchisa. Intre anii 1952-1966, aceasta a fost restaurata din nou. Pe langa arhitectura frumoasa, aici mai poate fi privita si o colectie de icoane vechi. La mai putin de 500 de metri distanta sunt alte trei monumente de arhitectura crestina si anume: bisericile Sfantul Nicolae şi Mavramol, precum si manastirea Metoc.
Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic ,,Precista” biserica-cetate le gasesti AICI!
3. Padurea Garboavele – obiective turistice in Galati
Are o suprafata de 230 de hectare si se afla la 8 km de orasul Galati. Aproape de intersectia dintre DN24D si DN26. Este o padure naturala protejata, cu multe portiuni salbatice si cu multi pomi, insa include si obiective pentru petrecerea timpului liber si anume: trasee de mountainbike, de cros, locuri de gratar şi de relaxare.
La Garboavele, exista patru complexuri turistice, care ofera cazare cu restaurante, terenuri de fotbal si de tenis. Aici puteti vizita Muzeul Satului moldovenesc. Acesta cuprinde gospodariile traditionale din Corod, Mastacani, Cavadinesti si Cahul, care au fost create acum un secol. Biletul costa doar 3 lei, iar muzeul poate fi vizitat in weekend, intre orele 10,00 – 17,00. Copiii au acces gratuit in acest loc. De asemenea, in aceasta padure exista si o Gradina Zoologica , care a fost recent modernizata la standarde occidentale. La doi kilometri de padure, se afla herghelia de la Tulucesti si este singura din Romania care creste cai pur-sange din rasa Ghidran. O ora de calarie costa 40 de lei si se poate face intre 8,30 şi 16,30, insa programarea trebuie facuta cu o zi inainte.
Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Padurea Garboavele le gasesti AICI!
4. Padurea Adam – obiective turistice in Galati
Aproape de limita cu judeţul Vaslui a DN26, la 25 de kilometri de Barlad, este situata Padurea Adam, o rezervatie naturala a judetului Galati. Padurea aceasta era unul dintre locurile preferate de vanatoare, ale lui Nicolae Ceausescu, care a vanat aici cateva minunatii de mistret. Cabana de vanatoare inca exista si este introdusa de administratorul ei, in circuitul turistic.
Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Galati, cu preturi incepand de la 104 lei pe noapte!
Este o zona excelenta pentru drumeţii, mountainbike şi vanatoare, iar satele din imprejurimi sunt de-a dreptul minunate si sunt perfecte pentru drumetii. Nu departe se afla Manastirea Adam. Aceasta adaposteste una dintre cele mai mari icoane. Acestea sunt facatoare de minuni din Moldova. Localnicii isi amintesc cu nostalgie de vremurile de dinainte de 1989. In acel an, Nicolae Ceausescu venea cel putin odata la cabana Stroiu, iar toata suflarea satelor din vecinatate era convocata la munca pentru a-i face pe plac dictatorului.
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);
Trebuie amintit facptul ca un complex renumit, a fost alcatuit din elemente de zidarie cu mortar de ciment. Cladirea a fost extinsa pentru a putea gazdui si suita dictatorului. Sute de oameni erau adunati sa faca curatenie in padure si pe campuri. Pentru a face mancare, ei erau mobilizati de cei mai buni bucatari.
Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Padurea Adam le gasesti AICI!
5. Muzeul ,,Casa Cuza Voda”
A fost amenajat in fosta locuinta a familiei Alexandru Ioan Cuza. A fost asezat intr-o cladire construita in primele decenii ale secolului al XIX-lea. Aceasta expune un mobilier de cea mai buna calitate si de cele mai reprezentative stiluri de epoca. Casa aceasta era cea mai admirata si cea mai de baza in epoca aceea. Era creeata din piese decorative de factura europeana cu un aspect elegant si de moda. Toti domnitorii se puteau mandrii cu asa ceva
Expunea vesminte si accesorii vestimentare, anumite documnete care faceau referire la politica reformatoare a lui Alexandru Ioan Cuza. Expunea multe arme albe si de foc. Pe atunci nu erau permise armele albe. Erau expuse medalii, si monede de epoca. In zilele de astazi nu mai exista nimic de atunci. Pe langa medalii si bijuterii ale domnitorilor mai erau multe alte lucruri interesante. Alexandru Ioan Cuza, impreuna cu familia lui, au trait in aceea casa multi ani la rand.
Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Galati, cu preturi incepand de la 104 lei pe noapte!
Drumul lor era asfaltat, fiind urmat de o portiune care era pietruita pana la obiectiv. Pentru ca ei sa se poate deplasa mult mai repede. Ca punct de atractie in aceea zona, era de mentinut un stejar secular, care ar putea data din timpul domniei lui Stefan Cel Mare. La aproximativ 5 km de afla o manastire, care este mai lipsita de importanta. Se stie faptul ca in aceea zona pe o raza de 30 de km, sunt cel putin 6 amenajari piscicole de un standard inalt si erau folosite pe post de competitii internationale de pescuit sportiv.
Cele mai bune oferte de cazare in apropierea obiectivului turistic Muzeul ,,Casa Cuza Voda” le gasesti AICI!