Blog / Noutati

Cele mai importante obiective turistice in Bucuresti

Cele mai importante obiective turistice in Bucuresti

Cauti cele mai importante obiective turistice in Bucuresti? Mai jos vei gasi Cele mai importante obiective turistice in Bucuresti!

Bucurestiul este un oras frumos si atractiv, cu multe obiective turistice, ce merita vizitate si care atrag turistii. Este considerat una dintre cele mai frumoase capitale europene, in trecut fiind denumit Micul Paris.

Vezi cele mai avantajoase oferte de cazare in Bucuresti:
Booking.com

Unitati de cazare ce accepta tichete de vacanta – Calatoreste cu tichete de vacanta in Bucuresti! Vezi detalii…

Bucurestiul reprezinta unul dintre cele mai principale centre de turism in Romania. Cele mai importante oferte turism sunt:

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Bucuresti, cu preturi incepand de la 74 lei pe noapte!

1. Palatul Parlamentului – obiective turistice in Bucuresti

Cele mai importante obiective turistice in BucurestiCunoscut si sub denumirea de Casa Poporului, este una dintre cele mai atractive si interesante cladiri ce impresioneaza pe oricine. Este vestit pentru dimensiunile sale impresionante si impunatoare, fiind considerata a doua cladire ca marime din lume, dupa Pentagon,intrand de mai multe ori in cartea recordurilor .

Cladirea a fost construita intr-un timp record de numai 14 ani ,din anii 1983-1997. La constructia cladirii au participat 200 arhitecti si aproximativ 20.000 muncitori. Mareata cladire are 1100 de incaperi, mobilate cu lemn masiv si usi sculptate, lustre de cristal, coloane de marmura, draperii din matase si covoare imense.

Are 20 de nivele, dintre care 8 in subteran si 12 la suprafata. In aceste incaperi sunt amenajate birouri, restaurante, biblioteci, Sali de concerte si parcari.Este una dintre cele mai mari atractii turistice din Bucuresti si poate fi vizitata zilnic intre orele 10:00 si 16:00.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Palatului Parlamentului le gasesti AICI!

2. Ateneul Roman – obiective turistice in Bucuresti

Este o sala de concerte din Bucuresti, situata in Piata George Enescu, pe Calea Victoriei. In present adaposteste si sediul Filarmonicii “George Enescu”

Construit in inima Bucurestiului in urma cu 120 ani (1886-1888) a devenit un simbol al Bucurestiului dar si exponentul architectonic si spiritual al intregii  natiuni. Conceputa de arhitectul francez Albert Galleron in combinatie de stil neoclasic cu stil eclectic, cladirea este inspirita dupa vechile temple grecesti .

Intrarea principala este sprijinita pe 6 coloane frontale si 2 laterale, asemanatoare celor de la templul Erechterion de pe Acropole. Intrarea in vestibul se face prin trei usi mari de lemn, deasupra carora se afla cinci medalioane in mozaic reprezentandu-i pe Neagoe Basarab, Matei Basarab, Alexandru cel Bun, Vasile Lupu si Regele Carol I.

Cupola are 20 de ferestre si se afla la 41 de metri inaltime. Domul acoperit cu zinc se termina cu un tripod asemanator monumentului lui Lysicrat din Atena. Din vestibul se ajunge la sala de sus prin cele patru scari de marmura construite in forma de spirala.

Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

La etaj este sala de concerte si de conferinte ce are dimensiunea de 28,50 m in diametru si 16 m inaltime cu o capacitate de aproximativ 794 de locuri. Pe intreaga bolta a acestei Sali se afla in medalioane denumirile diferitelor stiinte.

Fresca din sala, lata de 3 m si lunga de 70 m, se intinde deasupra lojilor, de jur imprejurul tamburului cupolei  cu exceptia locului unde se afla scena. Este alcatuita din 25 de scene ce infatiseaza istoria Romaniei.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Bucuresti, cu preturi incepand de la 74 lei pe noapte!

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Ateneului Roman le gasesti AICI!

3. Centrul Istoric – obiective turistice in Bucuresti

Este una dintre cele mai indragite zone de turism in Bucuresti, un loc cu multe cladiri construite in stil neoclassic si neobaroc, majoritatea avand la parter numeroase terase cu cafenele, restaurant si magazine. Plimbandu-te pe aceste stradute foarte populate ai impresia ca ai facut o calatorie in timp ce iti aminteste de vechiul Bucuresti . Strada cea mai cunoscuta si vizitata este Lipscani unde se afla si Hanul cu Tei, o alta cladire impresionanta.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Centrului Istoric le gasesti AICI!

4. Hanul cu Tei

Este singurul han care si-a pastrat intacta forma originala de la constructie (1833) . A fost construit de catre Anastasie Hagi, Gheorghe Polizu si Stefan Popovici. Este una dintre cele mai reprezentative constructii pentru arhitectura romaneasca veche, inca pastrandu-se o atmosfera specifica vremurilor de acum doua secole.

Hanul cu Tei adaposteste cea mai mare galerie de arta din Romania unde putem gasi obiecte de arta vechi precum piese de mobilier, lambriuri, tapiserii si covoare, fotografii, albume, tablouri, ceasuri, aparate de fotografiat, gramofoane, icoane, monede si decoratii precum si documente vechi. Galleria dispune de mai multe saloane . Intrarea in curtea interioara de forma dreptunghilara, se face prin cele doua intrari cu arcada si porti grele cu grilaje de fier ce se inched pe timpul noptii.

Vezi pe TripAdvisor cele mai ieftine hoteluri din Bucuresti, cu preturi incepand de la 74 lei pe noapte!

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Hanului cu Tei le gasesti AICI!

5. Parcul Herastrau

Daca esti pasionat de plimbarile in aer liber si vrei sa admiri frumusetile naturii atunci ar trebui sa alegi sa vizitezi Parcul Herastrau, un loc unde cu siguranta nu te vei plictisi. Herastraul a fost construit in anul 1936 si este cel mai mare parc al Bucurestiului reprezentand atractia principala  atat pentru locuitorii Bucurestiului cat si pentru turisti.

Parcul este o zona linistita, rezervata pentru cultura, odihna, sport si distractie, cu terenuri si baze sportive,restaurante, cafenele, parc de distractii pentru copii si cluburi nautice . cele mai attractive zone ale parcului sunt zona Expoflora, Insula Trandafirilor, Aleea Cariatidelor, Gradina Japoneza si Statuia generalului de Gaulle. Suprafata totala a parcului este de 187 ha, aleea parcului ce inconjoara lacul avand o lungime de 5,92 km. Vegetatia parcului este formata dintr-o varietate de specii de arbori si arbusti foiosi si rasinosi cat si specii de arbori unicati si protejati.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Parcului Herastrau le gasesti AICI!

6. Arcul de triumf

Monument simbolic  si istoric de arhitectura si obiectiv de patrimoniu cultural al Bucurestiului , a fost construit intre anii 1921-1922  dupa proiectul arhitectului Petre Antonescu ,care a facut planurile dupa modelului celebrului monument din Paris, la inceput fiind construit provizoriu din lemn si acoperit cu ipsos. Prin anii 1930, monumentul fiind deja degradat autoritatile au hotarat renovarea monumentului. A fost construit in perioada 1921-1922 si renovat in anul 1935-1936 si apoi a fost renovat din nou in anul 2014. Acesta are o inaltime de 27 m si o singura deschidere.

Arcul are o forma paralelipipedica. Se numara printre primele monumente ridicate in Romania, fiind precedat de cateva constructii provizorii. In Bucuresti s-au mai ridicat si alte arcuri de triumf, dar dupa primul razboi mondial, s-a hotarat construirea unui monument cu caracter permanent. Arcul de Triumf este in zona nordica a capitalei pe soseaua Kiseleff. Forma sa de paralelipiped are o temelie de 25 x 11,5m si o inaltime de 27m. O latime de 9,5m.

Booking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Monumentul a fost marcat de participarea regelui Carol al II-lea, a mamei sale Regina Maria si a printului Mihai. Acestia erau membrii guvernului Romaniei.

Daca vei ajunge prin Bucuresti, recomand cu drag si sinceritate toate aceste obiective turistice. Merita vizitate si vizualizate toate in parte. Toate au ceva frumos de oferit, iar turistii raman impresionati de munca depusa de romani.

Cele mai bune oferte de cazare in apropierea Arcului de Triumf le gasesti AICI!

Poti utiliza si harta de mai jos pentru a gasi cele mai bune oferte de cazare in Bucuresti!
Booking.com

Vezi lista completa de obiective turistice pentru fiecare oras din Romania: CLICK AICI

Cele mai importante obiective turistice in Ploiesti
Cele mai importante obiective turistice in Vatra Dornei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

three × 2 =

Despre autor

FII LA CURENT CU VACANTELE REUSITE!

Cauta Oferte

Booking.com

Vacante de vis

Booking.com

Alege o vacanta reusita!

Booking.com
keyboard_arrow_up