Blog / Noutati

Castelul și satul Caernarfon din Țara Galilor

Castelul și satul Caernarfon din Țara Galilor

Castelul Caernarfon este în picioare de peste 800 de ani. A fost construit pentru a fi reședința Lordului de Caernarfon, care a fost și conducătorul Țării Galilor. Acest castel este situat în Caernarfon, un mic oraș de pe coasta din nordul Țării Galilor.

Deși în prezent este folosit ca atracție turistică și muzeu, a fost construit inițial pentru a fi folosit ca fortăreață de către forțele militare.

Istoria castelului Caernarfon

Locații-regele-Arthur-cunoscute-Caernarfon-Castle-10

Situat la periferia orașului de coastă Caernarfon, impresionantul castel Caernarfon se află la marginea mării, sub stânci impresionante. Istoria sa datează din 1120, când regele Henric I a ordonat construirea unui castel normand uriaș pentru a controla poziția strategică a acestei zone; în 1283 a trecut în mâinile lui Edward I, care a început apoi să extindă fortăreața până când a devenit una dintre cele mai bine apărate din Marea Britanie, cu turnuri și fortificații uriașe.

Castelul Caernarfon este o vizită obligatorie pentru orice pasionat de istorie. Este uimitor de bine conservat și interesant de explorat, mai ales dacă sunteți interesat de arhitectura medievală sau de cultura și istoria galeză.

Castelul Caernarfon este o fortăreață medievală bine conservată din Gwynedd, Țara Galilor. Este situat pe râul Seiont, cu vedere spre orașul Caernarfon. A fost desemnat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Castelul a fost construit de Edward I în 1283, după ce a cucerit Țara Galilor la sfârșitul secolului al XIII-lea. Edward a avut o dorință puternică de a face o declarație impresionantă despre puterea și autoritatea sa asupra acestei zone, așa că a proiectat castelul cu acest scop. Acesta are mai multe turnuri care sunt considerate pe scară largă ca fiind unele dintre cele mai bune exemple de arhitectură militară din Marea Britanie!

Dacă ești pasionat de istorie, atunci vei adora Castelul Caernarfon. Este un loc fascinant de vizitat, mai ales dacă sunteți interesat de arhitectura medievală sau de cultura și istoria galeză.

Legenda regelui Arthur la Castelul Caernarfon

Se zvonește că regele Eduard I al Angliei credea cu tărie în Regele Arthur. El a mers chiar până la a folosi legenda pentru a-și întări propria pretenție la tronul de la Castelul Caernarfon.

În esență, legenda regelui Arthur a fost extrem de populară în Țara Galilor în timpul domniei regelui Eduard I al Angliei.

Majoritatea localnicilor credeau în profeția unui rege mesianic care se întorcea din morți pentru a alunga dușmanii de pe pământurile lor și pentru a trăi într-un Wales unificat. Edward I a profitat de această credință comună în avantajul său. El a afirmat cu nerușinare că Țara Galilor va trăi într-adevăr liber și pașnic sub dominația engleză. Acest lucru a fost adoptat mai departe de toți regii Plantagenet până în secolul al XV-lea.

Familia regală la Castelul Caernarfon

Știați că? Castelul are o lungă asociere cu titlul de Prinț de Wales. Prințul de Wales este, și în prezent, următorul în linia de succesiune la tronul Regatului Unit. De ce? Pentru că primul fiu al lui Edward I s-a născut la Castelul Caernarfon, ceea ce l-a făcut primul Prinț de Wales.

Acesta a fost locul în care a avut loc în 1911 învestirea Prințului Edward ca Prinț de Wales, care mai târziu avea să devină Regele Edward al VIII-lea. Este cunoscut mai ales pentru că a fost unul dintre cei mai scurți monarhi britanici care au domnit până în prezent. Cu doar 236 de zile pe tron! Regele Edward a adbdicat din cauza iubirii sale pentru divorțata americană Wallis Simpson, care a fost considerată nepotrivită pentru a deveni regină de către poporul britanic..

Mai târziu a devenit Ducele de Windsor, așa cum este descris în serialul Netflix The Crown.

Mai recent, la 1 iulie 1969 a avut loc aici învestirea prințului Charles ca Prinț de Wales. A fost televizată în întreaga lume și urmărită de milioane de oameni. Și, deși William este noul Prinț de Wales, nu există planuri pentru o ceremonie oficială de învestire în curând.

Sfaturi utile de călătorie în Țara Galilor

Unde să stai în Caernarfon

M-am cazat la uimitorul pub tradițional din inima satului Caernarfon, Hanul Black Boy Inn, vechi de 400 de ani. Vă recomand să luați masa în pubul de jos, cu atmosferă sălbatică, cu aspect de Tudor, înainte de a urca într-una dintre camerele fermecătoare cu paturi cu baldachin.

Limba galeză

Limba galeză are propriul set unic de sunete. Ca atare, poate fi dificil de înțeles dacă nu sunteți obișnuit să o auziți vorbită în mod regulat – și există multe cuvinte în galeză care nu au o traducere directă în engleză.

Dar merită să învățați câteva fraze de bază înainte de călătorie. Veți putea comunica cu localnicii cel puțin oarecum eficient de îndată ce ajungeți. Sau, în orice caz, chiar și doar să vă arătați aprecierea pentru unul dintre cele mai faimoase exporturi ale lor).

Satul Caernarfon din Țara Galilor

Cum să ajungi la Caernarfon

Castelul este ușor de accesat, fie pe șosea, fie cu transportul public. Există autobuze regulate de la centrul orașului Caernarfon și de la gară, care opresc în apropiere.

Castelul Caernarfon este o destinație turistică populară, astfel încât serviciile sunt frecvente și fiabile în timpul sezonului de vârf (aprilie-septembrie). Este posibil să doriți să verificați orarele dacă intenționați să vizitați în afara acestor luni. Dacă nu aveți o mașină, există o mulțime de lucruri de făcut în zona înconjurătoare. Vizitarea plajei din Llandudno sau explorarea carierei de ardezie Penrhyn Slate Quarry sunt opțiuni bune!

Vizitarea castelului Caernarfon

Castelul este deschis pe tot parcursul anului, cu orare diferite, dar în general între orele 9:30 și 17:00. Biletele costă 11,10 lire sterline pentru un adult și 7,80 lire sterline pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani.

Articol Preluat din sursa Externa

Traveleurope Blog | Sfaturi de călătorie, sfaturi și informații utileCele mai bune lucruri de făcut în Melbourne – Traveleurope Blog
Traveleurope Blog | Sfaturi de călătorie, sfaturi și informații utileCea mai bună excursie de o zi de la Roma la Pompei – Traveleurope Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

five × two =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up