Blog / Noutati

Unde să mănânci în Salonic, capitala gastronomică a Greciei

Unde să mănânci în Salonic, capitala gastronomică a Greciei

Am venit la Salonic pentru a mânca și a munci. Plus să ne bucurăm de căldură. Era sfârșitul lui octombrie și încă erau 24c perfecți. Timp de puțin mai puțin de o lună, ne-am bucurat de unele dintre cele mai bune mâncăruri pe care le-am gustat vreodată. Ce face din Thessalonki, capitala gastronomică a Greciei? Tradițiile culinare bogate ale orașului au fost construite pe valul de imigranți care au făcut din acest oraș casa lor de-a lungul secolelor. Unde să mănânci în Salonic și ce mâncare ar trebui să mănânci în Salonic? Pentru a simți cu adevărat pulsul orașului, mergeți la unul dintre numeroasele restaurante din oraș mezedopolia ( restaurante cu farfurii mici, unde vă puteți înfrupta dintr-o varietate de mâncăruri locale, stropite cu ouzo, vin, retsina sau tsipouro la prețuri ridicol de accesibile). Am împărtășit mai jos cele mai bune restaurante din Salonic care sunt de bună calitate și cu un buget accesibil. Spuneți-mi dacă ar trebui să mai adaug și alte nume la această listă.

1. Laikon

Situat lângă punctul de atracție al vieții de noapte din Ladaika , veți găsi Laikon. Nu pot garanta că acesta este cel mai bun gyros din Salonic, dar sunt sigur că este acolo sus cu cele mai bune din oraș – mi-a plăcut combinația de pancetta crocantă cu muștar, brânză picantă de tartinat-tirokafteri și cartofii lor tăiați manual, împachetați într-o pita pufoasă prăjită.

Cost: €3.20

Adresa: Politechniou 24, Thessaloniki 546 25, Grecia

2. Kafeneio Odysseia

Condusă de simpaticii Christos și Rita, Kafeneio Odysseia rezumă pentru mine magia scenei culinare din Salonic. Aici nu există un meniu. Vi se servește orice este proaspăt ieșit din cuptor. Se simte ca și cum ai mânca în casa cuiva, mai degrabă decât într-un restaurant. Tot ceea ce am gustat, de la salata lor crocantă uimitoare, la fasolea în sos de roșii coaptă în cuptor și până la Dolmadakia (frunze de viță de vie umplute cu orez) – fiecare fel de mâncare a avut un gust divin și a fost frumos prezentat.

Cost: Prețurile sunt super ieftine – am comandat 4 feluri de mâncare și am ajuns la 20 de euro. Jumătate de litru de vin alb al casei a fost 5 €.

Adresa: Str: Kastritsiou 11, Thessaloniki 546 23, Grecia

3. Argofageio

Acesta a fost un alt punct culminant al Salonicului, Este un mic restaurant intim cu 6 mese și calitatea mâncării aici este uimitoare pentru ceea ce plătiți. Meniul scris de mână se schimbă zilnic și este pregătit cu tot ce este proaspăt de pe piață. tot ce am gustat aici, de la ciuperci umplute la orez cu fructe de mare cu midii a fost uimitor. Două pahare de vin alb: 2,50 €.

Adresă: Apellou 6, Salonic 546 22, Grecia

4. Το Δίχτυυ

Fructe de mare bune, atmosferă plăcută, muzică plăcută și prețuri foarte bune- un pariu sigur pentru fructe de mare decente în Salonic

Adresă: Δραγουμη και, Dimitsa 18, Thessaloniki 546 23, Grecia

5. Salento Wood Fired Street Food

Acest restaurant, pe lângă faptul că servește pizze grozave făcute în cuptorul cu lemne, este specializat în sandwich Puccia, o pâine tradițională din Salento, o zonă din Puglia. Este un clasic al mâncării de stradă făcut cu aluat de pizza coaptă într-un cuptor cu lemne. Asemănător cu o pita (dar nu la fel de gros și de ghemuit), puteți alege dintr-o varietate de umpluturi – ciuperci, carne de porc, salsiccia, pesto, prosciutto crudo – aveți de unde alege.

Cost: Prețurile încep de la doar 4,50 €.

Adresă: El. Venizelou 76, Thessaloniki 546 31, Grecia

6. Μπακίρι Καφενές

Aș recomanda această cafenea de modă veche /meze “small plates” restaurant lângă Zeus is Loose Hostel pe baza personalului, a prețului și, de asemenea, a mâncării.

Cost: Am comandat o salată grecească care a fost fantastică, pește prăjit plus câteva cafele pentru mai puțin de 8 €.

Adresă: Chalkeon 23, Salonic 546 31, Grecia

7. Οινοποτείο καπηλειό

Acest restaurant cu farfurii mici meze din piața Kapani este o bijuterie cu o varietate de mâncăruri tradiționale grecești. Pick din toate felurile de mâncare a fost vinetele afumate cu feta.

Cost: Meze începe de la doar 4 € și jumătate de litru de vin de la 5 €. Un preț incredibil și servicii minunate.

Adresă: Spandoni 26, Salonic 546 24, Grecia

8. Bougatsa Bantis

Dacă ar exista un fel de mâncare care să reprezinte Salonic și istoria sa, acesta ar fi Bougasta, o plăcintă din pastă phyllo care este savurată la micul dejun în nordul Greciei. Este verișoara apropiată a börek-ului turcesc pe care îl găsiți și în Balcani.

Cel mai bun loc de încercat în Salonic este Bougasta Bantis, condus de Philippos Bantis și familia sa. Philippos este a treia generație a familiei care face Bougasta, o tradiție continuată de la bunicul său care a venit în Salonic odată cu valul de refugiați greci care au trebuit să părăsească Cappadocia la începutul anilor 1920. Grecii din Asia Mică au adus cu ei o cultură alimentară bogată și tradiții de coacere vechi de un secol. Așadar, atunci când încercați Bougasta aici, gustați o bucată unică de istorie și patrimoniu. Înființată în 1969 de tatăl lui Phillippos, puteți încerca brânză, spanac sau preferatul meu – cremă de semolă și scorțișoară.

Adresa: Str: Panagias Faneromenis 33, Salonic 546 32, Grecia

Articol Preluat din sursa Externa

Povești de călătorie – Jurnale din Europa
Traveleurope Blog | Sfaturi de călătorie, sfaturi și informații utileRestaurante din Hong Kong care merită vizitate – Traveleurope Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

fifteen + 13 =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up