Blog / Noutati

Ce este si ce ofera turismul balnear?

Turismul balnear se prezinta ca o forma complexa de turism de vacanta si ingrijire a sanatatii, ideeile de acest fel existand inca din cele mai vechi timpuri. Factorii naturali de vindecare au fost descoperiti si folositi de secole, istoricii vorbind despre utilizarea lor in scop terapeutic inca din cele mai vechi timpuri, de catre greci, romani, egipteni dar si multe alte natii.

Idee ce a luat nastere inca din cele mai vechi timpuri

In perioada timpurie, oamenii, fara cunostinte medicale , prin simpla lor capacitate de observare, au inceput sa constate accidental efectele terapeutice ale diferitilor factori naturali de vindecare.

In perioada contemporana, balneoterapia beneficiaza de cercetarile stiintifice ale factorilor naturali de cura si de observatiile clinice, bucurandu-se de succes datorita conditiilorde trai stresante care favorizeaza afectiunile, astfel incat tot mai multi oameni in cautare de liniste si odihna sa se bucure de aerul curat. Sanatatea ajunge sa fie imbunatatita prin tratarea problemelor cu ajutorul factorilor naturali in diferite centre de specialitate din statiunile balneare.

Acest tip de turism presupune ca mai multe persoane, indiferent de varsta si de problemele medicale, sa mearga in statiunile balneare pentru tratamente, odihna si cure cu substante balneare naturale.

Resursele de turism balnear reprezinta componente determinate ale ofertei balneare, caracteristicile lor cantitative si calitative determinand modul si nivelul de organizare si planificare a structurilor necesare realizarii acestora.

Romania si optiunile pe care le ofera

Este foarte cunoscut faptul ca Romania dispune de o mare bogatie de resurse cu valoare terapeutica: ape minerale, namol si lacuri terapeutice raspandite in aproape intreaga tara si in diferite zone climatice.

Romania se alatura tarilor europene cu un fond balnear remarcabil care a facut ca turismul balnear romanesc sa aiba o traditie veche si sa cunoasca o dezvoltare cu adevarat bogata.

De aceea, avantajele oferite de Romania si de importantul potential balnear trebuie transformate intr-un avantaj competitiv care, in conditiile unei strategii adecvate, sa devina unul dintre elementele cheie ale turismului romanesc.

Starea actuala a turismului balnear in Romania

Diversitatea resurselor balneare naturale ale Romaniei a determinat ca marea majoritate a statiunilor sa poata oferi solutii terapeutice pentru un spectru foarte mare de nevoi. In acest sens, ultimele cercetari hidrologice au scos la iveala resurse hidrominerale impresionante. Peste 2500 de izvoare si fantani, acestea reprezentand principala atractie cand vine vorba de turismul balnear, dar acestora li se adauga cu succes factorii climatici care completeaza paleta de servicii variate.

Raspandirea factorilor naturali de cure pe intrg teritoriul permite practicarea turismului balnear atat in zonele de munte, dealuri si podisuri cat si in zonele de campii sau pe litoral, la diferite altitudini, conditiile de clima adaptate si nevoilor turistilor.

Sectorul turismului balnear este un sector complex in care sunt implicati multi factori. Bugetele medii alocate de oameni pentru astfel de tratamente de sanatate si prevenire a bolilor sunt in continua crestere, ceea ce se traduce printre altele, prin dezvoltarea de cure scurte gratuite. In aceeasi masura si nivelul de asteptari al persoanelor care urmeaza tratamente cu apa termala continua sa creasca impreuna cu intregul sector balnear care trece printr-o perioada de schimbari majore.

Vacanta la munte la Gura Humorului
Vacanta la munte in Slanic Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

two × five =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up